Şimdi Ara

Hyundai ix35 mi honda civic mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
1
Favori
4.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu 3 model arasında kararsız kaldık. Hepsi benzinli yakıt tüketimi aynı. Hangisini önerirsiniz? Bu arabalar dışında da öneriye açığım.

Honda Civic 2012 Model Sıfır Otomatik+lpg+elegant donanımlı 52.700

Hyundai ix35 2012 Manuel Sıfır Style Plus Donanım 56.000

Hyundai ix35 2012 Manuel Sıfır Style Donanım 52.000

Not:Şuan kullanılan araba 2004 Model 1.6 Benzinli Toyota Corolla HB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f0ril -- 9 Eylül 2012; 20:18:11 >

eğer geniş aileyseniz ix35 alın(4 ve fazlası) 2 kişiyseniz civic veya sportage daha mantıklı olacaktır

Orijinalden alıntı: Einstein was here

Bu 3 model arasında kararsız kaldık. Hepsi benzinli yakıt tüketimi aynı. Hangisini önerirsiniz?

Dostum öncelikle almak istediğiniz araç grubu içinde bir tercih yaparsanız işiniz daha kolaylaşır. Birde şu anda ne tip bir araç kullanıyorsunuz, onuda belirtirseniz iyi olur.

Dizel bir araç kullanıyorsanız bahsettiğiniz araçların torku yetersiz kalacağından sizi üzebilir.

Yukarıda bahsettiğiniz araçlar farklı gruplar içinde yer almaktadır. Honda Civic sedan bir araç, diğeri yani ix-35 SUV kategorisinde bir araç.

Almayı düşündüğünüz her iki aracın yakıt tüketimleri oldukça fazladır. Hatta Civic için benzin canavarı diyorlar. ix-35 her ne kadar muadilleri içinde en az yakıt tüketenide olsa şehir içi kullanımlarda 10lt/100km ye yaklaşan tüketimi olur, Civic daha beter tüketiyormuş diye duyumlarım var.

Civic'i kullanmadım ama çok yakışıklı bir araç olmasına rağmen benzinli olmasından dolayı ix-35 tork size yetersiz gelebilir. Tork açığını kapatmak için gaza basarsanız bu sefer yakıt tüketimi iyice artar.

Dizel bir araç niye düşünmüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 9 Eylül 2012; 19:35:39 >

En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır...
    Mustafa Kemal Atatürk

• honda civic + lpg daha mantıklı, Yerli üretim olduğu için yedek parça sıkıntısı çekmezsin ve 2.elde daha kolay ve daha pahalıya satarsın

Orijinalden alıntı: celebic

quote:

Bu 3 model arasında kararsız kaldık. Hepsi benzinli yakıt tüketimi aynı. Hangisini önerirsiniz?

Dostum öncelikle almak istediğiniz araç grubu içinde bir tercih yaparsanız işiniz daha kolaylaşır. Birde şu anda ne tip bir araç kullanıyorsunuz, onuda belirtirseniz iyi olur.

Dizel bir araç kullanıyorsanız bahsettiğiniz araçların torku yetersiz kalacağından sizi üzebilir.

Yukarıda bahsettiğiniz araçlar farklı gruplar içinde yer almaktadır. Honda Civic sedan bir araç, diğeri yani ix-35 SUV kategorisinde bir araç.

Almayı düşündüğünüz her iki aracın yakıt tüketimleri oldukça fazladır. Hatta Civic için benzin canavarı diyorlar. ix-35 her ne kadar muadilleri içinde en az yakıt tüketenide olsa şehir içi kullanımlarda 10lt/100km ye yaklaşan tüketimi olur, Civic daha beter tüketiyormuş diye duyumlarım var.

Civic'i kullanmadım ama çok yakışıklı bir araç olmasına rağmen benzinli olmasından dolayı ix-35 sizi tork size yetersiz gelebilir. Tork açığını kapatmak için gaza basarsanız bu sefer yakıt tüketimi iyice artar.

Dizel bir araç niye düşünmüyorsunuz?

Şuan kullanılan araba 2004 Model 1.6 Benzinli Toyota Corolla HB. Civic lpg bayi garantili fiyat (3 yıl 100.000 km). ix35 de dizel 2.0 motor olarak mevcut o da 103.00 TL o da bizi aşıyor :) İki arabanın da tork değerleri hemen hemen aynı. Yıllık en fazla 12.000-15.000 km yol yapıyoruz. O yüzden dizel pek düşünmüyoruz. Daha çok kısa mesafe yollarda kullanılacak olduğundan dizel pek mantıklı mı emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f0ril -- 9 Eylül 2012; 20:07:35 >

• İkiside harika araçlar yakıt tüketimleri hemen hemen aynı.
    Civic biraz daha kalitelidir muhtemelen ama her ne kadar seveni pek olmasada ix35 te yabana atılacak araç değil.
    2.0 Dizelini almak mantıksızdı çünkü 100bin liraya çok daha iyi araçlar alınabilir ama 1.6 56bin etiketiyle bence alınası bir araç.Özellikle tasarımı harika
    Tavsiyem karar verirseniz yeşilini alın bence mükemmel görünüyor.
    Öneride bulunmak kolaydır ama şu kadar söyleyeyim o kadar bütçem olsa araç bakıyor olsaydım kesinlikle bende ix35 alırdım
     Hyundai ix35 mi honda civic mi?

• quote:

Şuan kullanılan araba 2004 Model 1.6 Benzinli Toyota Corolla HB. Civic lpg bayi garantili fiyat (3 yıl 100 km). ix35 de dizel 2.0 motor olarak mevcut o da 103.00 TL o da bizi aşıyor :) İki arabanın da tork değerleri hemen hemen aynı. Yıllık en fazla 12.000-15.000 km yol yapıyoruz. O yüzden dizel pek düşünmüyoruz. Daha çok kısa mesafe yollarda kullanılacak olduğundan dizel pek mantıklı mı emin değilim.

Şahsen LPG'li araca hep karşı olmuşumdur ama bir tercihtir saygı duyarım. Yarın öbür gün 2012 model aracınızla AVM girişinde refüze olup karizmayı çizdirmeyide göze alıyor olmalısınız.
    Bayii niye LPG takma ihtiyacı duyuyor? Demek ki tüketim yüksek söylentileri doğruymuş.

ÖTV yüzünden 1.6 litre üzerinde bir araç almak çok mantıklı değil yoksa 2.0 CRDI ve 4x4 ix-35 fena olmazdı.

Her ne kadar ben az km yapıyorum o nedenle dizel araba almama gerek yok mantığı dizel araçların fiyatlarının benzinliyle olan fark makası daraldığından bu tez çürümeye başlamıştır. Günümüz turbo dizel motorlu araçların performansı benzinli araçların performansından daha ileridir ve dizel araba her zaman daha kolay satılır bunuda göze alın.

Mustafa Kemal Atatürk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VW GOLF mü TOYOTA AURİS Mİ?
    15 yıl önce açıldı
    honda CRV mi toyota RAV4 mu?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok km yapılmayacaksa ix35..
  • quote:

Orijinalden alıntı: celebic

quote:

Şuan kullanılan araba 2004 Model 1.6 Benzinli Toyota Corolla HB. Civic lpg bayi garantili fiyat (3 yıl 100 km). ix35 de dizel 2.0 motor olarak mevcut o da 103.00 TL o da bizi aşıyor :) İki arabanın da tork değerleri hemen hemen aynı. Yıllık en fazla 12.000-15.000 km yol yapıyoruz. O yüzden dizel pek düşünmüyoruz. Daha çok kısa mesafe yollarda kullanılacak olduğundan dizel pek mantıklı mı emin değilim.

Şahsen LPG'li araca hep karşı olmuşumdur ama bir tercihtir saygı duyarım. Yarın öbür gün 2012 model aracınızla AVM girişinde refüze olup karizmayı çizdirmeyide göze alıyor olmalısınız.
    Bayii niye LPG takma ihtiyacı duyuyor? Demek ki tüketim yüksek söylentileri doğruymuş.

ÖTV yüzünden 1.6 litre üzerinde bir araç almak çok mantıklı değil yoksa 2.0 CRDI ve 4x4 ix-35 fena olmazdı.

Her ne kadar ben az km yapıyorum o nedenle dizel araba almama gerek yok mantığı dizel araçların fiyatlarının benzinliyle olan fark makası daraldığından bu tez çürümeye başlamıştır. Günümüz turbo dizel motorlu araçların performansı benzinli araçların performansından daha ileridir ve dizel araba her zaman daha kolay satılır bunuda göze alın.

peki siz hangi araba modelini önerirsiniz?

• araziye girmeyecekseniz ne gerek var ix35 e. Daha kötü yol tutuş, daha az sürüş zevki, daha fazla tüketim vs vs. Bir artısı yok. Alternatif olarak da toyota avensis bakabilirsiniz. 52bine elegant verirler bence. Bunların ikisinden de iyi arabadır.

2- Bayii niye LPG takma ihtiyacı duyuyor? Demek ki tüketim yüksek söylentileri doğruymuş.
    -Hondada dizel yokta ondan

3-Her ne kadar ben az km yapıyorum o nedenle dizel araba almama gerek yok mantığı dizel araçların fiyatlarının benzinliyle olan fark makası daraldığından bu tez çürümeye başlamıştır. Günümüz turbo dizel motorlu araçların performansı benzinli araçların performansından daha ileridir ve dizel araba her zaman daha kolay satılır bunuda göze alın.
    -Dizel-benzinli farkı gün geçtikçe artmakta.
    -Turbo dizel motorlar hiçbir zaman aynı standarttaki atmosferik benzinliden performanslı değillerdir en başında yakıt kalitesi farkı bile etki etmektedir.
    -Dizel her zaman kolay satılır büyük bir yanlıştır.Her araç her zaman kolay satılır.Dizeli pahalı alır pahalı satarsın benzinliyi ucuz alır ucuz satarsın fark eden birşey yoktur.

• quote:

peki siz hangi araba modelini önerirsiniz?

Hocam bu araba işinde tek bir doğru yok kalbinzin sesini dinleyip birine yönelin derim ama günümüz şartlarını göz önüne alıp bir tercih yapmanız yerinde olacaktır.

Bundan önceki aracım ix-35'in kardeşi olan Sportage'ti ama hem yakıt tüketimi hemde yetersiz torkundan dolayı pek memnun değildim. Gerçekten yakışıklı bir araçtı ama rampalarda ben onu sırtıma alıp gidiyordum.

Bir nedenden dolayı elden çıkardım ave sonra Sportage'i almadan önceki tercihlerime yöneldim. Dizel ve otomatik bir araç arıyordum. Bütün showroomları gezdim ve sonunda bu bindiğim araçta karar kıldım.

Bana kalsa Megane Sport Tourier EDC alırdım ama daha ziyade eşim kullanacağından HB modele yöneldim. Size tek bir araç öneremem ama sizi dizel ve otomatik bir araca teşvik edebilirim.

Mustafa Kemal Atatürk

• quote:

Orijinalden alıntı: uurum

araziye girmeyecekseniz ne gerek var ix35 e. Daha kötü yol tutuş, daha az sürüş zevki, daha fazla tüketim vs vs. Bir artısı yok. Alternatif olarak da toyota avensis bakabilirsiniz. 52bine elegant verirler bence. Bunların ikisinden de iyi arabadır.

Toyota'da Verso modeline baktık ama araba çok ağır olduğundan vazgeçtik. Avensis'e hiç yönelmedik. ix-35 görünüm,donanım ve geniş olmasından dolayı tercihler içinde.

quote:

Orijinalden alıntı: uurum

araziye girmeyecekseniz ne gerek var ix35 e. Daha kötü yol tutuş, daha az sürüş zevki, daha fazla tüketim vs vs. Bir artısı yok. Alternatif olarak da toyota avensis bakabilirsiniz. 52bine elegant verirler bence. Bunların ikisinden de iyi arabadır.

Toyota'da Verso modeline baktık ama araba çok ağır olduğundan vazgeçtik. Avensis'e hiç yönelmedik. ix-35 görünüm,donanım ve geniş olmasından dolayı tercihler içinde.

Hyundai'deki gdi motorlara lpg takılamıyor. Civic ya da avensis tavsiye ederim. Avensis hem geniş, sessiz, konforlu, güvenli vs vs çoğu konuda ikisinden de üstün. Lpg de takıldığı zaman ekonomik de olur. Hepsiyle bir test sürüşü yapmanızı öneririm. O zaman farkı daha iyi anlayacaksınız

• Bir buçuk sene ix-35 ile kasa hariç bire bir aynı olan Sportage kullandım, sormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz.

Not: kimseyle polemiğe girmem yoksa verilecek çok cevabım vardır.

Mustafa Kemal Atatürk
  • İx35 alırım sizin yerinizde olsam. Tercih meselesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.