Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (1074. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.789.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10721073107410751076
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JETDEVRİYE

    arkadaşım çok eski sayfalarda hemen hemen ilk sayfalarda diyebileceğim kadar eski:)
    bu sorunla ilgili eski kasalarda bazı arkadaşlarımızın sıkıntıları olmuştu ve yazışmıştık o dönem.tam hatırlayamıyorum ama sanırım tekerlek poryası değişince bu sesin gittiği yönünde açıklamalar vardı.hatta daha sonra bu sorunun tamamen giderildiği söylenmişti.2004-2005 kasetli eski kasa getzlerde vardı sanırsam.yinede bi sayfalara göz gezdir.bulursun mutlaka.
    quote:

    Orijinalden alıntı: fktanik

    Arka sağ tekerden gelen ses ile ilgili tamir takımı değişmişti. Ses kesilmeyince amortisor dediler. Bana en yakın 110 KM uzaklıktaki servis olan Yükseliş Hyundai(İzmir) yeni amortisor istedi ve yenisi gelince çağırdılar. Arabam 2007 Model Dizel Getz(Garantisi devam ediyor)
    Dün yeni amortisörü taktırmak için gittim İzmir Yükseliş Hyundai 'ye. Yani o kadar büyük ve gelişmiş bir servisin beni bu kadar hayal kırıklığına uğratacağını sanmazdım. Hele ki tüm işlemler bitip yine aynı ses gelince sorunu jantlarımda bulacak kadar acemice davranan bir servis ustasının orada ne işi var anlamıyorum.

    Kısaca;
    Arka sağ tekerde lokurtu sesini bir kaç şeyi değiştirdikten sonra amortisordendir diyerek yenisini sipariş ettiler ve gel takalım dediklerinden dün gittim.
    3-4 saat sonra almaya gittiğimde "biz seni özellikle bekledik, ses kesilmedi, sorun yeni jantlarındanmış biz denedik başka jant ile ses gelmedi" dediler. Söylediği yalana kendide inanmıyorken(Jant denememişlerdi). Bende "bu jantları takalı bir ay oldu ve bu ses 1 senedir" var dedim. "İstersen eski jantları takar gelirim" dedim. Servis şefi başka bir Getz'in orjinal jantlarını söküp benimkine taktırdı. Bindik ve bir tur attık. Tabi ses aynen geliyordu. Arabayı süren lavuk yani ustaları bu araba bu kadar olur kardeş, daha fazla düzelmez deyince benim sigortalar attı. Arabayı bıraktım ve eve geldim. Bu arada Şefleri biz İstanbula yazarız onlar bize yöntem bildirirler dedi. Sanki sanacaksınızki araba Getz değilde Ferrari, kafaları basmıyor. Ben de şeflerine Dünya üçüncüsü Murat Yüksel isimli ustanızı Siirtte çalışıyorken Siirt'e kadar getirdim ses ile ilgili yine yaparım dedim. Şefleri beni pışpışladı ve gerekirse başka bir Getz'in tüm parçalarını buna takar buluruz dedi sorunu!
    İzmir 'de Çakırlar servis var, orasıda beş para etmez. Bu Yükseliş Hyundai serviside beş para etmez. Sadece Özhan Bey var onun yeri ayrı. Pazartesi Özhan Bey gelince onu arayıp sorunu söyleyeceğim. O onların icabına kesin bakar. Bu arada tek amortisor değişti. Çift değişmesi gerekmezmi?

    Yükseliş 'i bilen varmı bilmiyorum ama çok büyük ve kapsamlı bir servis. Ama bu kadar acemice davranmalarına hayret ettim. Hele o servis ustasının ismini almayı akıl edemedim. Onuda direk şikayet edeceğim.

    Usta adama " frene hafif dokununca ses kesiliyor " desek şak diye anlamazmı sorunu arkadaşlar. Bunlar bir halttan anlamıyor. Servisteki çalışanların hepsi de arabanız garantili olunca kaba saba davranıyorlar.





    Sağol dostumda arabam 2007 model.
    Arabamı bugün aldım. Problem için 5 usta ilgilenmiş(Sağolsunlar arabam Getz değilde Genesis 'miş haberim yok, anca çözmüşler)

    Cumartesi ben oradayken sağ arka amortisör değişmişti. Bugün baktığımda sağ arkaya eskisi takılmış, sol arkaya yenisi takılmış. Tabi sordum danışmanda benim gibi şaşırdı. Ustalar 19 Mayıs nedeni ile öğleden sonra çalışmıyorlarmış. Neyse sorun çözüldüyse boşver dedim.
    Arızayı bulmak için beş usta arabanın tamponunu sökmüşler. Tur atmışlar. Bu arada iki gün önce aradılar " bizim ustalar kaza yapmışsın ve şase eğilmiş diyorlar " deyince "arabam tamamen orjinaldir, mahkemeye veririm" dedim. Sonrasında "yok beyefendi halen araştırılıyor" dediler.
    Sonuç olarak şasede eğrilik varmış!!!(saçma) amortisör yerine oturmuyormuş. Onu yerine oturtmuşlar ve sorun çözülmüş. Baktığımda arabanın arkasını komple dağıttıkları gerçektende belli oluyor. Nihayetinde o can sıkıcı sesten kurtuldum. Arabadan tekrar büyük keyif almaya başladım(Maşallah nazar değmesin).
    Ayrıca Arka fren kliperlerinide tornada bişey yaptırmışlar.
    Benim en başta değişmesi için ısrar ettiğim ama yok ondan olmaz diye değiştrimedikleri parçayıda değiştirmişler(İçi lastikli ve burçlu olan şey).
    Ege bölgesinin muhtemelen en büyük servisi benim açımdan sınıfta kaldı.
    Özhan beye ve Ümit Beye teşekkürler. Gerisi salla gitsin mantığı ile çalışıyorlar. Bunlara sormak lazım: "Hani sorun Jantlarımdandı, hani ses giderilemezdi???".
    Herkese teşekkür ederim.




  • Selamlar;
    30.000 km bakımı yaptıracağım(1.4 benzinli). 320 tl fiyat aldım.
    Bayiden bayiye değişiyormu fiyatlar?

    Önerdiğiniz servis varmıdır?
  • Merhaba arkadaşlar,
    Navigasyon cihazı aldım-navitech-QX 432.Fm transmiteri de var fakat otonun radyosunda istasyonlar arasında boş yer bulamıyorrum sesi radyodan alabilmek için. Radyonun Manuel özelligi olmadıgından otomatik olarak dolu frekanslara gidiyor.Mecburen dolu olan bir yerden de dinleyince çakışmadan ötürü çok parazit yapıyor..Çare olarak anteni söküp denedim.O zaman daha iyi fakat devamlı anteni de sök-tak o da olmayınca şu sıralar mecburiyetten sesi yalnızca cihazın kendisinden alıyorum.
  • Arabanın senelik bakımını geçen sene şu sıralarda yaptırmıştım ve servislerde indirim kampanyası vardı.Bu sene hala bir ses yok.Garanti bu sene son senesi oldugu için mecburen bakımını yaptırmam gerekiyor.Bozuk yollarda camtavandan sesler gelmeye başladı.Onun dışında pek bir sorunu yok.Tüvtürk muayeneden far ayarsızlıgı sebebiyle hafif kusurlu olarak gectim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ali777

    Konu ABS:

    Arkadaşlar geçenlerde bir tane Getz baktım. İlanda ABS yazıyor ama emin olamıyorum.

    Kontağı açınca ABS lambası yanmıyor. Arka tekere şöyle baktım da, janttan görebildiğim kadarıyla kampana gibi geldi bana. ABSli modellerde arka fren disk değil mi?

    Test ederkene frenlere bastım, kilitlenme yapmadı ama ABSnin devreye girdiğini de hissettiğimi söyleyemem. Belki de zemin yeterince kaygan değildi ve o yüzden kilitlenmedi???

    Eleman temiz birine benziyor, kasten yalan söyleyecek gibi durmuyor ama bu devirde de hiç belli olmuyor bu işler.

    Bu arada araç 2007 CRDI VGT


    arka fren kampana ise kesinlikle abs yoktur. abs li modellerde arkalar disk.
  • bende de next 4624 modeli var.ben gayet rahat dinliyorum radyodan.aracın radyosundan elle ayarlamak için ototmatik kanal ayarlama düğmesine basılı tutarsan elini manuel aramaya geçer.tek tek frekanslar arasında gider ve en müsait olanı bulursun.navigasyondanda ona göre ayarlarsın.ben bide bişe keşfettim benim cihazda.araç şarj kablosunu cihaza takıyorum,diğer ucunu şarja takmadan arabamın göğsüne bırakıyorum(radyonun üstündeki düzlük yere)dolu radyo kanallarına bile ayarlayınca gayet iyi çalışıyor tranmitter.alet radyoyu bastırıyor.şarja ucunu takınca bendede parazit yapıyor.bu dediğim şekilde kullanırsan şarj edemezsin ama sarjı dolu ise yada mp3 dinlerken gayet güzel şarj bitene kadar kullanırsın.
    quote:

    Orijinalden alıntı: opxito

    Merhaba arkadaşlar,
    Navigasyon cihazı aldım-navitech-QX 432.Fm transmiteri de var fakat otonun radyosunda istasyonlar arasında boş yer bulamıyorrum sesi radyodan alabilmek için. Radyonun Manuel özelligi olmadıgından otomatik olarak dolu frekanslara gidiyor.Mecburen dolu olan bir yerden de dinleyince çakışmadan ötürü çok parazit yapıyor..Çare olarak anteni söküp denedim.O zaman daha iyi fakat devamlı anteni de sök-tak o da olmayınca şu sıralar mecburiyetten sesi yalnızca cihazın kendisinden alıyorum.





  • Teşekkürler Jetdevriye arkadaşım.Dedigin gibi yaptım şimdi çok daha iyi oldu.
    Ayrıca şunu da paylaşayım.Ben cihazı ön cama takmıyorum.Az çok görüşü kapatıyor diye.Teybin üzerinde boş ceb var ya.Oraya çok iyi sıkışıyor cihaz ve bütünleşmiş gibi duruyor.
    Yalnız biraz aşagda kalıyor .Bazen de benim arabada aluminyum cerçeve var ön konsolda.Onun üzerine de tutturuldugunu farkettim.Orası da ha ideal oldu.
  • iyi günler arkadaşlar bende yaklaşık 6 aydan beri 2008 dizel getz sahibiyim... cuma gunu 45000 bakımı için fiyat araştırması yaptım... yükseliş 340 tl. başka bir problem yoksa fiyat çıkardı... çakırlar 1 ay önce 270 tl. fiyat çıkarmıştı... rutın filitre ve yağ değişimi için... belki birçoğunuz kızacaktır ama ben sanayideki ustama götürdüm... daha önce arabamında bakımlarını ustamma yaptırıyordum... bana malıyeti 200tl mal oldu. bunun içinde on fren balata değişimi, arka kampanalar açılıp kontrol edildi, el freni ayarı yapıldı ve kafama takılan herşeye soru sorup gayet açıklayıcı cevaplar aldım... yağ mobil yakıt filitresi bosch hava ve yağ filitrelerini ustam devamlı aldığı markalardan alındı balatalar 30tl. değerinde yumuşak olanı aldım. ustaya 50 tl işçilik parası verdim malzemeleri 6 takside aldım... 150tl yede alarm ve cam kaldırma bağlatım. bundan sonra cam açık kaldımı kalmadımı düşünmüyorum... alarmı aktif etiğimde butun camlar sırayla kapatılıyor... bundan 1 ay öncede lassa marka 4 lastik almıştım... 400tl ye... ve hiç pişman değilim.... garanti bozulacak diye....




  • Araba soğukken geç çalışma problemi vardı, aküyü değiştirdim düzelir gibi oldu, tekrar aynı sorunu yaptı.
    Cuma günü İzmir/Yükselişe bıraktım, dün gittim arabayı almak için, benzin deposunun sökülüp temizlendiğini ve bujilerin değiştiğini söylediler, 165 TL istediler, pazarlıkla 150 verdim ve arabayı teslim aldım, ayrıca içine 30 liralık benzin konduğunu söylediler ama benzin ışığı hala yanıyordu, ben 20 liralık bile koysam sönerdi.
    Neyse mesele o değil, kontağı çevirdim ve yine çalışmadı araba, en az 4-5 denemeden sonra çalışıyor, elemana söyledim ve tekrar aldılar arabayı, bakalım yarın arayacaklar, eğer fazladan para isterlerse kesin kavga ederim adamlarla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: opxito

    Teşekkürler Jetdevriye arkadaşım.Dedigin gibi yaptım şimdi çok daha iyi oldu.
    Ayrıca şunu da paylaşayım.Ben cihazı ön cama takmıyorum.Az çok görüşü kapatıyor diye.Teybin üzerinde boş ceb var ya.Oraya çok iyi sıkışıyor cihaz ve bütünleşmiş gibi duruyor.
    Yalnız biraz aşagda kalıyor .Bazen de benim arabada aluminyum cerçeve var ön konsolda.Onun üzerine de tutturuldugunu farkettim.Orası da ha ideal oldu.



    İmkanınız varsa fotoğraflayabilir misiniz?

    @jetdevriye

    Bizde de next 828 var. 2011 q1 harita yayında bilginiz olsun. Ben daha vakit bulup da yükleyemedim.

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Niyet 0070 -- 22 Mayıs 2011; 14:56:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    Araba soğukken geç çalışma problemi vardı, aküyü değiştirdim düzelir gibi oldu, tekrar aynı sorunu yaptı.
    Cuma günü İzmir/Yükselişe bıraktım, dün gittim arabayı almak için, benzin deposunun sökülüp temizlendiğini ve bujilerin değiştiğini söylediler, 165 TL istediler, pazarlıkla 150 verdim ve arabayı teslim aldım, ayrıca içine 30 liralık benzin konduğunu söylediler ama benzin ışığı hala yanıyordu, ben 20 liralık bile koysam sönerdi.
    Neyse mesele o değil, kontağı çevirdim ve yine çalışmadı araba, en az 4-5 denemeden sonra çalışıyor, elemana söyledim ve tekrar aldılar arabayı, bakalım yarın arayacaklar, eğer fazladan para isterlerse kesin kavga ederim adamlarla.



    Yükselişte Özhan beyi bulun derim. Öbürleri acayip suratsız. Sesi bulamayınca jantlarımdan dediler. Ondan çıkmadı. Amortisör oturmuyormuş oturttular ve sorun gitti. Eee koskoca usta ne mantıkla sallıyorsun. Ben beceremiyorum de gitsin.

    Yükselişte çakırlarda müşteri memnuniyeti kesinlikle ön planda çalışmayan iki firma. Rezillik.
    Çakırları şikayet ettim ne arayan oldu ne de soran. (Hani kağıt yazıp kutuya atıyorsun)




  • depoyu 160 liraya doldurdum, şehir içi tam 430km yapabildim. durum çook vahim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JETDEVRİYE

    bence fazla değil arkadaşım.1198 kilo bi araba için gayet normal.diğer sitelere bi girip kaç lt re yakıt yaktıklarını bi inceleyin.geçen ford focus ile ilgili bir siteye girdim adamlar 9-10 lt re gibi rakamlardan bahsediyorlar.ayrıca bizim araçlarımız 1000 kilo değil,1200 kiloya yakın.normal yani
    quote:

    Orijinalden alıntı: Ali777


    quote:

    Orijinalden alıntı: sandac

    1750 km şehirler arası yol yaptım. motorinin litresi 3,68 iken şehirler arası 14 kuruş yaktığını hesapladım. şehir içi de 1400 km yol yaptım yine motorinin fiyatı aynı 19 kuruş yaktı. inanılmaz az değerler. başka araçlarda bu değeri görmedim (kendi araçlarımdan bahsediyorum). şehirler arası güzergah konya-eskişehir- bursa-balıkesir-dursunbey-balıkesir-ayvalık-manisa-konya güzergahı.


    Herkes gibi ben de Getz çok yakıyor diye düşünüyorum. Ekonomi denemesi yaptım, 130km yolda 80-100 arası kullandım ve 4.5lt ortalamasını tutturdum, yolda 2-3 tane de ışık vardı. Yol boştu ve ışıklardan önce vites düşürerek durmamaya çalıştım. Biraz daha dikkatli olsam, örneğin 2000 devirden şaşmamak, yada ışıklar olmasaydı 4.2-4.3 bile olabilirdi... Bu da kaba olarak 15-16 kuruş oluyor.

    Şehir içi karma da 5.5lt altında idi... Bu da sakin bir trafikte, İstanbul trafiğinde 6lt yakar gibime geliyor.... 120 ile gidince 6lt yakıyor, bence bu rakam 5.5 yada altında olması gerekiyor.

    Diğer küçük arabalardan farkı TORKTA. Diğer arabalar basınca gitmiyor ve yakmıyor, Getz ile çok yakmak çok kolay. O yüzden yakıt tüketimi biraz da sürücünün elinde. Torku diğer arabalardan %10-15 daha çok ve dikkatli olmayınca da %10-15 daha çok yakıyor. Ani ivmelerden mümkün oluğunca kaçınmak lazım.





    kardeş normal değil, çok az yakıyoruz. ben az yakması için yumuşak kullandığımda 0,145 TL'ye kadar düşürmeyi başarabiliyorum. mazot 3,68 iken. arabamı seviyorum. bir de 2.0 tdi passat'ı seviyorum. umarım tekrar 2008 model 2.0 tdi passat alırım. artık sport modda passat kullanmayı özledim




  • ben yükledim 2011 Q1 haritasını.iyi olmuş.tabelalar falan tekrar eskisi gibi geri gelmiş,hemde bu sefer daha fazlasıyla.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Niyet 0070

    quote:

    Orijinalden alıntı: opxito

    Teşekkürler Jetdevriye arkadaşım.Dedigin gibi yaptım şimdi çok daha iyi oldu.
    Ayrıca şunu da paylaşayım.Ben cihazı ön cama takmıyorum.Az çok görüşü kapatıyor diye.Teybin üzerinde boş ceb var ya.Oraya çok iyi sıkışıyor cihaz ve bütünleşmiş gibi duruyor.
    Yalnız biraz aşagda kalıyor .Bazen de benim arabada aluminyum cerçeve var ön konsolda.Onun üzerine de tutturuldugunu farkettim.Orası da ha ideal oldu.



    İmkanınız varsa fotoğraflayabilir misiniz?

    @jetdevriye

    Bizde de next 828 var. 2011 q1 harita yayında bilginiz olsun. Ben daha vakit bulup da yükleyemedim.

    edit: imla




  • debriyaj balatası ve seti ortalama kaç binde değişmesi gerekiyor bizim dizellerde.?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JETDEVRİYE

    debriyaj balatası ve seti ortalama kaç binde değişmesi gerekiyor bizim dizellerde.?

    debriyaj balatası kimi kullanıcıda 20-30 binlerde kötü durumda, kimi kullanıcılarda +100 binler de gayet iyi durumda olan parçalardır, bir standart yok standart bakımı yada değişmesi gereken süresi yoktur, gerek duyulduğunda hissettirir.
  • Akparça dan Getz 1.4 Dohc için Hava ve Polen filtresi , Bosch veya Ngk nın bujilerinden sipariş edeceğim... İstanbul içinde Avrupa yakasında bildiğiniz kaliteli bir Hyundai özel servisi var mı ben bu parçaları götürsem işçilik ücreti karşılığında bu değişimi yapabilecek ???

    Ayrıca Akparça nın sitesinde merkezi Bursa olarak gözüküyor , sanki istanbulda da şubeleri yokmuydu bunların ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 26 Mayıs 2011; 13:02:59 >
  • brig. b330 kullanıyorum ben memnunum 3 kanallı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    Araba soğukken geç çalışma problemi vardı, aküyü değiştirdim düzelir gibi oldu, tekrar aynı sorunu yaptı.
    Cuma günü İzmir/Yükselişe bıraktım, dün gittim arabayı almak için, benzin deposunun sökülüp temizlendiğini ve bujilerin değiştiğini söylediler, 165 TL istediler, pazarlıkla 150 verdim ve arabayı teslim aldım, ayrıca içine 30 liralık benzin konduğunu söylediler ama benzin ışığı hala yanıyordu, ben 20 liralık bile koysam sönerdi.
    Neyse mesele o değil, kontağı çevirdim ve yine çalışmadı araba, en az 4-5 denemeden sonra çalışıyor, elemana söyledim ve tekrar aldılar arabayı, bakalım yarın arayacaklar, eğer fazladan para isterlerse kesin kavga ederim adamlarla.


    Bugün arabayı almaya gittim benzin pompası değişmiş, sanırım lpgden ve kötü benzinlerden dolayı pompa arızalanmış, 450TL fatura çıkardılar, ilk verdiğim 150 TL'yi de saydırarak 300 TL'ye kadar indirdim, yine bize 450 TL'yi buldu masrafı.




  • MERHABA ARKADAŞLAR ACİLEN YARDIMA İHTİYACIM VAR.AZ ÖNCE SANAYİYE BİR UĞRAYAYIM DEDİM.USTA ARABANIN ALTINA BAKTI YAĞ KAÇIRMIŞ.SORDUM TURBO HAVA BORUSU SÜRTÜNMÜŞ ORADAN KAÇIRIYOR DEDİ.BU BORU NEDİR KAÇADIR ?
  • 
Sayfa: önceki 10721073107410751076
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.