Şimdi Ara

Hyundai Sonata 2.0Crdi'mi yoksa Skoda SuperB 1.4Tsi 125Ps'mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
26.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.sahibinden.com/2_000_km_de_2009_sonata_2_0_crdi_h-matic-02WQQaXQQ19263693WQQpXQQdisplayitem
    ikinci el bu aracı ellibin tl civarına alabilirsiniz . sıfır gibi daha 2000 kmde araç hemde en full modeli .
    bence bu devirde d sınıfı araç alınacaksa otomatik alınmalıdır. super b güzel ama 1.4 motorda otomatik yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALOK -- 10 Aralık 2009; 12:42:26 >
  • kıyaslama marka mı yoksa motormu bu önemli markaysa skoda motorsa crd motor koreliler motor argelerini mercedesle ortak yapıyorlar ve mercedesin kullandığı crd motor teknonolojisini kullanıyorlar dikkat ederseniz kia ve ssyaoung da crd motor kullanmakda.. motor olarak bakarsak sonate derim ama marka olsun prim yapsın para etsin biraz elimde ikinci elde rahat çıksın dersen skoda..
  • 2010 model Crdi en fulunden bir Sonata sahibiyim ben de aracı almadan önce uzun bir araştırma yapmıştım bakmadığım marka kalmadı diyebilirim süperb de beni zorlamıştı ancak 1.4 motorun gelecekte o kasalarda sorun çıkaracağını ve aynı motorlu passatlarda çıkan sorunlardan da haberdar olduğun için sonatayı tercih ettim çok güçlü bir motor ve fazlasıyla donanım var bu 60 bin civarı sıfır km dizel D-E sınıfı arası böylesine başka bir araba olmadığına inanıyorum.
  • ÖNYARGINI YIK AL SONATAYI KEYFİNE BAK OLAYA ŞÖYLE BAK



    2.0 CRDİ VS 1.4 TSİ ?

    CRDİ TRİGER ZİNCİRLİ OLMASİ UZUN ÖMURLÜ MOTOR
    AMA VERGİ FARKİ VAR DİYECEKSİN 1.4 TSİ 1.5 TONLUK ARACI KALDIRIRKEN GEREK BENZİNİ İCECEK GEREK ZORLANACAK FELAN CIKARTACAGI MASRAF 1.4 İLE 2.0 ARASINDA VERGİ FARKINA DEGER
  • yeni kasası daha avrupada cıkar cıkmaz 200 bin adetlik satışla toyota ve opelin rekorunu kırmıstırç bence yeni sonatayı bekle arkadasım. superb e gelince o tarz bir araba arıyorsan kesinlikle 2.0 olmalı. 1.4 motorla superb nin tadı cıkmaz. bence dedigim gibi yeni kasasını bekle arkadasım tasarımı oldukca güsel ülkemizde bu arac para eder
  • Çok fazla gezmedikten sonra Motor sizi kurtarmaz.Zİra vereceğiniz vergi farkı hiç de az değil.Neredeyse benim 1 seneye yakın mazot param :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9997
    yeni kasası daha avrupada cıkar cıkmaz 200 bin adetlik satışla toyota ve opelin rekorunu kırmıstırç bence yeni sonatayı bekle arkadasım. superb e gelince o tarz bir araba arıyorsan kesinlikle 2.0 olmalı. 1.4 motorla superb nin tadı cıkmaz. bence dedigim gibi yeni kasasını bekle arkadasım tasarımı oldukca güsel ülkemizde bu arac para eder

    Kuzi daha gelmedimi yeni sonata turkiyeye tek kelime ile süper bı alet
  • yok kuzen ya daha gelmedi dört gözle bekliyorum valla ilk geldigi gün bayiye gidip her yerini incelicem avrupada gercekten cok tutulmus.
    quote:

    Orijinalden alıntı: ferrariman


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9997
    yeni kasası daha avrupada cıkar cıkmaz 200 bin adetlik satışla toyota ve opelin rekorunu kırmıstırç bence yeni sonatayı bekle arkadasım. superb e gelince o tarz bir araba arıyorsan kesinlikle 2.0 olmalı. 1.4 motorla superb nin tadı cıkmaz. bence dedigim gibi yeni kasasını bekle arkadasım tasarımı oldukca güsel ülkemizde bu arac para eder

    Kuzi daha gelmedimi yeni sonata turkiyeye tek kelime ile süper bı alet
  • Tercih meselesi fakat.Superb daha iyi gibi ?
  • sonata iyi araçdır sonata derim kesinlikle skoda ile kıyaslanamaz bile sonatayı kıyaslıycaksan bmw mercedes audi ile kıyasla çünkü kalitesi ona denk bir araç.. içindeki parçalar kullanılan malzeme donanım ve teknolojisi son noktada kaliteli ve modern..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 1 Ekim 2011; 23:43:22 >
  • Sonata tercih ederdim, motor avantajından dolayı.
  • 2.0 crd iyi kaliteli bir motor dizeller motorlar içinde ömrü en uzun motorlardan biri 400-500 bin km yi rahat görüyor temiz bakımlısı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 1 Ekim 2011; 23:44:46 >
  • Sonata ve Superb bu segmentte bulabileceğiniz yaşam alanı en geniş araçlardan ikisi. aralarındaki temel farklar sürüş özellikleri konusunda.

    Skoda Superb alman genleri taşıyor, süspansiyonları sert ve sürüşü biraz daha derli toplu bir araç.
    örneğin bozuk bir yolda ya da kasisler, çukurlarda vb. Sonata' dan daha sert olacaktır. Öte yandan yol tutuş ve birçok sürüş dinamiği konusunda da muhtemelen performansı daha iyidir. Hyundai Sonata amerikan pazarı hedef alınarak üretilmiş bir model. bunun çeşitli etkilerini görmek mümkün. iç mekanda kaba işçilik ve vasat kalite ile çok bol donanım. superb' de ise daha ince işçilik ve üst düzey kalite ile daha az donanım ... tabi en doğrusu sizin kendi deneyiminiz yani her iki aracı da inceleyip test etmeniz.

    her ikisinin de sizi üzmeyeceğini düşünüyorum, tek olmazsa olmaz tavsiyem otomatik vites tercih etmeniz olacak.
    1.4 TSI Superb biraz da bu yüzden kaybediyor gözümde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkmoon34

    evet bende 60-70 bine aldığım arabayı 30 bine satmak istemem sonata alırsan sonun o olur her ne kadar araç çok iyi motoru güzel olsada ikinci eli ayan beyan ortada. sahibindene girin sonata ilanlarına adamlar yazmış sıfır aldık 60 bin tl ye 70 bin tl ye faturasıda mevcut yazmışlar bu fiyata kaçmaz diye sattıkları fiyatta 30 -35 bin tl 2-3 yaşında araçlar yazık büyük para kaybı.. 200 bin km de super b ler bile peynir ekmek gibi gidiyor değerinde.. 150 binde 2007 1.9 tdi elegance 3 parçasında boya olan araba daha yeni 39 bin tl ye satıldı.. 2008-2009 sonatanın 50-60 binde 2.0 crd si o fiyat etmiyor.. piyasada iyi pazarlık yaparsanız 30 bin tl ye kadar almanız mümkün zaten tabela vitrin fiyatlarıda 32 bintl -36 arasında..

    Görüşlerinize saygı duyarım ancak bu kadar kaba taslak fiyatlar sonatanın gerçek piyasasını yansıtmıyor 2008-2009 model(makyajlı) temiz bir sonatayı bırakın 36 bini 40 binden aşağı alabilirseniz sizi tebrik ederim şahsen benim aracıma avukat bi arkadaşım geçen ay ben hiçbir şey teklif etmeden 55 bin tl fiyat verdi satmak istemediğim için vermedim kısaca yaşanmış tecrübem bu yönde.




  • Evet kusura bakmayın kafam fiyatlarda biraz karışdı.. haklısınız doğru sonata zaten alan satmıyor piyasada bulunmuyor araba altın gibi galerici arkadaşımada araba arayanlar haber ediyorlar dizel sonata gelirse 45-50 bin tl ye kadar arıyoruz gibisinden ama yok..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 1 Ekim 2011; 23:49:37 >
  • Öncelikle beni anlamadığınız belli ben arabamı satmıyorum arkadaşım kullandı çok hoşuna gittiğini söyledi ve bir teklifte bulundu ve sizin yazılarınızdan anladığım kadarı ile araç hakkında fazla bir bilgiye ve çok doğru bilgilere sahip değilsiniz "evet bende 60-70 bine aldığım arabayı 30 bine satmak istemem sonata alırsan sonun o olur her ne kadar araç çok iyi motoru güzel olsada ikinci eli ayan beyan ortada." bu yazılar sizin şahsen 60-70 bine sıfır alıpta 30 bine satmak isteyen varsa ben iki tane birden alabilirim.Bu arada belirteyim benim aracım 2010 style plus h-matıc aldığımda 64700 liste fiyatına sahipti ve ocak kampanlalı fiyatlardan konuşuyorsunuz nitekim şimdi nette meraktan baktım 2008 makyajsız 95 binde bir araca 38.500 fiyatla satışa sunulmuş ancak arabanın da değişen yeri kalmamış tabi bu şekilde bir araç arıyorsanız istediğiniz fiyatlara bulabilirsiniz hele bir de satıcısı paraya sıkışmışsa.Bir bilgi daha paylaşayım sonata select, style ve style plus şeklinde üç farklı donanımda satılıyor makyajlı olupta 2008-2009 olan modellerden 40-50 bin arası olanların sıfır km satışı zaten ortalama 55 bin Tl bunu da bilmenizi ve ona göre yorum yapmanızı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonatave6 -- 29 Ocak 2011; 23:19:48 >




  • amacım tartışmak değil zaten bence sonata çok güzel araba sizde keyifle zevkle binin aracınıza..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkmoon34

    amacım tartışmak değil zaten bence sonata çok güzel araba sizde keyifle zevkle binin aracınıza..

    Yazdıklarımı tartışma olarak anlamayınız nitekim aracımı tartışmaya gerek görmüyorum burda bunları yazarken Sonata hakkında soru ve önerilerde bilgi alışverişi yapmak istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Auto CAD

    Soruyu şöyle yapsak nasıl olur ?

    * Skoda mı ?
    * Hyundai mı ?

    Hyundai kafadan ele. Geride ne kaldıysa o (Skoda) . . .



    Eleme nedenlerini söylermisiniz
  • bence sonata 1 adım önde
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.