Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (989. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
32.937
Cevap
125
Favori
2.789.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 987988989990991
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biuu

    Şükür bugün aracımın yağını değiştirdim.

    Castrol 10 w 40 4lt 60tl.
    Hyundai hava ve yağ filtresi. 20 tl
    Jant kapaklarını da sprey boya ile boyattım harika oldu. 5 tl

    Bu arada.Hyundai yetkili servisi bana filtreleri sattı. Fakat sonradan bir baktım kocaman made in TURKEY yazıyor.

    Servislerde yan sanayici olmuş, hayret valla.

    Herşey bitti kapakları takalım gidelim derken bir baktım benim ön lastik (mişlen ) yanaktan oyulmuş. Fakat patlak değil, patlamaya hazır.. Nasıl canım sıkıldı anlatamam. Şimdi durduk yerde git iki tane lastik al. Allah'tan yarılmadan farkettik, kötü bir kazaya sebebiyet verebilirdi.



    Zaten servislerde kullanılan parçalar da sanayide satılan bayilerden alıyorlar. Birde kalkıp orjinal parça kullanıyoruz ondan fiyatı yüksek diyorlar. Ondan sonra da bir adet 10-15 liralık polen filtresine de 54 lira fiyat alıyorlar. Cam sileceklerinin lastikleri ise 6 lira iken serviste 35 lira. Neymiş orjinal!!!!!!!!!!!!!!




  • Bugün internette bir haberde okudum.Agırlıgın yakıt sarfiyatına etkisi 50 kg de %7 imiş.Bu de bence hiç de önemsenmeyecek bir rakam degil. 100 kg agırlık eksitsek 6 lt yerine 5.16 lt yakacaz demek.
  • Öncelikle ben ve ailem sıkı bir diyete başlayalım. Stepne ve paspasları da atıyorum şimdi. Ayrıca yarım depo olan yakıtımı da çeyreğe indiriyorum hemen.

    Ah güzel ülkem ah. Kılıktan kılığa soktun bizi.

    Şaka bir yana %7 bana çok yüksek geldi. O kadar düşüreceğini sanmıyorum.
  • Selam arkadaşlar,

    Karşılaştığım bir sorun ve servisin çözümünü paylaşayım istedim. benzer sorun yaşayan arkadaşlar varsa yardımı olur belki.

    arabam 2006 model 1,5 vgt crdi hy klm modeli ve 100000 km'de. şu ana kadar peryodik bakımlar haricinde akünün bitmesi (93.000 km'de) dışında bir sorunla hiç karşılaşmadım. araba 98.000 km civarındayken motorun sağ tarafından olduğunu zannettiğim ve 3. vitesten 4 e geçince çok net farkettiğim bir tırlama-vınlama karışımı ses gelmeye başladı. sanki arabada kendi motoru dışında bir de motosiklet motoru varmış da ikisi aynı anda çalışıyormuş gibi.

    sağını solunu kontrol ettim hiç bir anormallik bulamadım. bir arkadaşa dinlettim kesin turbodan dedi. turbo lafını duyunca biraz panikledim ama araştırınca turbo arızasında mutlaka performans-çekiş kaybı yaşanacağını öğrendim. sonra kayışlardan ve kasnaklardan şüphelenmeye başladım.

    pazartesi günü akbak servise götürdüm. ustayla teste çıktık ve sesin sağ tekerlek bilyasından geldiğini, değişmesi gerektiğini söyledi. garantiden değiştirdiler ve sorun halloldu. (araba 99.850 kmde idi servise gittiğimde, 150 km daha gitsem garanti kapsamı dışında kalacaktım)

    hepinize kazasız belasız arızasız günler....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: opxito

    Bugün internette bir haberde okudum.Agırlıgın yakıt sarfiyatına etkisi 50 kg de %7 imiş.Bu de bence hiç de önemsenmeyecek bir rakam degil. 100 kg agırlık eksitsek 6 lt yerine 5.16 lt yakacaz demek.


    Kesinlikle bu kadar fark etmiyor. 4 yetişkin ve full bagaj iken yaktığımla yalnızken yaktığım arasında (aynı güzergahta, ve genelde hep 100-110km/saat kullanırım) 100 km'de +0,3 litre fazla yakıyor. bu da yaklaşık 600 kmlik ankara-ordu güzergahında 1,8 litre yapıyor.

    Yine de bir gram yakıt tasarrufu tasarruftur. aracınızda gereksiz ağırlık, eşya cisim taşımayın. hem araç içindeki sesleri en aza indirmiş olursunuz, hem de bir kaç kuruş cebinizde kalır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biuu

    Fakat aracın plakası çok ilginç. Tek harf 5 hane rakam. İst. olsa anlarım. Samsun da var mı böyle plaka ya?


    samsunda ticari çalışan kamyonlara bu plakayı veriyorlar. mesela servis plakaları için K . minibüsler için M gibi yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _eagle_

    selamlar,

    2006 4 silindirli 88 bg dizel var ve ilk sahibiyim. 72.000 km de..
    son 5-6 aydır araç soğukken ilk çalıştırmada sarsıntılı çalışıyor. çalıştıktan sonra bi süre motordan düzensiz sesler geliyor. fakat motor ısınınca bu ses kalmıyor. servise bunu bi türlü anlatamadım çünkü arabayı servise götürdüğümde araç yol almış olduğundan motor sıcak oluyor ve bu sorun oluşmuyor.
    sebebi ne olabilir? çok iyi kullandım. merkezi pompalardan sürekli iyi yakıt aldım. eurodizelden şaşmadım hatta çıktığından beri shell gtl dizel kullanıyorum. shell gtl ile alakalı olabilir diye son 2-3 depoda eurodizel aldım yine değişmedi.

    aracın gidişinde çekişinde hiç bir sorun yok. maşşallahı var hatta.

    cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür..


    dostum bu bir sorun değil. diğer araçların içinde kayış vardır, getzde ise zincir var. bu zincir de 120bin km de değişiyor. motorun içinde zincir olduğundan, motor soğuk olduğundan zincir tam yağlanmıyor ve ısındıkça genişlediğinden tam oturuyor ses yapmıyor.. ben de defalarca servise gittim bu yüzden ama gidince hep sorun kalmıyordu.. eğer sorunun hiç geçmiyorsa o zaman problem var demektir, o zaman da problem motor da değildir, klima gazına giden gaz pompası arıza yaparsa ancak bitmeyen bir ses çıkar zincir sesi gibi. senin durumun buna uymuyor tabi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: opxito

    Arkadaşlar,haziran ayında 2 haftalık tatil gezisi planlıyoruz.Arabada 2 kişi ve bolca bagaj olacak.Gerçi bizim arka koltukları katlayıp bagaj hacmi bayaca artsa da,aklımdan yine de acaba katlamak yerine onlara nasıl olsa gezi boyunca ihtiyacım olmayacak diye,komple söksem mi diye geçiriyorum.
    Bu şekilde agırlık ta bir miktar azalacagından yakıt sarfiyatınıda azaltır diye düşündüm.Az da olsa etkiler sonuçta.Bu şekilde denemesi olan başka biri var mı? Hayırlı günler.


    koltukları sökmene gerek yok normalde. ama 2 kişi sabitse ve bolca yük olacaksa koltukları sökmen daha iyi olur. sebebi, getzin merkezi ağırlık noktası el freninin arkasındaki yuvarlak yere denk geliyor. yani aracın yüklemesini ortaya doğru ve sola-ortaya-sağa eşit yaparsan, uzun yolda mükemmel yol tutuşu ve az yakıt sarfiyatı yapmış olursun. ben denedim, 5 büyük çuval fındık taşıdım nerden baksan 150kg, zigana dağını 3.vitesle indim çıktım, 180km yol gittim banamısın demedi.. tek dez avantajı biraz yer yaptı galiba araba yük istiyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackcold1907

    Arkadaşlar herkese merhaba bugün bayiiden Hyundai GETZ 1.5 VGT ABS + Tek Hava Yastağı ,Olan Model için 26.000 Fiyat aldım.Hediye olarak Alarm,Kapı Kumandası ve Ekranlı park sensörü veririz dediler.İzmir'de oturuyorum sizce aldığım fiyat nasıl.İnternet sitesindedede fiyatlar güncelleniyor diyor.Siz nedersiniz bu fiyata alabileceğim en güzel araba sanırım.Biraz fiyat konusunda tereddütlerim var acaba daha ucuza alabilirmiyim diye onuda alan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim

    Teşekkürler.Saygılar...


    fiyat konusunda ben 2 bayi arasında mekik dokuyarak 2006 yılında 1500 tl fiyat indirmeyi başardım. her defasında aracı almaya karar verdiğimi alacağım aracın bu olduğunu ama fiyatta bir türlü karar kılamadığımı, fiyat konusunda başka bir bayiden mi yoksa burdan mı alsam diye düşündüğümü söyleyip bekliyordum masada.. onlar da durun bir müdüre soralım şefe soralım diyorlardı fiyat konusunda.. önceki fiyattan biraz daha indirdikten sonra diğer bayiye gidiyor onlara da aynı hikaye, her gidişimde 300-500 indire indire internette liste fiyatı 24500 olan aracımı 22850e indirdim. aracı satın aldığım esnada da 250tl bandrol, 130 tl trafik sigortası ve plaka masrafını ben karşılayacam dedim, 650tl indirdim fiyatı 22200e aldım. 650tlden de 420tl masraf yaptım ordan da 230tl kazandım..

    en sevdiğim şey ise "diğer bayi en son ne fiyat veriyor" dedikleri zaman yüz ifadelerini görmek ti, ürkek ürkek




  • quote:

    Orijinalden alıntı: biuu

    Öncelikle ben ve ailem sıkı bir diyete başlayalım. Stepne ve paspasları da atıyorum şimdi. Ayrıca yarım depo olan yakıtımı da çeyreğe indiriyorum hemen.

    Ah güzel ülkem ah. Kılıktan kılığa soktun bizi.

    Şaka bir yana %7 bana çok yüksek geldi. O kadar düşüreceğini sanmıyorum.



    süper tuttum bunu




  • Arkadaşlar, 2-3 aydır araçtaki mazot azalınca araç daha geç marş almaya başladı, mazotu doldurunca hemen düzeliyordu. Servise götürdüm, mazot depo filtresini değiştirdiler ancak baktım yine devam ediyor. Servise götürmek için yola çıktığımda araç yolda stop etti. Çekici falan çağırdım.
    Depo ve depo pompası söküldü, meğerse mazot deposunun içyüzeyindeki kaplama dökülmüş, ve pompayı tıkamış.
    Servis, buna katkılı mazotlarda bulunan kimyasalların neden olduğunu söyledi.
    Depo garantiden değiştirildi.




  • Merhaba arkadaşlar , arkadaşım 2006 model ve sonrası GETZ 1.5 Dizel düşünüyor .. Bütçesi malesef 17,500 TL ile sınırlı. Satan varsa bana haber verirse görüşelim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ffmsahin


    quote:

    Orijinalden alıntı: hamditerzioglu

    ARKADAŞIM SENİN FİLTRE SORUNU % 90 FİLTR TAKMAHATASIDIR HAVA YAPMIŞ OLABİLİR ALTTAKİ MUŞUR TERS DİŞ KAPMIŞ OLABİLİR AMA TAKMA HATASIDIR



    çıkarıp filtreyi (mazot) tekrar baktık. ters diş kapma sorunu yok. ayrıca filtre tam oturmuş, herangi bi problem gözükmüyor. filtrenin ordaki hava akış debimetresinin fişini çıkarıp denedik belki o bozulmuştur da hava üflemiyordur diye, onda da problem yok, bişey değişmedi.. enjektörlere pislik kaçmış olabilir diye depodan, depoya enjektör temizleyici attım denedim gene bişey değişmedi.. filtrenin hatalı olacağını da tahmin etmiyoruz, filtreciye gittim, bugüne kadar rastlamadım hatalı çıkacağını sanmıyorum dedi..

    mazot filtresinin altındaki müşür arıza yapmış olsa bile bu motora gidecek yakıtı ve havayı nasıl etkiler anlamıyorum.

    bi çare lütfen?


    benim sorun hala çözülmedi, motor 3000 devirden yukarı çıkmıyor gazı sonuna kadar bile bassam..

    benim sorun sanırım LAMBDA OKSİJEN SENSÖRÜ denilen bi parça arızalı 70-140 tllik bi parça internette sanırım.. yakında servisten fiyat soracam


    http://www.modifiyem.com/forum/f51/lambda-sensor-ve-gaz-kesme-sorunu-18209/

    http://www.ngk.de/Lambda_sensoerue.1847.0.html

    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=lambda%20sens%C3%B6r%C3%BC



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffmsahin -- 7 Mayıs 2010; 23:01:53 >




  • Arkadaşlar 2009 model getze lpg taktırmak istiyorm ama bagaj çok küçük o biraz canımı sıkıyor.Lpg simit şeklindi stepne yerinede takıyolar kararsız kaldım.Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler
  • selam arkadaslar bende yenı getz sahıbı oldum ve aranıza katılmak ıstedım.degerlı bılgı ve deneyımlerınızden haberdar olmaktan memnum olurum.Tum getz sahıblerıne keyıflı kazasız belasız surusler dılerım.Arabam 1,4 doch klm ab tuplu arabayı ıkıncı el 25.400 de aldım..getz imdem cok memnunum.benımde bazı problemlerım bılmedıgım konular var sızlerle paylasmak bılgı almak ısterım.
  • Asilefe kardesım benım getzde lpg var isletme yerıne takılmış simit 37 lt lik. önemli olan kalıtelı marka taktırman.problem yasamaman acısından ve servıs ımkanı da onemlı Arabada ısletme tasımıyorum bagajım bos.Patlasada onemlı degıl (bacanagım lastıkcı) ve yol yardımı artık standartlastı dıyebılırız. ısletme olmucak dıye dert etmemen acısından soyluyorum.Motorada bı zarar yok.Motor ıcının temızlıği acısından katkı maddelerı var ondan kullanırsın.Kurum olayı soz konusu olmaz.Malum benzin fıyatları aldı basını gıdıyor artık lpg ye donusum hızlandı ve lpg de markaların kalıtelerıde artıyor.
  • arkadaşlar 66000 i geçtim bende, ilk iki yıl ortalama depoyu 800 km den aşağı bitirmiyordum, son dönemde sabah ve akşam vahşi trafiğe girdiğimden kullanım alışkanlığım değişti malum araba her türlü yol kapma uyanıklığına yanıt verecek güçte, artık 700 km yi anca buluyorum yada bulmuyorum, sizce normalmidir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asilefe

    Arkadaşlar 2009 model getze lpg taktırmak istiyorm ama bagaj çok küçük o biraz canımı sıkıyor.Lpg simit şeklindi stepne yerinede takıyolar kararsız kaldım.Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler


    simit şeklinde stepne yerine takılanlar yasaklandı. bu şekilde taktırsan bile aracın muayeneden geçmez ve ruhsata işletemezsin dostum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derebeyii

    arkadaşlar 66000 i geçtim bende, ilk iki yıl ortalama depoyu 800 km den aşağı bitirmiyordum, son dönemde sabah ve akşam vahşi trafiğe girdiğimden kullanım alışkanlığım değişti malum araba her türlü yol kapma uyanıklığına yanıt verecek güçte, artık 700 km yi anca buluyorum yada bulmuyorum, sizce normalmidir ?


    ben de 55bin km oldu, sende 66bin.. ben 30binlerde senin gibi takılmaya başladım, normaldir bu. 4 senedir hergün kullanıyoruz git gel, 700 kmye inmen normal
  • SATILIK GETZ 33 Binde 1.4 2008 benzinli 4 cam otomatik elektrikli ısıtmalı yan aynalar arka sis farı kum beji renkte henüz 3 yaşına gelmemiş 100 bin km ye kadar garantili ya da hala garantisinin bitmesine 2.5 sene var diyeyim gözüm gibi baktığım arabam satılık..Araba kazasız servis bakımlı ayrıca 2007 kasım da almıştım sıfır olarak 2008 model ve her yıl yaz kış bakımlarını servise yaptırdım ayrıca her 6 ayda bir motor koruma yaptırdım yani iç dış temiz bir araba.Bu arada rodaj dönemine de çok dikkat etmiştim ilk aldığımda.Yani araba almak istiyorsanız şu an sıfırı 24 300 tl kampanyalı fiyatı belki çok diyenler çıkacak ama 20 bin e satıyorum ulaşmak isteyenler burdan mesaj atarlarsa telefonlaşabiliriz arabam com da da ilanı mevcut daha yeni verdim yarın geçer sanırım ilanı resim de yolluyorum burdan.Pazarlık da yapılır bu arada...
  • 
Sayfa: önceki 987988989990991
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.