Şimdi Ara

Hz ile ilgili bir yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • samsung 55es6140 modelini düşünüyorum. fiyatı 3600 tl teknosa da. yalnız tv 200 Hz. bana biraz da olsa küçük objelerde buğulanma veya karelenme olabilir dediler. 200 Hz az gelir filan dediler. ben de 800 Hz olan samsung 55es7000 modeline baktım ama bu da 4600 tl. o kadar limite çıkmak istemiyorum. Ayrıca Türkiye de gelen yayın 50Hz oldugu için hatta iyi bir film bile indirsen 100 Hz filan olur bu yüzden 800 Hz ye gerek yok farkını anlamazsın bile dendi. çok kararsız kaldım. bilen anlayan biri alacağımız tv nin kaç hz olması gerektiğini (en azından kaliteli film izlerken ve maç izlerken filan bizi kurtaracak) açıklarsa ve yukardaki iki ürünü artıları ve eksileriyle kıyaslarsa çok makbule geçer. teşekkürler....

• ya biri cevap yazsa. olumlu olumsuz :D
  • Şuan en yüksek yayın yapan TRT HD 60 hz dir, diğer hd kanallar 50hz frekansında yayın yapmaktadır.PC bağlantısı ile kullanabileceğin hız ise maximum 100Hz dir, bu yüzden 200hz bile fazla çünkü o hızı hiç kullanamayacaksın.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimscare -- 1 Eylül 2012; 19:56:29 >
    BİRİNE BEDEL BİNDEN BİRİ OLMAK
    AKIL KARI DEĞİLDİR.
  • Hrtz olayı tv üreticilerinin getirdiği özellikle 2-3 sene öncesine kadar yüksek hrtzli tvlerin berbat resim tutunmalarını görüyorduk, yüksek hrtz diye uçurulan panellerin aslında çuvalladıkları ortadaydı, bugünse 3D olmayan tvlerde yüksek hrtz olmasının en ufak panele faydası yok !

Hatta panelin jaggies özellikleri zayıfsa 100 hrtz-600 hrtz panellerde 24p film yada yayın izlemek kaliteden ödün vermek manasına gelir !

Tek başına hrtz hiç ama hiç birşey ifade etmez yukarda detay verdim tam tersine daha kötü resim sunacaktır, bugün tüm paneller bakın hiç bir panel ayırmıyorum tüm paneller 50 hrtzdir, bu aslına bakarsak Avrupa için standart uygulmadır, 50 hrtz üstü panellerde normal sinyal ile yayın izlemek randıman vermez !

Size her kim demişse hareketli görüntüde 100-400 paneller süper iyidir bunu size ispat etmesi gerekir, öyle tvler gördümki 100 hrtz malesef tv sinyallerinde çamura dönüşen görüntüler olşuyor yani hrtz ile tvnin resim işlemcisi bir biri ile kavga ediyor diyorum ki anlayın ne demek istediğimi !

Bunları yani hrtz için tv seçimini bırakın, böyle tv seçimi olmaz, gerçek resim ve hrtz uyumlu panelleri saysak 5 taneyi geçmez, 3D panellerden bahsediyorum, bunlarda Panasonic DT50-VT50, Samsung ES8000, Sony HX85, Sharp High and serileri, bu cihazların hepsinde üreticiler yeni resim tarama özellikleri eklediler, yani hrtz ve Jaggies tutunmaları nerdeyse mükemmele yakındır !

Özetlersem, standart izleyiciyseniz buna oyunlarda dahil, 50 hrtz bir panel oldukça keyifli bir görüntü sunacaktır, üst taraması olan panellerdir bunlar, mesela panasonic örneği gibi 600 hrtz yazar otomatik resim işlemcisi gelen sinyali alır ve size standart sinyal üzerinden resmi verir buda 50 hrtzidr !

Avrupanın hangi Ülkesine giderseniz gidin bu tanım geçerlidir, tüm paneller stnadart 50 hrtzdir, 3D sinyallerde ise yine aynı şekilde panel otomatik olarak gelen sinyale göre tepki verecektir !

• Teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Hrtz olayı tv üreticilerinin getirdiği özellikle 2-3 sene öncesine kadar yüksek hrtzli tvlerin berbat resim tutunmalarını görüyorduk, yüksek hrtz diye uçurulan panellerin aslında çuvalladıkları ortadaydı, bugünse 3D olmayan tvlerde yüksek hrtz olmasının en ufak panele faydası yok !

Hatta panelin jaggies özellikleri zayıfsa 100 hrtz-600 hrtz panellerde 24p film yada yayın izlemek kaliteden ödün vermek manasına gelir !

Tek başına hrtz hiç ama hiç birşey ifade etmez yukarda detay verdim tam tersine daha kötü resim sunacaktır, bugün tüm paneller bakın hiç bir panel ayırmıyorum tüm paneller 50 hrtzdir, bu aslına bakarsak Avrupa için standart uygulmadır, 50 hrtz üstü panellerde normal sinyal ile yayın izlemek randıman vermez !

Size her kim demişse hareketli görüntüde 100-400 paneller süper iyidir bunu size ispat etmesi gerekir, öyle tvler gördümki 100 hrtz malesef tv sinyallerinde çamura dönüşen görüntüler olşuyor yani hrtz ile tvnin resim işlemcisi bir biri ile kavga ediyor diyorum ki anlayın ne demek istediğimi !

Bunları yani hrtz için tv seçimini bırakın, böyle tv seçimi olmaz, gerçek resim ve hrtz uyumlu panelleri saysak 5 taneyi geçmez, 3D panellerden bahsediyorum, bunlarda Panasonic DT50-VT50, Samsung ES8000, Sony HX85, Sharp High and serileri, bu cihazların hepsinde üreticiler yeni resim tarama özellikleri eklediler, yani hrtz ve Jaggies tutunmaları nerdeyse mükemmele yakındır !

Özetlersem, standart izleyiciyseniz buna oyunlarda dahil, 50 hrtz bir panel oldukça keyifli bir görüntü sunacaktır, üst taraması olan panellerdir bunlar, mesela panasonic örneği gibi 600 hrtz yazar otomatik resim işlemcisi gelen sinyali alır ve size standart sinyal üzerinden resmi verir buda 50 hrtzidr !

Avrupanın hangi Ülkesine giderseniz gidin bu tanım geçerlidir, tüm paneller stnadart 50 hrtzdir, 3D sinyallerde ise yine aynı şekilde panel otomatik olarak gelen sinyale göre tepki verecektir !

Bazen, tvde görüntü sağdan sola veya soldan sağa geçerken, sanki donarak geçiyor görünüyor. (reklam, dizi vs.) Bazen ama, genelde normal.
    Hani pc oyununda grafik ayarını yükseltince hafif donmalar oluyor ya aynı o şekil.
    Peki bu durum ne olabilir sizce.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben bu Hz ve görüntü hızlandırması için gereken işlem gücü için fikir vereyim : PC de bunu donanım hızlandırmasıyla yapmak için, 24 FPS'yi 60FPS'ye en yüksek kalitede çıkartmak için en az 4 çekirdekli sağlam bi işlemci + iyi bi ekran kartı gerekir, oyun maknası kadar işlem gücüne ihtiyaç duyar çünkü. i5-i7 + gtx560ti mesela. Özel devre / özel tasarım çip de kullansan yine ihtyacın olan işlem gücü çok fazla. Doğal olarak daha düşük bi donanım ile daha düşük kalitede görüntüyü hızlandırıyor. Sonuçta da hızlı hareket eden nesnelerin sınırlarında (veya kontrast farkının belirgn olduğu yerlerde) karelenme / bozulma görülebliyor. Mağzalarda zaten hep yavaş görüntüler olur, farkını o kadar net annayamazsınız.

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Bazen, tvde görüntü sağdan sola veya soldan sağa geçerken, sanki donarak geçiyor görünüyor. (reklam, dizi vs.) Bazen ama, genelde normal.
    Hani pc oyununda grafik ayarını yükseltince hafif donmalar oluyor ya aynı o şekil.

Bahsettiğiniz sorun hrtz ile alakalı değil, tv markanızı bilmiyorum fakat, resim işlemcisi ile alakalı bir sorun olabilir, genelde eski panellerde bu sorunlar fazlası ile görülürdü !

Halen 32 inc panellerde bu sorun görülebiliyor, elbetteki GrayMarket ürünlerede dikkat etmek gerekiyor, farklı Ülkelere göre sinyal frekansları olduğundan, aynı serinin Türkiye modelinde sorun yokken aynı tvnin grey market ürününde sorun çıkabiliyor !

Diğer problemse, uydu reciver kalitesi ile alakalıdır, nedenleri çoğaltmak kolaydır ben en basit iki tanesini yazdım, yine hdmi kablo diğer en önemli unsurlardan biridir, muhakkak kaliteli kablo edinmeye çalışın !

Reklam ve dizilerdeki görüntü probelemleri panelle alakalı değildir çekilen filmlerin düşük çöünürlükle alakalıdır, bunuda genelde belli kanallarda yaşarsınız !

• quote:

quote:

Bahsettiğiniz sorun hrtz ile alakalı değil, tv markanızı bilmiyorum fakat, resim işlemcisi ile alakalı bir sorun olabilir, genelde eski panellerde bu sorunlar fazlası ile görülürdü !

Halen 32 inc panellerde bu sorun görülebiliyor, elbetteki GrayMarket ürünlerede dikkat etmek gerekiyor, farklı Ülkelere göre sinyal frekansları olduğundan, aynı serinin Türkiye modelinde sorun yokken aynı tvnin grey market ürününde sorun çıkabiliyor !

Diğer problemse, uydu reciver kalitesi ile alakalıdır, nedenleri çoğaltmak kolaydır ben en basit iki tanesini yazdım, yine hdmi kablo diğer en önemli unsurlardan biridir, muhakkak kaliteli kablo edinmeye çalışın !

Reklam ve dizilerdeki görüntü probelemleri panelle alakalı değildir çekilen filmlerin düşük çöünürlükle alakalıdır, bunuda genelde belli kanallarda yaşarsınız !

Cevap için sağolun, bu konuya hakim olduğunuz için sordum. Çünkü gözüme takılan bir durum oldu.
    Tv samsung 40d550 lcd 50Hz. yayın kablolu analog.
    Çözünürlükle ilgili sorunun kullandığım kaynaktan olduğunu biliyorum, yakından izleyememe, dağılma ve karelenmeler.
    Mesajdaki bahasttiğim sağdece hareketle ilgili.

• quote:

Cevap için sağolun, bu konuya hakim olduğunuz için sordum. Çünkü gözüme takılan bir durum oldu.
    Çözünürlükle ilgili sorunun kullandığım kaynaktan olduğunu biliyorum, yakından izleyememe, dağılma ve karelenmeler.

Tamamen yayınla alakalı bir sorun tv ile alakası yoktur renk dağılmalarının, kullandığınız panel Samsung ekonomik serisidir ve tv izlemek amaçlı oldukçada keyif alacağınız cihazdır !

Yapmanız gereken tek şey, HD Reciver almanız ve iyi bir hdmi kablo ile tvnizi 2 metreden dahi renk daılmaları yada pastelleşme olmadan keyifle izlersiniz !

Türkiye'de Digital yayın var dense bile, sadece lafta kalan bir cümledir hd denilen yayınlar dahi TRT haric 720p gerçek resmi verebilen kanal yok diyebiliriz, nedeni ise verilen standart hd reciverler ve kalitesiz hdmi kablolar ile alakalıdır !

Türkiye'de malesefki halen üst düzey panel alanlar nedense hdmi kabloyu öğrenemediler, oysaki yeni nesil ARC girişi olan tvlerde kaliteli bir kablo ile yapılan bağlantı en az %20 daha kaliteli resim verecektir, bazıları ARC-HDMI ses içindir der yukarda belirttim, ucuz kablo ile keyif almak zordur !

Zor dememdeki kasıt, isteyenler deneyebilirler, kaliteli adabtörlü bir hdmi kabloyu arc-hdmi girşinden denerseniz hd yayınlardaki görüntü kalitesi sizi şaşırtacaktır !

• quote:

quote:

Tamamen yayınla alakalı bir sorun tv ile alakası yoktur renk dağılmalarının, kullandığınız panel Samsung ekonomik serisidir ve tv izlemek amaçlı oldukçada keyif alacağınız cihazdır !

Yapmanız gereken tek şey, HD Reciver almanız ve iyi bir hdmi kablo ile tvnizi 2 metreden dahi renk daılmaları yada pastelleşme olmadan keyifle izlersiniz !

Türkiye'de Digital yayın var dense bile, sadece lafta kalan bir cümledir hd denilen yayınlar dahi TRT haric 720p gerçek resmi verebilen kanal yok diyebiliriz, nedeni ise verilen standart hd reciverler ve kalitesiz hdmi kablolar ile alakalıdır !

Türkiye'de malesefki halen üst düzey panel alanlar nedense hdmi kabloyu öğrenemediler, oysaki yeni nesil ARC girişi olan tvlerde kaliteli bir kablo ile yapılan bağlantı en az %20 daha kaliteli resim verecektir, bazıları ARC-HDMI ses içindir der yukarda belirttim, ucuz kablo ile keyif almak zordur !

Zor dememdeki kasıt, isteyenler deneyebilirler, kaliteli adabtörlü bir hdmi kabloyu arc-hdmi girşinden denerseniz hd yayınlardaki görüntü kalitesi sizi şaşırtacaktır !

HDMI kablosu tamamda, ARC-HDMI ilk defa duyuyorum.
    Birde siz demişsinizki ''yayınla alakalı bir sorun tv ile alakası yoktur renkdağılmalarının''.

Renk iyi birde, 420i analog yayının 1080 ekrana sığdırılması ile oluşan dağılmaların, yayınımla ilgili olduğunu biliyorum. HD cihaz kullanarak, malesefki HD cihazlarında ALİ yada STI işlemcili olmasından kaynaklı performanslı olanını araştırmak gerekiyor.. Görüntüm elbette HD cihaz ile %90 daha iyi olacak.

Benim asıl sormak istediğim, ekranın sağından soluna hareketli bir görüntü geçerken durarak geçiyormuş gibi oluyor. Gölgelenme dağılma falan yok, sağdece duraksamalarvar. Sanki görüntüyü 80 defa göstermesi gerekirken 30 defa gösteriyormuş gibi. Neyse ben fazla yazdım. Olurda bir örnek resim görebilirsem onu paylaşırım.

• Sd yayinlarda fark eder mi bilmiyorum ama gercek hz degeri yuksek olan bi tv ile 50 hz lik bir tv nin goruntusundeki akiclik bariz fark ediyor. Magazalara gidince dikkat ediyorum buna

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    forumda genel kanı olacaksa en az 100hz olsun. ama bakıyorum 100hz olanlar yazılım destekliymiş gerçek hz değeri değilmiş. öncelikle tvnin gerçek hz sini nasıl anlarız. firmaların sitelerinde bile yazmıyor. sadece yazılım destekli mci cmi falan gibi isimlerle olan hz değeri mevcut.

baktım olmadı gidicem mağazaya gözüme güzel geleni alıcam gerisi ya nasip

Orijinalden alıntı: hamidowic

bu hz olayı yedi beni yeni evlenip tv alıcam bütçem kısıtlı max 1100tl
    forumda genel kanı olacaksa en az 100hz olsun. ama bakıyorum 100hz olanlar yazılım destekliymiş gerçek hz değeri değilmiş. öncelikle tvnin gerçek hz sini nasıl anlarız. firmaların sitelerinde bile yazmıyor. sadece yazılım destekli mci cmi falan gibi isimlerle olan hz değeri mevcut.

baktım olmadı gidicem mağazaya gözüme güzel geleni alıcam gerisi ya nasip

En iyi görerek anlayabilirsin. Mağazadaki görevlilere sorma sakın nerdeyse hepsi yanlış biliyor. Bilgisiz hepsi

• Sn.Emin-Fırtına

Bana tv modelinizi yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım, detaylı konu bazı tvlerin halen fason üretim serileri olduğundan tarama motorları, farklı olabiliyor, özellikle 32 inc serilerde diye belirtmiştim.

Tv seriali bilmeden birşey söylemek zor, tek gerçek varki Avrupada tüm tvler marka ayırmaksızın standart 50 hrtzdir !

Mağazaları ciddiye almam, satış elemanlarını kast etmiyorum, İnsanlar ekmek paraları için bir şeyler söylemek zorundalar, ama panel işi çok detaylıdır, Türkiye'de isim vermiyorum öyle meşhur firmalarda sözde teknik elemanların hiç birşey bilmediklerinede çok kez tanık oldum !

Sn.Emin-Fırtına

Bana tv modelinizi yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım, detaylı konu bazı tvlerin halen fason üretim serileri olduğundan tarama motorları, farklı olabiliyor, özellikle 32 inc serilerde diye belirtmiştim.

Tv seriali bilmeden birşey söylemek zor, tek gerçek varki Avrupada tüm tvler marka ayırmaksızın standart 50 hrtzdir !

Mağazaları ciddiye almam, satış elemanlarını kast etmiyorum, İnsanlar ekmek paraları için bir şeyler söylemek zorundalar, ama panel işi çok detaylıdır, Türkiye'de isim vermiyorum öyle meşhur firmalarda sözde teknik elemanların hiç birşey bilmediklerinede çok kez tanık oldum !

avrupada ki tüm tv ler 50 hz diyorsunuz ama gçen gün vatan bilgisayar da samsung tv vardı yanındaki tvlere fark atıyordu hareketli sahnelerde kesinlikle 50 hz değildi. bu neden kaynaklanıyor peki başka bi durum mu var

• quote:

Orijinalden alıntı: globalmemo

quote:

Sn.Emin-Fırtına

avrupada ki tüm tv ler 50 hz diyorsunuz ama gçen gün vatan bilgisayar da samsung tv vardı yanındaki tvlere fark atıyordu hareketli sahnelerde kesinlikle 50 hz değildi. bu neden kaynaklanıyor peki başka bi durum mu var

buralarda devreye kullandıkları panellerdeki görüntü işlemcileri giriyor sanırım. ben buna yoruyorum.
    ama tabi sallamasyon cevap veriyorum

• quote:

quote:

quote:

Şimdi aklıma gelmişken söyleyim; bizim tv 50 Hz. Pc VGA bağlantıda tv info bilgisinde 85Hz olarak tanımlanıyor. ??ne iş??

• quote:

Orijinalden alıntı: hamidowic

quote:

Orijinalden alıntı: globalmemo

quote:

Sn.Emin-Fırtına

buralarda devreye kullandıkları panellerdeki görüntü işlemcileri giriyor sanırım. ben buna yoruyorum.
    ama tabi sallamasyon cevap veriyorum

işlemci dediğin zaten hz değeri değil mi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.