Şimdi Ara

i7 6700k Hava mı Sıvı mı Tercih etmeli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, sizlere ufak ama benim için önemli bir sorundan bahsetmek istiyorum. İşlemcim i7 6700k ve soğutma olarakta hyper 212 evo kullanıyorum. Sıkıntı şu ki, yan kapağı kapattığımda işlemci ısı değerleri yükseliyor, ama kapak çıktığında ise normal değerlere düşüyor ( yük altında 55 - 60 ). Hyper 212 evo nun pervanesi ile ısı yalıtımı yapan yer arasından kapağa doğru bir hava üflüyor, bu normal mi bilmiyorum. Sistemi topladığımızdan bu yana 6 ay falan geçmiştir ve termal macununda falan bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Kasam Cooler Master masterbox 5 ve yan tarafı komple camdan oluşuyor. Acaba ilk başta hyper 212 evo almakla hata mı yaptım diye düşünmeye başladım, yoksa kasa seçimimde mi sorun var, hata nerde açıkçası anlamış değilim.

    Bu sorunu çözemezsem eğer işlemciye direk bir sıvı soğutma yada hava soğutma takviyesi yapmak istiyorum. Sıvı soğutma olursahttps://www.amazon.de/Liquid-Freezer-240-Leistungsstarker-CPU-Wasserk%C3%BChler/dp/B013WAY9UQ/ref=sr_1_2?s=computers&ie=UTF8&qid=1490763169&sr=1-2&keywords=arctic+liquid+freezer+120 Bunu almayı düşünüyorum, hava soğutma olursa şayet hem görüntü hemde performans açısındanhttps://www.amazon.de/Aer-RGB120-Triple-Pack-Advanced/dp/B01M04MTCB/ref=sr_1_4?s=computers&ie=UTF8&qid=1490761381&sr=1-4&keywords=aer%2Brgb&th=1 Şöyle triple pack almayı düşünüyorum.

    Sizlerin düşünceleri benim için çok önemli. Hyper 212 evonun bu tür bir işlemciyi rahat soğutacağına eminim ve montajında bir sorun olduğunuda düşünmüyorum ama sizlere danışmadan da yola çıkmak istemedim. Yorumlar için şimdiden teşekkürler.







  • bence soğutucu olarak, tartışmasız sıvı soğutma. hava soğutma ne kadar da olsa kasa içindeki havayı alaminyum,bakır ızgaralardan geçiriyor bu şekilde soğutma sağlıyor.

    edit: hangisi pahalıysa o iyidir.
  • erssag kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum kararsızım, bu konuda tavsiyelere ihtiyacım var.
  • Teknoseyir kanalının bir videosunu izlerken hava soğutma mı sıvı soğutma mı tercih edilmeli konusunu sıkıştırmışlardı bir inceleme videosuna.
    Eğer kasanızı yerinden oynatmak zorunda , sağa sola taşımak durumunda kalıyorsanız hava soğutma iri ve ağır olduğundan zamanla anakart üzerinde eğrilme/yamulmaya neden olabildiklerini söylediler.
    Ama bununla beraber kendi tercihlerinin hava soğutma kullanmaktan yana olduğunu söylediler , performans açısından.
    Sıvı soğutmalar artık daha çok tercih ediliyor ,çünkü ağırlık konusunda bileşenlere yaptığı baskı az , kasalar artık pencereli üretiliyor , kasa içeriğinin daha estetik durmasını sağlıyor
    ve iyi bir sıvı soğutmaysa , hava soğutma performansına yetişebildiğini ve bu yüzden tercih edilmesi gerektiğini savunuyorlardı.

    Ben onların yalancısıyım




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.