Şimdi Ara

Hyundai İ20 - Fiat Punto (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
3.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 1.2 i20 diyorum 26-27 bin civarına sıfırı bulunabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nanoona

    jet derken fiatın jet motorunu kastetmedim. dogruya fiat herşeye abuk subuk isimler koyuyor.

    neyse ne ya banane.. klima açık cıkın tamam sonra bakında 1.4 fire motor bogulmasın mazallah 77 beygir az değil

    isim abuk subuk değil jet adı enjektörlerin yakıt püskürtme şeklinden geliyorç ilk nesil mjt üniteler ateşleme odasına milisanşyelik süre içerisinde peşpeşe 3 püskürtme yaparken 2.nesilller 5 püskürtme yapabiliyor.bu sayede daha homojen bir hava ve yakıt karışımı sağlanarak silndir içinde verimli yanma oluşuyor.Ayrıca sizin övdüğünüz CRDI deki C harfi FIAT ın buluşudur.Ek olarak FIRE nin açılımı ise "Fully Integrated Robotised Engine" şeklinde.Yani yanma,gaz pedalı vb gibi tüm işlemlerin sensörler ve elektronik kontrol sistemleri ile elektronik olarak yapıldığından bu ad verilmiş.Bu arada zaten FIAT ın herhangi bir jet motoru yok.

    http://en.wikipedia.org/wiki/MultiJet

    http://en.wikipedia.org/wiki/Fully_Integrated_Robotised_Engine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 6 Aralık 2012; 11:31:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chncnyhn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Pegasus !

    quote:

    Orijinalden alıntı: chncnyhn

    Hocam öncelikle seçim zor ancak elimden geldiğince yardımcı olayım.

    Dizel motorlarda multi-jet mükemmel bir motor CRD-i'ye göre bence daha başarılı.

    0 almanızı şiddetle tavsiye ederim ikinci el piyasası uçmuş ve güvenilmez bir durumda 0 almanız sizin için çok daha iyi olacaktır.

    Benim size önerim bu kadar parayı peşin vereceğinize 15 bin peşin verip 12 bin de kredi çekmeniz. Böylece hem zor zamanlar için arkada paranız bulunur hem de çok zorlanmadan borç ödeyerek birikim yaparsınız. Ayrıca aralık ayı kredi kampanyaları da son derece cazip.

    Şimdi arabaları kıyaslamaya gelirsek.

    1.4 fire motor eski ve 1.2 motora göre daha fazla yakan, daha az performans veren bir motor ve vergisi de cabası.

    i20 puntoya göre daha geniş bagaj ve iç hacim sunan bir otomobil.

    Makyajlı kasası rakibine göre daha yeni.

    Ayrıca Hyundai'de 5 yıl garanti son derece cazip.

    Bildiğim kadarıyla Punto'nun malzeme kalitesi daha iyi.

    Tipi de görecelidir ama bana daha iyi geliyor.

    Sonuç olarak hangi otomobili alırsanız alın muhakkak 0 alın. 2010 model arabayı gidip de o kadar para bayılmayın neredeyse 3 yıllık araba almayın. Motor hacminin küçük olmasına aldanmayın muhakkak teknik verilerine bakın.

    Ve bence karar vermeden önce aynı gün hem clio'yu, hem i20'yi, hem punto'yu, hem de aveo'yu test edin içinize hangisi siniyorsa onu alın.

    Hepsi iyi arabalar.

    Kolay gelsin

    Öncelikle ilginiz icin cok teşekkür ederim hocam. Önerinizi dikkate alacağım. Almadan önce Punto ile bir deneme sürüşü yapmak bana da mantıklı geldi daha önce hiç binmedim çünkü. Clio'yu ise hiç düsünmedim. Son kasalarını bilmiyorum ama clioları pek konforlu bulmuyorum. Clio 4'ten ise bihaberim.

    Clio 4 gayet güzel bir araba. İçlerine bindiğinizde muhtemelen en ferah iç mekanı aveo'da bulacaksınız. Onun da iç mekanını beğenmeyeceğinizi düşünüyorum biraz radikal bir iç mekanı var. Sanırım dönüp dolaşıp yine punto ve i20 arasında kalacaksınız. Bence zaman kaybetmeden test sürüşlerini bu 4 araba ile de yapın günümüzde hele büyük bir şehirde yaşıyorsanız çok kolay bir iş gitmeden arayın yeterli olur. Araba bulup da aralık kampanyalarından yararlanabilmeniz açısından elinizi çabuk tutmanızı öneririm.

    Hocam açıkçası Clio4'ün dış tasarımı gerçekten hoşuma gitti. Ama söylediğiniz gibi en kısa zamanda onunla da bir test sürüşü yapayım. Clio'ların ic mekanlarını hiç beğenmiyordum ama umarım bu 4. versiyonda kalıcı değişiklikler yapılmıştır. Yardımlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacağım. Tesekkür ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haketmedim

    1.2 i20 diyorum 26-27 bin civarına sıfırı bulunabilir.

    Öneriniz için teşekkür ederim.Aslında bunu da düşündüm ve araştırdım. 1.2 motor İ20'nin fiyatının 28.500den basladığını söylediler. Aslında motor konusunda biraz kararsızdım ama. Satışta zarar ettirmemesi önemli biraz.
  • Arkadaşlar bu araçlara ek olarak bir araç daha sormak istiyorum. ALFA ROMEO 147. Şöyle 2007-2008 modeli temiz az kullanılmış bir 147 alınabilir mi? Elbette fiyatları 3-4 bin daha katlanacaktır. Ama satışta zarar edilir mi piyasası varmıdır?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.