Şimdi Ara

İ7 6700K'dan Threadripper'a Geçilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni üye olmuş birisi olarak hemen konu açmam doğru mu? Bilmiyorum ancak arama yaptığımda benim sorduğum soruya benzer bir soru'nun cevaplanmadığını gördüm bu yüzdn yeni bir Başlık açmak istedim. Başlık da da söylediğim gini 6700k kullanıcısıyım ve depolama alanına ihtiyacım var bilgisayarı topladığım yer daha fazla depolama eklemenin pcı lane götürdüğünü söylüyor sorduğum bazı kişiler bunun yanlış olduğunu ancak twitter destek bölümünden intele sorduğumda bunun doğru olduğu söylendi. Dolayısıyla depolamayı her türlü arttırmak zorunda kalacağım için hem pcı lane yetersiliğinden hem de son çıkan intel işlemci açığı problemlerinden (AMD olduğunu biliyorum) işlemciyi değiştirip artık enthiusast seviyesine geçmeyi düşündüm malum aynısegmentte ki intel işlemcilerin fiyatları daha yüksek ve artık bu açık meselesi benim canımı sıkmaya başladı bu yüzden biraz intele den soğudum her ne kadar amd de de olsa benzer bir açık intelin bu konuda kötü bir şöhreti olduğunu ve açıkların kasıtlı bırakıldığını düşünüyorum. Asıl soruya gelecek olursak hem çok fazla maliyete girmemek için hem de alabiliceğim en fazla PCIE lane için amd threadripper 1900x e geçmeyi düşünüyorum ancak youtube da izlediğim yabancı kaynaklı kanallarda bu işlemci'nin oyunlar için pek iyi olmadığını hatta 1700 ve 1800x le karşılaştırmada 1700-1800x gibimodellerde daha fazla fps alabildiklerini gördüm ancak içim içimi yiyor artık buna bir noktakoyup sistemi güncelemeyi düşünüyorum umarım yardımcı olursunuz.







  • Bütçeniz varsa iki sistem kurun. Ama bütçeniz yoksa bu sorunun cevabını en iyi siz bilirsiniz. Oyunlarda performans kaybı yaşayacaksınız. Buna katlanabilecekseniz geçin.
  • Threadripper'a gecmek sizi abhsettiginiz aciklardan kurtarmayacaktir.Ayni aciklarin bir benzeri amd dede mevcut fakat intel gibi fazla degil bu acidan aciklar azalacaktir.Performans olarakda gozle horulur bir performans artisi olacaktir,render ve benzeri islemlerinde performansi arttiracaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemi oyun amaçlı kullanıyorsanız threadripper a geçmek performas kaybı yaşatır. Ama oyundan daha çok profesyonel işler için kullanacaksanız tabi ki iyi olur sizin için. Pci.e lane konusuna gelince Z170 chipsetinde 4, i7 6700k da 16 tane olmak üzere toplamda 20 tane pci.e lane var. Bunlardan chipset için olan 4 tanesi zaten depolama için ayrılmış durumda. Evet daha fazla disk bağlamak pci.e lane sayısından götürüyor. Ha oldu da yetmedi diyelim; Zaten ekran kartları x8 hızında da çalışabiliyor, incelediğim testlerde fark olmuyor x16 ile x8 hızında çalışan ekran kartlarında.https://www.youtube.com/watch?v=i8iE_sQBFXk&t=443s . Bu link te Titan V test edilmiş ki şuan piyasada daha iyisi yok, tek kartta bir fark yok, sli yapacaksanız fark oluyor. Birde NAS sistem kurabilirsiniz aslında. Yine de karar sizin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cansev07 -- 30 Ocak 2018; 3:44:33 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.