Şimdi Ara

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) (256. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
9.383
Cevap
221
Favori
1.003.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iimrenn İ kullanıcısına yanıt
    Prins sıvı sistem lpg var bende. Gdi motor. Benzin hiç tüketmiyor. Lpg yaklaşık 12-13 litre şehir içinde.
  • Aracı alan ve uzun süredir kullanan arkadaslardan son güncel deneyimlerini alabilir miyiz özellikle yakıt konusunda, aracı yerinde gördüm inceledim gerçekten hoş söylenecek söz yok ancak yakit konusu biraz endişelendiriyor beni lpg dönüşümü yaptıranlar hangi tip lpg sistemi kullanıyor ve tüketim ve performans nasıl bizleri bilgilendirirseniz çok memnun oluruz.



    Ayrıca benzinle 8-9 litreleri yaktığı lpg de ise 12-13 litreleri gördüğü söyleniyor bu durumda benzinde kalması mantıklı mı ayrıca lpg için verilecek parayı da yakıta ayırsak senlik 10-15 km yapacak biri için tavsiyeniz ne olurdu ister istemez yakıtı düşünmek gerekiyor malum akaryakıt fiyatları el yakıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • big_manisa B kullanıcısına yanıt
    şu an 30 gündür kullanıyorum. km 1,250 oldu. bugün sabah 20 km lik 90-110 km arası -10 derece soğuk havada 8,6 lt gösterdi. 5-7 km lik şehir içi tüketimi ise 15-18 lt arasında değişiyor. bir arkadaşımda da aynı araç var. prins sıvı sistem lpg kullanıyor. 450 km lik uzun yolda 70-80 tl lpg tüketim olduğunu bildirdi. ben benzinle aynı mesafeyi 58 lt benzin (260 TL) yaktı. ciddi ciddi sıvı sitem lpg taktırmayı düşünüyorum.(aracım 4x4 elip plus t-gdi)
  • big_manisa B kullanıcısına yanıt
    Benzinle 8-9 litreyi ancak şehir dışında görürsünüz. Çok sıkışık olmayan trafikte (25 km/s ort. hızda) 11 L civarı tüketimim mevcut. Yazın 10 L'ye düşüyor. Benim araç GDi ama T-GDi tüketimi de hemen hemen aynı. Uzun yolda 6 litreleri de gördüğüm oldu.
  • iimrenn İ kullanıcısına yanıt
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun allah kaza bela vermesin uzun yolda yakıt tüketimi güzel makul gibi ama sıvı sitemde çok çok iyiyiymiş aracı almam halinde bende direk sıvı sistemi taktırmayı düşünüyorum değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vincentvega kullanıcısına yanıt
    T-GDI GDI'a göre fazla yakar dediler ama haliyle turbo farkı olacak sizde gayet güzel rakamlar yakalamışsınız iyi günlerde kullanın aracınız allah kaza bela vermesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • big_manisa B kullanıcısına yanıt
    TGDI Tabiri caizse basarsanız GDI yi göre fazla yakar. Aynı hızda aynı güzergahta TGDI GDI motora göre daha az yakması gerekir. Şöyle ki 177 beygirlik bir güç 136 beygirlik motora göre aynı ortam ve koşullarda daha az yakıt tüketmesi beklenir motor daha az güç sarfediyor çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin den tuscon icin aksesuar getirten oldu mu. Olduysa hangi siteden ve hangi saticidan aldigini yazarsa cok faydali olur. Cok yuksek fiyatlardan aksesuar satiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yldrmm1 Y kullanıcısına yanıt
    GDi motorlu araç T-GDi'dan 150 kg kadar daha hafif. Bu da tüketime etki ediyor. Fabrika verileri de bu yönde zaten.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fabrika verilerini ben çok önemsemiyorum özellikle hyundai grubu bu konuda mimli zaten geçmiş yıllarda da. Tgdi elite plus sahibiyim bu araçlara yakıt tüketimine sürekli bakarak binilmez bence. Bu ağırlıkta bu güçte bu donanımda benzili bi aracın daha düşük yakmasını beklemek olmaz. En iyisi tüketime çok takılmadan aracın keyfini sürmek. İyi sürüşler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan önceki aracım 1,5 dizel megan 3 tü. fabrika verisi ortalamada 4,5 lt idi. 7 yıl boyunca ortalamayı bırakın uzun yolda bile bu veriyi yakalayamadım. rampa aşağı normal hızda 2,5 lt yi gördüm ama en fazla 2-3 km. buda ortalamayı çok fazla etkilemiyor. aracın kullanıldığı coğrafi konuma göre fabrika verilerinin üzerine, %50 ila %80 arasında ilave etmek lazım. dizel araçtan sonra böyle bir araca kullanmak gerçekten keyif verici. dediğiniz gibi çok fazla takıntı yapmadan keyfini sürmek. gaza yüklendiğinizde turbo sesi ve ok gibi fırlamasının verdiği duyguyu yaşamak lazım, maalesef bununda ufak bir maliyeti oluyor hali ile.
  • Fabrika verileri derken iki motor seçeneğinin verileri aynı demek istedim. Tabii ki fabrika verileri ile gerçek hayattaki değerler farklıdır. Baştan beri hep söylüyoruz. Yakıt konusunu takıntı yapacak olanlar bu araca hiç bulaşmasın. Bir heves alınıp sonra LPG'cilerin yolu tutuluyor ya da satışa çıkarılıyor.
  • Kardeşim tesbitiniz 10 numara. Ben Trabzonda kısa mesafe 13- 14 lt leri aşağı düşmedim. Ama sürülecek yol da önemli bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2016 Kasım ayında aracımı aldım bayi mtv yi biz öderiz demişti. 2017 ocak pulunumu ödüyor bayiler normalde
  • Kar lastigine gecen var mi. Sensor problemini nasil astiniz. Yeni sensor mu aldiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yldrmm1

    Arkadaşlar 2016 Kasım ayında aracımı aldım bayi mtv yi biz öderiz demişti. 2017 ocak pulunumu ödüyor bayiler normalde

    Hayır 2016 2. taksidi ödüyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harunerenler

    Kar lastigine gecen var mi. Sensor problemini nasil astiniz. Yeni sensor mu aldiniz.

    aracı teslim alırken serviste değiştirdim. dışarıda değiştirmenin riskli olduğunu söylediler.
  • harunerenler H kullanıcısına yanıt
    Kar lastiklerini serviste taktırdım, hethangi bir sensör problemi olmadı. Bu arada michelin latitude alpin aldım, hala taktırmayanlara tavsiyemdir. İki kez Abanta gittim geldim, patinaj ve yolda kalma korkusu sıfır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harunerenler H kullanıcısına yanıt
    Lastikler 19 olunca jantlar değişmedi. Sadece lastikler değişti. Sensörde herhangi bir sorun yok. Muntazaman çalışıyor. Otomatik viteste el frenini araba durduğunda önce frene basıp vitesi boşa alırım sonra el frenini çekip aracı park pozisyonuna alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhabalar, navigasyon u güncellemek istiyorum, bazı lokasyonlari bulmuyor. Telefonu bağladım netten gunceller diye fakat olmadı, yardımlarınızı bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.