Şimdi Ara

i7 6700K İşlemci Soğutucu Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar i7 6700k işemcim var ve SilverStone Tundra Serisi TD03-LITE sıvı soğutma mevcut. Yaklaşık 1 ay önce Msi Gtx1080ti gaming x modelini aldım. Bugün oyun oynarken fark ettim, vsync kapalı Metro Redux oynarken ekran kartı %65, %70 falan kullanıyor. Fps 100 civarı ama neden kısıtlı kullanıyor anlamadım. Bi darboğaz görünüyor ufaktan. Bende işlemcimi 4.0 GHz'den 4.6 GHz'ye OC yaptım BIOS'tan. Bu sefer FPS 140'lara çıktı ve GPU kullanımı %99. Fakat işlemci sıcaklığı oyun oynarken 70 75 dereceye kadar yükseliyor, belki bir saniye kadar 84 dereceye çıktığını da gördüm. Gta V de ise bu sıcaklık ortalama 80 civarında, CPU Fan hızını devamlı %100 çalıştırınca daha iyi tabi ama ses yapıyor. Ayrıca fanın devamlı %100 çalışmasının bir zararı var mı bilmiyorum.

    Şuan daha iyi bi deneyimim var bilgisayarda, darboğazdan kurtuldum diyebilirim ancak işlemcideki bu sıcaklık derecesi sorun olur mu ? Yeni bir soğutma alsam daha rahat eder miyim ? Ya da kasaya extra fan taksam daha mı iyi olur?

    Bu arada boştaki değerler 28-30 derece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grkn6161 -- 11 Temmuz 2017; 9:45:39 >







  • CORSAIR HYDRO Serisi H110i GT SIVI SOĞUTMA öneririm, ama bütçe sınırınız yoksa.

    Isınmadan zamanla termal macun değişimi yaparsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mfyildiz

    CORSAIR HYDRO Serisi H110i GT SIVI SOĞUTMA öneririm, ama bütçe sınırınız yoksa.

    Isınmadan zamanla termal macun değişimi yaparsınız.



    Hocam bu soğutucudan sonra istediğim sıcaklık değerlerini elde edebilir miyim ? , işlemci 4.6 ghz deyken darboğaz sıkıntısı yok ancak işlemci 90 dereceye vuruyor.

    Ya da anakartla işlemcimi yükseltsem mi bilemedim. Şu sıcaklık sorununu halletsem sıkıntı kalmayacak da işte. Bakıyorum çoğu kişi 4.6 ghz ye rahat bi şekilde OC yapmış. Benim işlemci kelek çıktı heralde :)

    Sistemim

    Intel Skylake Core i7 6700K 4.0 GHz 8 MB LGA 1151 İşlemci

    Corsair DDR4 16GB(2x8) Vengeance 3000MHz Bellek

    Asus Maximus VIII Ranger Intel Z170 1151 Soket DDR4 3400MHz O.C Sata 3.0 Usb 3.0 ATX Anakart

    High Power Astro Lite 750W 80Plus GOLD Single Rail Güç Kaynağı

    @mfyildiz




  • Isınmayı daha aşağı çeker etkili bir soğtutmadır.Ama Skylake işlemcilerde hata olduğu okumuştum,belki de aşırı ısınma problemi bundan kaynaklı olabilir.
  • Metroda gta'da işlemciyi çok sıkıştıran bir oyunlar,



    Tundra td03lite kötü bir işkemci soğutucu sayılmaz,



    Öncelikle kasa fanı arttırmayı ve tundra'nın radyatörüne push/pull yapacak şekilde bir fan daha eklemeyi deneyin tahminimce bunlar sorununuzu çözecektir olmazsa yeni bir işlemci soğutucusuna yönelirsiniz.



    6700k'nın ise stok halde dahi olsa darboğaz yapıyor olması bana imkansız geliyor işin içerisinde bence başka bir problem olmalı ısıdan dolayı işlemciniz ghz düşürüyor olabilir kendini korumaya almak amacıyla,



    Ya da aklıma şu ihtimalde geliyor elinizde ki ekran kartı 4k seviyesinde kullanım için tasarlanmış bir ekran kartıdır siz eğer bu ekran kartını 1080p de kullanıyor iseniz doğal olarak ekran kartı %100 kullanma ihtiyacı duymuyor buna paralel olarakta yine doğal olarak işlemciyide %100 kullanma ihtiyacı duymuyor gibi geliyor bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bende h110i gt kullanıyorum aynı işlemci ile komple sıvı soğutmayı çıkarıp düz radyatörsüz soğutucu arıyorum. aşırı gürültülü çalışıyor!!!

    belli birsüreden sonra sıvı soğutma için likit dolumu gerekiyormuş bunun yerine custom soğutmada düşünüyorum. çok kararsızımyardımvı olur musunuz banada!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.