Şimdi Ara

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) (344. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.385
Cevap
221
Favori
1.004.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 342343344345346
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • demircenk6606 D kullanıcısına yanıt
    Tamam ben pes ettim. Size mutluluklar dilerim...
  • demircenk6606 D kullanıcısına yanıt
    Daha önce de paylaşmıştım. Herkesin kullanım yeri, şekli vs,vs farklı olduğuna göre
    değerlerin de farkı olacaktır. Bu konu maalesef gündemden düşmüyor.
    Bu arada vw -skoda grubunda mesela sağ aynanın geri viteste yere dönmesi vardı.
    Tucsonda bu ve buna benzer açılabilecek uygulamalar varmıdır? Bilgisi olanların
    yazmasını dilerim.

    Aracım Tucson 1,6 dizel Elite 4x4 (19/10/2018) de alındı. (Eng.Rp.ile 126.000 TL)
    Aşağıda yakıt dökümleri mevcut. Tabii bu ölçü değil. Sadece bir paylaşım diyelim.

    19/10/2018 10 KM DE İLK DOLUM 436,76 TL

    TARİH KM TUTAR LT

    19.10.18 140 53,40 8,73
    03.11.18 424 132,05 20,60
    09.11.18 711 100,00 15,52
    15.11.18 1037 154,54 23,96
    18.12.18 1628 252,27 44,18
    21.01.19 2456 200,00 32,62
    23.01.19 2950 200,00 32,84
    12.02.19 3219 200,00 32,84
    19.02.19 3318 150,48 24,71


    SON DOLUM 3318 km de 1442,74 TL 236,00 LT ORT.KM FİYATI 0,4348 krş ORT.LT 7,11

    İlk dolum ve son dolum kapaktan görünecek kadar yapılarak ölçüm yapılmıştır.
    Bu km nin yaklaşık 2000 km si Sakarya-İzmir arasında yapılmıştır. Diğeri şehir içidir.
    Şehir içi İzmir-Adapazarı karışık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seho88

    Teşekkür ederim. Belkide makyajlı ve makyajsız da uzun farların soketi farklı olabilir. En iyisi farı açıp bakmak. Siz memnun kaldınız mı narva ledlerden?
    Rica ederim.
    Makyajla illa ki farlar güçlendirilmiştir zira bu gibi makyaj operasyonlarında aracın sık şikayet alan noktaları, geride kalan teknolojileri ve kalite seviyesi güncellenir, Tucson un uzun farları aracın orjinalliğini bozmayı sevmeyen beni bile rahatsız ediyordu.
    Farlardan şimdilik çok memnunum ama esas uzun bir gece sürüşünden sonra fikir beyan etmem daha sağlıklı olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boraycan

    Tam 4 tane Hyundai aracı sıfır aldım sattım. Şuan hala i30 CRDi tork konvertörlü kullanıyorum. Yine araç alsam ilk Hyundai ve Kia bakarım. Ben benzinli motoru bilmem ama CRDi motor hakkında bayağı bir tecrübe sahibiyim. Tuscon 1.6 CRDi dct çift kavramanın ne yakacagini biliyorum. Vw grubu kullanıcıları gibisiniz. Arkadaşımda cee'd 1.6 CRDi dct var. Bendeki tork konvertörlü ile karşılaştırmıyorum direk aynı motor aynı şanzıman araçla olan tecrübemi söylüyorum. O araç 7 litre yakamaz. Hele de 4*4 olanı:) şaka mısınız...Cee'd ile tuscon'un rüzgar direncini aynı saysak bile olmaz. Cee'd eminim rüzgar direnci anlamında daha iyidir. Sizi gördükten sonra TSI motorlu araç sahiplerine rahmet okudum...
    Normalde böyle bir uslüba cevap vermem.

    Ama şakayım ya! Cevap verelim:
    1. Araç 4x4 değil. Bilmeden atmadan yazmayın. Araç 4X2.
    2. Tüketim verisi, iklim, kullanım, aracın rodajdan iyi çıkması, içindeki ağırlık gibi konularda değişkenlik gösterir. Benim aynı şartlarda 7 yaktığım bir yolda siz 8 yakarsınız mesela. Bu yüzden kendi kullanımıza göre, ben şu kadar araç kullandım, bu kadar tecrübeliyim yakamaz vs demeyin. Cem Yılmaz'ın tabiyi ile anahtarı bırakırsınız.
    3.Bahsettiğiniz araçlar aynı model araçlar değil. Hatta marka falan da değiştirmişsiniz, KİA ya girmişsiniz. KİA şuan kardeş Sportage'i reklamlarda 4,5 lt ortalama tüketimle veriyor. Buna ne diyorsunuz? Aynı motor, aynı platform. O zaman bende çıkıp, sizin gibi rahmetli arkadaşlar 4,5 yakamazsınız diye KİA forumunda atıp tutayım mı?

    Ben aynı zamanda amatör yarış pilotuyum ve 15 yıldır araç kullanıyorum. Sizin gibi şu kadar sattım, bu kadar aldım demeyeceğim. Bana göre çok saçma bir paylaşım ama emin olun, yaktırıyorum diyen şöför yaktırır.

    Bir önceki yazınızda ağırlık diyordunuz, şimdi sürtünme katsayısına girip olamaz diyorsunuz. Bakalım, bundan sonraki paylaşımda neden bahsedeceksiniz...




  • Burak DEMİRAL B kullanıcısına yanıt
    Kia ve Hyundai aynı motor ve şanzımanları kullanır. O yüzden Kia cee'd 1.6 CRDi dct örneğini verdim. Sizin trafik şartlarınızı ve gaza nasıl bastığınızı bilemem. Amatör yarış pilotuyum diyorsunuz. Bu forumu okuyup araç hakkında fikir edinmek isteyen insanlar 'SİZ' değil. Ülkemizdeki sıradan bir kullanıcı bu araçla şehiriçi yoğun olan İstanbul Ankara İzmir Adana antalya Bursa gibi yerlerde 7 litre yakamaz. Kimse dizel araba alıp gazın altında yumurta varmış gibi kullanmaz. Sizin durumunuza özel yakıt değerlerini verirken İzmir trafiği ortalama hız şu kadar, amatör yarış pilotuyum bu nedenle ileri sürüş tekniklerinden yararlanıyorum demeniz gerekir. Sizin bu özel durumunuz normal sürücüler için geçerli değil. Bende ileri sürüş teknikleri uzmanıyım:) Ford Fiesta ile zamanında piste çıktım. Şimdi piste motor ile çıkıyorum. Otomobil zevk vermiyor artık:) Ben bu forumda bundan 4 sene önce i30 1.6 CRDi tork konvertörlü araçla İstanbul içinde 7.5 litre yakıyorum dediğimde doğal olarak benimle dalga geçilmişti. Hatta bir arkadaş fabrika değeri 7.7 olan araçla 7.5 litre yakmak gibi iğneleyici bir ifade kullanmıştı. Şuan i30 CRDi otomatik aracı ben kullanıyorum. Yakıt ortalamam 7.6 litre ama az yakması için yapılması gereken her şeyi yapıyorum. Eşim kullanırken aynı araç 9 litre yakıyor. Çevremde 8.5 litrenin altında yaktıran yok. Burada insanlara yanlış bilgi verdiğinizi düşünüyorum. 1.6-1.7 ton ağırlığı ve rüzgar direnci o araca yaktırır. Jant ebatlarını söylemedim bile. Daha önce hyundai arac satın alıp sattığımı söylememin nedeni bu araçları ve motorlarını iyi tanıdığımı anlatmaya çalışmaktı:) Bu ifadeyi yanlış anlağınız kesin çunku bana 15 yıldır araç kullandığınızı ve yarış pilotu olduğuzu yazmışsınız. Ben ağabeyimin ford fiestası ile piste çıktığımda daha araç kullanmaya başlamamışsınız:) Olay sayenizde sidik yarışına döndü:) ama bazen bu tip ifadeler kullanmak gerekiyor sanırım...

    Siz mutlu iseniz sorun yok. Hyundai grubu araçları severim ama hiçbirisiyle ortaklık bağı kurmadım. Bu konuşma burada bitsin. Ne siz beni ne de ben sizi ikna edemem. Ki ikna etsek n'olacak sanki:) gerçek değişmiyor. Kendinize iyi bakın. İyi günler diliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 8 Mart 2019; 14:9:51 >




  • boraycan kullanıcısına yanıt
    Konuya balıklama dalıp, tabirinizle ... yarışına döndüren sizsiniz.
    Hala yakmaz diyip kesin konuşan da sizsiniz.
    Fabrika verilerinin üstünde ortalamadan bahsetmemize rağmen konuyu farklı bir yere çekip fabrika verileri altında yaktığınız örneğinizle konuyu dağıtanda sizsiniz.
    Ben defansif sürüş yapıyorum, gaz basmıyorum, böyle kullanıyorumu hiç bir yerde dememe rağmen demişmişim gibi, herkes sizin gibi kullanmıyor diyende sizsiniz.

    Gerçek nedir biliyor musunuz? Benim cebimden çıkandır ve ben cebimden çıkanı söyledim. Kimseye yalan borcum yok hele sizi inandırmak gibi bir niyetim yok. Bana ne, neye inanıyorsanız...
    Ayrıca konuşmanın burada bitmesine sadece siz karar vermezsiniz. Atıp, tutup, cevap hakkı doğurursanız ben sonsuza kadar yazarım. Çünkü ben deneyimlerimi yazarken, siz abinizin fiestasından bahsederek hayaller alemindesiniz.

    Neyse bu yazınızda yeni bir şey dememişsiniz, rüzgar ve ağırlıkta gidip geliyorsunuz.

    Size de gerçeklerle dolu, harika bir yaşam diliyorum ama bence büyük konuşmama/olmaz vb kesin konuşmama ile ilgili bir ders çıkarın kendinize.

    Yeni dünyada herşey mümkün.

    Güle güle.




  • boraycan kullanıcısına yanıt
    yaşadığım yer full rampa
    aynı yolda
    trafik olmadan gidiş
    yoğun trafikte dönüş (full rampa çıkar vaziyette)
    ve ortalama

    HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)
    HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)




  • Allah rızası için bir arkadaş kullandıkları Led xenon far modelini yazsın yaa hangi far için hangi model. Yazıyoruz cvp yok mesaj atıyoruz cvp yok.
  • Yaklaşık 1 ay önce aldığın 1.6 GDı 4x2 dct ile bugün ilk kez İstanbul-bursa uzun yol deneyimi yaşadım.3 yetişkin 1 çocuk.İstanbul Beylikdüzü çıkışla Eskihisar feribotunda kontağı kapattığımda 6.4 lt/100 km olarak gösterdi.bursa içi Pazar günü oldukça trafik vardı.eve dönüşümde son kontak kapatışımda 360 km lik gidiş dönüşümü 7 lt/100 km olarak tamamladım.gemel olarak 100-120 km hızla gittim.ancak şunuda belirteyim aldiğım günden beri hep kısa mesafe kullandık(2km-5km arası) bu şekilde tüketim 12 lt civarı oluyor.ancak örnek vermek gerekirse beylikdüzü-Bahçelievler arası 25 km de ortalama trafik dur kalk az. 7.5 lt 8 lt olarak olarak veriyor.yakıt alımlarında ki ölçümüm yol bilgiSayarına uyuyor.sakin kullandığımı belirtmek isterim.iyi forumlar
  • 2 gün önce kıbrısta 1.6 dizel dct exclusive tucson aldık.otomatik dur kalk yaparken eğer cruise control devreden çıkarsa, örneğin frene basınca , tekrar devreye alabilmek için 30 km/saat hızına mı çıkmamız lazım? kullanan varsa deneyimlerinizi merak ettim.
    birde full led farları var ama far yükseklik ayarı manuel olarak yapılıyor.ben xenon farlarda karşı trafiğin gözünü almaması için mecburi otomatik far yükseklik ayarı konduğunu duymuştum. led farlar da xenonlardan daha az parlak değil.neden otomatik far yüksekliği koymadılar , anlam veremedim.
    araçta avrupa versiyonlarında subwooferli krell ses sistemi var , ne yazık ki bizim aldığımızda yok.
  • boraycan kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaşı bende misafir edebilirim istanbul göztepede oturuyorum 4*4 1.6 crdi var bende 7.1 yakıt tüketimi bu forumda daha önce ekran görüntüleride paylaşmıştım
  • Hocam siz istanbulda mı oturuyorsunuz? Size led far konusunda deneyimlerimi anlatabilirim marka olarakta bilgi verebilirim
  • ilkera İ kullanıcısına yanıt
    Üstad Trabzon dayım maalesef, aracı henüz almadım bu ay içinde İnşallah. Belki ankaraya geçeceğim ailemi görmeye. Orda bir yer bulsam giderim ama far konusunda hiç bilgim yok. Farklı markalarda var facede niken yazan var şu püsküllü olan. Photon var. Birde buradaki bayi garantiyi bozar diyor yaptırırsan. Karman çorman anlayacağın 😑
  • djstardust D kullanıcısına yanıt
    Belirttiğiniz model araç yok? Elite ve Elite Plus donanım var. Elite Plus donanımda dediğin gibi Full LED Far var ve far yüksek ayarı otomatik diye biliyorum. Çünkü otomatik Uzun far asistanı var. Yani farın her türlü hareketini kendisi ayarlıyor halihazırda.

    TUVTÜRK yönetmeliğine bakarsanız, direk Xenon için far yıkama ve otomatik far yükseklik ayarı olmadan kusurlu sayılıyor. Ancak yeni nesil araçlarda Xenon yerine LED Xenon kullanılıyor. Ve mercek kullanılıyor. Bu sebeple farlar LED kabul ediliyor ve LED farda bu zorunluluklar yok.


    @aytacmetin

    Özel mesajdan cevap verdim size.
  • Hafta sonu tüketim değerleri 5,5 seviyesine indi. Çok sıkışık trafik yoktu. Kullanımın 3/1'i çevre yolu oldu. Ortalama 120 ile gittim, Çevre yolunda. Şehir içinde de 50'yi çok geçemedim, ışıklardan. (İzmir - Araç 4X2 - Araçta 2 kişi ve birde bebek var. Bagaj yarı dolu.)

    Aracın rodajı tamamladığını hissediyorum. Motor sesi ciddi azaldı, dip gazda zorlanması geçti, artık spor modu kullanmadan dip gaz ile istediğim tepkiyi alıyorum. Buna bağlı olarak 6 lt nin altına düşmesi de rodajı tamamladığımı gösteriyor gibi.

    Bu arada 5.000 Km ye gelmek üzereyim.

    Tüketim olarak harika bir araç. Tekrar herkese tavsiye ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak DEMİRAL -- 11 Mart 2019; 10:53:8 >
  • Ankarada fardoktoru diye bi yer var onlar yardımcı olabilir ben kısalara photon milestone h7 led taktırdım ama sorun yaşıyorum. Aydınlatması gerçekten çok iyi start stop yaparken farları kontrol edin diyor araba anladığım kadarıyla bunlar güçlü geliyor arabaya. Uzınlara şimşek etkili photon taktırdım o sorunsuz. Ben hgundai bayisinde taktırdım garantiyi falan bozmaz bozsa bayi takmazdı bana
  • Yorum yazan cevaplayan tüm arkadaşlarıma tşk ederim
  • Burak DEMİRAL B kullanıcısına yanıt
    türkiyedeki elite plusa karşılık geliyormuş.far yıkama yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak DEMİRAL

    Belirttiğiniz model araç yok? Elite ve Elite Plus donanım var. Elite Plus donanımda dediğin gibi Full LED Far var ve far yüksek ayarı otomatik diye biliyorum. Çünkü otomatik Uzun far asistanı var. Yani farın her türlü hareketini kendisi ayarlıyor halihazırda.

    TUVTÜRK yönetmeliğine bakarsanız, direk Xenon için far yıkama ve otomatik far yükseklik ayarı olmadan kusurlu sayılıyor. Ancak yeni nesil araçlarda Xenon yerine LED Xenon kullanılıyor. Ve mercek kullanılıyor. Bu sebeple farlar LED kabul ediliyor ve LED farda bu zorunluluklar yok.


    @aytacmetin

    Özel mesajdan cevap verdim size.
    Aslında var. En üst donanım modeli. Yani zannettiğiniz gibi elit plus en üst donanım modeli değil. Türkiye de sadece 2.0 dizel ile birlikte geliyordu. Eski model araçlarda elit plus modelden farkı elektrikli bagaj ve havalandırmalı deri koltuklardı terlemeyi önlemek için. Şansımanlarıda tam otomatikti dct değildi. Ama sonradan elit plus sa elektrikli bagaj özeeliği geldi kendiliğinden park etme özeeliği kalktı. Ama sanırım 1.6 dizelden sonra bu exclusive araç Türkiye ye getirilmiyordur.




  • Arkadaşlar selam.
    Geçtiğimiz ctesi Balıkesir Akçay'dan Trabzon'a doğru yola çıktım, yanımda kardeşim vardı bagajda sadece 2 ufak valiz.
    Araçla öğle 12 civarları Akçay'dan çıktık 03:30 gibi Terme'ye kadar geldik, orda kaldıktan sonra sabah da Trabzon'a vardık.
    Araç yaklaşık 1400km süren bu seyahatte genellikle hız limitleri dahilinde kullanım 7-8 defa 160/180 e kadar çıkma sonucu ortalama 6.8 Litre benzin yaktı.

    Bugün de Şalpazarı'ndan çıktık an itibariyle Piraziz'de mola verdik, şuana kadarki yolda günlük ortalama tüketimim 5.3 Litre, tamamen EDS uyarılarına dikkatle kullanıyorum. Akşam Ankara'da mola verip ertesi gün Akçay'a devam edeceğiz.
  • 
Sayfa: önceki 342343344345346
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.