Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA FAN KULÜBÜ (132. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.697
Cevap
69
Favori
696.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar Arkadaşlar
    Aracım 2004 Elantra GLS.. Aracımın Ön Camı Çatlak Acaba Fiyatı Nedir? Bilen Var mı?
    Teşekkürler...
  • orjinal cam pahalı. benim ön camda 2 adet nohut büyüklüğünde çatlak vardı, tam gözümün önünde duruyordu. ben kaskodan ücretsiz olarak ve hasarsızlık indirimi bozulmadan geçen sene serviste değişttirtim. 680 tl cam + 80tl işçilik, toplamda 760 tl idi fatura tutarı. yan sanayi doroglas, olimpia vb. olanlar daha uygun fiyatlı. 200-250 tl civarıdır tahminime göre. kaskon varsa kaskodan değiştirttir. yalnız bazı kasko firmaları orjinal camı karşılamıyor, yan sanayi taktırıyor. veya farkını veriyorsun orjinal taktırıyor. bilgin olsun.
  • teşekkürler yan sanayii taktıracağım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunrey

    quote:

    Orijinalden alıntı: selimkk

    Elantra 2004 otomatik olan arkadaşlar bir depo benzinle şehiriçi ne kadar km yapıyorsunuz??

    Son olarak 100 kmde 11.85 litre yaktı, şehir içi kullanma gösterge olmaz yani sabit bir değer tutturamazsın ama şehiriçi 11 litrenin altına düşeceğini sanmıyorum.
    Şehirlerarası iki üç kere deneyebildim oda 7.5 ile 8.5 arası değerlerde.

    Hocam tam bir rakam lazım full depo benzin ile kaç km ve full depo lpg ile kaç km yapıyorsunuz bunu öğrenmek istyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selimkk
    Hocam tam bir rakam lazım full depo benzin ile kaç km ve full depo lpg ile kaç km yapıyorsunuz bunu öğrenmek istyorum.

    Malum Benzin fiyatlarını biliyorsun, tam deponun ne demek olduğunu unutalı çok oldu. Deneme şansım olmadı, zaten alır almaz lpg taktırdım, Aldığımda istanbul kayseri arası geldim, tamamı şehirlerarası yol bilgisayarını sıfırlayıp oradan baktığım ve hatıraldığım (ortalama 110 km, arada 140 km) kadarıyla 6 litrenin altına hiç düşmedi,

    Buna göre Benzin 6 x 4,35 = 26,1 TL / 100 km

    Lpg 8,5 x 2,41 = 20,5 Tl/100 km

    Benzinin en alt değeri, Lpgnin en üst değerini aldım ki taktırdıktan sonra bişeyler söylemene gerek kalmasın.
    En kötü ihtimalle %30 kazanıyorsun, yapacağın kmye göre hesabını yap artık.

    Mesele 1500 tl lik kit taktıracaksan, 1500/12 = 125 lira,
    Aylık 400 tl lik yol yapacaksan 1 senede kendini amorti eder,
    Yılda 18 000 km de kendini amorti ediyor.

    ben 1000 tl lik taktırdım, daha işletmedim. Bir seneye amorti eder gibi...




  • Arada çok bir rakam yok gibi o yüzden arabanın dengesini bozmaya değmez galiba.Yok usta derdi-ayar derdi-bakım derdi derken pek can sıkmaya değmez gibi zaten hergün çok km yapan birisi değilim.Yinede bi sorayım dedim full depo ne kadar yapılıyor birde şunu hatırlatayım sabah motoru çalıştırdığınızda 2/3 dakika rolantide bekletip motoru ısıtın.Gerçekten yakıtta çok farkediyor motor ısınmadan yürüyünce içiyor benzini zaten kış deneyin görceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selimkk

    Arada çok bir rakam yok gibi o yüzden arabanın dengesini bozmaya değmez galiba.Yok usta derdi-ayar derdi-bakım derdi derken pek can sıkmaya değmez gibi zaten hergün çok km yapan birisi değilim.Yinede bi sorayım dedim full depo ne kadar yapılıyor birde şunu hatırlatayım sabah motoru çalıştırdığınızda 2/3 dakika rolantide bekletip motoru ısıtın.Gerçekten yakıtta çok farkediyor motor ısınmadan yürüyünce içiyor benzini zaten kış deneyin görceksiniz.

    16 valflerde çalıştırıp rolenti normal yerine gelene kadar gaza dokunmamak gerekli die biliyorum ve uyguluyorum.
  • Valla o kadarını bilmiyorumda ben sabah çalıştırdığımda hararet göstergesi 1. çubuğa gelene kadar bekleme yapıyorum.Bazen kendimde gaz veriyorum hafiften ısınıncada yakış normal oluyor.Bu arabaya 1.6 motor aşırı derecede vasat en az 1.8 olmalıymış yetmiyor çünkü ve buda yakıta vuruyor.Devrini alınca iyi gidiyor ama yine çekişlerde zayıf geliyor motor.
  • Dün ufak bir bakım yaptırdım

    Buji + 5/30 yağ + filtre + üst kapak contası = 120 tl
  • arkadaşlar... elinde 2004 elantra kullanma kitapçığı olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunrey

    Dün ufak bir bakım yaptırdım

    Buji + 5/30 yağ + filtre + üst kapak contası = 120 tl


    1 ay önce 75 bin bakımını yaptırdım bende skoda servisinde.

    4 adet ngk buji
    1-hava filtresi
    1 adet würt enjektör temizleyici
    4 adet castrol dexron 3 otomatik şanzuman yağı
    1 adet motor yağı
    1 adet silecek suyu
    1 adet yağ filtresi


    bu bakımları yaptırdıktan sonra benzini koklamaya başladı


    300 lira verdim işçilik dahil.
  • Bende NGK marka buji taktırdım, forumlarda bir kaç defa denk gelmişti ve hepsi şampiyon marka bujiyi önermekte idi, fakat ustalar NGK önerdi bende uydum, bakalım yakıt ne olacak, Benim hava filtresini iki ay önce değişmiştim.

    Filtre deyince geçenlerde polen filtresini söktüm, simsiyah olmuş, söktüm, kışın lazım değil zaten, ısınmadada farketti diyebilirim. Şimdi park sensörü taktırmayı düşünüyorum, yeni corollalardaki aynadan kameralı olan gibi taktırayım diyorum fakat hiç araştıramadım, 200 lira civarı bir fiyata malolursa taktıracağım, fazlasını düşünmüyorum. Bir kaç ay sonrada navigasyonlu ses sistemi taktırayım diyorum ama çok pahalı, bakalım..
  • bim den geçen sene aldım ve kendim taktım. hem sesli, hem görüntülü olarak ikaz ediyor. çok güzel oldu. 1 yıldır sorunsuz kullanıyorum. tavsiye ederim. (bitmiş halinin resimlerini bulabilirsem ilave ederim.)
    bime geçenlerde yine geldi 45 tl ye alıp kendin veya bi oto elektrikçiye taktırabilirsin. en fazla 50 tl işçilik verirsin.
    ngk hyundainin orjinal bujisidir ve japon malıdır. sanayideki ustalar ngk yı bilmezler, onlar champion, bosch vb. bilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ft19 -- 21 Ocak 2012; 18:50:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: natulus

    quote:

    Orijinalden alıntı: mrtxpp

    quote:

    Orijinalden alıntı: natulus

    Arkadaşlar bende 1992 model elantra var hangi tamirciyi götürdüysem bir türlü çözemedim sorunu..Sorunum, sabahları devir göstergesi saniyede 1000 devir ile 2000 devir arasında sürekli gidip geliyor...Motor ısındığında ise devir göstergesi bu sefer de 500 devir ile 1000 devir arasında gidip geliyor bazen de stop edecek gibi oluyor.. lütfen yardımcı olun..Eğer sorunum anlaşılmadıysa video çekip yayınlayacağım burada..şimdiden çok teşekkürler...

    hava akış sensörü, hava ayar valvi nden birisidir mutemel ,,,,,,, sökülüp temizlenince bazen düzelir..


    cevap için teşekkürler, mantıklı bir cevap acab bu parçaların nerde olduğu nasıl gösterebilir misiniz ben aşağıda motorun örnek görüntüsünü upload ettim.Bu arada araç çok noktalı enjeksiyonludur.
    http://imageshack.us/photo/my-images/593/4g61.jpg/

    arızayı çözdünüzmü????

    çözdüyseniz foruma bilgi verin lütfen???




  • Merhabalar
    Temiz Elantra arayan arkadaş varsa aracım satılıktır.

    aracin ilanı
  • Arkadaşlar geçen pazar yaylaya çıkarken ön tekerleklere takmatik zincir taktım ve inerken ABS lambası yandı.Sonra zincirleri söktükden sonra ışık söndü ama önceden ABS devreye girdiğinde ön takımlar takır tukur ederdi şimdi "tırrrrrrrrr" diye bir ses çıkıyor.Böyle problem yaşayan oldumu herhangi hata lambası yanmıyor.Freni dipleyince takıt tukur diye ses yerine "tırrrrrrr" diye ses geliyor.Bana sorun var gibi geliyor arabam 2004 otomatik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selimkk

    Arkadaşlar geçen pazar yaylaya çıkarken ön tekerleklere takmatik zincir taktım ve inerken ABS lambası yandı.Sonra zincirleri söktükden sonra ışık söndü ama önceden ABS devreye girdiğinde ön takımlar takır tukur ederdi şimdi "tırrrrrrrrr" diye bir ses çıkıyor.Böyle problem yaşayan oldumu herhangi hata lambası yanmıyor.Freni dipleyince takıt tukur diye ses yerine "tırrrrrrr" diye ses geliyor.Bana sorun var gibi geliyor arabam 2004 otomatik

    Normalde sesin öyle gelmesi gerek, takur tukur etmemeli, abs devreye girdiğinde "tırrrr" diye gelmeli...
    Problem varmış, düzelmiş demekki :)
  • ikinci el piyasasının tabiri caiz ise kudurmasının sebebi nedir arkadaşlar? arabamı satıp 18000 - 18500 temiz elentra alırız derken arabasız kaldık. 100,000 km. nin altında temiz bir elentrayı bu fiyatlara almak imkansızlaştı neredeyse 21,000 ler 22,000 ler. malesef aracı almaktan vazgeçirdi beni.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snakepit

    ikinci el piyasasının tabiri caiz ise kudurmasının sebebi nedir arkadaşlar? arabamı satıp 18000 - 18500 temiz elentra alırız derken arabasız kaldık. 100,000 km. nin altında temiz bir elentrayı bu fiyatlara almak imkansızlaştı neredeyse 21,000 ler 22,000 ler. malesef aracı almaktan vazgeçirdi beni.

    Kardeş millette ticari ahlak pek kalmamış nasıl ve ne kadar yontarımın hesabında.Bende senin gibiydim Allah'a dua ettim çok şükür az kmli bir otomatiği 16,750 ye buldum.Hem kazasız hemde boyasız yoksa son zamanlarda kafayı yemiştim.Bugün satsam 18/19 arasına satarım ben Allah'tan korkarım tutup 16,750 ye aldığım arabayı 21/22 ye satmam ve arabam çok temiz pırıl pırıl içi dışı maşallah.Dediğim gibi millette helal ticaret zihniyeti yok mal benim diyor kakalıyor fiyatı.ÖTV'ye zam geldi diye fiyatları artırıyorlar bilerek bu sizce ticari ahlaka sığarmı??Elantranın piyasası 16/18 bin arasında gezeliyor bırakın başka araçlarla kıyaslamayı piyasası belli.Kardeş acil satanlar oluyor bence onları bekle ve kararın iyi.Elantra çok keyifli ve harika bir araba hergün severek biniyorum ama benzine param yetmiyor




  • 
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.