Şimdi Ara

i7 3770k sürekli yüksek hızlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba , yakın zamanda sistemimi i7 3770k ile güçlendirdim. Overclock ile 4.5 Ghzde kullanıyorum , sistem oldukça stabil fakat şöyle bir sorunum var gibi işlemci sürekli (yük altında değilkende) 4,3 Ghz cıvarında çalışıyor. haliyle gereksiz ısı üretip gereksiz miktarda enerji tüketiyor. intelin hangi teknolojisini biostan aktif yada deaktif ayarlamalıyımki işlemci yük aldında değilken minimum hızlarda çalışsın? Teşekkürler.

    Düzeltme : "Yük altındayken" diye sormuşum , yük altında değil iken olacaktı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samt -- 29 Kasım 2012; 16:04:36 >



  • denetim masası güç seçeneklerinden dengeli seçeneğini tıklayın eğer dahada indirmek isteseniz özel ayar yapabilirsin işlemci en düşük güç durumunu yüzdesel olarak arttırıp azaltın
  • denetim masası güç seçeneklerinden en düşük işlemci kullanımı %10 olsun

    biosdan speedstep, aktif olsun

    emin olamıyorsan hala yada olmadıysa cpu hızına da tek programdan bakma



    ne kadar doğru bilmiyorum ama duydum huy oldu bende
    o/c yapılan işlemci düşük hızdan aniden o/c'lu hıza çıkarken takılmalar veya stabilite bozuklukları olabiliyormuş

    o yüzden bende tüm güç seçenekleri ve çarpan azaltma falan disabled

    sistemde o/c da yok
    doğru bilgi demiyorum belki alakası yok ama kendime hakim olamıyorum, sistem her zaman hazırda durmalı
  • Cevaplar için teşekkürler , yüksek performans seçeneğinde işlemci minimum güç durumunu 100de 30 a çektim yinede hızda herhangi bir düşme yaşamadım. cpu z ile baktığımda multipler ve bus speed (1 mhz iniyor ve çıkıyor) sürekli sabit sanırım bios üzerinden çarpan hızlarını dinamik olarak ayarlamalıyım , stabilite konusuna gelince iyicene test ettikten sonra kişisel tecrübemi paylaşırım :)
  • Min. güç durumu ile oynarsan HT konusunda sıkıntı yaşayabilirsin, seni etkileyip etkilemediğine bak, görev yöneticisinde cpu kullanımı, benchmarklardaki değişim vs. gibi.

    Biosdan c1 c6 gibi güç koruma yöntemlerini aktif hale getir, işlemciye kaç voltaj verdiğine bak, auto'da bırakma, stabil olan en düşük değerde tutmaya çalış. Hem o hem bu olmuyor, güç tüketiminde tasarruf istiyorsan oc etmeyeceksin, edersen de voltaj vermeyeceksin, hem oc edip hemde voltaj verip yüksek değere çıkacaksan da en stabil en düşük değerde kullanacaksın. 4ghz civarı frekansa 1V civarında voltaj ile çıkabilmesi lazım mesela onun gibi.

    Hem o hem bu 2si birden olmuyor yani, intel de olsa veirmli de olsa yüksek frekans için voltaj ve dolayısı ile artan güç tüketimi demek, gülü seven dikenine katlanır kısaca.

    Test programlarında biosdaki güç koruma seçenekleri ile anormal değerler elde edersen, mesela benim başıma geldi winrarda 800kb/s gibi değerlere düştüğü de oldu, sistemini stabil hale getirecek değerlere getirmeye çalış. Ben farklı bi güç profili yaratarak çözebildim anca, onun gibi.




  • Aslında sormak istediğim tam anlaşılmamış olmalı işime kısmen yarayabilecek cevaplar aldım fakat asıl beklediğim cevap henüz gelmedi. Sorumu detaylandırcak olursam bios üzerinden işlemciye ait bir teknolojiyi (gerekli olan bunun adı :)) aktif hale getirdiğimizde işlemci idle durumlarda çarpan hızlarını otomatik düşürüp oc suz frekanslarında çalışmaya devam ediyor , yük altında kaldığı zaman (boost olabilirmi acaba) oc lu saat hızlarına çıkarak çalışıyordu. Bu önceki işlemcim olan i7 950 yi bu şekilde kullanıyordum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samt

    Aslında sormak istediğim tam anlaşılmamış olmalı işime kısmen yarayabilecek cevaplar aldım fakat asıl beklediğim cevap henüz gelmedi. Sorumu detaylandırcak olursam bios üzerinden işlemciye ait bir teknolojiyi (gerekli olan bunun adı :)) aktif hale getirdiğimizde işlemci idle durumlarda çarpan hızlarını otomatik düşürüp oc suz frekanslarında çalışmaya devam ediyor , yük altında kaldığı zaman (boost olabilirmi acaba) oc lu saat hızlarına çıkarak çalışıyordu. Bu önceki işlemcim olan i7 950 yi bu şekilde kullanıyordum.

    C1e veya speedstep yada ona benzer bir şeyle yaapcaksın bunu biosta power seçeneklerinde olaması lazım.
  • c1 c6 speedstep eist vs. onları açacaksın, turbo yu aktif hale getireceksin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    c1 c6 speedstep eist vs. onları açacaksın, turbo yu aktif hale getireceksin.

    En doğru ve kısa çözüm burdan gelmiş.
    Biosta güç seçenekleri bölümünde bu ayarlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.