Şimdi Ara

Huzurlarınızda 1 GHz işlemcili ve Symbian Anna işletim sistemli Nokia 500 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
1
Favori
62.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • geçiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    quote:

    Orijinalden alıntı: Afterdarq

    quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    quote:

    Orijinalden alıntı: nemf2bone

    arkadaşlar yorumlarınızı okudum yorumların çoğu çok profesyonelceydi..o yüzden sizlere bu bölümde sormak istiyorum
    nokia c6-01 almayı düşünüyorum fiyat 610-630 civarı bu telefon alınır mı alınmazsa hangi telefon alınır bu fiyatlarda ?

    hizlial da sony ericsson xperia neo 730tl. 100tl daha ver sefasini sur. 5 sene oncesinin cop yazilim ve donanimiyla cebellesme.

    Yeni Symbianları görmeden, bilmeden atıp tutan böyle gayrı ciddi yorumlara aldanmayın arkadaşlar. O herkese önerdiğiniz telefonun batarya süresi ve konuşma kalitesi bu telefonun yanından bile geçemez.
    Çöp yazılım dediğiniz kendi başına bir mobil işletim sistemidir, işkembeden sallamayın. Önermiş olduğunuz android işletim sistemi kendi başına bir işletim sistemi bile değildir, linux çekirdeği kullanır.
    Google mühendisleri sizin her hareketinizin suyunu çıkarıp ondan para kazanmak istemesinden kaynaklı çok çeşitli kodlar barındırır ve kesinlikle tam açık kaynak kodu kullanmazlar. Üstelik andoid hali hazırda bir donanım canavarıdır, o yüzden 1ghz lık bir Symbian ile 1ghz lık Android işletim sistemli telefonun performansı aynı olmaz... Tek çekirdekli ve 1 ghz işlemcili size göre az ram li Nokia telefonlar gördüğünüz de de yahu bu Nokia tarih öncesi çağlarda kalmış filan diye de yorum yazmayın, düşük işlemci kullanması kullandığı işletim sisteminin performansından kaynaklıdır...
    Haa ben Symbian çok iyidir de demiyorum ama lütfen ayva ile armutu kıyaslamayın...

    gereksiz savunma refleksi gostermeden once yaziyi dikkatli okuyun. bu yorum 1ghz nokia 500 icin degil, 680mhz nokia c6-01 icin yazildi. 600mhz arm11 ilk iphone un tam 5 sene once 2007 de kullandigi islemciydi ve o zamanki ios bile simdiki symbiandan daha kullanislidir. yani 5 sene oncesinin cop yazilim ve donanimi. keza c6 yi elime aldigimda o ilk iphonedaki isigi bile goremiyorum.

    dediginiz dogru 1ghz symbian ile 1ghz android in performansi ayni olmaz. cunku symbianlar arm 11 kullaniyor. ayni frekansda cortex a8 islemcinin %60 performansini gosterir. (bu veriyi arm in kendi sitesinde verdigi benchmarklara dayanarak soyluyorum.) simdi hic tutup bana nokianin ve gecebeksinin dalvik virtual machine dolmalarini saymayin cunku android in isletim sistemi ve kritik sistem dostalari makina kodundadir, virtual machine kullanmaz. sadece uygulamalar java bytecode dur onlarda hizli kullanim icin jit tarafindan makina koduna cevrilerek dalvik cache de saklanir. ha dogrudur duzgun kullanim icin android daha kuvvetli islemci ister ama bu daha cok is yaptigi ve daha gorsel oldugu icindir. tersini soylemek; daha az islemci istemesinden pentium makinali windows95 in, inter core islemcili window7 den daha basarili oldugunu iddia etmek gibidir.

    son olarak anroid kendi basina isletim sistemi degildir derken linux cekirdekli olmasini belirtmeniz linux a ne kadar yabanci oldugunuzu gosteriyor. esas linux cekirdekli olmasi gercek bir isletim sistemi oldugunu gosterir. linux hemen her donanimda kullanilabilen, internetin omurgasi serverlari calistiran gercek bir bilgisayar platformudur. symbian gibi telefona muzik, foto ozelligi kazandirmak icin yazilmis cakma bir isletim sistemi degil. tamda bu sebebden symbian ios ve android in yaptigi isleri yapmaya kalkdiginda cuvallamis ve sayisiz sorunlar cikartmistir. cunku bilgisayar icin yazilmis bir isletim sistemi degildir.

    Kusura bakmayın ama ben konu başlığı üzerindeki model üzerinden konuştuğunuzu varsayarak onları yazdım... Zaten konu başlığında ne varsa altındaki yazışmalar da bu konu üzerinden olmalı, konu dışındaki yazılar ilgili diğer konular altında olmalı... Yani her ne kadar yazdığınız şeyi görmemiş olmamın benim suçum olduğunu ima etseniz de farklı modele ait bir takım yorumları nokia 500 konusu altında yazmanız aslında sizin suçunuz...

    Android'in daha görsel ve daha çok iş yaptığını bu yüzden çok donanım tükettiğini ima etmişsiniz. Yanılıyorsunuz bu onun kodunun çöpler ile dolu olduğu anlamına gelir. Bir program veya kod ne derseniz deyin ne kadar yalın ise o kadar iyidir, hayatımın tamamında olmasa bile bir kısmında kod yazdığım için en azından bu kadarını bilebiliyorum... Buna windows 95 ile windows 7 kıyaslamasını örnek göstermek yine ayva ile armutu kıyaslamasına girmek ile denktir. Hiçbir alakası yoktur dediklerim ile. Bende n8 olduğu için benzer çekirdekli ve ramli android telefonlar ile kıyaslıyorum, performans konusunda kıyas kabul etmiyorum, o kadar güveniyorum telefonuma ve bir sene önce ne kadar paraya aldıysam sıfırı da hala aynı paradır... Bu bile kalitesinin anlamını ifade edebilir tek başına.

    Kendi başına bir işletim sistemi olması için kendi çekirdeği olması gerektiğini ima ettim...Linux çekirdeği üzerine yazılması onu tek başına bir işletim sistemi yapmaz, olsa olsa bir linux dağıtımı yapabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afterdarq -- 16 Şubat 2012; 11:05:23 >




  • Yalniz bu sisteme bu sistem hic gitmemis. Tasarim cok kaba duruyor bence,takoz diye tabir edilen telefonlardan olmus.
  • bende kod yaziriyorum. tabiyki ayni isi yapan yalin daha basit kod herzaman en iyisidir amma ayni isi yapan. win95 ile win7 benzetmesi hicde elma armut degil. onlarda isletim sistemleri. eger yeterince kuvvetli islem gucunuz var ise daha gorsel ve islevsel bir arayuzun daha fazla sistem kaynagi tuketmesini elestirmek anlamsizdir. bende bunu anlatmak icin yapilmis cok uygun bir benzetme. acikcasi nokia c6 yada n8 kullandigimda kendimi atari devrindeymis gibi hissediyorum. cift cekirdek son nesil bir islemciinin 15$ oldugu bir devirde, eskimiz arm11i kullanipda sistem verimliliginden bahsetme komik kaciyor. zaten bu dolmayida kimse yemiyor, nokianin satis grafikleri ortada.
  • arkadaşlar bu telefonu kullanan var mi yani nokia 500
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    bende kod yaziriyorum. tabiyki ayni isi yapan yalin daha basit kod herzaman en iyisidir amma ayni isi yapan. win95 ile win7 benzetmesi hicde elma armut degil. onlarda isletim sistemleri. eger yeterince kuvvetli islem gucunuz var ise daha gorsel ve islevsel bir arayuzun daha fazla sistem kaynagi tuketmesini elestirmek anlamsizdir. bende bunu anlatmak icin yapilmis cok uygun bir benzetme. acikcasi nokia c6 yada n8 kullandigimda kendimi atari devrindeymis gibi hissediyorum. cift cekirdek son nesil bir islemciinin 15$ oldugu bir devirde, eskimiz arm11i kullanipda sistem verimliliginden bahsetme komik kaciyor. zaten bu dolmayida kimse yemiyor, nokianin satis grafikleri ortada.

    Dostum tabi kendince sende haklısın fakat bir de şöyle düşünmek lazım, yorum yazdığımız cihaz bir telefon... Cep telefonu, yani mobilite ön planda. Bu bağlamda bu tür cihazların çok hafif, işletim sisteminin çok yalın, işlemcisinin olabildiğince az enerji tüketen cihazlar olmalı yada batarya teknolojisi çok yenilikçi birşeyler olmalı ki elindeki telefon bir günü bile geçiremeden elinde tık diye bayılıp gitmesin.
    Sonuç olarak ister beğenirsin, ister beğenmezsin ama şu anda bu telefon, heleki avea kampanyası ile tam bir f/p şampiyonu. Yani Nokia ucuza çok iyi bir telefon yapmış, üstelik eski symbian gibi değil yenisi çok farklı inan bana, avea da bir kampanya ile bunu taçlandırmış...
    Nokia'nın satış grafikleri ortada... Tekrar yükselişe geçiyor...
    Gerçi Nokia az bile satsa ki başka insanların Nokia hakkında ne düşündüğü benim umrumda bile değil ama telefon denince benim aklıma Nokia geliyor. Dolma yemek filan değil bu tamamen ihtiyaç meselesi... Marifet telefonu çift çekirdekli yapmak değil bu arada hocam, en yoğun kullanımda bile en az 2 gün şarjının gitmesini sağlamakta.
    Sağlıcakla kal.




  • daha ortada bir nokia 500 gormedim. gorenide henuz gormedim. yukseliyor dediginiz satislarda avrupa amerikadaki 1milyon lumia satisi.

    hep altini ciziyorum nokia telefon uretiyor ama apple ile google pda mobil bilgisayar uretiyor. bu yuzden oncelikler farkli. bu yuzden nokia bu isi kiviramayip baska bir bilgisayar firmasinin eline dusmedimi. hatta bu ortaklik icin meego yu feda etmedimi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    daha ortada bir nokia 500 gormedim. gorenide henuz gormedim. yukseliyor dediginiz satislarda avrupa amerikadaki 1milyon lumia satisi.

    hep altini ciziyorum nokia telefon uretiyor ama apple ile google pda mobil bilgisayar uretiyor. bu yuzden oncelikler farkli. bu yuzden nokia bu isi kiviramayip baska bir bilgisayar firmasinin eline dusmedimi. hatta bu ortaklik icin meego yu feda etmedimi

    Nokia 500 Türkiyede satılıyor arkadaşım görmediysen de google da filan aratıp görebilirsin.

    Nokia satışları sadece Lumiadan ibaret değil kaldıki Lumia serisi henüz yeni yeni çıkış yapıyor. Bunun içinde istersen youtube dan inceleme videolarını izleyebilirsin. İzleki gör bakalım yalın işletim sistemi (donanım canavarı olmayan) nasıl olur.

    Valla Nokia akıllı telefon üretmiyorsa demek ki benim bir seneden fazladır kullandığım ve performansından çok memnun kaldığım özelliklerini iphonu ve androidi olan arkadaşlarıma gösterdiğimde şaşırıp kaldıkları telefonum N8 Nokia değil sahte... Vay be...

    Bu arada resme yanlış tarafından bakıyorsun ve aldanıyorsun, microsoft mobil pazara yeniden güçlü bir şekilde girmek için kendisine kendisi gibi güçlü stratejik bir ortak aradı ve buldu. Yoksa kimse kimsenin eline düşmedi...

    Meego geleceği olan bir işletim sistemiydi ama Nokia telefon satışları için önceliği şu 3 işletim sistemine verince otomatikman atıl kaldı... Windows mobile, Nokia Belle, Nokia asha

    Bu arada Yeni windows phone lu nokia modellerini de görmeden duymadan incelemeden Nokia ve Microsoft hakkında bu kadar atıp tutmayın lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afterdarq -- 17 Şubat 2012; 13:03:46 >




  • Nokia 500 satılıyor ama ben fiyat farkına bakıp 603'ü aldım.
  • nokia500 satilmiyor gibi bir sey soylemedim. satmiyor dedim. ama anlasilan siz farkli bir gerceklikde yasiyorsunuz. daha fazla tartismanin bir anlami yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    nokia500 satilmiyor gibi bir sey soylemedim. satmiyor dedim. ama anlasilan siz farkli bir gerceklikde yasiyorsunuz. daha fazla tartismanin bir anlami yok.

    "daha ortada bir nokia 500 gormedim" O zaman bu cümleyi de siz kurmadınız kusura bakmayın yine bizim hatamız olmuş yanlış görmüşüz...
    Evet bence de sizle daha fazla tartışmaya girmenin bir manası yok...
    Malumunuz zeytinyağı gibisiniz...
  • Daha geniş ve ince bir tasarım olmalıydı.
  • 1:30



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -apu- -- 17 Şubat 2012; 15:50:10 >
  • Adam nokia yı savunuyor ya , savunamaması için bir kodak örnegıne ıhtıyacı var anladıgım kadarıyla.

    Nokıa akıllı telefon pazarında bitmiştir , azcık teknolojıyı takıp eden herkes bunu bilir ve wındows ısletım sıstemıyle cıkaracagı yenı telefonlarda bu düşüşün önüne gecemeyecektir. Devir ios ve android devridir.
  • nokiami isterse bedava versin almam artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında nokia dan başka telefon tanımam diyordu herkes. Şimdi motorola bile nokiadan daha başarılı nokia şuanda akıllı telefonlarda bitik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PlayMakers

    Adam nokia yı savunuyor ya , savunamaması için bir kodak örnegıne ıhtıyacı var anladıgım kadarıyla.

    Nokıa akıllı telefon pazarında bitmiştir , azcık teknolojıyı takıp eden herkes bunu bilir ve wındows ısletım sıstemıyle cıkaracagı yenı telefonlarda bu düşüşün önüne gecemeyecektir. Devir ios ve android devridir.

    Sende azıcık teknolojiyi takip ediyor olsan microsoft'un windows 8 ile gümbür gümbür telefon, tablet ve pclere geldiğini bilirdin...
    Üstelik hadi geçtim windows 8'i nokia lumia inceleme videolarını azıcık incelesen işletim sisteminin sizin gibiler tarafından az görülen o donanımla nasıl şakır şakır aktığını da görürdün...
    Ama saplanıp kalmışsınız bir ios ve androide...
  • Dün kız arkadaşıma avea kampanyası ile aldık. Benim beklediğimden çok daha iyi bir cihaz. Hemen güncellemesini yaptık 380 Mb dosya indirip telefon yükledi. Bence bu fiyata alınabilecek en güzel cihaz. Dokunmatik hassasiyeti ekranın renkleri vs. gayet güzel arada çok ufak takılmalar olsada bence can sıkacak birşey değil.

    Markent önceki sürümlerden daha güzel bence. Ayrıca 10 tane felan size ücretli program hediye ediyor Nokia.

    Ön yargılardan biraz sıyrılıp ihtiyaçlarınızın neler olduğu ve neyin sizi tatmin edeceğini hesaplayarak ürün bakmanız daha iyi olur.

    Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogz2232


    quote:

    1 GHz hızında çalışan işlemciyle gelen Nokia 500, Symbian Anna işletim sistemini kullanıyor.<br />
    Kamera 640 x 480 piksel çözünürlüğünde saniyede 15 kare video kaydedebiliyor.</div>



    Bravo Nokia



    mükemmel fevkalade.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moondalina

    1 GHz diye tutturanlara gelsin bu telefon. Tabi bunada bi kulp bulursunuz.

    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.