Şimdi Ara

İ7 7700K ve GTX 1080 li sistem tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    üstadım sadece knight online csgo ve arada lol oynuyorum genelde knight onlinede vakit geciriyorum ve video kayıt ve render işleriyle ayda 2 kere video yapıyorum bu yüzden güzel bir sistem toplamayı düşünüyoruz şuan kullanmış olduğum laptop http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/msi-nb-gp60-2qfleopard-pro-1049xtr-outlet-P101093335?cid=604001&gclid=CjwKEAiAoaXFBRCNhautiPvnqzoSJABzHd6hJibsZnMJEtTNv2s_KHjtMpvtXZHgbo7FGwR3IwdxvRoCHa3w_wcB&gclsrc=aw.ds bu laptopda savas alanlarında 1920*1080 çözünürlükte aldığım en düşük fps 30 40 arası fakat userin çok olduğu yerlerde arada pc ekranındaki görüntü beya kötü gözüküyor sebebini çözemedim ayrıca ekran kartından video cekiyorum beya kötü bir görüntü alıyorum renderdan sonra ne kadar iyi ayar yapsam dahi görüntü pek iyi olmuyor bu olay diğer video programları içinde gecerli diyeceğim şu ki kalabalık alanlarda fps aşırı düşüyor ve efecktler gözükmüyor görüntü de beya kötü gözüküyor bunu dile getirdim servise yolladım hicbir sıkıntı olmadıgını söylediler ortalama 8bin civarı bir sistem toplamayı düşünüyoruz eğer fazla bu sistem knight icin derseniz önerilerinizi değerlerndirebiliriz şimdiden çok teşekkürler ilgilendiğiniz için özelliklede beocan gardaşıma :)




  • Bakiruya B kullanıcısına yanıt
    Bu saydığınız oyunlar için kesinlik ile 144Hz bir monitör gerekli. FreeSync ve ya Gsync desteği de olursa iyi olur. 144Hz ve üzeri monitörünüz yok ise aldığınız yüksek fpslerde meselâ 200-250fps alıyorsunuz diyelim ve çok hareketli sahneler var, 60Hz bir monitör'de anlık takılmalar yaşayabilirsiniz. FreeSync ve ya Gsync olmasının avantajı da çok kaalbalık ve hareketli sahnelerde oluşan kırılmaları önlemek kenar yumuşatmasını düzeltmek. Görüntüyü kaliteli şekilde sunabilmek. Bu konuda da en iyi şuan Gsync. O yüzden Gsync monitörler pahalı. Zaten oyuniçivideo vs çekiyorsanız Nvidia ekran kartı alın şuan. Shadowplay ile video anında fps en falza 3-4 düşer. Amd'de Playste daha fazla düşer ve sürekli in çıklar yaşanır diye düşünüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon kur ceviriciyi kullanma, google'dan cevir direkt. Alirken de enpara ile al.
  • ram için bi sweet spot olayı vardı, illa ddr 4000 ram almaya gerek yok mesela cl timingi düşük ram al.

    ekran kartı zotac 1080 olabilir, belki 1070 alırsın, 1080ti çıkınca 1070'i satman daha kolay olur.

    sıvı soğutma corsair al, nzxt felan internasyonal garantide başarılı mı bilinmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zuko

    Amazon kur ceviriciyi kullanma, google'dan cevir direkt. Alirken de enpara ile al.

    pekala da neden en para üstadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bakiruya


    quote:

    Orijinalden alıntı: Zuko

    Amazon kur ceviriciyi kullanma, google'dan cevir direkt. Alirken de enpara ile al.

    pekala da neden en para üstadım

    Kuru en az orandan ceviren o.
  • Bu ayarda bir sisteme fhd değil en azından 2K bir monitör seçsen daha iyi olurdu.
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Gsyncin pahali olmasinin cok farkli sebepleri var. Ama ondan once zaten freesyncle gsync ozunde ayni şeyler. Biri digerinden ustun diye birsey pek denemez aslinda. Çok minimal farklar var aralarinda. Gsync bunu monitöre eklenen kendisinin urettigi bir islemci ile yaptigi için pahali. Freesync ise bunu sadece display port yongasinin özellestirilmiş olmasiyla yapiyor. Aslinda nvidianin para kirmak için bir tarafini yirtmasindan ibaret gibi duruyor olay daha çok. Ya da amd gibi daha kolayi ve ucuzunun mümkün olduğunu fark edememis bilemeyecegim. Muhtemelen gsync gider freesync kalir zaten ileride. Freesync ucuz ve basit yani sonuçta. Yaptiklari sey de şöyle. Ekran kartinin oyun icerisinde aldigi yuk devamli degistiginden saniye basina gonderebildigi kare sayisi da devamli degisir. Monitor ise tersine saniyede 60 ise 60 144 ise 144 sabit bir hizla kareler gosterir. Bunun da görüntüde anlatmasi 2 paragraf sürecek bazi etkileri oluyor. Ama sizin dedikleriniz pek tatmin edici gelmedi bana bu etkilerle ilgili. Iste sync yani senkronizasyon tiplerinin ortak amaci ekran kartinin saniye basina gonderebildigi kare hizini monitorun saniye basina gosterebildigi kare hiziyle senkronizasyonlu bir sekilde esit tutmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 20 Şubat 2017; 16:44:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gsync özünde Vsycn'tir aslında. Burada yanlış bir şey yok. Monitörün yenileme hızları genelde düşük olduğundan ekran akrtı tarama hızına eşitlenip ortada oluşabilecek bozuk şekilleri, üsüste binen görüntüleri falan önlemektir amacı. Normal Vsync'te ise kapalı olduğu takdirde 1ms de oluşan kare kendinden önceki karenin ortasına ekleneceği için üstüste görüntü bindiriyor. Açık olduğu vakitte ise bir kare çizimi bitip yeni bir kare ekleneceği zaman görüntüye monitör kendini yenilemeye götürüyor. Ve arada dengesiz milim boşluklar oluşuyor ve gecikmeye sebep oluyor. Benim bildiğim budur. Ve Gsync bu konuda tabii ki kendi bileşenini ürettiği için daha üstündür. AMD FreeSyncte çok bir etkisi olmuyor nedense.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 20 Şubat 2017; 17:59:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Hocam açıklamanızdan birşey anlayamadım kusura bakmayın ama sonuçta vsync ciddi bir klavye-mouse gecikmesine sebebiyet veriyor ve görüntüde yer yer önce yavaşlayıp sonra hızlanmalar oluyor. Stabil değil yani. Ama şu bir gerçek ki freesync de gsync de de amaç sorunsuz bir şekilde sağlanıyor. Yani ekran kartıyla denk hızda monitör kare üretiyor ve vsyncdeki sorunlar olmuyor. İkisi de başarılı yani. Birçok incelemede de ikisinin de denk sonuçlar verdiği söyleniyor. O zaman basit ve ucuz olan daha iyi değil midir? Nvidianın sorunu monitöre işlemci takıp gereksiz masraf çıkartarak çözmesi başarısını değil başarısızlığını gösterir bence. Nvidia tutup da hem monitör üreticilerinden lisans ücreti istiyor hem de monitörün arkasına işlemci takıyor diye 1000 lira daha ödüyoruz ekstradan. Bunun ne mantığı var ki? Kendim için konuşuyorum. Gsynce para vereceğime amd vega gpu beklerim veya syncsiz devam ederim. Para israfından başka bir şey değil. Zaten 144 hz monitörler çok hızlı ekran tazelemeleri olduğundan sync teknolojilerine 60 hz monitörler kadar ihtiyaç duymuyorlar. Arada kaçırılan veya yanlış gelen kareleri gözünüz daha tam algılayamadan yenisi çiziliyor genelde 144 hz olduğu için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 20 Şubat 2017; 18:14:19 >




  • Nvidia ekran kartı ile FreeSync monitör olmuyor maalesef, biliyorsunuzdur diye düşünüyorum. Konu sahibi arkadaş Gtx 1080 almaktan bahsediyor. Ben ise oynadığı oyun için Gtx 1080'in fazla olduğundan bahsediyorum. Ve diyorum ki Gsync olmasa bile 144Hz bir monitör almanız yararınazdır. Bir de arkadaşın dediği bir nokta var kendisine göre daha doğrusu okuduğuna göre Nvdiai oyunda peformansı daha stabilmiş. Tam bilmiyorum bunu oyunu oynamadım. Oynamadığım çok oyun var daha ama çoğunu da inceliyorum. Arkadaşın bütçesi var iken bu kadar Rx 480 almak ta olmaz. Ya en aşağısı Gtx 1060 6Gb ya da Gtx 1070 alınacak. Yanına da 144Hz bir monitör, tamamdır. İşlemci tarafında i7 7700 seçilip + Gtx 1070 olarak devam ettirilip sistem kombine edilebilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Ben orada amd nin birkaç ay içinde çıkacak yeni vega mimarili gpu larından bahsettim hocam. 1070 1080 ve titan pascal ile yarışacak gpu lar. Onların çıkmasını bekleyip freesync monitör almak bence daha mantıklı illa bir sync isteniyorsa. Ben kullanıyorum diye övmüyorum ama yeni geçtim 144 hz monitöre. 2 aydır kullanıyorum. 60 hz vardı önceden. Zaten eskiden de ara sıra görünce biraz gıcık olsam da takmadığım tearingleri artık çok daha seyrek fark ediyorum. Frame atlamaları da dediğim gibi yine 144 hz olduğu için hiç fark edilmiyor artık. Ha konu sahibinin yerinde olsam hem vega gpu ları hem ryzen işlemcileri beklerdim orası ayrı. Ama tercih meselesidir.
  • Tüm öneri ve yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

    Gtx 1080 ve 2 k 144hz 1 ms g-sync bir monitörlü sistemin amazon fiyatı 12.000 tl yi geçince birşeylerden kısmak zorunda kaldık.

    GTX 1060 ve FHD 144 hz 1 ms li bir monitör olarak sistemi değiştirdik. Amazon fiyatı 7500-8000 arası birşey oluyor.

    "Sıvı soğutmaların ömrü kısa oluyor ve bir süre sonra yeterli soğutma yapmıyor" diyenler oldu doğru mudur ? Hava soğutma daha mı avantajlıdır ?

    Sessiz fanlar varmış önerebileceğiniz modeller var mıdır ?
  • Sonunda sistemi sipariş ettik.

    i7 7700K
    ASUS ROG Strix Z270G
    Corsair 2 X 8 3000 MHZ CL15
    MSI GTX 1070 Gaming X 8G
    WD Blue 1 TB HDD
    Samsung 960 EVO 250GB M.2 SSD
    Nzxt S340 Matte Black/Red
    Corsair RM650X +80 Plus Gold
    AOC G2460PF 24-Inch 1920 x 1080 , 144hz, 1ms
    Corsair H110i 280 mm

    Ram ve HDD TR'den daha ucuza alındı. M.2 SSD Amazon.com dan diğer tüm parçalar amazon.de den alındı.

    Toplam 7550 TL ye geldi.

    İlgilenen herkese çok teşekkürler.
  • Beocan B kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun, ben de amazon.de'den perşembe günü NZXT s340 Elite, psu ve soğutucu siparişi verdim, ortalama kaç günde geliyor acaba? Ücret kartımdan çekildi, normalde kargoya veriliş tarihi 3 mart yazıyordu ama henüz kargo bilgileri girilmedi mail attım aradılar bazen kargo bilgileri geç girilebiliyor salıya kadar girilmemiş olursa tekrar mail atın ilgilenelim dediler ama bekliyorum bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanyksel06 -- 4 Mart 2017; 18:58:24 >
  • osmanyksel06 O kullanıcısına yanıt
    Dün akşam sipariş verdik bizimkilerde henüz kargoya verilmedi. Kasa çok güzel hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.