Şimdi Ara

i7 6700K 1.328 V Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. İ7 6700K Yen'i aldım. Anakart z170a pc mate. Anakart işlemciye otomatik olarak 1.328V veriyor. Bu fazla degil mi ? Voltajı Düşürdüğüm zamanda görev yöneticisinden işlemci hızı 4.1 den hiç düşmüyor boştayken bile.Güç seçenekleri de dengeli halbuki. Bir çözüm önerebilecek var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yok mu yardım edecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartlar genelde gereğinden fazla voltaj verselerde bu değerin fazla olup olmadığını test ederek belirleyebilirsiniz.Eğer işlemciniz bu voltaj değerinin altında mevcut hızında stabil çalışıyorsa bu durumda voltajı düşürerek hem sıcaklık düşüşü hemde daha fazla güç tüketmesinin önüne geçmiş olursunuz.Bu nedenle yapacağınız denemelerle fazla olup olmadığını belirlersiniz.

    Windows güç yönetimi dengeli olduğu halde hız düşmüyorsa buna bıosdan İntel Speed Step ayarının kapalı olması,Enhanced Turbo ayarının açık olması yada İntel C-State ayarlarının devre dışı olması neden olabilir.Bu ayarlar bıosda kapalıysa işlemciniz dengeli güç yönetiminde dahi sabit boost hızında çalışmaya devam eder ve ıdle durumunda hızını düşürmez.




  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler. Bios güncellemesi ile sorunu çözdüm hakat şimdi stres testinde görev yönetici 3.97Ghz %99 ta tam yükte takılıyor 4.01 ghz çıkmıyor. Sorun nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.