Şimdi Ara

Hyundai Assan üretimde, ihracatta ve satışta hedef yükseltti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hyundai Assan üretimde, ihracatta ve satışta hedef yükseltti



    Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, Hyundai'nin yeni modeli Staria'ya ilişkin İzmir'de düzenlenen basın tanıtımında, Hyundai'nin hedeflerine ve otomotiv pazarına yönelik açıklamalarda bulundu.



    Hyundai'nin son yıllarda ciddi bir performans ortaya koyduğunu dile getiren Berkel, zor bir salgın dönemi içerisinde, 6 aylık gibi kısa bir zamanda 5 yeni modelin lansmanını yaptıklarını ve tüm ürün gamlarını değiştirdikleri için çok ciddi bir güç kazandıklarını söyledi.



    "Toplamda pazar payımızı yüzde 7,5'e getirdik"



    Satışlarda son 2 yıldır ciddi artış olduğuna dikkati çeken Berkel, "Geçen sene sonunda yüzde 5,2 pazar payına sahiptik. Binek otomobil satışlarında da pazar payımız yüzde 6,5'ti. Bu yıl ilk 4 ayda pazar yaklaşık yüzde 2-3 daralmasına rağmen biz satışlarımızı yüzde 65 artırdık. Binek tarafında pazar payımızı yüzde 9,5'e, toplamda da pazar payımızı yüzde 7,5'e getirdik. Biz bu başarıya ulaşırken her zaman yerli üretimin gücünü arkamızda hissettik" diye konuştu.



    Toplam satışlarının yaklaşık yüzde 60'ını, yerli modeller olan i10, i20 ve Bayon'un oluşturduğunu aktaran Berkel, "Mevcut şartlar devam ederse, bu tempoyla da devam edip yılı 45 bin 500 gibi bir satışla kapatmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.



    Hyundai Assan üretimde, ihracatta ve satışta hedef yükseltti



    "Türkiye'de bir ticari araç üretme planımız yok"



    Murat Berkel, toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.



    Hyundai'nin Türkiye'de orta ve uzun vadede bir ticari araç üretmek gibi planının bulunmadığını bildiren Berkel, yeni model Staria için ilk etapta 500 adetlik bir satış planladıklarını ve talebe göre durumu yeniden değerlendireceklerini dile getirdi.



    Ayrıca Bkz.2022 Hyundai Staria Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri



    Staria'nın 659 bin 900 TL'lik fiyatının oldukça rekabetçi olduğunu vurgulayan Berkel, "Bir hafta önce çalıştık fiyatı. Tabii bir hafta içinde gerçekten çok değişti kurlar, bu bizi çok zorluyor. O yüzden kurda inşallah böyle daha da fazla artış olmaz. Biz de fiyatlarımızı mevcut seviyelerde tutarız diye ümit ediyorum" dedi.



    Bu durumun sadece Staria özelinde değil tüm araçlar için geçerli olduğunu dile getiren Berkel, kurun stabil olmasının çok önemli olduğunu bildirdi.



    "Vergi sisteminde köklü bir çalışma yapılmasını bekliyoruz"



    Vergi sistemine değinen Berkel, sözlerini şöyle tamamladı:



    "Avrupa'da emisyon değerlerine göre vergilendirme sistemi var. Bence vergi sisteminin baştan aşağı tekrardan ele alınıp, bu Avrupa modeliyle de karşılaştırılıp, doğru bir vergi sisteminin hayata geçirilmesinin, hem buradaki üreticiler tarafından hem bu araçları alan kişiler tarafından çok olumlu olacağını düşünüyorum. Böyle bir çalışma yapılmasını bekliyoruz. Fiyatlar, kur artışından dolayı sürekli artıyor. Dolayısıyla vergilerin oranları da yüksek olunca fiyatların artışı daha fazla oluyor. Oraya ara kademeler getirildi yakın zamanda ama bir noktaya kadar etkili oluyor. Kurlar arttıkça etkisi kayboluyor. Dolayısıyla bu konuda köklü bir çalışma yapılmasını bekliyoruz"









  • vergi sisteminde biz de değişim bekliyoruz ama ummuyoruz

  • Hele şu zamanda vergi sisteminin değişmesi imkânsız. O kadar gelirden vazgeçmezler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • devlet vergiden vazgeçecek öylemi? hem de üreticiden daha çok kazandıran vergiden. sayın Berkel lütfen uyanın. burası Türkiye burası vergi cenneti. vatandaşı bile vergi vermek için doğuyor. her türk vergi vermek için doğar.

  • Stariay'ya 1,6 diesel motor koy vergi sistemi v.s. diyeceğine. Sen elinden geleni yap önce.

  • Hyundai markasi VW den daha kaliteli ve iddiali bir Marka , bunu Almanyada Kabul ediyor... Ùlkemizde yatirim yapan bir markaaya
    hep destek tam destek ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Accent kafasıyla bir yere kadar. Hyundai Türkiye hedef büyütmeli bir zamanlar o Accent sayesinde marka binek araç pazarında Türkiye'de Renault'yu tahtından ederek lider olmuştu. Hyundai Türkiye sevilen modelleri Accent ve i30'u ülkemize getirmeyerek büyük hata yapıyor. Accent'in yokluğunda segment City, Egea ve Taliant'a kalmış durumda

  • Hyundai bir Dünya MARKASI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece bu forumda artilarlar bunu. Baska yerde yazma deli damgasi yersin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli degil Hocam.....Otomotivin besigi Almanyadan yaziyorum, almanlar bile Kabul ediyor neyin ne oldugunu...10 seneye kalmaz binek aractan ticariye kadar Asya yapimi Araclar piyasayi Domine edecek, ahanda buraya yaziyorum.....bir daha yaziyorum

    Fiyat Performans aksesuar vs konusunda Hyundai grubu cok
    iddiali ve Vag grubuna göre bir Tik õnde..nokta !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E75606366 -- 29 Mayıs 2022; 12:49:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen gurbetçi kardeşim. Her şeyinizin yalan olduğu gibi alışmışsın sallamaya. Elinin altında internet varken bile rahat rahat sallıyorsun. Almanlar kabul ediyormuş.


    O yüzden mi Nisan 2022'de VW'nin çeyreği kadar, Audi BMW ve Mercedes'in yarısından daha az, Tesla ile kafa kafaya olacak şekilde Hyundai satıyor? Bu nasıl bir kabullenme? Kaldı ki 2020 ile 2021 arasındaki artışı %1.5 baya kabullenmiş halk.



    Neyse benim tırcı gurbetçim Almanya'nın neyi tercih ettiğini Alman halkından daha iyi bilecek tabii ki. Ne de olsa beşikten yazıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 29 Mayıs 2022; 13:11:48 >
  • Ben yazdiklarimin arkasindayim ,( teyit edilmis ) rakamlara degil yolda olup bitene inanirim. 10 seneye belki kalmaz yine tartisiriz, söz
    ! Kaldiki gurbetcilere yalanci diye hitap etmenizi hic yakistiramadim.
    Gurbetci in Vatanina ,milletine ve memleketine 60 Küsür yildir yapmis oldugu katkilarindan bile haberdar degil, Ulu Önderimizin Profil resmini kullanarak kullanmis oldugunuz bu cümleler yüzünden sizi kiniyorum...yazik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E75606366 -- 29 Mayıs 2022; 13:28:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fantomasds kullanıcısına yanıt

    Nasıl koyacak. Türkiyede kaç tane Staria satacak ki bu pazara özel motor entegrasyonu yapsın. Onu yapabilecek olsa daha ne araçlar var adamlarda.

  • Staria hibrit olmalı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • i20n nin otomatiği de gelse keşke.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.