Şimdi Ara

i5 2500k stok fan 50 derece sıcaklık normal mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
6.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DH-14 yerine Silver Arrow modelini de inceleyebilirsiniz... Bence DH-14 ile Silver Arrow arasınds seçim yapın. Silver Arrow uygun fiyatıla daha avantajlı ve yer yer DH-14'ten daha iyi. Fakat hangisini alırsanız alın, far hissetmeyeceksiniz(genel kullanımda) bu yüzden ucuz olanı almanızı tavsiye ederim
  • Aynı sistemi kullanıyoruz, bir kaç mesajda belirttim ilk açılışta sorunlar yaşıyorum, anakart ile birlikte kullandığın ram'i yazarmısın. Artık bu sistemi sorunsuz kullanmak istiyorum, mümkünse hemen :)
    quote:

    Orijinalden alıntı: renklem

    Bende de P8P67 Evo var ancak benim bios'ta sıcaklıklar fazla görünüyor. Windows ekranı açıldığında core temp ya da Everest (Aida64) Extreme edition gibi çeşitli programlarla baktığımda sıcaklık 23 - 33 derece aralığında. Hatta stok fanla 4.2 ghz yaptım LinX ile stabilite testi yaptığımda en fazla 73 derece gördü %100'de. Stok fanı oturtmakta zorlandığımı söylemeliyim.
  • Sistem stabil çalışmıyor şu an, anakart bios yazılımından kaynaklı sıcaklığı yüksek gösteriyor olabilir. Emin değilim. Stok fan çokmu dandik duruyor derseniz evet fazlasıyla dandik duruyor. Bir imaje render alıyorum işlemci sıcaklığı anında yüzde 60'ı buluyor ve asus suite yazılımı uyarı veriyor işlemci sıcaklığı arttı diyerek.. Yeni bir fanı düşünüyorum ve mutlaka da alıp o.c. yapmayı istiyorum. Fakat benim başka bir sorunum var Asus P8P67-EVO anakart ve G-SKILL F3 12800 1600 Mhz cl 9 4x2Gb ram, biosda ne yapar yaparsam yapayım (ram'in kendi değerleri dahil -xmp modda) bir türlü stabilite sağlanmıyor. Sistem ilk açılışta çok yoğun bir fan gürültüsüyle çalışıyor ve sonrasında kendi kendine bir iki reset atıp, sonra ilk açılışta o.c. fail hatası veriyor. Ram'leri 1333 mhz'ye çektim, işlemcinin 1333mhz ram denetçisi olduğunu düşünerek buna rağmen sistem bir süre sonra hata veriyor. Bir kere açıldıktan sonra da kapatmaya korkuyorum. Şu sorunu çözer çözmez, önce cpu fan sonra iyi bir kasa düşünüyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: buraoca2

    DH-14 yerine Silver Arrow modelini de inceleyebilirsiniz... Bence DH-14 ile Silver Arrow arasınds seçim yapın. Silver Arrow uygun fiyatıla daha avantajlı ve yer yer DH-14'ten daha iyi. Fakat hangisini alırsanız alın, far hissetmeyeceksiniz(genel kullanımda) bu yüzden ucuz olanı almanızı tavsiye ederim




  • İşlemci montajı derken fanla beraber demek istemiştim,belirtmemişim kusura bakma

    quote:

    Orijinalden alıntı: mynisan

    Oturmayan bir işlemci nasıl çalışır :) Fanı söküp yeniden taktım, fanlık bir durum yok, ya fan yetersiz kalıyor yada işlemci de bir sorun var.
    quote:

    Orijinalden alıntı: SP4RCO

    Bence işlemci montajını bir daha yap.Arkadaşların dediği gibi tırnakların anakartı tutmama olasalığı var.Her insan hata yapabilir






  • quote:

    Orijinalden alıntı: mynisan

    Sistem stabil çalışmıyor şu an, anakart bios yazılımından kaynaklı sıcaklığı yüksek gösteriyor olabilir. Emin değilim. Stok fan çokmu dandik duruyor derseniz evet fazlasıyla dandik duruyor. Bir imaje render alıyorum işlemci sıcaklığı anında yüzde 60'ı buluyor ve asus suite yazılımı uyarı veriyor işlemci sıcaklığı arttı diyerek.. Yeni bir fanı düşünüyorum ve mutlaka da alıp o.c. yapmayı istiyorum. Fakat benim başka bir sorunum var Asus P8P67-EVO anakart ve G-SKILL F3 12800 1600 Mhz cl 9 4x2Gb ram, biosda ne yapar yaparsam yapayım (ram'in kendi değerleri dahil -xmp modda) bir türlü stabilite sağlanmıyor. Sistem ilk açılışta çok yoğun bir fan gürültüsüyle çalışıyor ve sonrasında kendi kendine bir iki reset atıp, sonra ilk açılışta o.c. fail hatası veriyor. Ram'leri 1333 mhz'ye çektim, işlemcinin 1333mhz ram denetçisi olduğunu düşünerek buna rağmen sistem bir süre sonra hata veriyor. Bir kere açıldıktan sonra da kapatmaya korkuyorum. Şu sorunu çözer çözmez, önce cpu fan sonra iyi bir kasa düşünüyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: buraoca2

    DH-14 yerine Silver Arrow modelini de inceleyebilirsiniz... Bence DH-14 ile Silver Arrow arasınds seçim yapın. Silver Arrow uygun fiyatıla daha avantajlı ve yer yer DH-14'ten daha iyi. Fakat hangisini alırsanız alın, far hissetmeyeceksiniz(genel kullanımda) bu yüzden ucuz olanı almanızı tavsiye ederim





    ramleri xmp e çekin ram voltajını 1.65 verin.




  • İkisi dışında daha uygun bir seçenek arıyorum açıkcası, Sunbeam yada Xmatek serilerinden birisi olabilir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: buraoca2

    DH-14 yerine Silver Arrow modelini de inceleyebilirsiniz... Bence DH-14 ile Silver Arrow arasınds seçim yapın. Silver Arrow uygun fiyatıla daha avantajlı ve yer yer DH-14'ten daha iyi. Fakat hangisini alırsanız alın, far hissetmeyeceksiniz(genel kullanımda) bu yüzden ucuz olanı almanızı tavsiye ederim
  • Voltajı 1.65 yapmak dışında, xmp modunda sistemi tekrar tekrar çalıştırdım.
    Sırasıyla,
    - auto modunda restartlarda o.c. failed hatası aldım (1333mhz veriyor bu mode)
    - xmp modunda o.c. hatası aldım (bu modde ramin içine gömülü değerler biosa tanımlanıyor, voltajın kendi değeri olan 1.5v voltajda bu tanımların içinde yer alıyor) G-Skill distribütörü 1.65 değerlerine rami o.c. yapmanız durumda vermeniz gerekir, 1600mhz 1.5v ram fabrika değeridir der)
    - Son çözüm olarak anakartın qualifity vendor list'inde yer alan modellerinden bir ram almayı düşünüyorum, belki 4x2 Gb olmayacak 2x2 cl 7 x 2 yine G.Skill olabilir.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mckhan
    ramleri xmp e çekin ram voltajını 1.65 verin.
  • Hiç bir ayar, hiç bir mode, hiç bir seçenek, overclock failed hata mesajını gidermeye yetmedi, belki de anakart arızalı, eğer öyle ise nisan sonuna kadar beklemek gerekecek.
  • Böyle bir sorun varsa nisana kadar niye bekliyorsunuz ki şu anki kartın sorunlu olduğunu ve kullanamadığnıza dair bir belge ile aldığınız yere başvurun ya değiştirsinler yada parasını geri versinler.
  • Anakart QVList'de yer alan bir ramle test edip, en fazla anakart değişimi isteyebilirim fakat buda şu anad mümkün değil. İthalatçı stoklarında anakart olduğunu sanmıyorum, nisan sonu itibariyle tüm 1155p anakartlar birebir değişim olacak, sata sorununu görmezden gelip o tarihe kadar sistemi kullanabilirim diye düşünerek işlemci, anakart, ram'den oluşan yeni bir sistem aldım.

    Anakart, cpu ve ram'e otomatik voltaj değeri veriyor diye düşünüyorum. Turbo mode'u kapatıp, ram'in voltaj dahil tüm değerlerini manuel olarak verip, cpu'nun default voltaj değerini verip son bir test daha yapmayı düşünüyorum.

    Sistem'den özellikle o.c. performansı konusunda umudu tamamen kesmiş durumdayım, tek bir beklentim var, nisan sonunda sorunsuz 1155 anakartlar gelene kadar beni idare etmesi..
  • msi p67a gd65
    2500k@noctua nh-d14
    gskill 2x2 cl7 1.5 volt
    evga gtx480 sc@stcok

    dün geceden beri bir sürü problem yasadıgım sistemimi en sonunda stabil olarak 4500mhzde calıstırmayı basardım..öncelikle ramler 1.5 volt ile cl7 modunda kesinlikle calışmıyor..1.5 volt diye reklam yapıyorlar ama malesef ki böle..işlemciye hiç oc yapmadan ramlerin üzerindeki timingleri elle biostan girip 1.5volt ayarladım, belli bir süre sonra windowsda veya baslarken makine gidiyor.rastgale yük altındayken veya boştayken(BCcode 124 hatası ile mavi ekrana düşüyor)..hatta öleki bir ara sürekli reset konumunu aldı, power tusuna basıp kapatmama ragmen acmaya devam ediyordu..daha sonra xmp etkinleştirdim sadece, gene voltaj 1.5de, gene aynı sorun..sonra işlemciyi direk 42 carpan ile 4200de denedim, onada voltaj az geldi galiba..sistem gene kilitlenme cökme reset atma mavi ekran gibi sorunlar verdi...birde rate fsb 100 olması gerekirken 99.8 gibi bir deger veriyordu cpu_z de..

    en sonunda 1.32 cpu volt, 1.21 diger cpu voltajı (adını hatırlayamadım ), memory de 1.59da sistem stabil bir sekilde calısyor...30 dk prime95 acık..ondan önce cinebench 11.5 cpu ve gpu testlerini gecti...cpu 7.05, gpuda ise 70 aldı..

    core temp programı yanılmıyorsam cekeridek sıcaklıklarını ölcüyor, en sıcak 3. çekirdek 50 derece max, 1. çekirdek ise 47 derece max..sıcaklıklar sorun degil galiba...biraz ugrastım, okumadıgım bakmadıgım konu baslıgı kalmadı msi_overclockers-xteresystems-donanımhaber forumlarında, ama en sonunda sorunsuz calısıyor...şimdilik...




  • nerdeyse bir aat oldu yukardaki ayarlarda test devam ediyor...sıcaklık 3.çekirdekte 54 derece max...1. çkirdek ise 47 derece max..çekirdekler %100 yükte...herhalde stabilite saglanmıs..birde oyunlarda test edelim bakalım..
  • bu çalışırken prime95 1 saat testten cıkmıs üstüne cinebench 11.5 calısırken
     i5 2500k stok fan 50 derece sıcaklık normal mi?


    buda test sonucu
     i5 2500k stok fan 50 derece sıcaklık normal mi?




  • hozes

    1.7 biosunu yüklersen 5ghz ve üzerine çıkabilirsin

    linkteli anakart incelemenesi yol gösterebilir.
  • hocam bu kadarı kafi şimdilik, bende beta bios var. 1.8A olan galiba, en son versiyon..ama işlemcinin gideri var, hatta cok rahat var gideri yani ama 4500de stabil calıssın kafa agrıtmasın yeter şimdilik...
  • Beta bios yerine sorunsuz bios her daim daha güvenli geliyor bana değerleriniz iyi hemen hemen aynı parçaları kullanıyoruz aradaki macunun markası nedir acaba? tahminim mx3 gibi bişeydir.
  • hocam gelid in bitane ödüllü macunu vardı hatırlıyamadım, arada o var..amd ile kullanırken noctuanın içinden cıkanı sürmüştüm, altı ay sonra bir arkadasa satarken hala daha donmamıs durumdaydı, iymi kötümü bilmiyorum ama... sonra elime iki tane gelid gecti, artic silver 5 ten daha iyi olan bir termal macunu vardı incelemerde, onu kullanıyorum...
  • board eksene geri gidiyor yav...dün gece denedik test ettik kapattıkbir sorun yok...gece az oyun oynayım dedim, demişken bir biosa giriyim de bir iki ayarı not ediyim dedim daha sonrası için...biosta dondu...reset attım...girdim biosa gene dondu...bir daha reset attım, bu sefer başta gelen dıtt dıtt sesleri ile boot ekranı gelmemeye başladı...reset bir iki sefer daha ama ekran kapkara, tık (dıtt dıtt sesi ile gelen boot ) yok...
    powerdan söktüm, arkada cmosu resetledim, olmadı, kapağı açıp OC2 Genei aktif ettim, olmadı, kapkara bir ekran..bugun gene msi forumlarında araştırdım, bu sorun çok varmış...anakart değişime gidicek...acaba msi p67a-gd65 ile değiştirsem yoksa asus p67 evo veya gigabyte ud4 ile mi değiştirsem...
  • Beta bios haliyle normal böyle şeyler ben 1.7 bios kurun demiştim sanki...

    Gigabyte p67 ud4 tercih edin alıcaksanız.

    Msi benim için değişilmez bir anakart şu an rakiplerine göre.. Hem anakartın ömrü bakımından hem serinliği bakımından. Sorunsuz kullanıyorum mutluyum anakartımla b3 revizyon değişiminde birebir değişime gidicem sadece
  • b3ler geliyomuş zaten haberini okudum..bu aksam yollarım anakartı, mart basında b3ler gelince direk yollasınlar bana...10 sefer tak çıkar yapmalın...macunum biticek yavv..:p
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.