Şimdi Ara

İ7-8700K Isınma Sorunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
4
Favori
6.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • deniz1122 D kullanıcısına yanıt
    bak bi youtubeta bataryası nasıl değişiyor ona göre tablet için yeni batarya alınır mı karar ver... intel pişmanlıktır... bu konuda kanıtlıyor...
  • Grimaniel kullanıcısına yanıt
    Daha serin çalıştığı için olsa gerek kapalı kasa gibi ses çıkarmıyor. Core P5 uzay montaj ve bugüne kadar da öyle kendini bilmez bir böceğin saldırısına uğramadı.)Hem zaten öyle böcekler kapalı kasalara bile girebilir adı üstünde "böcek". Keşke daha önce geçseymişim uzay montaja diyorum zaten benim önerim işlemcisine overclock ve delid yapanlar için çünkü bunların her ikiside yeterince riskli ve zaten bunca riski alıp delid ve overclock yapan adam güzel bir uzay montaja imkan sağlayan test bench'lerden korkar mı hiç?.
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Kasa kullanmak zaten alışkanlık olmuş ama yinede herkesin tercih edebileceği birşey değil. Delid yapanlarınsa kolay tercih edebileceği birşey diye düşünüyorum
  • işlemciyi çıkarıp takiyoruz geri sırf bunun için o dediğiniz şey alınmaz ki ?
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Inteli intel yapan diğer donanım üreticilerini de beslemesi. Bilerek soba gibi işlemci yapıyor ki soğutucu üretenler de ekmek yesin. Bilerek her sene soket değiştiriyor ki Anakart üreticileri de ekmek yesin. AM4 X370 soket için Asus sadece iki model üretimişken Z370 için 18 farklı model üretti. Para intel den akıyor çünkü. Durum bundan ibaret.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shegorath S kullanıcısına yanıt
    Genel temizlik açısından kasayı elden geçirmek daha zor veya en azından ekran kartını veya kasadaki fanları temizlemiyor musunuz? testbench veya benchtable üzerinde kurulu sistemler daha temiz ve soğuk çalışıyor ve sök-tak açısından çok daha pratik olduğu ortada. Tabii alışkanlıklardan vaz geçmek kolay değil. Başta banada saçma geliyordu.
  • kompresorle genel temizliği yapiyorum %90 oranında temizleniyor kasa
  • Bu işlemciye soğutma ile alakalı ne yapılırsa yapılsın içerisinde soba barındırmaktadır bilginiz olsun :-). Şaka bir yana boşta bile ufacık bir program açtığınız da ısı yükseliyor veya oyun, grafik vs bir işlem bile yapsanız ısı yükselmekten başka bir şey yapmıyor. Performans ise ısı yükseldikçe düşmekten başka bir iş sağlamıyor. Kısaca bu işlemciyi alakacak olan arkadaşlar uzak durun demiyorum sakın düşünmeyin :-)...
  • "İşlemci yanıyor alev alıyor" diyen arkadaşlar kendilerinin kullandıklarini varsayiyor; kullandiklari sogutma cozumlerini,fanlarini,hava akim duzeneklerini ve kasalarini yazarlarsa memnun olurum.İntelin b*klugu islemcilerine adam gibi macun kullanmayip ve uzerine" K serisi islemcilere O.C yapmayin"diyecek kadar yuzsuz bi firma fakat 8700k isinan ama yazilanlar kadar alev alan bir islemci degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Photography_GT kullanıcısına yanıt
    Corsair Hyro H115i bile 8700K'yı gerektiği gibi soğutamıyor mu?
  • Bende h110i var hemde eski hocam gtx falanda değil , 8700k 5,0ghz de prime95 full yükte 70 max görmekte boşta zaten ısınmıyor , hava sogutma zayıf kalıyor ama corsair h serileri gayet güzel iş görmekte 8700k için bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Kullanmış olduğum donanım içerisin de;
    Kasa; Cooler Master Haf 942 Black Edition(Kendi fanları çıkarılmış daha iyi fan takılmıştır.)
    CPU Soğutucu : Corsair H115i
    CPU Thermal Macun: Coollaboratory Liquid Pro "şuan en iyilerinin iyisi" denecek kadar iyi..
    Kasa içindeki soğutma sistemi sadece ön 200mm fan içeri hava alıyor ve diğer 5 adet fan ise dışarı "h1153 fanları hariç" atıyor.
    İşlemci yanıyor mu diye söylediğim de ise bunu kullanmadan anlayamazsın ama söylediklerin de her ne kadar doğru söylesen de kullanınca gerçekten hak vereceksin saygılar.
  • Belki soğutuyordur diyeceğim ama anlamadığım bilgisayar durduk yere boşta kafasına göre ısı yükselir ve artar mı. Bios üzerinde oc ile alakalı her şey kapalı otomatik oc, turbo vs hiçbir şey açık değil. Isı 20 derece ve bazen 20 derece altına iniyor ama anlamadığım fareyi oynatmaya başlıyorum bir program açacağım ısı başlıyor yükselmeye. H115 iyi soğutuyor belki ama anlamadığım 6700k da bu kadar ısıyla alakalı sorun hiç yaşamadım. Beni rahatsız eden fanların içerden radyatöre vuruyor olması. Soğutmak için içerdeki hafayı radyatöre vuruyor sonuç olarak. Varsa daha kapsamlı kullanan lütfen buyursun dinleyelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Photography_GT

    Kullanmış olduğum donanım içerisin de;
    Kasa; Cooler Master Haf 942 Black Edition(Kendi fanları çıkarılmış daha iyi fan takılmıştır.)
    CPU Soğutucu : Corsair H115i
    CPU Thermal Macun: Coollaboratory Liquid Pro "şuan en iyilerinin iyisi" denecek kadar iyi..
    Kasa içindeki soğutma sistemi sadece ön 200mm fan içeri hava alıyor ve diğer 5 adet fan ise dışarı "h1153 fanları hariç" atıyor.
    İşlemci yanıyor mu diye söylediğim de ise bunu kullanmadan anlayamazsın ama söylediklerin de her ne kadar doğru söylesen de kullanınca gerçekten hak vereceksin saygılar.

    Cevap icin tesekkur ederim,deneyim konusunda haklisin bende anakartin satisa cikmasini bekliyorum (formula x code) ondan sonra bende denicem bakalim bekledigim gibimi yoksa dahami yuksek.Bende modlu 900D ile 6 Noctua industrialPPC fanlar ve x62 krakende denicem,macun olarakta Thermal Grizzly Kryonaut kullanicam bakalim sonuclar ne olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Photography_GT kullanıcısına yanıt
    Hocam senin bir defa kasada hava akışın dengesiz. İçeri giren hava ile çıkan havanın eşit veya girenin fazla olması lazım. Sende tam tersi. Tabi ısınır o sistem. Aynı kasayı kullanıyorum ve işlemci 65-67 oluyor 4.4GHz'de. 5GHz'de otomatik çıkarınca 1.45V ile 80-85 arasına kadar çıkıyor. Voltajı düşürünce 70'lere geliyor, hatta çekirdeklerin yarısı kısa süreliğine de olsa 60'lara düşüyor. Ki ben hava soğutma kullanıyorum. Boşta da 20-35 arası, tarayıcıda birden yüklenirsem (4-5 tane yüklü sekme birden açarsam falan) 40'a anlık çıkıp düşüyor hemen. O kadar da kötü değil bence. İşlemci 60'a gelene kadar sadece CPU fanları dönüyor kasada(2xCorsair ML120 @400Rpm). 60'ı geçince veriyor odunu Hava akışını biraz düzenlemeniz gerekli, içeriye hava girmiyor ve ısınan havayı da cpu'yu soğutacak radyatöre üflüyorsa ısınma sorunu gayet normal. Randyatörü öne alıp(5.25 slotlarını söküp) dışarıdaki havayı radyatöre üfleyecek şekilde ayarlayın. Veya üste kurup yine yukarıdan aşağıya üfleyecek şekilde de yapabilirsiniz ama biraz daha verimsiz olur. HAF X biraz iri kıyım olduğu için içerde hava akımı olması gerekiyor, hem hava gelecek hem gidecek, yoksa içerisi hamam gibi olur.




  • Photography_GT kullanıcısına yanıt
    Asus anakart ile h110i kullanan @thenotoriousmma soğutuyor ve sizdeki gibi sorunlardan bahsetmemiş ve sistemi boşta iken kaç derecedir acaba?. Sizde acaba anakartta sensör arızası veya ısıları ölçen programda bir sorun olmuş olabilir diye düşündüm veya sıvı soğutucunuzda problem olabilir mi kontrol ettiniz mi?İşlemcinin kendisi de sorunlu olmuş olabilir değişmesi gerekebilir. Boşta 20C'nin altına bile düşmeniz en çok sensörlerden şüphelendiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 30 Aralık 2017; 18:46:52 >
  • deniz1122 D kullanıcısına yanıt
    Açın testlere bakın. Ayrıca aynı kasayı kullandığım için yeterince deneme yaptım fan konusunda. entropi demişsin de ısınan hava da yükseliyor ona bakarsak ama pc kasasında o kural gözardı ediliyor. Düşünün bir neden diye... Akış olması gerekiyor, durağan havayı arkadaki fan kasanın içine çeker demek odanın kapısı hızla açıp kapatıp odada basıncın değişmesiyle kasayı soğutmayı beklemekle aynı miktarda etkili. Fizik biliyorum ayağına daha da batırmışsınız. Mühendise sökmüyor o.

    4.4GHz'de çekirdek performansında muadili yok, çoklu çekirdekte rakip olabilecek modeller ise kendisinin 1.5-2 katı çekirdeğe sahip işlemciler. En yakın rakibi 7800X daha sıcak çalışıyor, Ryzen 7 ise çift die çalışıyor ve iGPU yok. Ona rağmen 1.5 katı alana sahip, üstüne üstlük lehim ile ipc'e bağlı. 5GHz'e çekip kullanabiliyor muyum bu haliyle? Kullanabiliyorum. Bunu yapan tek işlemci de bu mu? Bu. Kafamı ütülemeden güvenli sıcaklık aralığında tutabiliyor muyum? Tutabiliyorum. 60-70 derece ısı çıkıyor ancak karşılığında muadili olmayan bir performans da sunuyor ve bu güvenli aralıkta, dolayısıyla sorun yok.




  • Kağıt tutmakda iyi yöntem ama fanda hava yönünün anlamanın pratik bir yolu var: fan motorunu fana bağlayan plastik çıtaların diyelim olduğu kısım fanın arkasıdır, fan ön kısmından havayı çeker arka kısmından atar.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 30 Aralık 2017; 22:27:44 >
  • Sistem boştayken 28-31 arası değişmekte hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada sizde negatif hava akimi mevcut yani giren hava ile cikan hava orantisiz.Bu nedemek sogutma ihtiyaci duydugu havayi kasanin acik bolmelerinden karsilayacak demek yani PCI izgaralari vs gibi.Negatif akim dogal olarak kasada toz ve isinma sorunu olusturur, cogu kullanici pozitif akim veya notr kullanir.Pozitif akimin tek kotu yani,notr akim gibi aninda havayi atmadigi icin icerde bir miktar sicak hava dolanir fakat kasaniz minumum toz gorur.Size tavsiyen giren cikan havayi dengelemeniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.