Şimdi Ara

i3 540 için RX 460

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün 3 senedir kullandığım HD 7770 bozuldu, o kadar zamandır bir kez bile donmayan bilgisayar son 3-4 saattir kaç kere dondu sayamadım. Resmen bu kadarcık bir zaman diliminde ekran kartı öldü. Neyseki onboard'dan kullanabiliyorum şimdilik bilgisayarı. Yıllardır ekran kartlarından çok uzak olduğum için pek bir fikrim yoktu, biraz bakındım bu RX 460 dışındaki diğer alt seviye kartların hepsi 7770'den bile kötü ve üstelik daha pahalı. Şaka gibi ben taa 2013'te 240 liraya almıştım şimdi 400 liraya satılan kartları hd 7770 ile karşılaştırıyorum altında kalıyorlar. Bir tek bu RX 460 onun üzerinde çıktı en ucuzların arasında ki o da 500 lira yine pahalı benim için. Ama şu an için yeni bilgisayar alacak durumum da olmadığı için mecburen ekran kartı alacağım. Hani ileride yeni parçalar alırsam (işlemci, anakart, ram vs.) uyumlu kullanabileceğim bir kart arıyorum. Biraz araştırdım i3 540 ucu ucuna kaldırır diyorlar genelde. PSU da 450w bu arada, ama hd 7770 ile rx 460ın güç kullanımı aynı, o konuda bir sorun yaşamayacağım gibi görünüyor.

    Sanırım en uygun seçeneğim bu. Başka öneriniz varsa lütfen buyurun, yarın içinde karar verip gidip almayı düşünüyorum.







  • İkinci elden ucuza kapatabilirsiniz bence. Ama alacağınız yeni kart ta HD7770 kadar eski olur.
  • 7770 ekran kartınızı bozan şey neydi önce onu bulun.Rx 460 alırsanız o da yanarsa ne anlamı var?evinizin elektrik tesisatı, güç kaynağı ya da elektrik sağlaycının stabil olmayan voltaj göndermesi gibi bir sebep vardır 3 sene kullanıldı diye durup dururken ekran kartı yanmaz.
  • Gerçekten ben de bilmiyorum, durduk yere oldu ama. Gündüz internette gezindim, arada Steam'den küçük oyunlar oynadım. Saat 11'de kadar hiçbir şey yoktu. 3 yıldır bir kez bile donmamıştı bilgisayarım, gün içerisinde tam ekran bir oyun açıkken dondu çok önemsemedim (yıllardır ilk defa olmasına rağmen). Saat 11'den sorna artık sürekli donmaya başladı, son driverı indirdim düzelmedi sonra bir önceki driverı yükledim Nisan ayından kalan yine olmadı. Artık bilgisayarı açtıktan 10 dk sonra donmaya başladı. Sonra bu süre daha da kısaldı... Bugün tekrar denedim yine aynı. Yani Her şey birkaç saat içinde oldu dan diye bozuldu resmen. Bilgisayarın geri kalan parçaları 6.5 yıllık ve onlarda hiçbir sorun yok. Güç kaynağını da 3 sene önce ekran kartı ile birlikte almıştım corsair vs 450w o da sapasağlam. Şimdi onboard ile bilgisayarı açıyorum yine sorun yok. Valla hiç anlamadım, aklıma da hiçbir şey gelmiyor. Yakın zamanda elektrik kesintisi vs. de olmadı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kagrenac

    Gerçekten ben de bilmiyorum, durduk yere oldu ama. Gündüz internette gezindim, arada Steam'den küçük oyunlar oynadım. Saat 11'de kadar hiçbir şey yoktu. 3 yıldır bir kez bile donmamıştı bilgisayarım, gün içerisinde tam ekran bir oyun açıkken dondu çok önemsemedim (yıllardır ilk defa olmasına rağmen). Saat 11'den sorna artık sürekli donmaya başladı, son driverı indirdim düzelmedi sonra bir önceki driverı yükledim Nisan ayından kalan yine olmadı. Artık bilgisayarı açtıktan 10 dk sonra donmaya başladı. Sonra bu süre daha da kısaldı... Bugün tekrar denedim yine aynı. Yani Her şey birkaç saat içinde oldu dan diye bozuldu resmen. Bilgisayarın geri kalan parçaları 6.5 yıllık ve onlarda hiçbir sorun yok. Güç kaynağını da 3 sene önce ekran kartı ile birlikte almıştım corsair vs 450w o da sapasağlam. Şimdi onboard ile bilgisayarı açıyorum yine sorun yok. Valla hiç anlamadım, aklıma da hiçbir şey gelmiyor. Yakın zamanda elektrik kesintisi vs. de olmadı.

    Sıcaklıklar ne durumda hocam? 3 sene termal macunun kuruması için yeterli bir süre. Ekran kartınız macunu kuruduğu için fazla ısınıyor ve donmalara sebep oluyor olmasın? Bunun haricinde i3 540 için rx460'ın üstüne çıkmamalısın bence. 2010 üretimi güncel olarak 6 nesil geriden gelen bir işlemci ve 2 çekirdek.

    Ayrıca fiyat konusunda oldukça haklısınız. Şaka gibi resmen. 4 sene önce iki ayrı siteden 4GB 1333 Mhz ram aldım. 1 ini geri iade ettim. Birinin fiyatı 46, diğeri de sanırsam 48 TL idi. Bir hafta önce sistemime 4GB ram daha koyup 8 GB yapayım dedim 4 sene önce sıfırını 48 TL'ye aldığım rame bugün kargoyla beraber 65 TL ödedim. Üstelik ikinci el. Sıfır almaya kalksan 130 TL küsür.




  • Sana tavsiyem ,biraz paran varsa o işlemcinin yerine, 50 dolara aliexpress den xeon x3460 işlemci alman. Eski işlemciyle gene çoğu oyunda sorun olmaz ama gta 5 , battlefield ve witcher 3 gibi oyunlarda can sıkıcı darboğaz yaşarsın.
  • Bilgisayar in fanları temizmi isi sorunu varmı hdd hızlarını nasıl remler ne alemde bunlar bakarmisin. Olmadı birde formatı atıp deneyin .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asig kullanıcısına yanıt
    Hiçbirinde sorun yok, mesela şu an onboard ile kullanıyorum bilgisayarı ve oyun oynamadığım sürece her şey aynı. Ben sıcaklıkları vs. sürekli speedfan ile kontrol ediyorum boşta gpu hep 30-40 derece arasındaydı yıllardır. İşlemci de şu an boşta 30-35 arası, HDD 36-37. Kasanın içini arada bir aklıma geldikçe zaten temizliyorum.

    Herhalde artık ömrünü doldurdu, başka bir açıklama bulamıyorum. Format atmayı denemedim, çözüm olacağını da sanmıyorum açıkçası, sistemde sorun olsa şu an da hatalı çalışması gerekirdi.

    Ekran kartı almaktan vazgeçtim, 3 sene önce ilk ekran kartım bozulduğu zaman sadece ekran kartını değiştirmek makul gelmişti çünkü fiyatlar da çok makuldü. hd 7770i 240 liraya almıştım Vatan'dan. Şimdi bu rx460'ın altındaki kartlara bakıyorum 350-400 lira civarında üstelik hd 7770'den daha kötüler. Geçen Nisanda da ram almıştım. Bu bilgisayara gereğinden fazla para harcadım düşününce, şimdi ekran kartını alsam güç kaynağının veya işlemcinin patlamayacağının garantisi yok çünkü biri 3.5 biri 6.5 senelik. Çok da iyi idare etti o kadar sene Allah'a şükür ama birkaç sene için 500 lira daha harcamak (hem o kartı daha sonra yeni sistemle verimli kullanmam da mümkün olmayabilir) mantıklı gelmemeye başladı.

    Aslında cumartesi günü sipariş vermiştim, pazar sabah bir baktım hb ayrıca %10 indirim yapmış. Siparişi iptal ettim yeni bilgisayar toplamaya giriştim ama ilk defa böyle bir şeye kalkıştığım için çok araştırmam gerekti. Ben karar verene kadar indirimi bitirdiler (topu topu bir günmüş). Bakalım şimdi bekleyeceğim biraz daha, alacaklarıma karar verdim ilk indirimde hb'dan alacağım.

    Intel Skylake Core i5 6500 3.2GHz 6Mb Cache LGA1151 İşlemci

    MSI B150M BAZOOKA Intel B150 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Anakart

    MSI GAMING X Amd Radeon RX 470 4GB 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı RX 470 GAMING X 4G

    Kingston HyperX Fury Black 8GB 2666MHz DDR4 Ram (HX426C15FB/8)

    Corsair Carbide SPEC-02 Kırmızı Ledli Mid Tower Siyah Oyuncu Kasa (CC-9011051-WW)

    Corsair Builder VS650 650W 80+ Power Supply (CP-9020098-EU)

    Toplam 3.124 yapıyor bu haliyle çok pahalı, %10 indirime denk gelirse ancak. Belki fiyatı düşerse rx470i 480le değiştiririm ama diğerlerinde karar kıldım.




  • Bence en azından amd ryzen ni bekle buy tanıtılacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.