Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (858. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.789.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 856857858859860
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • jackdaniels;
    jeambeam;

    son resmde oynama yoktur. elektrıkcının dukkanı bıraz karanlıktı ve cep ıle cekılen foto,
    bana max malıyetı sisler 75 tl(sisler servısten alınma degıldır),montaj ıse 50 tl tüm elektrık malzemesı dahıl işcilıik dahıl
  • Açık mavi alın :)
    Nar çiçeği kırmzı çok güzel bir renk ama tango kırmızı için aynı şeyi söyleyemiyecem.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: derebeyii

    otomatik dediğinize göre benzinlidir, bu durumda bildiğim kadarıyla 10.000 km de bir yada yılda bir bakım olacak.
    yağ da su da eksiltmez arkadaşım kullandı 2 sene kadar benzinliyi gerçi çok az kullanırdı ama, b,r orunda görmedik.

    quote:

    Orjinalden alıntı: tonk

    Tüm Hyundai kullanan arkadaşlara selamlar. Birkaç hafta önce eşime 2006 model otm. siyah Getz aldım. Kullanımı çok keyifli bir araba. Palio alacaktım ama pek içim atmamıştı. O yüzden Getz aldım ve iyiki de almışım diyorum.

    Bir kaç sorum var size. Bu araba makyajlı mı oluyor. 2005 model 1.3 GLS'lerden biraz daha farklı gibi tipi. Mesela benim arka sis lambası ortada duruyor, onlarda solda.
    Triger 5 yılda mı değişir. Bu araç şu an 12.000 km de. İlk sahibi 2008 yılı ekim ayında 9.800 km de ilk bakımını yetkili serviste yaptırmış. 15.000'de mi değişiyor yağı. Yıl sınırı var mı peki. Bir yıl yada 15.000 km hangisi önce dolarsa gibi. Bir de garantisi devam ediyor mu? 5 yıl gibi duymuştum ama pek emin değilim. Ayrıca araç hakkında sorularım dışında tavsiyeleriniz var mı? Mesela yağ eksiltir, su eksiltir şuna dikkat et vb. gibi. Biraz karışık yazdım kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.



    makyajlı kasa benzinli getzlerde yağ değişimi 15000 de yada 1 yıl içinde yapılmalıdır.otomatiklerde şanzıman yağına dikkat etmenizi tavsiye ederim diğer konularda arkadaşlar bilgi vermişler hayırlı olsun iyi sürüşler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: legendboxer

    beyler 1.4 getz alıcam. Renk konusunda kararsızım. Kırmızıyı almak istiyorum ama çor açık cırtlak bi renk gibi geldi. sanırım 2 tane kırmızı var. Diğeri nasıldır tam bilemiyorum. İnternette bakıyorum güneşten tamda tonları belli olmuyo. Borddoya yakın olanı varmıdır. ?
    birde 1.4 benzinli getz le sakin olarak şehir içi ve şehirdışı kaç km gidebilirim.
    Teşekkürler

    bildiğim kadarıyla bordo renk getzlerde yok.sakin kullanımda şehiriçi 6.6 ile7.5 litre arası şehir dışında 5.5 ile 6.0 litre arası tüketiyor.şehir içi agresif kullanımda 8 litreye kadar çıkabiliyor.
  • 2006 model benzinli getz aracın 30 bin km bakım zamanı geldi bakım yaptıran arkadaşlar varsa ücret ve yapılan işlemler nelerdir şimdiden teşekkürler yağı kendim götürmek istiyorum 10 - 40 castrol yağ uygunmu sizce servise gitmeden önce dışardan kendim almayı düşünüyorum
  • http://img134.imageshack.us/img134/9867/getservis.jpg
    Foruma resim eklemeyi bilmedigim icin link verdim bi arkadas sayfaya eklerse sevinirim.
    30.000 bakımını üstteki tabloya bakıp dışarıda yaptırdım ben 110 tl ye servis ne alır bilmiyorum.
  • nar çiçeği kırmızıyı tek geçerim 2009 dizel aracım var bahsettiğim renkte inan son değişikliklerden sonra asvalt ağlıyor adeta....
  • selam arkadaşlar.benim getzin klima sıcak soğuk göstergelerini aydınlatan içteki lamba bozuldu galiba.bunu değiştiren oldu mu.?kolay mıdır.?ustalara pek güvenmiyorum.bir lamba için paneli ziyan etmesinler.
  • Günaydın arkadaşlar.
    Getzinizin torpido ve kapı plastiklerini parlatmak ve temzilemek için ne kullanıyorsunuz ? Birde tekerleklere nitrojen hava bastıran oldu mu yakın zamanda ? Haftasonu Carrefour Bursa ya gittiğimde 50 tllik alışverişe karşılık verdikleri kuponla Speedy de tüm lastiklere nitrojen dolumu yaptık, bakalım katkısı nasıl olacak. Birde carrefourdan 3 milyona parlatıcı aldım torpido ve kapılar için, şuan denemedim ama deneyince paylaşacağım sonuçları.
  • discrepancy hocam, özel ürünler yerine basit şeyler de kullanabilirsin... Göğüs ve kapılardaki sert plastik için vazelin çok güzel parlaklık veriyor. Aynı zamanda çatlamasını da önler. Kapılar ve bagajdaki fitillere de pudra sürülmesi tavsiye edilir...
  • Pudra ve vazelin , olur hocam, özellikle pudra konusunda haklısınız, unutmuşum .

    Vazelin çatlama yaptırmaz değil mi, hergün arabaya güneşlk koyuyorum ama yine de torpido kısmının çatlamasını istemiyorum.

    Bu arada semb, nasıl bakıyorsun arabaya, cile falan yaptın mı ? , ben bu haftasonu bakalım elimdeki önceki arabaya attığım cila ile bir cila atacağım. Sonrasında karşısına geçip bir güzel izlemeyi planlıyorum arabayı :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: discrepancy

    Günaydın arkadaşlar.
    Getzinizin torpido ve kapı plastiklerini parlatmak ve temzilemek için ne kullanıyorsunuz ? Birde tekerleklere nitrojen hava bastıran oldu mu yakın zamanda ? Haftasonu Carrefour Bursa ya gittiğimde 50 tllik alışverişe karşılık verdikleri kuponla Speedy de tüm lastiklere nitrojen dolumu yaptık, bakalım katkısı nasıl olacak. Birde carrefourdan 3 milyona parlatıcı aldım torpido ve kapılar için, şuan denemedim ama deneyince paylaşacağım sonuçları.



    http://urun.gittigidiyor.com/AREXONS-500ml-TORPIDO-TEMIZLIK-VE-BAKIM-SUTU_W0QQidZZ16691028#aciklama

    ben bundan kullanıyorum

    parlak olanından

    iki çeşidi var parlak ve mat

    çok güzel temizliyor ve tozda tutmuyor kolay kolay

    bauhausta felan var burda fiyat yüksek

    12-13 lira felan olması lazım yanılmıyosam




  • arkadaşlar getzin direksiyonu çok sert kullanımı hiç rahat değil elektrikli direksiyon keşke hidrolik olsaydı

    birde bu direksiyonlarda sorun çıkıyor diye duydum doğrumu acaba sorun yaşayan var mı?
  • Arkadaşım Getzlerin normal hidrolik direksiyonlu versiyonlarında sorun yok ama özellikle era ve bazı eski getzlerde electric power steering denilen (ESP) yani elektrik motor destekli direksiyon var.Bu tip direksiyonlarda 100 de 1-2 sorun yaşanmış ama bizim getlzerde benim ki 2008 mesela herhangi bi sorun yok lastik havalrı da 30 basıldığı için biraz ağır gibi gelebilir 32 34 gibi basılabilseydi daha hafif gelebilirdi ama bence getzlerin direksiyonları çok ağır deil sadece biraz daha hisli olabilirdi mesala opellerin direksiyonları daha hisli.Hidrolik direksiyonlarda eps liler gibi zaten sorun yaşanması mümkün değil bildiğin mekanik arızalar verir en fazla her arabada da olabilr bu.
  • opelde kullandım opelde ki EPS gayet başarıylıdı çok yumuşaktı hidrolikten daha iyi gelmişti kullanımı

    getzinkiyle opel combonun arasında baya bir fark var sanırım bu EPSde en başarılı opel diye biliyorum

    umarım bende sizin gibi bir direksiyon problemiyle karşılaşmam
  • valla benimkie o sorunlulardan sanırım çnkü çok sert

    demekki sorunlu ama servis bişey yapmadı hiç bu konuda

    o zaman bi servise uğramak lazım
  • yaw bu filmler hakkında bilgisi olan varmı acaba

    geçen yaptıracaktım arkadaşın iş uzun sürünce kaldı

    sonra baktım adamın camlar simsiyah olmuş
    o kadar koyu istemiyorum diye vzgeçtim

    solarmaster marka amerikan malı 20 numara imiş

    180e yapıyor eleman

    caba koyu olmayanı kaç numaradır

    marka nasıldır işe yararm fiyat iyimidir vs

    bide benim muayene aralıkta

    sorun olmasın o zaman bu film

    hafif kusur diyolr ama bikaç hafif kusur çıkınca redderlermi acep
  • quote:

    Orjinalden alıntı: discrepancy

    Pudra ve vazelin , olur hocam, özellikle pudra konusunda haklısınız, unutmuşum .

    Vazelin çatlama yaptırmaz değil mi, hergün arabaya güneşlk koyuyorum ama yine de torpido kısmının çatlamasını istemiyorum.

    Bu arada semb, nasıl bakıyorsun arabaya, cile falan yaptın mı ? , ben bu haftasonu bakalım elimdeki önceki arabaya attığım cila ile bir cila atacağım. Sonrasında karşısına geçip bir güzel izlemeyi planlıyorum arabayı :)

    Vazelini eski arabamız Toyota'da kullanırdık. 10 yıllık süre içinde hiçbir çatlama olmadı... Pudra da fitiller için çok iyi oluyor...

    Getz'i alırken servise bir miktar fark verip "boya koruma" da yaptırmıştım, ancak daha sonra öğrendiğim göre dışarıda daha ucuza yaptırabilirmişim... Fiyatı tam olarak aklımda kalmadı ama 250 TL gibi birşeydi. Her yıl yaptırmak lazım aslında, hele araba koyu renkse mutlaka...

    En güzeli arabayı garajda tutmak ama o imkan maalesef yok. Gölgedeki park yerlerini kapmaya çalışmaktan başka çare yok...

    Araba brandası da uzun süreli parklarda kullanılabilir. 1 yıllık arabasız kaldığım dönemde benim brandanın babam tarafından hacılanmış olduğunu acı bir şekilde öğrendim. Su geçirmez kılıf kumaşı alıp özel diktirmiştim. Bir süre sonra erimeler meydana gelse de kaliteli olanını 5- 6 yıl kullanırsınız... Boya korumada birebir...

    Araba kılıfı- branda kullanan arkadaşları da uyaralım: Eğer brandayı arabanın üstünde ıslak bırakırsanız güneşle birlikte boyaya inanılmaz zarar veriyor. Sert rüzgar olan yerlerde de üstünü açmak lazım...




  • SEVGİLİ ARKADAŞLARIM:FORUMA YENİ KATILDIM,AİLECEK,GETZ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ.ANCAK BENZİNLİ VEYA DİZEL KARARI VEREMEDİK.SEBEBİDE,DİZELDE İÇERDE SES (MOTOR)OLURMU?DİYE TERDDÜTÜMÜZ VAR. İNANIN BU SIRALAR TRAFİĞİN YOĞUN OLDUĞU BÖLGELERDE HEP GETZLERE KULAK KABARTIYORUM. BU KONUDA SEÇİMİMİZE YARDIMCI OLURMUSUNUZ? SELAM VE SAYGILARIMLA.
  • SEVGİLİ ARKADAŞLARIM:FORUMA YENİ KATILDIM,AİLECEK,GETZ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ.ANCAK benzinLİ VEYA DİZEL KARARI VEREMEDİK.SEBEBİDE,DİZELDE İÇERDE SES (MOTOR)OLURMU?DİYE TERDDÜTÜMÜZ VAR. İNANIN BU SIRALAR TRAFİĞİN YOĞUN OLDUĞU BÖLGELERDE HEP GETZLERE KULAK KABARTIYORUM. BU KONUDA SEÇİMİMİZE YARDIMCI OLURMUSUNUZ? SELAM VE SAYGILARIMLA.


    arabaya çok biniyorsan dizel derim ben ben kullanıyorum 1 sene oldu yakıtta çok iyi ses felan yok inan
  • 
Sayfa: önceki 856857858859860
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.