Şimdi Ara

HÜRNET Kullanan Varsa Yardım / Fatura Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
6
Favori
9.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aman hürnetten uzak durun.Fatura olayı o kadar büyük bir dert ki.

    Sadece şu anda yaşadığımı anlatayım.

    Adamlar zorunlu olduğu halde eve fatura göndermiyor,şikayet edecem vb dersen faturanın fotografını cekıp mail atıyorlar.Yoksa sadece sms ile bilgilendiriliyorsun.

    Hadi hepsini kabul ettim geçen ay bu gün son yoksa netiniz kesilecek diye mesaj attılar gittim bankadan ödeme yaptım,yine de interneti kestiler,ısrarla sordum açma kapama ücreti alınmayacak dedi,bu ay 15 tl açma kapama yazmış.

    Yine hepsini geçtim,her ay ayın 22 si son ödeme olurdu.

    Bu ay 16.06.2016 son ödeme tarihi diye mesaj geldi.Peki sizce bu mesaj ne zaman gelmiş olabilir.

    Söyleyeyim 15.06.2016 saat 23.22 de geldi.Yani gece mesaj atıyorlar, ertesi gün son ödeme tarihi diyorlar.

    Ve 16.06.2016 da gelen mesajda ödemeyi yapmazsanız internetiniz kesilecek diyorlar.


    Fatura gönderme yok,mesaj ile ertesi gün için son ödeme diye bildirim geliyor,arıyorum açan yok günlerdir,mail atıyorum cevap yok.

    Her zaman bankadan ödeme alırlardı, bu ay iban numarası vermiler hep

    Önden ödemeli çalışıyorlar, yani sonraki ayın faturasını önceki ay öndüyorsunuz.Paralı alıp kaçıp gidecekler mi acaba diye kuşkulanmıyor bile değilim.







  • Aynen öyle dostum ben tüketici haklarına kadar gittim bu durum için oradaki arkadaş bunların dolandırıcı olabileceğini dahi söyledi biz hürnet mağdurları örgütlenip bunlara karşı birşeyler yapmalıyız.
  • nasıl bir bahtsız bedeviyim anlamıyorum ki nereye bulaşsam dolandırıcı çıkıyor, pcdepodan pc aldık adamlar kepenk attı, burdan taahhütlü net aldık ulaşamıyoruz. ne saçma sapan bir sistemdir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Napıcaz peki bunlara karşı ellerinde sözleşmemiz var bide.
  • yok mu arkadaşlar müsteri temsilcilerinin sahsi numaraları veya mailleri bulunan biri ordan ulaşalım. hem netten faydalanamıyoruz hem de fatura işliyor kepenk mi indirdiler naptılar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Michael.

    yok mu arkadaşlar müsteri temsilcilerinin sahsi numaraları veya mailleri bulunan biri ordan ulaşalım. hem netten faydalanamıyoruz hem de fatura işliyor kepenk mi indirdiler naptılar

    ben cuma günü havale yapmıştım internet kesilmedi ama ulaşamıyorum kimseye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anras321

    Napıcaz peki bunlara karşı ellerinde sözleşmemiz var bide.

    Sözleşmelik bir sıkıntı yok ta sıkıntı işte net kullanamamak.

    Yoksa zaten adamlar baştan fiyasko,tüketici hakları gereği adamlar fatura son ödeme tarihinden 5 gün önce posta ile fatura göndermek zorunda,adamlar mail ile bile göndermiyor hatta son fatura tarihini 5 gün geriye çekip,son ödeme tarihi ayın 16 sı diye ayın 15 inde mesaj atıyorlar.

    Ben btk ile sahsi olarak iletişime geçmeye çalışacağım, detayları buraya yazarım.
  • Tamam bende firma ile yaşadığım gelişmeleri buradan size ileteceğim.
  • Telefonları açan yok. Maile cevap veren yok. Karşıda muhatap yok.
  • Evet arkadaşlar bende netim kesildiği için yaklaşık 8 gün önce sabah aramaya başladım musteri hizmetlerini en sonunda saat 11 de birisi açtı yatırdığı fatura gorunmuyormus mail attım dekontu açtılar ertesi sabah geri kapandı net. Adama bana özge hanımı baglayin dedim. Onlar işten çıkarıldı dedi ve o andan sonra musteri hizmetleri iptal. Muhatap yok. Hrc iletişimde aynı durumda ya battilar. Ki büyük ihtimal battiLar. Hepimize geçmiş olsun iki aylık taahhutum kalmisti. Bana sürekli farklı miktarlarda fatura mesajları geliyor. Ama faturayı yatirmiycam. Takı müşteri hizmetleri devreye girerse belki. Onu bırakınca yeni bi firma bakmaya başladım ben net yok. Önerisi olan varsa yassin Ttnet kullanmak diye yeminliyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zemin30 -- 22 Haziran 2016; 23:42:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sürekli mail atın ve mailleri de çıktı olarak alın arama kayıtlarında ekran görüntüsü olarak alin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zemin30 -- 22 Haziran 2016; 23:39:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zemin30

    Evet arkadaşlar bende netim kesildiği için yaklaşık 8 gün önce sabah aramaya başladım musteri hizmetlerini en sonunda saat 11 de birisi açtı yatırdığı fatura gorunmuyormus mail attım dekontu açtılar ertesi sabah geri kapandı net. Adama bana özge hanımı baglayin dedim. Onlar işten çıkarıldı dedi ve o andan sonra musteri hizmetleri iptal. Muhatap yok. Hrc iletişimde aynı durumda ya battilar. Ki büyük ihtimal battiLar. Hepimize geçmiş olsun iki aylık taahhutum kalmisti. Bana sürekli farklı miktarlarda fatura mesajları geliyor. Ama faturayı yatirmiycam. Takı müşteri hizmetleri devreye girerse belki. Onu bırakınca yeni bi firma bakmaya başladım ben net yok. Önerisi olan varsa yassin Ttnet kullanmak diye yeminliyim.

    Faturaları ödemezsek bu seferde ilerde katlanıcak borca dönüşücek bende seninle aynı durumları yaşadım aynı şeyleri düşündüm fakat dediğim gibi bundan bir süre sonra 300 liralık şeyi ödemedim diye 3000 lira fatura gelsin istemiyorum.




  • Kullanmadığım hizmete ödeme yapmam ve netin kesik olduğunu Türk telekomdan teyit alabilirim maillere cevap verilmiyor telefona bakan yok zaten sözleşme biter. Bide bana gönderdikleri fatura miktarı sürekli değişik bir günde 10 tane mesaj geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zemin30 -- 23 Haziran 2016; 8:03:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu hukuken kanıtlayıcı elimize bi belge birşey alıp tüketici haklarına yada btk ya falan şikayet edelim en olmadı bu insanlar şarlatan işin açık yolunu bilirler kardeşim.
  • yuh yazıklar olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Sözleşmenin Feshi

    6.2.1.SÖZLEŞME’de yazılı olan mükellefiyetleri yerine

    getirmeyen TARAF, SÖZLEŞME’ye aykırı davranmış olur

    ve diğer TARAF’ça SÖZLEŞME ve/veya EK(LER)’i

    feshedilebilir. İşbu SÖZLEŞME’yi, TARAFLAR’dan birinin

    herhangi bir sebeple feshetmesi durumunda, TARAFLAR, HÜRNET A.Ş. kayıtlarına göre doğmuş tüm borçları

    ödemekle yükümlüdür.



    quote:


    -Sözleşmeden dönme, Borçlar Kanununun 125.ci maddesi ile alacaklıya tanınan üçüncü imkan sözleşmeden dönmektir. Sözleşmeden dönmek, temerrüdün kusur şartı aranmayan sonuçlarından biridir. Burada iki tarafa tam borç yükleyen sözleşmelerin bir özelliği ortaya çıkmaktadır. Diğer borç yükleyen sözleşmelerde alacaklıya sözleşmeden dönme hakkı kural olarak tanınmadığı halde burada alacaklıya, sözleşmeden dönme hakkı tanınmıştır. Dönme hakkı bozucu yenilik doğuran haklardandır. Bu hakkın kullanılması ile mevcut bir hukuki ilişki sona ermektedir. Dönme hakkı borçluya ulaştığı anda hukuki ilişki sona erer.

    Sözleşmeden dönme ile sözleşmeyi sona erdiren ihbarı birbirinden ayırmak gerekir. Sözleşmeden dönme, taraflardan birinin, sahip olduğu hakka dayanarak, geçerli bir sözleşmeyi tek taraflı olarak ve geçmişe yürürlü olarak sona erdirmesidir.

    Sözleşmenin sona erdirilmesi ihbarında ise ifasına başlanmış sürekli edimli sözleşmelerde, borçlunun temerrüdü halinde alacaklı, sözleşmeyi tek taraflı bir beyanla süresinden önce sona erdirmektedir. Alacaklı, sözleşmenin süresinden önce sona ermesi yüzünden uğradığı zararın giderilmesini isteyebilir. (B.K.md.126 )



    Arkadaşlar, eğer borcunu ödediği halde interneti borç yüzünden kapanan varsa, kanuna göre sözleşmeyi feshedebiliyor. Sözleşmeyi feshetmek isteyen arkadaşların hurnete bir şekilde bildirim yapması yeterli, mesela fax yoluyla, yine de daha detaylı bilgi için avukat arkadaşlara danışın. Siz bildirimi yaptıktan sonra borç çıkarsalar da ödemenize gerek yok olası bir icra davası durumunda bu bildirimi ileri sürerek lehte karar verdirebilirsiniz. Ayrıca tazminat davasıyla da ödenilen tutarlar geri istenilebiliyor bilginiz olsun. Şahsen bu ay kapanırsa internetim turk.nete başvurup hurneti feshettireceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-813D491AA -- 24 Haziran 2016; 19:13:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben beklemeden başvurdum turknete bu ay faturayı yatirmiyorum. Çünkü internetin acilirmi bilemiyorum muhatap yok karşımızda. İki ay taahhudum kalmıştı olmadı öderim iki ayı nasi olsa iki ay sonrada borç çıkarmaya devam edemezler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faturaları güya önden ödemeli alıyorlardı, kafam karıştı.Mesela bu ay 16.06.2016 son ödemeli dedikleri fatura haziran ayına mı aitti?
  • Karşıda görüşebileceğimiz kimse yok bunun hukuken yeri nedir, ben bilgi almak istiyorum yada kapattırmak istiyorum ama karşıda muhattap olacağım biri yok bilen biri varsa yazabilir mi ?
  • arkadaşlar merhaba ben izmirdeki evime yeni modem aldım evde hürnet var kullanıcı adı şifremi bilmiyorum acaba modem otomatik alırmı ve hürnet e fatura yatırdım 120 tl borc mesajı geliyordu mesaj gelmeyi kesti sizce hattım kesilirmi fatura yattıgı gözükmüyormuş gibi bi durum varmıs sanırım ne yapmalıyım tam olarak ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.