Şimdi Ara

Hyundai ve Kia ile anlaşamayan Apple'ın otomobil projesine Nissan da yanaşmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hyundai ve Kia ile anlaşamayan Apple'ın otomobil projesine Nissan da yanaşmadı



    Apple'ın elektrikli otomobil projesi konusunda Hyundai ve Kia ile başarısız işbirliği girişimlerinin ardından yeni bir bilgi sızdırıldı. Financial Times'ın raporuna göre Apple, Nissan işbirliği görüşmeleri ilerleme kaydetmeden sonlandırıldı.



    Ayrıca Bkz.Tesla Semi elektrikli kamyon, bekleneden az menzil sunan pil ile gelecek



    Yayınlana rapora göre Apple'ın, Nissan Motor ile yaptığı görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasının en büyük nedenlerinden biri, Japon otomotiv şirketinin otonom araçlar konusunda henüz istenen seviyeye ulaşmamış olması. Dolayısı ile üst yönetim seviyesine ulaşılmadan önce müzakerelerin erken sonlandırıldığı iddia ediliyor. Bir diğer neden olarak da Nissan'ın, kendi tüketici kitlesinin sadakatini olumsuz etkileceğini düşündüğü için, fason üretici statüsüde olmak istememesi.



    Hyundai ve Kia ile anlaşamayan Apple'ın otomobil projesine Nissan da yanaşmadı



    Nissan otonom sürüş teknolojilerinden zayıf



    Nissan'ın COO'su Ashwani Gupta, Financial Times'a yaptığı açıklamada, şirketin araç geliştirme ve üretme konusundaki tüm çabalarının, markanın kendi müşterilerinin memnuniyetine dönüşmesi gerektiğini söyledi. Nissan'ın otonom sürüş alanında diğer şirketlerle ortaklığa açık olduğu ve şimdilik bu şirketlerden aldığı otonom sürüş teknolojilerini kendi ürünlerine uyarlama planları olduğu belirtiliyor.



    Apple ve Nissan arasında bir işbirliği söylentileri kısa bir süre için Nissan hisselerinde bir yükselişe neden oldu. Ancak Reuters ile yapılan bir röportajda Japon üreticinin temsilcileri Apple ile herhangi bir görüşme yapılmadığını söylediler. 




    Kaynak:https://www.reuters.com/article/us-autos-tech-apple-nissan/nissan-says-not-in-talks-with-apple-over-autonomous-car-project-idUSKBN2AF02N







  • Bence Tofaş'a gelsinler, bizimkiler Apple ne derse yapar zaten... :)

  • Apple da haklı! Foxconn gibi firmalara siparişi verip parayı vurmaya alışmış. Amma velakin otomomotiv sektörü "Sipariş vereyim benim için yapsınlar; markayı basar, pahalı fiyata kaktırırım" mantığıyla çalışmaz. Eğer böyle bir beklenti içine girdiyse hiçbir büyük firma fasonculuğa yanaşmaz. Ya Tesla gibi altyapını hazırlayıp kendin işe sıfırdan gireceksin ya da ortaklığa razı olacaksın.
    Ha! illaki fasoncu istiyorum diyorsa, Çinli şirketlere gitsin orada bolca bulur aradığını



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 15 Şubat 2021; 22:51:22 >
  • homebird kullanıcısına yanıt
    Sizce Apple ürünlerinin yazılımı mı yoksa ürünün kendisi mi daha değerlidir? Lavanta herkes yetiştirir ama lavantadan kaliteli parfüm herkes yapamaz...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Holk

    Sizce Apple ürünlerinin yazılımı mı yoksa ürünün kendisi mi daha değerlidir? Lavanta herkes yetiştirir ama lavantadan kaliteli parfüm herkes yapamaz...

    Yazılım telefon veya elektronik bir cihaz için en önemli şey. Ama aynı şeyleri otomotiv sektörü için söyleyemezsiniz. A noktasından B noktasına güvenli ve konforlu bir seyah için yazılım önemli olmakla beraber, önceliğiniz bu olmaz. Daha önemli faktörler ön plana çıkar. Yani otomotiv dünyası, arabayı ürettirip yazılım ekleyerek tatlı para kazanabileceğin bir sektör değil.

    Apple'ın bir çok ürünü maliyetin çok üstü paralara sattığını biliyoruz. (Kablo, kılıf, aksesuar gibi yazılımla alakasız ürünlerin Apple Store lardaki fiyatları gibi) Ürünleri, marka algısı yüksek olduğu için ederinin 5-10 katı fiyatlarla satmasını ticari bir başarı olarak adlandırabiliriz. Peki aynı taktik otomotiv sektöründe iş yapar mı? Kesinlikle yapmaz. Ferrari, Mercedes, Lamborgini, Rolls Royce vs. gibi köklü ve geleneksel bir çizginiz varsa olur elbette. Ancak marka algısı öyle pat diye oluşmuyor. Bunun için uzun bir zamana, tecrübeye, çok büyük emek ve paraya ihtiyacınız var. Ürettirdiğin arabaya yazılım atarak olmaz o iş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 15 Şubat 2021; 22:15:27 >




  • Toyota ile anlaşsa keşke
  • işin sonu minicooper olmasında :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.