Şimdi Ara

.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 28 Temmuz 2025; 2:34:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullananlar genelde kadınlar ve acemiler olduğu için olabilir. Devrilme önleme sistemi diye bir şey yok, hepsi Esp nin fonksiyonu ve bütün araçlarda zaten ESP var ve hepsinin çalışma mantığı aynı.

• Fotonun videosunu izlerseniz o kazada devrilmesi çok normal. Başka bir araç makas atarken bu aracın ön tarafına dokunuyor dar bir yolda. Hiç o bölgeden darbe alan oldu mu bilmem ama ben almıştım arabanın kontrolü tamamen kayboluyor. Bunlarda bi de hız var

bu arada i20 sürücüsü vefat etmiş olayda ölen genç bu kişiymiş

Yolun sağ tarafında kaldırım var, oraya o hızla teker değdikten sonra geçmiş olsun. Hiçbir güvenlik donanımı sizi kurtarmaz. Takla atması da çok normal sonuç. Dediğim gibi bu arkadan çarpmaya benzemez, ön tarafa yandan bir darbede araç kendinden geçiyor

Takla atma sebebi Astra'nın sağ arka tekerine vurunca aracın sekmesi. teker tekere temasta amortisör kapanırsa birden zıplar vuran araç.

.stball77youtube
    Slow Moving Car Somehow Rolls Over This has to be one of the most bizarre fender benders ever! How does the car actually flip over after a bump like that?
    https://www.youtube.com/watch?v=ljlZqd5qot4

Takla önleme falan bambaşka işler de, konu sahibi arkadaşımız müneccim olduğu için anlamayacaktır. kendi bildiği gibi yorumlar.

ERM dediği sistem de ağırlık transferi sebebi ile devrilmeyi engellemek için ağırlığın bindiği tekeri kilitleyip, yükün bindiği vektörü çaprazdan yatay düzleme çeviren Abs modülüne eklenen bir yazılım. direksiyon çizgini bozmak pahasına dengeyi sağlar. ilk örneklerinin kalibrasyonu çok kötüydü, Porsche macan testinde en agresif çalışan tipi görülebilir.

.Teknikens Världyoutube
    Read more about the behaviour at http://teknikensvarld.se/porsche-macan-behaves-strangely-in-the-moose-test-162276/
    https://www.youtube.com/watch?v=HgVue72wqnI

• Benim de dikkatimi çekmişti, gecen sene hafif virajli yolda i20 kullanan bir genç refüjden taşan suya temas edince arac takla atmış sürücüsü vefat etmişti. Araç neden spin atmadı da takla attı diye düşündürdü.

• Konudaki kazaları bilmiyorum ama yorumlarda yazılınca aklıma geldi 2 sene önce ben de aşırı dar bir yolda sivri kaldırıma tekeri çarpmıştım. Lastik yarılıp jant da yamulmuştu çok bir durum yoktu ama hızım 20km/h civarında olmasına rağmen öyle bir sekmişti ki araç devrilmeme az kalmıştı(hatta havadan yere otururken çapraz şekilde gelince kaldırım ucu travers ucunu hafif eğmişti). Demem o ki bu takla işleri o kadar da zor değil hele bir de işin içine tek taraflı engel girdiyse.

Ya dostum niye anlamak istemiyorsun, bunların hepsi ESP'nin fonksiyonları ve bütün arabalarda standart olarak var, zaten ESP sistemini üreten belli başlı firmalar var ve otomobil firmaları bu markaları kullanır. Yani fiat gidip de kendi gelistirmiyor bu sistemi. Kaldı ki ESP'nin elindeki tek araç 4 tekere ayrı ayrı fren uygulayabilmesi, sen gidip kaldırıma çarparsan o saatten sonra hiçbir elektronik sistem seni kurtaramaz, o saaten sonra mekanik işin içine girer. Piyasada yol tutuşu sorgulancak onca SUV(cuk) varken i20'ye sıra biraz zor gelir.

Direksiyon, araç eğimi milisaniyeler içinde defalarca denetleniyor ve ona göre süspansiyon sertlik ve yükseklikleri ayarlanıyor.

Hatta tekeriniz kopsa bile araç 3 tekerle yere sürtmeden gidebiliyor.

Bu yüzden takla atmış Citroën göremezsiniz. Zamanında takla attırabilene yenisini ücretsiz verme kampanyası da yapılmıştı ama bu biraz magazin konusu, 1930 ve 1950'lerde geçen bir laf.

Hyundai meselesine gelirsek buna benzer bir sürü kaza var. Otoparktan çıkarken takla atan B8 Passat vardı Almanya da. Yolda arabaya teker bindirip arabanın üstüne çıkarak taklaya gelen Range vs. de gördüm.

Hyundai i20'ye özel bir şey yok, genelde arabadan anlamayan tipler alıyor önemli kısım bu. Bayanlar, manuel süremeyenler vs. alıyor. Mesela çevremde benzinle mazot arasındaki farkı bilmeyen arkadaşım i20 aldı.

• Devrilen araba görmek artık gündelik olay oldu, i20'ye özel değil.

Eskiden arabalarda süspansiyon sistemi, direksiyonda şoför beyler vardı. Süspansiyon sistemleri patates oldu, şoför beyler de emekli.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.