Şimdi Ara

Hyper Transport Sync Flood Error occurred on last boot, press F1 to resume

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • EDIT: Sistem kilitlenip resetlediğimde bios ekranında şu yazıyı yazdığını fark ettim
    Hyper Transport Sync Flood Error occurred on last boot, press F1 to resume

Arkadaşlar,

Geçen günlerde topladığım HTPC sistem anlamsız yere kitleniyor.

Öncelikle bileşenler şöyle:

MSI K9N6PGM2-V (MCP61)
    AMD 4850e
    2 x 2 GB OCZ Value DDR2 800
    Sapphire 2600XT
    Seagate 7200.8 250 GB Sata HDD
    Seagate 7200.11 500 GB Sata HDD
    Seagate External 320 GB USB HDD
    Skystar HD2
    Asus VENTO TS-631 250W Kasa

Sıcaklıklar normal seviyelerde.. HDD'ler biraz sıcaktı, kasanın önüne bir fan ilave ettim. İşlemci boşta 38'C civarı.. HDD'lerde 35'C civarı.. anakart da 35'C civarı..

Race driver'ı vs sorunsuz oynuyorum. Sandra gibi kısa süreli performans testlerinde de herhangi bir kitlenme vs olmuyor. Sistmede overclock da yok..

Ancak örneğin emule downloadda açık dururken bir süre sonra sistem kitlenmiş oluyor. Fare, klavye işlemiyor. Dikkatimi çeken, sistem kitlendiğinde işlemci kullanımının %50'lerde bir yerde kalmış olduğu..

Acaba Cool'n'Quiet özelliği frekansları otomatik arttırıp azatırken bir aksama mı oluyor diye, bu özelliği kapattım yine aynı.

Kablosuz fare ve klavye var, onların alıcılarını kasadan uzaklaştırdım.

Ne yaptıysam bulamıyorum

Yardım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 7 Ocak 2009; 23:22:13 >

• oc yapıyomusun
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

oc yapıyomusun

Hayır, hiç bir bileşende overclock yok.

Yalnız enteresan bir nokta var. Everest'te baktığımda bellek veriyolunu 200MHz (400MHz etkin) gösteriyordu.

BIOS'ta Auto'da idi, manual olarak DDR800'e aldımm (sonuçta ramlarin standart frekansı 800MHz.

Acaba yanlış birşey mi yaptım..?
  • bence ramlerın yerlerını bı değiştir ayrıca ramlerı slot a1 ve slot b1 e takılı olduğundan emın ol

sonra ramlerın voltajını ve tımınglerını manuel olarak gırmeyı dene
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

bence ramlerın yerlerını bı değiştir ayrıca ramlerı slot a1 ve slot b1 e takılı olduğundan emın ol

sonra ramlerın voltajını ve tımınglerını manuel olarak gırmeyı dene

hmm.. bi deneyeyim..
  • yanışım varsa düzeltin, 250w yeterli gelmiyor olabilirmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: lervolerto

yanışım varsa düzeltin, 250w yeterli gelmiyor olabilirmi?

Sanmıyorum. Şöyle ki, ekran kartının da devreye girdiği yüksek güç tüketen durumlarda (3D oyunlarda) bir sıkıntıyla karşılaşmadım.

İşlemcim zaten enerji-verimli seriye ait - maks 45W.

Bir de Tchibo'dan aldığım bir watt-metre ile priz tüketimini ölçtüğümde normalde 50-60w, oyunda yük altında 150w civarı görüyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işletim sistemindn kaynaklanıyor olabilirmi bekleme, harddiski kapat vs.
  • Sistem kilitlenip resetlediğimde bios ekranında başlıktaki yazıyı yazdığını fark ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 7 Ocak 2009; 23:21:20 >
  • Aynı dertten bende muzdaribim az önce Msı ile görüştüm live update yapın olmazsa bize yollayın dediler.
  • Çözüm : bios update .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 1 Temmuz 2011; 15:26:45 >
  • Aynı hatayı ben de almaktaydım ancak sonunda kurtuldum.

Bilgisayarımı overclocklu halde kullanmaktaydım kaldı ki 1 yıl boyunca aynı ayarlarda stabil halde kullandım ancak bir gün bu hatayı almaya başladım ve hata sıklaştı.

Msi live'dan tüm updatleri yaptım ve hala hata veriyordu.
    Hatayı bios ekranın da bile aldığım için sorunun donanımsal olduğuna karar verdim.
    Biosu stok ayarlarına getirdim hata devam etmekteydi.

En son olarak bios pilini çıkardım ve biosu resetledim. Bu sırada ekran kartını ve güç bağlantılarını söktüm ve tekrar taktım. Şu ana kadar daha hata almadım.

CPU ve GPU stres testleri gerçekleştirdim herhangi bir hata ile karşılaşmadım.

Umarım hatayı alan diğer arkadaşlara yol gösterir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.