Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (315. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: gyassibas , MegaWolt38
2 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.294
Cevap
269
Favori
465.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
61. Sırada  bugün en iyi #61
Sayfa: önceki 311312313314315
Sayfaya Git
Git
Giriş

Evet galiba öyle tekrar denedim dün olmadı bayiye gittiğimde soracağım

• 2024 ioniq 5 için telefon aplikasyonu "My Hyundai" uygulamasında gördüm güncelleme varmış. Servis haber vermedi mesaj da gelmedi, uygulamadan sorgulamazsam haberim olmayacaktı. ioniq 5 ve ioniq 6 için (40D240 NE-CE-EV) VCU güncellemesini servis ücretsiz yaptı. Şarj sırasındaki bazı sorunları çözmek ve bazı iyileştirmeler için güncelleme yaptılar. Hyndai sitesinden veya telefon aplikasyonundan aracınızı kontrol edin.

• Deep fly df 10 modeli için İzmir HUnko servis 25 dedi TR distribütörüymüş, Kampanya ile 20 binmiş. Şöyle güzelmiş böyle iyiymiş, başka marka takmazmış, restorana gidince evden domates götürüyor muymuşum (cidden dedi bunu densiz adam) gibi pazarlama stratejilerine elbet mağlup olmayacağım. Alet bir de tipsiz birşey.

Arkadaş durduk yere sinirimi zıplattı adam domates benzetmesi ile.

https://ta2nc.blogspot.com/2024/12/ioniq-6-sk-sorulan-sorular-cevaplar.html

12. soruda yazilim guncelleme baslığı altında gelen versiyonların neleri düzelttiğini yazdım. Isteyenler inceleyebilir.

Örneğin yukarıda bahsi geçen güncelleme, ve benim araca tanımlanan yeni diğer güncellemeler şu şekilde.

✅ VCS Güncellemesi (272- 40D240) – Kasım 2024

Bu güncelleme, Hyundai Ioniq 5 ve Ioniq 6 modellerinde Vehicle Control Unit (VCU) yazılımını iyileştirmeye odaklanır. Özellikle batarya izleme sistemi (BMS) ve limp home modu (güvenlik modu) ile ilgili lojik iyileştirmeleri içerir.

• Etkilenen Modeller : 2022-2024 Hyundai Ioniq 5 (NE) ve 2023-2024 Hyundai Ioniq 6 (CE) modelleri.
    • Sorun Tanımı : Araçta bir hata algılandığında (yazılım veya donanım kaynaklı) limp modu (kaplumbağa modu) devreye girer ve aracı güvenli bir hıza yavaşlatır. Bu güncelleme, modun lojiğini iyileştirir; örneğin daha detaylı uyarı mesajları (12V güç kaybı, kalan mesafe), daha yüksek hızlara izin verme veya daha iyi hata yönetimi sağlar.

✅ ICCU Güncellemesi (41D033) – Ekim 2025

Bu güncelleme, Hyundai Ioniq 5 ve Ioniq 6 modellerinde Integrated Charging Control Unit (ICCU) ile ilgili bir sorunu giderir. ICCU'nun arızalanması 12V bataryanın şarj olmamasına yol açabilir. Aşağıda madde madde detaylar:

• Etkilenen Modeller : 2021-2024 Hyundai Ioniq 5 (NE) ve 2023-2024 Hyundai Ioniq 6 (CE) modelleri (bazı RoboTaxi varyantları dahil).
    • Sorun Tanımı : ICCU arızası nedeniyle 12V yardımcı batarya şarj olmaz, batarya boşalır ve araç güç kaybeder. Bu, DTC P1A9096 hatasını tetikleyebilir, uyarı lambaları, sesli uyarı ve "fail-safe" modunda araçta kademeli güç azalmasıyla sonuçlanır. Kaza riskini artırır. Bu güncelleme ile 12V sisteminde yaşanacak sorunlarda aracın ani yavaşlama riski giderilir. Bakım paketinde ayrıca ICCO sigorta kontrolu ve gerekiyorsa değişimi de gerçekleştirilir.

• Merhabalar aranıza haftaya yeni teslim alacağım Cyber Gray rengi ile katılıyorum. Önerilerinize ve aksesuar tavsiyelerinizi dinlemek isterim. Dikkat etmem gereken hususlar var mıdır?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Teslim alıncaya kadar kullanım kılavuzunu indirip okumanızı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yaşadığınız şehrin coğrafi koşulları, mevsim, sürüş şekli, hava sıcaklığı vs hepsi ayrı etken. Kimsede sabit veya aynı olamaz.

%90 şarjda en son 460km menzil gösterdi, 1 ay önce daha farklıydı, 1 ay sonra hava soğuyunca daha farklı olacaktır.

Klima menzilin baş düşmanı. Onu kullanırken ayarlara dikkat edin (driver only, eko mod gibi)

Hız şarjı hızla azaltır.

Şehir içi ortalama sürüşle 400-450 görülebilir (12-15 kw yaktığınızı düşünürsek)

Ancak ben pek %20'e düşmesine izin vermiyorum (eşim kullandığı için ve arada sürpriz km yapma olasılığı olduğu için). Dolayısı ile benim hesap ortalama bir hesap.

İzmir yokuşlu, iniişlerde fren yerine sol kulakçık (rejen) az da olsa tasarruf ettirir, ben de İzmir'deyim.

İvmelenmeye pek takılmıyorum, ani ivme enerji yakar.

Evde şarj olanağım var, dışarıda çok nadir şarj ediyorum. Evde şarj oldukça ekonomik, o yüzden daha da ekonomik hale getirme gibi bir takıntım yok. Sadece limitlerde kullanıyorum, arada otobanda filan 150-160. Tabi 150 demek 30-35 kwh'dan fazla yakmak demek. Hele bir de yokuş yukarı çok daha yükselir.

Dilerim siz de memnun kalırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.murphy -- 14 Kasım 2025; 22:16:48 >
  • Ioniq 6 aracımın 30 bin bakımını Ekim başında yaptırmıştım ve bakımda yazılım güncelleme de yapılmıştı. Bu bakımdan sonra aracın DC şarj hızı çok düştü, 18 dk olan süre 25-26 dakikaya kadar çıktı.
    Dün randevu alarak servise götürdüm, şikayetimi ilettim. araçlarda şarj hızının batarya arızaları çıkmaya başladığı için hyundai tarafından yazılımla azaltıldığı söylendi (tüm dünyada). Bundan sonra 18 dk göremezsiniz dediler.
    Yeni bir iccu güncellemesi geldiğini onu yükleyeceklerini söylediler, birde yazılımı kontrol edelim dediler. Biraz hızlanır muhtemelen dediler.
    Aracımı servisten aldım ve 16’dan 80’e 18 dakikada şarj oldu. Bakalım bundan sonra ne olacak, yine deneyimlerimi paylaşırım.
    Benzer durumu yaşayan olursa paylaşsın.

Teşekkür ederim

Güzel bilgi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.