Şimdi Ara

Hyundai İ20 1,4 Otomatik-Kullanıcılardan Tavsiyeler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
2.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sevozgur kullanıcısına yanıt
    Dediniz ya usta önemli diye, servisde bu marka varmış.Servisten iyi takan olmaz diye düşündüydüm ama çok para. 2500 bandında ise ve 3,80 lpg zonguldak'da.(Çoğu şehirden pahalıdır rekabet yok burada)20 bin km yapsam çıkartırım aradakı farkı. Gayet mantıklı geliyor. Aradan style panorama, multimedya yok. eşim için taktıracaktım 2k fiyatı var. ekran yerine tüp taktırmak en mantıklısı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre67z

    Mevcutta benzinli iken tüp taktıran biri denk gelseydi süper olacaktı, cidden cep düşmanı bir araba. forumlara konulara göz attım normal diyen kimse yok ama çok fazla satmış bir araç. bu kadar sattıysa insanların bir bildiği vardır dedim meğer garipler ucuz diye tuttuklarını alıyorlarmış. gerisini düşünmemişler hiç
    Herkesin koşulları farklı... Her i20 de bir değil. Dizel ve 1.2 manueller de çok piyasada. Onların yakıtı bu kadar olmaması lazım. Hoş 1.4'ü de hatrı sayılır miktarda var gerçi.

    Ben arabaya sadece haftasonları binen biri olarak tercih ettim. 8 ayda yaptığım km 5000 değil.
    Dolayısıyla ayda bir depo benzin bana yetiyor.
    Bunun yarısı kadar bile yaksa aradaki fark çok ciddi rakam çıkmıyor bana.
    Diğer yandan sorunsuz ve sıfır bir araç binmiş oluyorum. 2. elde yaşayacağım risklerin hiçbiri mevcut değil. Bir yanı bozulsa giderim serviste çözerim diye aldım. Aracın hemen hemen hiç kronik sorunu yok. Memnunum da açıkçası... Hacmi konforu sessizliği donanımı bana yetiyor. Daha fazlası olsun ister miydim? Elbette ama bütçe meselesi. O dönem daha çok bütçe ayırabilsem bir Corolla da düşünebilirdim mesela.

    Yakıta gelince yaklaşık 6 aydır tüm alımlarımı telefonda kayıt altına aldım. Tüm zamanların pompa ortalaması 8.47 lt çıkmış. Bunda bahsettiğim 500 km civarı uzun yol seyahati var(gidiş dönüş). Onu hariç tutsam 9'a yakın birşey çıkıyor sanırım.




  • VW Polo 2016 1.2 Tsi otomatik vites arabama çarptıkları için servise verdim. Kasko da bana bu aracı verdi geçici süre. Araba berbat. En ufak yokuşta direk kendimi en sağ seride atıyorum. Ayrıca ufak viteslerde (zaten son vites hariç hepsi ufak) manuale alıyorum arabayı yoksa 4 bin devirde vites atıyor. Çok saçma bir araç. Ortalama tüketim de 8LT civarı. Daha kötü bir araba sürmemiştim çok net

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    Hocam kuzende vardı 1.2 tsi motor oda çok yakıyordu, ancak turbolu olduğu için gidiyordu, i20 çok baygın manüel alınca biraz canlanıyor tabi. Ayrıca yokuşlarda 3 vitese atıyor manuele alıp 2'ye çekince şahlanıyor. Çok doğru olmasada 2 5 bin devir çevirip, 1e çektim baya şahlandı fırladı öne doğru şaşırttı. Ama ülkede durum araçlar malum olduğu halde bu aracı bu motorla ülkeye sokmak veya sokulmasına izin vermek bence aptallık.
  • Quattro kullanıcısına yanıt
    Bende ilk hafta 300 km yaptım. Dün depoyu fulledim 170 tl aldı. 0,57 KRŞ. Ayda ortalama 1000km yol yapsam diyorum, 600 tl
    Tüp ile 1000km yolu 350'ye getirsem 1 yılda tüpün parasını çıkartır hemen hemen. satarkende tüplü diye üstüne 2k koyar öyle satarım ordan da tasarruf diye düşündüm. Tabi tahminlerim ve hesaplarım doğru ise.
  • 4 ileri tam otomatik ilkel ama sorunsuz bir şanzımanı var fakat performans olarak iyi değildir.

    LPG ye son derece uyumludur.

    Düzgün ve kaliteli bir LPG montajı ile benzini aratmaz.

    Otomatik bir araba alayım sakin sakin kullanırım. Yılda 1 kez 120-130 ile uzun yola giderim diyen için alınıp binilebilir bir araba.

    En azından otomatik şanzımanı bozuldu mu bozulacak mı diye tripten tribe girerek araba kullanmazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 3 Eylül 2020; 8:42:3 >
  • Şu lpg taktırma performans daha da düşer diyen arkadaşlara ben not düşüyorum ve otomotiv forumundaki yazılarını ciddiye almıyorum. Düzgün montaj, işçilik ve doğru kitle en baba max. %4 performans kaybı olur benzine göre. Oda en babası yani. 96hp ile 100hp farkını hissedipte performans daha da düşer diyen varsa vay haline.

    Gelelim yakıt konusuna. Çok yakıyor diyenleri anlamıyorum. 4 silindir 1.4 atmosferik ve otomotik vites aracın şehiriçi verisi 8.2 litre. Gayet kabul edilebilir bir veri. 5 ay kullanma fırsatım oldu. Şehiriçi en yoğun trafikde dahi 8.4 litre üstünü görmedim. Tamamen kullanıma bağlı. Uzun yola çıktığımda 5.1 ortalama ile yolu bitiriyorum. Landirenzo prins vs. çok takılmayın derim. BRC iyi bir tercih olacaktır. Taktırın gezin rahat rahat.

    Düzenleme: + olarak 100hp yi 6.000 devirde veriyor araç. Piyasdaki çoğu atmosferik hb ortalama 80 hp yi 5.500 devirde veriyor. 1.4 atmosferiğe göre performansıda ağırlığıda gayet iyi seviyede. Performansı vasat diyen arkadaşlar neye göre vasat diyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34HIL34 -- 3 Eylül 2020; 8:53:48 >




  • 34HIL34 kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürlerde,Zonguldak şehir içi ile başka şehirler arasında +2lt fark olur. Bu şehirde yüzde 10 eğimli yokuşlar mevcut. Aracı baya zorlamak gerekiyor yokuşları 2.vites yeri geliyor 5 bin devir çıkıyorsun. Uzun yol konusunda tecrübem yok denebilir.

    Atiker olarak düşündüm ben, biraz daha makul diye. BRC yi araştırayım tekrar bakalım nasıl bir sonuç çıkacak
  • emre67z E kullanıcısına yanıt
    Araçta sıkıntı yok. Atmosferik otomatik hangisini kullanırsan kullan o yollarda yine bunu yakacaktır.
  • Bu aracin kullanimina kadinlar bayiliyor. Sehir icinde ipek gibi, yalniz performans ve benzinde yakit tuketimi acisindan uzer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba şehir içi arabası arkadaşlar ona göre değerlendirelim. Ama yola da gidiyor tabi , savrulmuyor ağır oldugundan. Ben Ankara şehir içinde 7.5 lt yaktırıyorum en fazla. Corolla ile ilgili örnek vermiş bir arkadaş, aynı sınıfta gibi. İ20 alabildiğiniz paraya göre kıyaslama yapınız. Benzeri donanımlarda polo arasında neredeyse 50bin TL var bilmem farkında mısınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hem sol ayagim tatile hem de ekonomik hem de sorunsuz yok öyle yağma ya manuel Alaçan y a da ne bilim yarı otomatik çift kavrama alıp ne e zaman bozulup 8_10 bin kitlenecek diye beklicen 4 ileri nedir yahu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Yine zonguldak diyorum, ankara gibi düz ama trafiği çok olan yerlerde bile çift kavrama üzüyor problem çıkartıyorken. yaşadığım şehirde yokuşta trafik oluyor dostum, Yokuşta dur kalk yapıyoruz yeri geliyor. Çift kavramadan bilerek uzak durdum.

    Ayrıca Zonguldak dan araç kullanmasını bilmediğini hissettiğiniz kişilerden araç almayın. En iyi ihtimal park yaparken şanzımana yükleyip park ediyordur.
  • Hocam yaklaşık 1 yıl boyunca 2017 i20 1.4 elite smart pan kullandım.
    Arabayı 12 bin kmde aldım. Uzun süre kullanmak istiyordum ama 2. Çocuk da olunca satmak zorunda kaldım.

    Lpg ve yakıt konusuna gelecek olursak. Arabayı aldıktan 1 ay sonra brc platinium kit taktırdım. 1 yılda yaklaşık olarak 16 bin km yaptım. Bu süre zarfında hem şehir içi hem de uzun yol yaptım.

    Aracı sakaryada kullandım. Şehiriçi lpg ile ortalama 11.5 lt lpg yaktı. Uzun yolda da sakin kullanımda 8 lt lpg yaktı. Ancak arabayı zorlarsanız bu rakamlar hemen değişebiliyor.

    Yokuş performansına gelecek olursak da uzun yoldaki yokuşlarda da şehiriçi yokuşlarda da yığılıyor. 4 vites olması biraz olumsuz etkiliyor. Ama sonuç itibariyle hem atmosferik hem de 1.4 motor araba. Bunun bilincinde olmak lazım. Lpg ile benzin arasında performans anlamında bi fark göremedim.

    Sonuç olarak arabadan ben memnundum. Çünkü arabayı bilerek almıştım. Üstte de dediğim gibi araba küçük geldiği için sattım. Şuanda civic kullanıyorum. Bu arabayı da tanıyorum bilerek aldım ve memnunum. Bu iş tamamen beklenti ve bütçeyle ilgili. Benim şahsi fikrim. Kimse yanlış anlamasın tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LPG'Yİ litre bazında söylediğiniz için teşekkürler.
    Sakarya dümdüz ama trafik olan bir şehir. Yaşadığım şehre uyarlayınca 13litre lpg yakar gibi geliyor. Uzun yol çok iyimiş. Ben turbolu 1,6(130/320 tork)dizel araçtan bu araca geçince bocaladım biraz. İlk bindim gidiyorum bastım sonuna kadar gitmiyor allah allah dedim eğildim pedalın altına baktım paspas mı girdi niye gitmiyor bu. bu kadar şaşırtıcı düzeyde beklemiyordum, Eşim için çok ideal bir araç yeni kullanmasını öğreniyor ani hızlanmaları vs olmamasını çok sevik. kullanım amacına göre tabi ideal bir araba olabiliyor. Ağır araç olduğu içinde güven veriyor virajlarda dağıtmıyor
  • Bu tüketimler şaka değil demi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emre67z E kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi performans anlamında bişey beklememek lazım.otobanda 160 lara kadar güzel çıkıyordu. yol tutuşu da b sınıfı için bence iyiydi. kasasının ağır olmasının da etkisi var tabi. dolu paket bir araç olduğu için severek kullanıyorduk. ben de eşimi düşünerek almıştım aracı. sorunsuz sıkıntısız genelde şehiriçi kullanım amaçlı. zaten aracı almadan önce lpg araştırması yapmıştım. baştan beri niyetim lpg ile binmekti.

    uzun yol tüketimi de şöyle oldu. bilenler bilir. benim uzun yol güzergahım sakarya-sivas arası oldu genellikle. memleketim sivas çünkü. bolu tüneline çıkarken bayağı bayağı yığılıyordu. onu da 3 e çekerek belli bir sancıyla tamamlıyorduk. eğer ki yol boyu 120 yi geçmeden gidersem 1 depo lpg genelde 390 km gidiyordu (tank 31.5 lt falan alıyor)
  • 1.5 ay önce ablam için aldık. İstanbulda ortalama 9.5 lt bende e250 mercedes var hemen hemen aynı yakıyoruz. Facebook grubunda bi markanın lpg kitinden bahsediyorlardı en iyi o oluyor diye bir bakın isterseniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rryzen kullanıcısına yanıt
    YOk hocam ciddiyiz, şuan fulledim 14 km yaptım şehir içinde, 14.2 lt gösteriyor ortalamam. Düşecek tabi bu biraz ama 9,5 altını göstermiyor

    1,4 otomatik i20
  • emre67z E kullanıcısına yanıt
    Yani şimdiye kadar hep dizel kullandığımız için çok geliyor 😔

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.