Şimdi Ara

İ5 4690K Delid Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Daha önce çok araştırdım ama detaylı bilgi bulamadım. Delid yapmayı düşünen varsa yardımcı olması içi bu rehberi hazırlamak istedim. Yapacağınız tüm işlemlerde sorumluluk tamamen size aittir. .

    Öncelikle almanız gereken malzemeleri yazayım.

    1- Coollaboratory Liquid Ultra
    2- 3D Delid Parçası
    3-https://www.bauhaus.com.tr/sista-50gr-rvt-silikon-kirmizi?utm_campaign ( SLİKON )
    4- Termal Macun

    Resimde renk olarak neyi nereye sürmeniz gerektiğini size anlattım. Kırmızı ile yuvarlak içine aldığım yeri Coollaboratory Liquid Ultra iletken sıvısını sıkacaksınız. Sıkmadan önce önceki termal macunu temizlemelisiniz. 1 damla damlatmanız yeterli. İçinden çıkan fırçayla yayacaksınız.

    Haswell Refresh bir işlemci kullanıyorsanız, Sarı yuvarlak içine aldığım yere termal macun sıkın. Coollaboratory Liquid Ultra iletken bir sıvı olduğu için oraya gelmesi halinde işlemci çalışmayacaktır. Termal macun yalıtkan bir malzeme olması sebebiyle bunu engelleyecektir.

    Mor renk ile işaretlediğim yeri sadece köşelerine silikon sürün. Çok ince bir tabaka halinde sürünki yanlış işlem yapsanız bile açarsınız.

    3D parçası gerçekten kesinlikle çıkarttırmanızı tavsiye ederim. Videolardan izlerseniz bazıları mengene ile yapıyor, Ama ben deneme amaçlı başka bir işlemci aldım. İşlemci bildiğiniz yamuldu. Belki ben beceremedim ama 3D Parçası ile işim gerçekten çok kolay oldu. Dosyaları atayım, isteyen olursa çıkartır. 3D parçası kullanımı :
    https://www.youtube.com/watch?v=4o-rDGHZH4s&index=4&list=LLgdO3ke0LRp0nHWdVArx7Zw&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    ABS Plastik %100 doluluk isteyerek çıkartın. Ben %11 doluluk ile yaptırdım, mengene ile sıkıştırınca kırıldı 3D parça.

    İ5 4690K 4.7 GHZ 1.250 Voltaj da önceden işlemcim 82 derecelere geliyordu. Şimdi 70 Dereceyi geçmiyor. Arkadaşımın İ5 6600K 4.7 GHZ Voltaj yalan olmasın ama 1350'lerdeydi sanırım onun, 85 Dereceyi geçiyor diyordu onunda şu anda 70 dereceyi geçmiyor diyor. Gerçekten zor ama sonucu çok güzel bir işlem. Tavsiye ederim. Şimdiden kolay gelsin... :)İ5 4690K Delid Rehberi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qral623 -- 18 Haziran 2017; 1:47:30 >



  • riskli bir işlem. işlemciye zarar verilebilir.
    bu işlerle az çok uğraşan kişilerin denemesi daha yerinde olur.
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle ama sonucu çok güzel :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.