Şimdi Ara

Hükümete en sağlam eleştiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Et ithal ediyoruz, ekmek yapılan buğdayı ithal ediyoruz, mercimeği falan ithal ediyoruz. Ispanağın bile bir kısmını ithal ediyormuşuz. Taşıma suyla değirmen dönmez, bazı şeyleri muhakkak kendimiz üretmemiz yetiştirmemiz lazım. Daha ne eleştiri yapalım arkadaş bunlar gayet yeterli bunlara oy vermemek için. Birazcık aklı olan vermez yani. Sonra diyorlar akp lilere küfrediliyor inadına akp ye vereceğiz falan. Alın size en kibarcasını en kısasını yazdım. Daha söze ne hacet?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 20 Şubat 2018; 10:35:37 >



  • Şanlı yüce Türk Milleti'nin evlatlarının Bu günlerin hesabını kan Kustura kustura soracaklarını bildikleri için istemeseler bile AKP vermek zorundalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarım politikasını maalesef AKP kendi eliyle çökertmiştir, aynı zamanda tarımla bağlı olarak hayvancılığı de bitirmiştir.

    Yanlış politikalar, yabancı sermayeye verilen imtiyazlar, yerli üreticiye adeta tarımdan uzak durması için bindirilen vergiler. Bu durumun tek sorumlusu AKP hükumeti politikalarıdır.

    Ancak bir çiftçi kurtuluşu için ancak AKP'ye oy verebilir. Çünkü çiftçinin esas işi tarımı elinden aldı ama başka bir şey verdi.

    İmar yasası, inşaat sektörü ve müteahhitlik mesleği ile çiftçinin tarım arazisini değerlendirme şansı.

    Hükumet bu konuda imar yasasını keyfi olarak değiştirdi, inşaat sektöründekiler imara açılan yerlere uçuştu, müteahhitlerle yapılan pazarlıklarla da çiftçi kendi işi olan tarımı normal vergi oranları ve maksimum devlet desteği ile bile yapsa, çok uzun zaman dilimi sonrası sahip olacağı ev ve tarımsal faaliyetlerden oluşacak birikimlerini, bu yeni sektörle hem çok kısa bir zaman diliminde elde edecek, hemde tarımsal faaliyetlerin verdiği zoruluğu çekmeyecek.

    Ver arsayı müteahhite 2 daire, 1 dükkan karşılığında biraz da para ile. Parayı at bankaya aylık %12 faizden işlesin, evin 1 ini kiraya ver, birinde kendin otur, dükkandan da her ay kira gelsin.

    Allah aşkına burada evet AKP hükumeti sorumlu da vatandaş değil mi? Hani nerede bin bir fedakarlıkla kazanılmış Kurtuluş savaşında ki insanların gösterdiği fedakarlık, miili ruh, ortak akıl?

    Turizm bölgesinde arsası olan, imarın değiştirilip, arazisine otel değil, residance dikmek istiyor, getirisi fazla olduğu için,

    Tarımsal alanı olan çiftçi, 'Yeter be ekiniyle, hasatıyla, tarlayı sürmesiyle uğraşacağıma, atlarım kendi arabamı sürerim mantığında yeşilmiş, doğaymış, organikmiş, ürünmüş düşünmeden ekin alanına imar istiyor.

    Orta ve küçük esnafı ve rekabeti düşünmeden, hadi onları geçtim, şehir trafiği, bölge yoğunluğu, oluşacak trafik durumunu da hesap etmeden şehrin merkezine dikilen AVMler ve bu AVM'lerin sahipleri.



    Sadece tek suçlu hükumet mi? Bu vatandaşın bencilliği, kendini düşünmesi ne olacak? Yada belki vatandaşlar bu bencilliklerinin karşılığını yasal zeminde istediklerini elde etmelerine vesile olduğu için oy veriyor AKP'ye.

    Çünkü başka partilerin tarım programları belli, imar yasalarında ki görüşleri belli, AVMler hakkında ki fikirleri belli.

    Ama toplumun geneli böyle yaşamak istemiyor olamaz mı? Demokrasi de tam bu noktada amaç değil de araç olarak kullanılmıyor mu zaten.

    Kim suçlu, demokratik plarformda, amacının seçilmek olduğu bir ülke idaresinde, vatandaşına siz ne isterseniz biz yaparız şeklinde vaat veren mi?

    Yoksa ülkeyi kalkındırmak için, şunu şöyle, bunu böyle yapacağız hepimize çok iş düşüyor diyene mi?

    Bu toplumun yapısı ile ilgili bir durumdur, eğer toplumun geneli bencil ise, ilk vaati veren parti hep tek başına iktidarda kalır, çünkü popülizm üzerinden günlük uygulamalarla toplum üzerinde etki yaratıyor. Sınav kalkacak diyor şaak sınav kalkıyor, yerine gelenin içeriği önemli değil, önemli olan halk istedi, onlar yaptı.

    İşte bence zaten sıkıntı AKP veya seçmeninde değil zaten...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 20 Şubat 2018; 11:14:29 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.