Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: emrevrl Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56.066
Cevap
1.321
Favori
2.233.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi robot süpürge aldım kullanalı 1 gün oluyor. Süpürgeden çıkan sesle ilgili Hepsirobot Ali hocama danıştık. Gece geç saatler olmasına karşın cevap yazdı ve yardımcı oldu, sağolsun.
    Nezaketi ve yardımları için kendisine teşekkür ederim.
  • Meyal kullanıcısına yanıt
    Sayın Meyal,

    Elimden geldiğince bu konudaki sorunlara çözüm önermeye çalışıyorum.
    Nazik mesajınız için ben teşekkür ederim.
    İyi günlerde kullanınız.
  • bluemoon kullanıcısına yanıt
    "Manual süpürgeler köşeleri alamıyor. Robot alıyor. Birde biz bıkkınlıkla karış karış temizlik yapamıyoruz ama bu robot her yeri geziyor. Benden iyi süpürge yaptığı kesin :) "

    Bu satırınız çok önemli. Ben yıllardır bu konuyu anlatmaya çalışıyorum.
    Robot süpürgeler geleneksel elektrikli süpürgeler kadar güçlü olmuyor ancak iki çok önemli özelliği sayesinde harika temizlik yapıyorlar:
    1- bıkmadan usanmadan evin her köşesine, girebilecekleri her yüksekliğe giriyorlar. Yorulmuyor, çocuk ağlayınca, kapı çalınca, telefon gelince işi bırakmıyorlar. Kaldıkları yeri unutmuyorlar.
    2- Her gün, yerler tam anlamıyla pislenip batmadan aynı temizliği tekrarlıyorlar, evde olsanız da olmasanız da. Bu da zeminden kalkıp masa ve sehpalara konan tozların oluşumunu engelliyor.

    Sektörde bi şeyler yapmak için gönül vermek lazım, ben makine mühendisiyim ve robot konusunu çok seviyorum, mobil otonom robotlar konusunda kendi patentlerim ve başka çalışmalarım da var. İster istemez bi şeyler öğreniyorum ve amacım bunları aktarabilmek.

    Benim üzüldüğüm, ithalatçı firmaların bu konuya hiç eğilmemeleri, eğitim ve destek konusunda ortalıkta görünmemeleri. Her halde sadece maaşlı memur oldukları içindir diye düşünüyorum, yoksa zor bi şey değil.

    Otonom mobil robotlar konusunda ne sorunuz veya sorununuz olursa gece gündüz desteğe ve yardıma hazırım.

    İyi günlerde kullanınız, saygılarımla




  • Ofisim için robot süpürge bakıyorum. Yerler tamamen seramik, halı yok. Hem süpürüp hem de mop ile temizlesin istiyorum. Bu çerçevede bütçem doğrultusunda iLife V5S modelini buldum. Tavsiye eder misiniz? Navigasyon özelliği var mıdır bu cihazın?
  • _Maxy_ kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Ilife V serilerinde navigasyon yok.. her ne kadar satıcı akıllı navigasyon demiş olsa da sadece doğrusal hareket edebiliyor yani haritalama yapmıyor sizin görebileceğiniz şekilde.
    iRobot Braava da düşünebilirsiniz, çok başarılı bir cihazdır, sadece ıslak temizlik yapar, üstelik aynı fiyata.
    Kolay gelsin
  • Cihazım geldi adında döndü koyduk. Şimdilik çok memnunum. Harika bir cihaz özellikle hepsirobot arkadaşımda teşekkür ederim verdiği bilgiler için. Bence çağın buluş karından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Döndü'ye selam, konfora devam!

    Haritaya bakılırsa evde çok fazla eşya yok ortalıkta: bir robot için ideal sayılır.
    Xiaomi fırça yatakları çabuk aşınır, sık sık temizlemeyi ihmal etmeyiniz lütfen.
    İyi günlerde kullanınız
    Saygılarımla
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler aslinda hemen almak istiyorum ama size guveniyorum biraz daha bekleyeyim.
    Bu arada denediginiz cihazlarla ilgili videolar yapsaniz ne guzel olur hem bizde cihazlar hakkinda daha iyi fikir ediniriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Aslında bu süreçte sizin değerli yorumlarınızdan çok faydalandım.Cihaz aslında yer konum tanıma ve temizlik konusunda beklentilerimin üstünde çıktı. Ben açıkçası el gır gır gibi bekliyordum ama yeni süpürülmüş evde bir sürü şey topladı. Bahsettiğiniz fırça pervane gibi dönen i yoksa temizlik fırçası ı. Birde parçalarında aliexpres de çokça var ve uygun. İNŞALLAH uzun vadede sorun yaşamam hevesim kursağımda kalmaz selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Söz ettiğim parça alttaki uzun ana fırça efendim .
    Haritalamada kullandığın lidar - üstte dönen iki adet gözün olduğu silindir şeklindeki parça - dışındaki hemen her arızayı hemen hallederiz, dediğiniz gibi parçası da var, bir kısım tamir parçaları bende de mevcut. Lidar ise biraz vakit alıyor ve masraflı. Ancak bu ikinci serilerde lidar arızası çok az çıkıyor, merak etmeyin.
    İyi günlerde kullanınız.
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Benimki birinci versiyon hocam. İNŞALLAH sorun çıkmaz memnunum çünkü. Ama 2 yıl garantisi var Türkiye den aldım hepsiburadada dan. Birde günlük çalıştırmak zararlı olurmu acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar akıllı robot kullanıcıları ve takipçileri.

    Black Friday kampanyalarıyla gearbest üzerinden birinci nesil xiaomi robot aldım, haftasonuna kadar da sıkıntısız kullanıyorduk. Ancak hazne ve filtresi takılı & temiz olmasına rağmen 9 no'lu hatayı (hazneyi ve/veya filtreyi yerine tak hatası) vermeye başladı. Bu hatayı verince de şarj istasyonuna dahi dönemiyor. Şöyle(https://tr.gearbest.com/robot-vacuum-accessories/pp_009583523550.html?wid=1433363) bir sipariş verdim ancak o da ne zamana gelir veya soruna çözüm olur mu bilmiyorum. Benzer sıkıntı yaşayan, fikri olan var mıdır?

    @Hepsirobot Ankara'dasınız sanırım, cihazı size gösterebileceğim bir yeriniz var mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragicevic -- 8 Şubat 2019; 14:0:18 >




  • Merhaba yeniden,

    Sorun olursa da yardımcı olurum, daha öncesinde bu şekilde arıza yapan bir kaç cihazı halletmiştim.
    Hergün çalıştırmak neden zararlı olsun efendim, bu cihazlar hergün çalışmak üzere tasarlanmışlardır zaten.
    Bataryası da normal şartlarda 18-20 ay süresince verimli olacaktır. Uzun süre kullanmayacaksanız, bir kaç hafta gibi, bataryasını çıkarmanızı öneririm.
    İyi günlerde kullanınız.
  • dragicevic D kullanıcısına yanıt
    Tabii ki yardımcı olalım, özelden yazarım size.
    Ancak genel olarak bu tip arızalarda haznenin yerinde olup olmadığını tespit eden mekanik switch sorunludur. Bu switch haznenin oturduğu yüzeyde bir siyah yuvarlak şeklinde olması lazım, Xiaomi 4 model değiştirdi birinci seride, hangisi sizde bilemiyorum. Ya kirlidir, ya da tam yerine oturmuyordur.

    Robotlarda genellikle ABS plastik baskı kullanılır, bu da cihaz kalorifer veya benzeri ısı kaynaklarının yakınlarında bekliyorsa hazne gövdesinin hafifçe de olsa eğilmesine neden olabilir. Bunu göz önünde bulundurunuz.

    Black Friday'den bu yana çok bi zaman geçmedi, filtre ve fırçaların bu kadar kısa sürede açınmasına imkan yok, kaldı ki filtresi yıkanabilir tiptir Xiaomi'lerin, dayanıklıdır yani.
    Aynı arıza Neato Botvac tipi robotlarda bataryanın eskiliğini belirtir ama yazılım benzerliği olması çok tesadüf olur.

    Yine de bana göstermek istiyorsanız tabii ki incelerim, memnuniyetle.
    iyi akşamlar dilerim.




  • İyi pazarlar diliyorum.

    İnternete bağlanıp uzaktan kontrol edilebilen robotların güvenirliği hakkında kısa bir yaz paylaşacağım.
    https://www.thestar.com.my/tech/tech-news/2019/02/09/household-helper-or-sneaky-spy-privacy-questions-in-robot-cleaners/

    Yazıda özet olarak internete bağlanan robotların evin planı, detayları, boş/dolu olduğu gibi bilgilerin evin interneti vasıtası ile üreticinin sunucularına gönderildiği ve bu iletişimde veya sunucularda bir problem olduğunda - hacklendiğinde - bu bilgilerin cidden kötü amaçlar ile kullanılabileceğine dikkat çekilmiş.

    Haritalama sistemleri lidara dayalı ürünler bir derece ama görsel navigasyon yapan cihazların ne tür bir bilgi alışverişinde bulunduğunu irdelemek lazım. İki sene önce LG, Malezya'da bu konuda çok ciddi bir problem yaşamış, hacklenen bir robotu sayesinde dışişleri bakanının evi içerden gözetlenmişti. Gelişen teknoloji üstün kontroller kadar güvenliğe de yatırım yapmalı diye düşünüyorum.




  • Arkadaşlar merhabalar . Sabahtan beri i-robot serileri ve Xiaomi yi araştırıyorum da. En sonunda Xiaomi mi2 roborock s50 modelinde karar kıldım.

    2.nesil Xİaomilerde mevcut olan mob özelliğini devre dışı bırakabiliyormuyuz ? Yani sadece süpürge özelliğini kullanma gibi bir durum var mı ?
    Evdeki halılar yeni olduğu için cihazın halıları da bezle silmeye kalkmasından korkuyorum da :D
  • ali_1324 kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar,
    Mop ünitesi zaten istendiğinde takılıyor. Normalde tüm robotlar sadece süpürecek şekilde geliyor.
    İyi akşamlar
  • Sizi tekrardan özelden rahatsız etmeyeyim diye düşünmüştüm.Yine yardımcı oldunuz.Çok teşekkür ediyorum ilginiz için.
  • ali_1324 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, rahatsızlık söz konusu bile değil.
    Elimden geldiğince her zaman yardıma ve teknik desteğe hazırım.

    Ben de tüm markaları ve tüm robotları kapsayacak bir teknik servis oluşumu üzerinde çalışıyordum zaten, ülkemize ithal edilen veya yolcu beraberinde gelen robotların hiçbir servis desteği yok ciddi anlamdı. Bildiklerim ve yapabildiklerim ile destek olmaya çalışacağım. Detayları çok yakında buradan açıklayacağım zaten.

    Harika bir hafta dilerim.

    Saygılarımla
  • selamlar, roomba 615 ile 616 farkı nedir ? hazne farkı haricinde göremedim. amazon almanyadan 1300 liraya geliyor, uygun gibi, tavsiye eder misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doktor.Penguen -- 11 Şubat 2019; 14:35:59 >
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.