Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA FAN KULÜBÜ (128. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.697
Cevap
69
Favori
696.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benzinli araba için benzini adamakıllı bir yerden alıyorsanız katkı çok gerekli değil, lpg liyse zaten hiç gerekli değil. dizel araba olsa hadi neyse de elantra nın öyle bi sıkıntısı olmaz benzinli araba. zaten ona her depoda 3 4 tl verip satın alacağına her bakımda enjektörleri kontrol et aynı hesap. stresine değmez.
  • Bu anlık km'yi nasıl sıfırlıyoruz arkadaşlar biliyormusunuz.Hani her benzin alınışında sıfırlanan km asıl km'nin üstünde olanını ben bilmiyorumda.
  • trip ten bahsediyorsan eğer, trip ekranındayken trip düğmesine uzun süre bastığında kileometre sıfırlanır. ne çok trip dedik ya hu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LilyBurkitt

    trip ten bahsediyorsan eğer, trip ekranındayken trip düğmesine uzun süre bastığında kileometre sıfırlanır. ne çok trip dedik ya hu

    Teşekkürler kardeş.Birde şu yol bilgisayarını sorcam anlık tüketim çok ağır işliyor istanbuldan aldım arabayı memlekete giderken (560 km) 11 litrelerden ancak 8,7 leremi ne düştü.O kadar saat yol gittim ve 120 yi pek geçmedim ağır ağır düştü anlık tüketim göstergesi neden bu kadar ağır.Birde depoda kalan benzinle gidebileceğimiz km'yi gösteren ölçüm doğrumu.
  • dostum o anlık tüketimi göstermiyor 100 km deki ortalama yakıt tüketimini gösteriyor. mesela benzindeyken araba ort 90 95 km hız yap o bilgisayara göre o şekilde gidersen 100 km de 5.5 6 lt yakarsın. yani memlekete giderken son ekran 8.7 yi gösteriyormuş demek ki son 100 km de 8.7 lt yakıt yakmışsın

    ikinci soruna gelince evet ortalama yakıt tüketimine göre depodaki benzinin daha ne kadar gidebileceğini gösteriyor.
  • Teşekkür ettim kardeş sağolasın.
  • Ben uzun yolda 3.2 yakaladım çok ciddiyim arkadaşlar tabi anlık..Fotoğafını bulursam koyarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackElantra

    Ben uzun yolda 3.2 yakaladım çok ciddiyim arkadaşlar tabi anlık..Fotoğafını bulursam koyarım

    Benim anlamadığım benim yol bilgisayarındaki 100 km/lt yakıt göstergesi hep yerinde sayıyor.Uzun yolda aradan yarım saat geçse ancak gösterge azalıyor.Anlık ölçümmü yapmıyor yoksa bendemi sorun var anlamadım.Birde benim gösterge uzun yolda bile 9 un aşağısını göstermedi sizde nasıl 5/6 lt rakamlarını gösteriyor anlamadım.2/3 gündür gösterge 9.1 litreyi gösteriyor hiç değişmiyor hatta 190 bastım yine aynı bu nasıl gösterge çözemedim ben.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: selimkk

    quote:

    Orijinalden alıntı: BlackElantra

    Ben uzun yolda 3.2 yakaladım çok ciddiyim arkadaşlar tabi anlık..Fotoğafını bulursam koyarım

    Benim anlamadığım benim yol bilgisayarındaki 100 km/lt yakıt göstergesi hep yerinde sayıyor.Uzun yolda aradan yarım saat geçse ancak gösterge azalıyor.Anlık ölçümmü yapmıyor yoksa bendemi sorun var anlamadım.Birde benim gösterge uzun yolda bile 9 un aşağısını göstermedi sizde nasıl 5/6 lt rakamlarını gösteriyor anlamadım.2/3 gündür gösterge 9.1 litreyi gösteriyor hiç değişmiyor hatta 190 bastım yine aynı bu nasıl gösterge çözemedim ben.

    bizim araba için en ideal hız 90 95 km civarı, bu hızdayken göstergeyi sıfırlarsan 5.9 6 lt / 100 km den açılır elantra nın göstergesi. ideal motor devri de 2500 2900 arasıdır. yüksek hız ve 2000 altı devirler elantraya çok yaramıyor. lpg kullanıyorsan yakıt lpg bazından hesaplanacağı için ondan da yüksek lt görüyor olabilirsin. göstergenin hesabında yanlışlık yok ondan emin ol. arada bir sıfırla göstergeyi yeni yakıt değerlerine bak.




  • Valla dün 100 liralık benzin aldım(tüp yok) hatta ilçeye 16 km uzaklıkta bir yere gittik arkadaşım sürüyordu 90 ı geçmedi yol bilgisayarı yine 9,1 gösteriyordu.Benzini aldıktan sonra sıfırlamıştım anlık km'yi sen galiba benzini aldıktan sonra 90 km hıza gel öyle yap diyorsun galiba yanlış anlamadıysam.Zaten brc tüp taktırmayı düşünüyorum çok yakıyor gibi dayanamadım..90 la gittiğimde bile anlık tüketim litresinin değişmemesi bence o bilgisayarın sağlıklı ölçüm yapmadığını gösterir.Corollalar bu konuda iyi saniye bakımından gaza bastıkça gösteriyor yakılan litreyi ama elantrada aradan bi yarım saat geçecekki öyle bu kadar ağır işlermi ölçüm.Dün bi yarış yaptım 190 bastım gösterge yine 9,1 i gösteriyordu bence doğru ölçmüyor bu bilgisayar.




  • kardeş senin yol bilgisayarında sorun var veya başka bişey. benimki anlık olarak duruma göre (hızlanma, rampa, iniş vs.) değişiyor, zaten değişmeside lazım. sabah ilk çalıştırdığın anlardaki değerler fazladır, motorun soğuk olmasından dolayı tüketim fazla olur, ısınınca normal değerlere gelir. sen motor ısındıktan sonra dene, uzun yolda. bide şöyle yap; seyir esnasında (90km hızla ve motor devri 2500rpm civarı) yol bilgisayarını trip ten sıfırla, yaklaşık 500m gidince o anki 500m lik tüketim ortalamasını göstermesi gerekir. ben memlekete giderken geçen sene 4,8-5,6 değerlerini uzun yolda gördüm. yol bilgisayarında sorun yoksa muhtemelen bujileri ve hava fitresini değiştir. bunlar yakıt sarfiyatını direk eykiler ve artırır.
  • İşte benimkisi anlık değişmiyor uzun yolda aradan bi yarım saat geçiyor öyle azalmaya başlıyor azalmaya başlıyor dediğim anlık değil yine aradan zaman geçerek ağır ağır gösterge düşüyor.500 küsür km geldim istanbuldayken 11 litre gösteriyordu memlekete gelene kadar 8,7 küsürlerdeydi.Bende saniyelik şekilde arabanın durumuna göre rakamların değişmesi gerektiğini düşünüyorum ama bende öyle olmuyor.Araba daha 76 binde bakıma 4 bin km var zaten benden önceki büyük ihtimal 70 bini yapmıştır çünkü bakımlı araçtı.Neyse çoruma gidince yetkili servise gösteririz artık.Kalan benzinle yapılabilinecek km ölçümünde sorun yok o anlık olarak değişiyor ama sadece 100 km/lt ölçüsü anlık yapmıyor ağır ağır işliyor.
  • Merhaba Arkadaşlar bende geçen ay bir tane 1994 Elantra aldım. Motoru şaşesi tertemiz ama haliyle içinde yıpranmalar var. Bende biraz aracı toparlamak adına direksiyonu vites topuzunu ve körüğünü el freninin körüğünü deri kaplattım baya da güzel oldu. Aracımın bir kaç eksiği daha var. Örneğin sağ aynamın dışında bir problem yok ama ayar kolunun plastik aksamları kırılmış ayrıca içerden kapı açma kollarının da çıtaları kırık cam açma anahtarları da bir hayli yıpranmış hatta arka sağ da ve ön solda uydurma anahtarlar var. Bu parçalara ihtiyacım var ve nerden bulacağımı siz benden daha iyi biliyorsunuz birileri bana yardımcı olabilirse çok sevinirim. Eksik ve yıpranmıç iç aksamın fotolarını çekip koyacağım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • sanırım ankaradasın. ostimde yıldız hurdacılar sanayi sitesi var. orada belki bulabilirsimn çıkmasını. ama çok zor, senin araç 1994 model. genelde 2004-2006 modelerinki daha kolay bulunuyor. yinede bi araştır. hakan oto var, hyundai çıkmacısı, telefonunu netten bulabilirsin.
  • Arkadaslar..

    Biraz zaman aldi ama kendime uc tane alternatif potansiyel arac buldum.. Ucunde de LPG yok..

    Alicilar ile de epey gorustum.. Araclar su sekilde..

    2004 Model 70,000 km 17,000 TL (Kapi saci degismis, iki parca boya var) Triger V gibi bakimlari yapilmis
    2005 Model 90,000 km 18,000 TL (1 parca boya ilk sahibinden servis bakimli) Triger V gibi bakimlari OK
    2006 Model 70,000 km 18,500 TL (1 parca boya 2.sahip) Triger V bakimlari OK

    Tabi bunlar servise gitmeden onceki bilgiler.. Km orijinal mi araclar soyledikleri gibi mi vs.

    Araclarin hicbirinde LPG yok.. Benzinli..

    Yalniz benim birine odaklanip ona bakmam lazim..

    Butcem 2004 , Mantigim 2005, Kalbim 2006..

    2004 ve 2006 olanlarda fiyat son.. ve renkleri benim istedigim siyah ve lacivert..

    2005 olan gri.. Ama bu arabaya gri degil siyah veya lacivert yakisiyor..

    2005 olana bir asilayim belki fiyati 17,500'e birakir.. O durumda hem butce hem de mantik gri de olsa ona yonlendirir diye dusunuyorum..

    2006 ya 18,500 TL cok mu az mi onu da tam cikaramiyorum.. Hani ayarladik diyelim parayi.. Fazla mi odemis olacagim?




  • seninde dediğin gibi servise veya ekpertize gitmeden o söylenilenlerin hepsini yanlış olarak kabul et. çünkü çok gördük ilana o şekilde yazanları veya telefonda söyleyenleri. daha öncedende yukarılarda bahsedildiği gibi temiz 2004-2006 lpg li elantrayı 20bin tl den aşağıya almak çok zor. belik istanbul piyasasında bulabilirsin. araç lpg sizse 1500-2000tl de lpg taktıracaksan ilave etki zaten taktırmak zorunda kalacaksın. özellikle şehiriçinde ve sık araç kullanacaksan.
    18500 tl 2006 model için bence normal, tabi denildiği gibi temizse. 1500 tlde lpg yi ilave et, 20bin tl ye gelir araç.
    renk konusunda sana katılmıyorum. bence elantraya yakışan en güzel renk beyaz. siyahmı, lacivertmi, fümemi hiç düşünmem. yıka, 1 saat sonra bak yine yıkanmamış gibi. tozuda acayip gösteriyor.
    Allah kararında isabetli kılsın, daima iyilerle karşılaştırsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LilyBurkitt

    dostum o anlık tüketimi göstermiyor 100 km deki ortalama yakıt tüketimini gösteriyor. mesela benzindeyken araba ort 90 95 km hız yap o bilgisayara göre o şekilde gidersen 100 km de 5.5 6 lt yakarsın. yani memlekete giderken son ekran 8.7 yi gösteriyormuş demek ki son 100 km de 8.7 lt yakıt yakmışsın

    ikinci soruna gelince evet ortalama yakıt tüketimine göre depodaki benzinin daha ne kadar gidebileceğini gösteriyor.

    Araç torku düşük devirde elde ediyor(3000 devirde)90-95 diye bir şey yok 5.vites 80 de gitsen daha az yakar.İstersen bir dene gitmem demez.
  • otomatik klimadaki tuslarin hepsi yanmiyor, lambalari patlamis demekki. hangi cesit lamba takiliyor bilen varmi, sökmeden yenilerini ismarlayim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ft19

    seninde dediğin gibi servise veya ekpertize gitmeden o söylenilenlerin hepsini yanlış olarak kabul et. çünkü çok gördük ilana o şekilde yazanları veya telefonda söyleyenleri. daha öncedende yukarılarda bahsedildiği gibi temiz 2004-2006 lpg li elantrayı 20bin tl den aşağıya almak çok zor. belik istanbul piyasasında bulabilirsin. araç lpg sizse 1500-2000tl de lpg taktıracaksan ilave etki zaten taktırmak zorunda kalacaksın. özellikle şehiriçinde ve sık araç kullanacaksan.
    18500 tl 2006 model için bence normal, tabi denildiği gibi temizse. 1500 tlde lpg yi ilave et, 20bin tl ye gelir araç.
    renk konusunda sana katılmıyorum. bence elantraya yakışan en güzel renk beyaz. siyahmı, lacivertmi, fümemi hiç düşünmem. yıka, 1 saat sonra bak yine yıkanmamış gibi. tozuda acayip gösteriyor.
    Allah kararında isabetli kılsın, daima iyilerle karşılaştırsın.

    tekrar selamlar..

    90 bin 2005 gri olan 17,500 e indi.. :-)

    TRAMER den baktirdim.. 300 TL (bahsettigi bir parca boya) 310 TL (cam kirilmasi gozukuyor)

    arac ilk sahibinden.. kaskoda %40 hasarsizliga ulasmis durumda.. ve hic kasko boslugu yok..

    su ana kadar detayli TRAMER inden tek faso cikmayan ve ne dediyse o olan arac bu..

    cumartesi servisteyiz insallah.. ve yetkili serviste cok iyi bir dostum oldugu icin arabayi kesinlikle alttan uste herseyiyle bakarlar.. ama saygin ve ciddi kuruluslarda calisan insanlar arac sahipleri..

    dediklerinin gercekten dogru olacagini dusundugum tipler... bakalim..

    Bu aracin gercek alici ve saticilari.. LPG li 19,000 , LPG siz 17,500 (arac gercekten sorunlu degilse) bunun ideal fiyati..

    Ozellikle alicilar 15 gun sahibinden.com tarasin saticilarla gorussun beklesin soyledigimin dogru bilgi oldugunu gorecekler..

    Benim araci alacagim kisi.. Ilk gorustugumde 18,500 son diyordu.. 0 arac almis ve simdi pesinata ihtiyaci var ve zamani daralmis. Dustu 17,500'e

    Ama 17,000 e dusurursunuz LPG-siz (kazasiz) , ama 3-4 parca boyali olur bilemem.
    Ama 19,500 e alirsiniz km dusuktur vs hemen LPG-li , ihtiyac durumlarina gore.. Bu keyfidir.

    Ama arabanin oluru budur.. Girilen fiyatlara aldanmasin kimse.. Bunun ustunde ya da altinda gecen fiyatlar out of market (piyasa disi) fiyatlar..

    Ha bu arada ben bu araclarin bu fiyati hak etmedigini dusunuyorum. Ve kuzenime de asiladim.. Galiba simdi ona da bir elentra bakacagiz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jetgetz

    quote:

    Orijinalden alıntı: ft19

    seninde dediğin gibi servise veya ekpertize gitmeden o söylenilenlerin hepsini yanlış olarak kabul et. çünkü çok gördük ilana o şekilde yazanları veya telefonda söyleyenleri. daha öncedende yukarılarda bahsedildiği gibi temiz 2004-2006 lpg li elantrayı 20bin tl den aşağıya almak çok zor. belik istanbul piyasasında bulabilirsin. araç lpg sizse 1500-2000tl de lpg taktıracaksan ilave etki zaten taktırmak zorunda kalacaksın. özellikle şehiriçinde ve sık araç kullanacaksan.
    18500 tl 2006 model için bence normal, tabi denildiği gibi temizse. 1500 tlde lpg yi ilave et, 20bin tl ye gelir araç.
    renk konusunda sana katılmıyorum. bence elantraya yakışan en güzel renk beyaz. siyahmı, lacivertmi, fümemi hiç düşünmem. yıka, 1 saat sonra bak yine yıkanmamış gibi. tozuda acayip gösteriyor.
    Allah kararında isabetli kılsın, daima iyilerle karşılaştırsın.

    tekrar selamlar..

    90 bin 2005 gri olan 17,500 e indi.. :-)

    TRAMER den baktirdim.. 300 TL (bahsettigi bir parca boya) 310 TL (cam kirilmasi gozukuyor)

    arac ilk sahibinden.. kaskoda %40 hasarsizliga ulasmis durumda.. ve hic kasko boslugu yok..

    su ana kadar detayli TRAMER inden tek faso cikmayan ve ne dediyse o olan arac bu..

    cumartesi servisteyiz insallah.. ve yetkili serviste cok iyi bir dostum oldugu icin arabayi kesinlikle alttan uste herseyiyle bakarlar.. ama saygin ve ciddi kuruluslarda calisan insanlar arac sahipleri..

    dediklerinin gercekten dogru olacagini dusundugum tipler... bakalim..

    Bu aracin gercek alici ve saticilari.. LPG li 19,000 , LPG siz 17,500 (arac gercekten sorunlu degilse) bunun ideal fiyati..

    Ozellikle alicilar 15 gun sahibinden.com tarasin saticilarla gorussun beklesin soyledigimin dogru bilgi oldugunu gorecekler..

    Benim araci alacagim kisi.. Ilk gorustugumde 18,500 son diyordu.. 0 arac almis ve simdi pesinata ihtiyaci var ve zamani daralmis. Dustu 17,500'e

    Ama 17,000 e dusurursunuz LPG-siz (kazasiz) , ama 3-4 parca boyali olur bilemem.
    Ama 19,500 e alirsiniz km dusuktur vs hemen LPG-li , ihtiyac durumlarina gore.. Bu keyfidir.

    Ama arabanin oluru budur.. Girilen fiyatlara aldanmasin kimse.. Bunun ustunde ya da altinda gecen fiyatlar out of market (piyasa disi) fiyatlar..

    Ha bu arada ben bu araclarin bu fiyati hak etmedigini dusunuyorum. Ve kuzenime de asiladim.. Galiba simdi ona da bir elentra bakacagiz..















    2006 da hic kasko yokmus bu arada.. arabanin hic sigorta gecmisi yoksa.. ben de satarken zorlanirim diye dusundum..

    2004 olani da hem dusuk model hem de bir parca kapi saci degisen diye vazgectim..

    insallah sorun olmaz da 2005 elentra mi haftaya almis olurum..

    ilk sahibi ve en basindan beri hep yetkili servise gitmis, serviste tum kayitlari bulunuyormus.. gorecegiz :)




  • 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.