Şimdi Ara

i7 4770k msi core frozr L

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar imzamda gördüğünüz sisteme sahibim. Dün soğutucumun gelmesi üzerine oc yapmaya karar verdim. Nasıl yapıldığını biliyorum ama bu işlemci farklı sanırım bir türlü yapamadım. 4.4 ghzye çektim 1.3Vcore 1.870 ring verdim ama sıcaklık tatmin edici değildi. Dedim tamam düşürelim o zman. 4.2 ghzye çektim 1.2Vcore ile aida 64 testinde max 70 derece gördüm ama prime 95 small ffts testinde 90-95 leri gördük. Sinirlenmeye basladim çünkü soğutucum kaliteli anakartimla daha önce oc de yaptım o da gayet iyi. En son 4.0 ghzye cektim 1.149 Vcore otomatik ring voltage ile. Cs oynadım 2 saat sıkıntı yoktu sonra bir ets2 girdim bilgisayar reset atti. Delirmek uzereyim millet 4.2 4.4 görüyor ben 4.0da stabilite yakalayamıyorum. Voltajı falan mi az veriyorum yardımcı olun lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bir de afterburnerla sürekli takip ediyorum. Oyun oynarken islemci sıcaklığı 75 dereceyi geçtiği an pc kendini kapatiyo. Bu cok sacma değil mi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanSüperKahraman -- 5 Aralık 2018; 9:2:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pc kendini korumaya alıyor saçma değil daha yüksek dereceye çıksa veyahut uzun süre yüksek sıcaklıkta çalışsa bilgisayarına zarar verir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet dediğiniz doğru fakat ben test programlarıni çalıştırırken 90 95 dereceye çıktığında bile böyle bir sorun olmuyor benim anlamadığım şey bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4770K'lar aşırı ısınan işlemcilerdir zaten bu yüzden Intel onu elden geçirip 4790K olarak piyasaya sürdü ama işlemcinizi delid yapma imkanınız varsa yapıp 25-30 derecelere varan ısı düşüşü yaşayabilirsiniz böylece daha düşük voltajda daha iyi O.C yapabilirsiniz.
  • HWS kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sonradan farkettim bunu. Voltaj düşüre düşüre şuan 1.2V ile 4.4 de çalıştırmayı başardım. Anakarta ekstra voltaj verdim ve işlemci üstündeki yükü azalttım birazcık. Delidi de düşünüyorum da hayırlısı bakalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Overclock yapmak demek tüm bileşenlere yüksek miktarda yük bindirmek demek!
    Özellikle kaliteli en az bronze sertifikalı bir poweriniz yoksa overclock yapmayiniz!
    Yoksa bilgisayarin bileşenlerine zarar verebilirsiniz!
    Overclock yaptiğinizda ilk powera yük biner sonra anakart sonra diğer bileşenlere yük biner bu yükü taşıyabilmeleri için kaliteli bileşneleri olması gerekir eğer öyle değilse stabilete tutturamazsınız sürekli bilgisayariniz reset atar hdd power yada başka bileşenlerinize zarar verir çünkü voltaj dengesiz bir biçimde bilgisayarinizda gittiği için bunlar olur!
    4.nesil intelle işlemciye overclock yapıcaksaniz hele hele haswell işlemciler delid yoksa felan isinan işlemciler ona göre sıvı soğutmayla yapmanız şart!
    Ve en az bronze sertifikalı power Z serisi bir anakart gerekli ancak bunlara sahipseniz stabilite kolay yakalaya bilirsiniz!
    bu arada şanlıysanız az voltajla üst ghzlere çıkan işlemci denk gelmişse ancak ozaman daha az ısınır işlemciniz üst ghzlere zorlanmakdan çıkabilir takoz tabir ettiğimiz işlemci denk gelmişse 1.4v la bile 4.2ghz göremezsiniz biraz şans işi deneyerek bunu tecrübe edebilirsiniz!
    2yıl önceki konum delidli işlemcimle hava soğutmayla 4.8ghzde kullanmıyordum işlemcimi su soğutmayla stabildi 5ghzde7

    https://forum.donanimhaber.com/fullsystem-overclock-rehberi-haswell-reflesh-cpu-nvidia-maxwell-gpu-ddr3-ram--112769307?

    i7 4770k msi core frozr L




  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Msi core frozr L soğutucusu tek fanlı sıvı soğutmalar ayarinda bir hava soğutma. 5 adet direk temas eden bakır isi borusu var ki direk bakir da temas etmiyor daha iyi iletim için bakırların ucuna bir parça yerleştirilmiş. Şuan hatırlamıyorum neyden yapıldığını. Powerim sharkoon 750w 80+ bronze. Anakartim ds gigabyte z97 hd3. 1.25 Vcore ile 4.4 ghz stabil yakaladım. Yakın bir zmaanda delid yapmayı planlıyorum. Tahminimce delidden sonra 1.3 ile 4.6 ghzyi görebilirim. Ama gerek yok şu haliyle bile 4790k yi geçiyor zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.