Şimdi Ara

HYUNDAİ i20 ANA KONU (1430. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29.264
Cevap
201
Favori
1.964.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14281429143014311432
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, arabadan hiç anlamam ama i20'lere baktığımda da gerçekten eski modellerdeki cam tavanı arabaya çok yakıştırdığımı söyleyebilirim. Yeni modellerde de en azından sunroof olsun bari diye düşündürtüyor. Ancak sunroof'lar için yağış vb durumlarda 'sızdırma yapmamalı' şeklinde notlar okuyorum. i20 sunroof için yağışlarda sızdırma yapabilir gibi bir durum söz konusu olamaz değil mi? En azından modelli yeni araçlar için.

  • hEro_ kullanıcısına yanıt

    Ne kendi aracımda nede başka bir yerde sızdırma sorunu yaşamadım ve duymadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baranel B kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, zaten bana da saçma gelmişti. Hiç öyle bir sorun olur mu?


    Bir sorum daha olacaktı. Hyundai bayiden sıfır alınması durumunda rutin 10 bin bakımları için yine mutlaka o bayinin servisine mi gitmek gerekiyor? Yoksa herhangi bir yetkili Hyundai bayi/servise gitmek yeterli mi? r? Servis kayıtları tüm Hyundai bayi/servisler arasında ortak mı tutuluyor? Sizler için çok saçma bir soru olabilir, gerçekten bilmiyorum :) Bu tip konuları araştıracağım zaten ama önden sizlere sormak istedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 29 Mayıs 2021; 23:45:15 >
  • hEro_ kullanıcısına yanıt

    Öncelikle bakım aralıkları 10 bin değil 15 bin km yada yıl hangisi önce doluyor ise.

    herhangi bir yetkili servise gidebilirsiniz sorun olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • master_monster kullanıcısına yanıt

    İnternette okuduğum başka bir yoruma göre 2021 Elite Plus araçta kablosuz airplay (android auto vs) yok, kablo ile bağlanmak zorundasınız deniyor. Acaba son üretimlerde bir değişikliğe mi gidildi? Bir bilginiz var mı?

  • hEro_ kullanıcısına yanıt

    Selamlar, 2021 i20 elite paketi satın aldım.

    Uzun yol yaptım yaklaşık 5-6 saat.

    Kablosuz şarja telefonu bıraktım ve kablosuz carplay'le bağlandım. Yol boyunca herhangi bir kesinti olmadı.

    İnternetteki videoyu ben de gördüm, benim tahminim o arkadaşın telefon sürümü güncel değil.

  • CeCCilo kullanıcısına yanıt

    Evet büyük ihtimalle öyle bir durum var. Bayide görüştüğüm kişi de "Apple cihazlarda sorunsuz bağlanırsınız ama Android cihazlarda Android sürümüne göre ek birkaç işlem yapmak gerekebiliyor, bazı kişiler bunu beceremiyor" demişti. Sanırım öyle bir durum var.


    Bu arada hayırlı olsun. Yanıtınız için de teşekkürler.

  • Arkadaşlar selam, i20 1.0 T-GDI 48V hybrid kullanan var mı? Sanırım ÖTV'de de sınırda. 2. el az km 2018-2019 Style ile 2021 sıfır hybrid arasında kaldım ama hybrid aracın ikinci el piyasası nasıl olur hiçbir fikrim yok.

  • crinix16 C kullanıcısına yanıt
    Yeni her zaman yenidir,bence yeni kasa i20 alın,daha önce çift kavramalı şanzımanlardan çok başım ağırdı,benim tercihim 1.4 mpı elite den yana olacak,şuan 2017 elite smarta binmekteğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajf39 -- 8 Haziran 2021; 16:53:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba.


    Yaklaşık 1 ay önce 2012 Model i20 Troy 1.2 TEAM satın aldım. Araçtan genel olarak memnunum. Ancak benzin deposundan geldiğini tahmin ettiğim ses ile başım dertte.


    Şöyle ki; araç seyir halindeyken, sanki birisi eline bir çekiç alıp bagaj kaputuna vurmuş gibi (tok şeklinde) bir ses geliyor. Depo ister full olsun, ister çeyrek olsun hiç fark etmiyor. Bazen 10. km'de bazen 2. km'de geliyor ses.


    Arka koltuklarda oturan kişilerin, sesin koltuğun altından geldiğini ve alttan koltuğa basınç yaptığını söylemeleri üzerine sesin benzin deposundan geldiği kanaatine vardım.


    Araçta LPG yok.


    Bu konuda bilgisi olan ya da başına gelmiş olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.


    Şimdiden teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [TUTH_ANKH_AMON] -- 9 Haziran 2021; 16:21:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hEro_

    İnternette okuduğum başka bir yoruma göre 2021 Elite Plus araçta kablosuz airplay (android auto vs) yok, kablo ile bağlanmak zorundasınız deniyor. Acaba son üretimlerde bir değişikliğe mi gidildi? Bir bilginiz var mı?

    Android auto yine var. Ancak Android 10 versiondaki cihazlarda kablo ile bağlamak zorundasınız. Eğer telefondaki android sürümü 11 ise direk kablosuz android autoya bağlanıyorsunuz zaten telefon otomatikmen o moda geçiyor telefona bir şey yapmanıza gerek yok. eğer olmuyorsa telefon bölgesini hindistan yapın oluyor. yani araçla ilgisi yok mesele android sürümünüz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: crinix16

    Arkadaşlar selam, i20 1.0 T-GDI 48V hybrid kullanan var mı? Sanırım ÖTV'de de sınırda. 2. el az km 2018-2019 Style ile 2021 sıfır hybrid arasında kaldım ama hybrid aracın ikinci el piyasası nasıl olur hiçbir fikrim yok.

    Bende var hocam şu an memnunum araca 1 bin motor demezsin sport modda gaza basmaya korkarsın. focus 1.6 dizelden geçtim i20 adeta akıyor. hibrit olayına gelirsek eco moda alınca araç sen ayağını gazdan çekince bagaj daki 48 voltluk aküyü dolduruyor sonra yolda sabit hızda giderken ayağını gazdan çek motor kapanıyor sadece elektrikle gidiyor araç. yaklaşık yüzde 10 luk bir yakıt tasarrufu var. 2021 sıfır hibrit alacaksanız özelden yazın bana.

  • 2017 1.2 mpı elit smart i20 sahibiyim,Bi tanıdığım yeni 1.4 mpı elite i20 almış,bu gün biraz kullanma şansım oldu,kendi aracımla kıyaslama yapmak gerekirse,17 inç jant lastik olmasına rağmen süspansiyon daha yumuşak ve sessiz çalışıyor,daha atak tabi 1.4 motor,koltuklar çok daha rahat,direksiyon tepkileri ve sürüş dinamikleri çok daha iyi,daha sessiz,ses sistemi ve multimedya cihazı çok iyi,kısaca hyundai yeni i20 yi çok daha geliştirmiş ben beğendim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar geçen hafta i20 dizel 2017 aracimi aldım. Ama ortalama yakıt tuketimi 5.9larda geziyor. Pek aşağı düşmüyor. Uzun yolda bile aynı. Neden acaba? Üstünde kışlık lastikler var ve yağ filtre bakımı da gelmiş. Bunlardan kaynaklanıyor olabilir mi? Şimdiden teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrek14 E kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Bu sorunun kaynağını bulabildiniz mi acaba? Benzer sorun bende de var gibi. Konu üzerinden birkaç ay geçtiği için sanırım sorunu çözdünüz, detaylı bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.


    teşekkürler.

  • elitejanissary kullanıcısına yanıt

    Ben bunu dün yetkili servise sordum. Usta bunun normal olduğunu, tüm aynı araçlardan sesin geleceğini söyledi. Fren merkezinden geliyor bu ses endişelenmeyin normal dedi. İki gün sonra başımıza iş açmayalım, emin misiniz diye üsteledim ama kesinlikle emin olunca bir şey demedim. İkna olmadım ama farklı bir açıklama yapacak kadar da arabadan anlamıyorum.

  • arkadaşlar, 2012 kasa manuel 1.2 motorlu jump versiyon i20 aracım var.Araçta fazla hız yapmaya çekiniyorum gaz kelebeği sorunu olur diye ama bu araçla " maximum " kaç hızla gidersem motora ve arabaya zarar vermeden sürüşümü yapmış olurum?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtilhano333

    arkadaşlar, 2012 kasa manuel 1.2 motorlu jump versiyon i20 aracım var.Araçta fazla hız yapmaya çekiniyorum gaz kelebeği sorunu olur diye ama bu araçla " maximum " kaç hızla gidersem motora ve arabaya zarar vermeden sürüşümü yapmış olurum?

    Aynı motora sahip aracım var,zaten çok performanslı Bi araç değil,daha çok ekonomi odaklı,istediğiniz gibi kullanın ufak detaylara takılmayın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ajf39

    Aynı motora sahip aracım var,zaten çok performanslı Bi araç değil,daha çok ekonomi odaklı,istediğiniz gibi kullanın ufak detaylara takılmayın

    Alıntıları Göster

    Hocam benim ilk arabam olduğu için çok düşünceliyim ya birde çok acemiyim bilgi konusunda hatta 0 ım desem yalan olmaz.


    Bu aracı 78 bin tl ye almıştım şu an 100 bin tl ye satabiliyorum sanırım, bu aracı satıp üstüne 50 bin tl daha ekleyip 150-180 bandında bir araba almak istiyorum ama bir türlü karar veremiyorum.Karar verememe sebebim ise aracı beğeniyorum danıştığımda motoru ve performansı düşük diyorlar, motor performansı iyi oluyor bu seferde aracın yaşı ve km si çok fazla diyorlar.İki arada bir derede kaldım bazen diyorumki herhalde bende bir hata var yanlış düşünüyorum sanırım:(





  • hEro_ kullanıcısına yanıt

    Bu fren den gelen ses olayını siz sıfır ve özellikle yeni araçlar için sordunuz sanırım değil mi?

  • 
Sayfa: önceki 14281429143014311432
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.