Şimdi Ara

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) (236. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (3 Mobil) - 7 Masaüstü3 Mobil
5 sn
9.364
Cevap
218
Favori
999.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 234235236237238
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s7e7v7e7n7

    valla dostum henüz araca binmeden pek sallamak da istemiyorum. Emin ol bu konuya 1-2 depo sonra genel kullanımı detaylı olarak yan çizmeden yazacağım. Yan çizmeden diyorum çünkü yakıtı 14 bile olsa benim için sorun teşkil etmeyecektir.

    Diğer taraftan detaylı incelemeleri şöyle yapacağım.

    Ataşehirde oturuyorum ve iş yerim etilerde. tam 18 km yol var evim ve işim arasında. 2. köprüden gidiyorum genelde. trafiğe kalmamak için sabah 10 gibi, akşam da 4.5-5 veya 8 gibi işten çıkıyorum. ama buna rağmen her gün (genelde) 1.5 saat rahat trafik çekiyorum.

    Genelde değil hep aracı sakin kullanan birisiyimdir. Ani dur kalk yapmam. Saçma sapan yerlerde boşa gaza basmam, Acelem yoksa 90-100 ü geçmem. Bunu yakıttan dolayı değil, çocukluğumdan beridir güvenli araba kullanma alışkanlığımdan dolayı yaparım.

    Şimdi alacağım araç ile tahmini maksimum 11 olur gibi düşünüyorum.

    Benim ilk sıfır km aracım olacak. Rodaj süresinde yakıt tüketimi çok etkilenir mi inan hiçbir fikrim yok. Milletin diline yeni araçların rodajdan dolayı daha çok yakacağı yapışmış. Niyeyse yeni teknoloji arabalarda bu bana çok inandırıcı gelmiyor. Ama dediğim gibi tamamen hissi olarak söylüyorum bunları. Çok da bir bilgim yok açıkçası...

    Hele bi yarın aracı teslim alayım, yakıt konusunu detaylı olarak açık açık yazacağım...

    Bu arada;

    Elite Plus / Siyah / 4x4 ü 114 bine satın aldım. Kaskosu 750 - Sigortası da 1050 lira tuttu...

    Son bir bilgi olarak da, bu aracın kasko bedeli kağıt üzerinde 122 bin olarak gözüküyor...

    Hocam araci ne zaman siparis verdiniz ne zaman teslim edecekler ?

    Ve siparis verdikten kac gun sonra sizden sigorta kesmenizi rica ettiler bilgilendirirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smail14 S kullanıcısına yanıt
    Aracı bu aybaşında sipariş verdim. Ama herhangi ödeme filan yapmadım. Siyah renk istiyordum. Eğer bulursanız alırım dedim.

    2-3 gün sonra buldular başka bir serviste siyah rengini.

    Kendi aracım vardı. Onun satışının olmasını bekledik valla bi 10-15 gün kadar. Adamlar sağolsunlar kapora bile almadı benden.

    Neyse işte 2 gün önce aracım satıldı. Araç satılınca tüm parayı gönderdim onlara.

    Bugün eski aracımın sigortasını iptal edip, yeni alacağım araca sigorta yaptırdım. Kasko içinde anlaştım ama kasko ruhsat çıkınca onaylanacak.

    Sigorta işini tembellik edip bugüne bıraktığım için araç yarın öğlen teslim olacak. (Eğer eski aracı sattığım gün iptal ettirseydim bugüne yetişirdi.) Yani parayı yatırdığım günün ertesi günü sigorta işlemlerine başladık.

    Aracın tüm güncelleme vs. yapıldı temizlendi ve teslime hazır halde bekliyor şuan. Ruhsat çıkacak, plaka takılacak o kadar...

    Ama dediğim gibi benim araç zaten 15-20 gündür orada benim parayı yatırmamı bekliyordu. Eğer siyah renk bulunamasaydı bir sonraki gemi sevkiyatını bekliyecektim. O sevkiyatlar da her ayın 20 si gibi oluyormuş.

    Umarım açıklayıcı olmuştur.
  • dont_walk_35 kullanıcısına yanıt
    4-5 mesaj önce bende bu durumu bilmiyordum.

    test aracında sürüş yaparken gazladım filan 7,4 olan tüketim 7,3 e düştüğünü gördüm.

    şaşırdım. hatta gelip burada yazdım.

    km/lt olarak hesaplama yaptıysanız anlık göstergenin tam tersine dönmesi doğru olan bir durumdur.

    şöyle anlatayım.

    ben km/lt olarak 7,4 görüyordum aracın koltuğuna ilk oturduğumda. yani 7,4 kilometrede 1 litre yakıt tüketiyordum. bu da 13,5 lt/100 e denk geliyor.
    ben bastıkça 7,3 e düştüğünde ise 13,7 lt/100 oranına ulaşmış oluyorum.

    yani km/lt de değer düştükçe aslında daha çok yakıyorsunuz. değer yükseldikçe de az yakıyorsunuz.

    Yani siz gaza basmadığınızda +30km de 1 litre tüketmiş oluyorsunuz. Gaza yüklendiğinizde de 1km de 1 litre tüketim yapıyorsunuz.

    insanların kafası burada karışıyor. Yani siz gördüğünüz 12,3km/lt ise gerçek oran 8,13lt/100km dir.

    Edit: Yani benim anladığım kadarıyla lt/100km ve km/lt değişikliği bu şekilde. Bu anlatımda bir yanlışım varsa lütfen düzeltiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s7e7v7e7n7 -- 24 Kasım 2016; 10:58:44 >
  • dvmvolkan D kullanıcısına yanıt
    valla ben park sensörü taktırmıstım serviste bana yeterli geldi yakıt daha800 km oldu sehir içi ve dişi kullandım balıkesir edremit edremit balıkesir arası dik rampalı yol malumunuz 80 den asagıya hiç düşmedi çekişinden de gayet menunum su ana kadar ortalamam 9.3 lt gösteriyor ama sehir dısında ortalama 8.5 lt gösterdi daha 10000 kilometre sonra fabrika verilerini yakalarım diye düşünüyorum bir depo benzinle ortalama 670 km yaptım biraz daha benzin vardı daha arab da ben de daha önce i30 kullandım bana acıkcası daha ekonomik geldi konfor apyarı bişi ben coook menunum saygılar
  • kıralkont kullanıcısına yanıt
    Park sensörü orijinal mi ? Ekranda hem ön hem arka grafikleri görüntü çıkıyor mu ? Ne kadara taktılar?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coupe96 kullanıcısına yanıt
    park sensörünü servis taktı orjinal diye biliyorum bana öyle söylediler 350 tl . sadece sesli uyarı sistemi görüntü istiyorsan navi alıp taktırmanız gerekir diye biliyorum ancak son zamanlarda bi reklam var arkaya cam takıp tlfla görüntü aktarıyor ne kadar dogru ne kadar verimli bilemicem
  • kıralkont kullanıcısına yanıt
    Bu aracı almayı çok istiyorum, ama işte yakıt beni geri çekiyor.......
  • 2 saat önce teslim aldım aracı. yarım saat kadar trafikte kaldım. altunizadeden kozyatağına gittim hgs için. sonra köprüye girdim. bi yarım saatte köprü trafiği çektim. etilere geldim. 8,5 lt /100 olarak gösteriyor şuanda araç. çok ama çok sakin kullandım. 29km ortalama hız gösteriyor. eğer yakıtı bu oranda devam ederse harikalar yaratıyor diyebilirim. umarım bu bozulmaz...

    bu sakin kullanımı sadece buraya hızlı yazmak için test amaçlı yaptım. muhtamalen normal kullanımım 10 u geçmez... umarım geçmez...

    birkaç gün sonra daha ayrıntılı yazacağım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s7e7v7e7n7

    2 saat önce teslim aldım aracı. yarım saat kadar trafikte kaldım. altunizadeden kozyatağına gittim hgs için. sonra köprüye girdim. bi yarım saatte köprü trafiği çektim. etilere geldim. 8,5 lt /100 olarak gösteriyor şuanda araç. çok ama çok sakin kullandım. 29km ortalama hız gösteriyor. eğer yakıtı bu oranda devam ederse harikalar yaratıyor diyebilirim. umarım bu bozulmaz...

    bu sakin kullanımı sadece buraya hızlı yazmak için test amaçlı yaptım. muhtamalen normal kullanımım 10 u geçmez... umarım geçmez...

    birkaç gün sonra daha ayrıntılı yazacağım...

    Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız güzel günlerde kullanın inşallah..

    Aracı alıp izlenminlerinizi paylaşmanızı bekliyordum. İlk yorumunuz umarım ilerleyen süreçte de değişmez. Benim için olumlu oldu.

    Birde yoğun dur kalk trafikte ısınma uyarısını takip edermisiniz. En merak ettiğim ayrıntı bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim. valla benimde tek korktuğum bu ısınma sorunuydu. henüz birşey olmadı. zaten toplasan 50km de daha :D

    aracın ilk izlenimi için birşeyler yazmak henüz erken. sadece iki şey dikkatimi çekti.

    düz yolda giderken şerit takip sistemi açıkmış. kendi kendine müdahale edince çok garip hissettim :)

    birde bagaj üstündeki perde açıkken çok hafif ses yapıyordu. buna bakacağım. henüz arabayı parmaklamaktan dolayı pek dikkat edemedim :) belki arkada açık duran kemerden de gelmiş olabilir bu ses.

    ama 50km yol gittim. belki sakin kullandığım için ama sıfır ses var içeride. sadece 90 a filan çıkınca çok hafif tekerin sesi duyuluyor. ama çok az.

    he birde orta konsoldaki kol dayama elite plus modellerinde öne doğru gelmiyormuş. 4x2 ve el freni elektronik olmayanlarda hareket ediyormuş.

    he birde şu auto hold olayı her araca binince tekrardan aktif etmek gerekiyor. bunun bir çözümü var mı merak içindeyim...

    he he birde son olarak araba cidden yanıyor. yolda geçerken insanlar ciddi ciddi dik dik bakıyor. ilk defa böyle garip hissettirdi bir araç.

    ilk benzin koyduğumda da 20 lira bahşiş verdim pompacıya. adettendir :)

    detaylı yazacağım birkaç gün sonra.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s7e7v7e7n7 -- 24 Kasım 2016; 17:35:49 >
  • s7e7v7e7n7 kullanıcısına yanıt
    ilk heyecan ve merak her zaman güzeldir :)

    Bende i30 elite manuel dizel kullanıyorum. 2 aydır tuscon takibimde ama bir ısınma durumu, birde yakıt olayı beni beklemeye zorladı. ÖTV zammı falan gelecek olsada beklemedeyim.

    Arkadaki ses muhtemelen bagaj perdesinden gelmiştir. Yalıtımın iyi olduğu herkesin görüşü. Yüksek hızlarda ses duyulması normal sanırım.

    Bir kaç gün kullandıktan sonra detaylı görüşlerinizi okumak isterim..

    Allâh kaza bela vermesin. Tekrar güle güle kullanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhaba.. Ben araç alma arifesindeyim. Tucson da seçeneklerimden biri. Bütçe 1.6 gdi elite otomatik için yeterli. Üstüne çıkmak istemiyorum. Bu araç hakkında kullananlardan bilgi almak istedim. Yakıt tüketimi başta olmak üzere performans, konfor vs. konularda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • Merhaba
    Umarım ben de TGDI elite plus alarak grubunuza katılacağım. Bayii elinde aracının kalmadığını, gelen araçlar içinde altın paketli( boya koruma-seramik vb) araç olduğunu söyledi ve ekstra ücret talep etti. Anladığım kadarıyla serviste yapılmayacak yapılmış olarak gelecek. Forumdaki 158 sayfayı tek tek okudum. Altın paket içeren araç yazısı bulamadım. Bilgisi olan var mı? Teşekkür ederim. Herkese Kazasız huzurlu günler dilerim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler yardım pls.

    4x4 elite plus metalik boyaya en son 116000 dedi bayi. bugun bayiden dönerken hondaya girdim. executive civic gördüm dibim düştü. 96bin o da malumunuz.

    iki aracı da çok sevdim, gönlüm tucsondan yana hatta yakıt ağlatırsa beni diye de düşünmeden edemiyorum :(
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Benim hocam 1.6 gdi otomatik kullanıcısı....

    Kilometresi 20 bin civarı oldu. Şikayet ettiğini duymafım.

    Yakıt olarak tutumlu bir araç ve baya heybetli.

    İçine bindim ve hissiyatı kesinlikle güzel.

    Ben tucson alacak olsam t-gdi alıp keyfime bakardım sonuçta yakıt tüketimi açısından çok fark olacağını zannetmiyorum. Ayrıca dct her anlamda daha çok konfor sunacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki Turbo+DCT için bütçeyi zorlamalı mıyım yoksa değmez mi? Arada 10bin lira fark var malum. Ve sanırım DCT'nin yakıt tüketimi 1 litre kadar daha fazla ortalama.
    Bir de Elite donanımla opsiyonel olarak alabileceğimiz işe yarar bişeyler var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihdr

    beyler yardım pls.

    4x4 elite plus metalik boyaya en son 116000 dedi bayi. bugun bayiden dönerken hondaya girdim. executive civic gördüm dibim düştü. 96bin o da malumunuz.

    iki aracı da çok sevdim, gönlüm tucsondan yana hatta yakıt ağlatırsa beni diye de düşünmeden edemiyorum :(

    ben 10 gün önce 4x2 elite plus aldım yaklaşık 700 km yol yaptım ( şehir içi trafikte ) ortalama şu an 9,7 lt gösteriyor. 177 beygir motor için bence süper daha ekonomik olmaz herhalde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srvngrc

    Öncelikle merhaba.. Ben araç alma arifesindeyim. Tucson da seçeneklerimden biri. Bütçe 1.6 gdi elite otomatik için yeterli. Üstüne çıkmak istemiyorum. Bu araç hakkında kullananlardan bilgi almak istedim. Yakıt tüketimi başta olmak üzere performans, konfor vs. konularda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    merhaba
    ben performansı yeterli buluyorum, konfor konusunda sınıfındaki araçlar ile başabaş yakıt konusunda sert kullanılmazsa 9,5 - 10 lt şehir içi tüketimi var
  • herkese tekrardan merhabalar.
    benim hyundai gdi otomatik. temmuzda aldım. izmirden diyarbakıra geldim ve agustostan beri diyarbakırda kullanıyoruz. aracı daha çok eşim kullanıyor. her yakıt aldığımda ( depoyu fullerim ) göstergeleri sıfırlıyorum. araç şuan için 4000 küsür kilometrede. aracın ortalama yakıtı 8,5-8,8 arasında değişiyor. araç günlük min. 20 km yol yapıyor. ama diyarbakırda diğer şehirlerdeki gibi trafik olmadığını da belirtmek isterim.

    ayrıca tekrar tekrar söylemek istiyorum: aracımı aydın surtaş bayiden almıstım. aldığımda yaşadığım sorunları eski gönderilerimde belirttim. şikayatvar a yazdım ama hala ne arayan ne soran var.

    kısacası : araçtan kesinlikle memnunum ama bayileri ( özellikle AYDIN-SURTAŞ ) ve müşteri temsilciliği 5 para etmez. herşey araç satıncaya kadar.

    herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • SelamiŞahin kullanıcısına yanıt
    Kardeşim size şunu söyleyeyim.Ben aracımı yeni sattım.En büyük sebep yakıt.Ortalama 11-12 lt leri kesinlikle asağiya düsmezsin.Araç Şanzıman yönünden gerçekten düşündürücü. Ama heybeti görüntüsü 10 numara .Bir de güncellemede sonra aracım bayağı gaz tepkimesi zayıflamıştı ve hantallaşmıştı.
    Alan arkadaşlaRa hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 234235236237238
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.