Şimdi Ara

Hükümetin cep telefonları ile alıp veremediği ne? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
3
Favori
23.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
399 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gerçekler bir gün çıkacak.

  • arkadaş hükümetin alıp veremediği cep telefonlarıyla ne demiş. bu soruyu daha genel sormak lazım. Bu coğrafya ve bu coğrafyadakilerle alıp veremediği ne acaba?

  • İthal olduğu için devlet yurtdışına döviz çıkmasını engellemek adına tedbir uyguluyor. Yakıt gibi elektronik eşya gibi ithal ürünlerde vergiyi de yüksek tutarak insanların kullanımını azaltmak ve döviz çıkışını yavaşlatmak istiyorlar.

  • ne alıyorsunuz almayın ozaman satışları düşssün,selfie çekmeyi hava atmayı evladından önemli gören tiplere müstehak daha çok koyarlar çünkü peynir ekmek satıyor bu ülkede..araba fiyatında olsa bile yine satış rekorları kırar bu ülkede alan memnun satan memnun....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ağustos 2020; 12:54:33 >
  • antylwa kullanıcısına yanıt

    Tabii yahu...Biz niye düşünemedik bunu?...

    Onun için yıllardır dışarıdan karkas et,canlı hayvan ithal ediyorlar,onun için buğdayı,bakliyatı,mercimeği dışarıdan ithal ediyorlar değil mi?...

    Elin gavuruna çuvalla döviz gönderirken üretim yapabilsin diye kendi çiftçisine iki kuruş fazla para vermiyor yerli ve milli olanlar...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tersosmos

    Zamanında 1.5 asgari ucret parasını ptt ye hat açma parası olarak ödendiğini ayrica simkarta 40 dolar ödediğimizi hatırlayanlar burada mi

    Asgari ücret 4 milyon bir telefon 30 milyon olduğunu hatırlatmak isterim

    Gönül isterki en pahalı telefonu 100 dolara alalim.

    BANANE ABİ 20 SENE ÖNCESINDEN.NE KADAR GECMIS TAKINTINIZ VAR. ŞİMDİYE BAK. HANI BIZI KISKANAN ALMANLAR VARYA ONLAR ICIN TELEFON ALMAK SAKIZ ALMAK GIBI. ARABA ALMAKTA BIZDEKI TELEFON ALMAK GIBI. HALA 20 SENE ÖNCESINI SOLEYIP DURMAYIN BIKTIK BE. BU GENCLER SIZDEN BIKTI BIKTI BIKT

  • D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt

    Dostum seni anlıyorum bu adamlar çok iyi falan demiyorum. Eğer yüksek katma değerli ürün üretmek için kullanılabilecek kaynakları inşaata gömmeselerdi muhtemelen buna ihtiyaç kalmayacaktı. Bu konuda haklısın.


    Ancak bir yanlış anlamayı da düzeltmek istiyorum. Türkiye tarım açısından çok verimli bir ülke değil. Özellikle akdeniz coğrafyası tarih boyunca kuraklık ve düzensiz iklim ve yağış rejimi nedeniyle istikrarlı bir üretime sahip değil. Türkiye'de de tarım alanları, meralar ve ekilip biçilebilir coğrafya bize öğretilenden hem az hem de verimsiz. Yani Türkiye'nin her ürünü üretip tamamını 80 milyona yetirme şansı yok. Bir dönem bir ürün ekilirken diğer dönem başka ürünler ekiliyor ev üretim eksiğini ülke ithal ederek karşılıyor. Et konusunda da aynı şey geçerli, meraların yetersiz olması ve yemin tohumun ithal ve pahalı olması zincirleme bir reaksiyon yaratıp et üretimini düşürüyor ithal edilmek durumunda kalıyor ki burada sebep yanlış vergi politikası ve doların devamlı artması nedeniyle bizzat hükümet.


    Cevabım aslında başlığaydı, devlet kendi üretimi olsa onu satsa anlarım ama yerli üretim de yok o halde neden cep telefonlarına zorluyor ? Sadece cep telefonlarına boyuna vergi getirmiyor ki. Her ithal elektronik eşyaya devlet inanılmaz vergi koyuyor çünkü açık açık satılmasını çok istemiyor. Neden tarım ürünleri ya da hayvanlar için bu geçerli değil peki ? Çünkü teknolojik ürünler yüksek katma değere sahiptir. Türkiye'ye bakabilirsin bu konuda, telefon satan üreten ülkeler zenginken tarımsal üretimi zannedilenden yüksek olan ve ciddi bir ihraç kapasitesi olan türkiye zengin değil. Bunun sebebi tarımsal ve hayvansal ürünlerin katma değerinin düşük, teknolojik ürünlerinse yüksek olması. Yani sarfettiğiniz emeğin karşılığında aldığınız oran teknolojik ürünlerde hayli yüksekdir bu da ithal eden ülkelerde parasal olarak ekonomik dengesizliğe neden olmakta.





  • kalavar kullanıcısına yanıt
    20 sene sonrada sen bahsedersin emin ol

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aerospace kullanıcısına yanıt

    Hocam boşverin bu arkadaşı. Başka forumun kadrolu ak ekip mensubu bu arkadaş. Oralarda borusu ötüyordu çünkü arkasına admin, supermod, mod almış birlikte ahkam kesiyorlardı 8-10 kişi.


    Şimdi gelmiş buraları karıştırıyor. Anlamaz onlar.


    Tarihi Çankaya köşkünü ne hale getirdi bu zihniyet. "HOR YORDO SOROY VOR" diyorlar.

  • adamlar iki kulağın birden arkasına hönkürüp bizden de zevk vergisi alıyor, siz hala telefon diyorsunuz :D

  • benim burada yorumun şu maalesef biz türk milleti olarak hava atmaya bayılıyoruz cebimizde paramız yok ama taksitle telefon alabiliyoruz. telefon derken son model hemen yeni bir modeli gelincede taksidi bitmeden değiştiriyorlar sonra kredi kartı borcum neden bitmiyor. herkes için bunu söyleyemem ama bilinçsiz tüketim yapanlar çoğunlukta

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir kafa vallahi anlamıyorum.
    Milletin ne sıklıkta ne aldığı sizi neden bağlıyor.İnsan bir kere geliyor hayata
    Arabaya hevesi olur,telefona hevesi olur, ayakkabıya olur kime ne?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Balon bir konu.

  • Artık şu ötv yi cep telefonlarından tamamen kaldırsınlar çünkü zaten dolar yüksek birde vergiler yüksek olunca temel ihtiyaç olan cep telefonunun yanına yaklaşılamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A50721E71 -- 26 Ağustos 2020; 16:36:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt

    İyi hoş yazıyorsun da söyle bakalım götü boklu Bulgaristan, Sırbistan veya Arnavutluk gibi ülkelerde bile nasıl daha ucuz olabiliyor bu ürünler?

    Demek ki ufacık ve dandik ekonomileri olmasına rağmen bunu bir şekilde kendi vatandaşına az yansıtabilecek kadar kafaları basıyor :)

    Ki bu ülkeye ithalat çılgınlığını getiren ilk Özal, sonrasında ise Akp hükümetidir. "Paramız var ki alıyoruz" diyerek değil sadece teknoloji ürünlerini; tohumundan gübresine, tarım ilacından tarım mamüllerine, hayvansal gıdalara kadar ithal edip buradaki üreticinin boğazına çökerken bunları düşünmüyorlardı da şimdi bir insanın telefon gibi temel ihtiyacını karşılaması mı zoruna gidiyor?

    Dünyanın her yerinde genellikle lüks tüketim ağır şekilde vergilendirilir, bizde "ya şu giriş seviyesi telefonlar cidden alınabilir fiyatlarda, basalım vergiyi de fakirler alamasın cari açık düşsün" mantığıyla ucuz telefonlara ekstra vergi çıkartılıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhiteCorpuscle -- 26 Ağustos 2020; 16:42:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • WhiteCorpuscle W kullanıcısına yanıt

    ne alaka bilader o bayıldığın arnavutluk ülkerlnde git cep telefonu satışarı nekadar diye bak,adamlar halen otelelrinde 80 model çevirmeli telefon kullanıyor her giitğimde sanki kendimi öyle bir geçer zamanki dizi setinde sanıyorum  bir kendi ülkende bak önemli olan fiyatı değil alınabilirliği,senin ülken zirvelerde bu konuda..hatta bir çok gelişmiş ülkenin ilersinde pazar payı dev oldu,pahalı kabul ediyorum ama alan memnun, satan memnun,devlette memnun,karşılıklı memnuyet olmasa satılmaz.. memnun değilseniz almayın ama huylu huyundan vazgeçmez hesabı bu ülke..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ağustos 2020; 17:46:20 >
  • ne alaka "islamı seçtik diye mi" tamamen küçük beyin sendromu bu soru.

  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.