Şimdi Ara

Hükümet özel sektör işçisinin(asgari ücretli) vergilerini har vuruyor harman savuruyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
2.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 4100 brüt yalnız.

    Memurlar çıldırıyor memurlar nette. Ama hiçbirinin kafası bu miktarın brüt olduğunu anlayacak kadar basmıyor sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başkaları çok şey diyor ama inanmıyorsunuz. Bunun yerine iktidarda olup her geçen gün daha kötüye giden partiyi destekliyorsunuz. Demek ki durumun iyileşmesini değil sizin için daha kötüleşmesini istiyorsunuz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlbatrosD.IIIFazılBey

    Bu ülkede 7 yıldır asgari ücretle çalışan sayısı açıklanmıyor, en az 10 milyon asgari ücretli var olduğu tahmin ediliyor, asgari ücrete yapılacak çok iyi bir iyileştirme refah seviyesi düşük kesiimini yüzde 99 unun sorununun çözülmüş olması demek, unutma herşey yüksek dolar değil.



    Alıntıları Göster

    daha düne kadar hükümetin hiç birşeyini eleştiremeyen birinden bunları duymak enterasan, biz bunları yıllardır söylüyoruz. Söylediklerimizin 1000' de biri falan. Doları neden ortaya attın anlamadık gerçi    Ülkenin %90 ı asgariye inene kadar ampule devam et sen, bunlar sizin eseriniz.





  • 4100 ne .. tediye ikramiye 5000 i bulacak daha da fazla nerdeyse bir memur maaşından daha fazla . tek farkı memurların yükselme şansı var . ama şuanki şartlarla hükümeti görmüyormusunuz % 12 yi şap diye verdi ilk 6 aya şimdi memurlara %5 i fazla görüyorlar . böyle bir ülkeden daha ne bekliyorsunuz siz maaş konusunda . memurların bile değeri bilinmiyor o kadar ızdırap çalışma emek ile zamanında hakkı ile girmiş yada engeli olup sınavı kazanıp yerleşmiş memurlar bir belediyede çöpçü olan kadar kazanmıyor . ülkede abuk subukluk gelir adaletsizliği had safada . kayırma hak yeme rızk yeme .. neler var daha sayılacak . o yüzden diyorum ya paran olsa bile araba yada lüks eşya alma .

    memurlar aylardır görevde yükselme sınavını bekliyor bazı kurumlar 3 seneyi aşacak hala yapmadı . yıllık bazda enflasyon en düşük % 20 , yapılan zammın neye tekabül ettiğini size söyliyim en fazla 400 450 lira o ada 5500 6000 maaş alan adamın alacağı rakam daha 10 senesini bile doldurmamış bir memurun aldığı zam 400 bile değil 6 ayda zam gelen kirasına mı doğalgaz elektrik suya türlü tüketim ürünlerine gelen fahiş zamlara mı gırtlağına mı özel hayatına mı çoluğuna çocuğuna eşine mi nereye yetsin kardeşim 6 aylık 400 liralık zam ..

    bir de vergi dilimi çıktı verilen zamlar aynen gidiyor . siz daha neyi sorguluyorsunuz bitmiş ülke bitmiş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 14 Ağustos 2021; 2:30:45 >




  • Jeopol kullanıcısına yanıt

    he brüt hee . bi gel bakalım işçi maaşlarını yapanlar ne kadar kazanıyor ... daha bu işin içinde olmayan bi halt bilmeyen birilerinin yapabileceği en basit ve garip yorum da bu olurdu tabii . 4100 en düşük maaşmışmış ... sen gel bi seni işçi mutemetliğinde gezdiriyim kaç para alıyorlar görünce belki senin kafan daha iyi basar .. bilmediğiniz konularda saygısızca yorum yapmayın önce . tediye ikramiyenin ne olduğundan bi haber olup artisliğine buraya gelmiş bilmiş kafalarında yorum yapanlar olarak sizlere esas acısın millet . bu işlerin içinde değilseniz kendinizi küçük düşürecek alaycı yorumlar yapmayın siz rezil oluyorsunuz


    bi git sürekli işçi maaşı ile 10 senesini bile doldurmamış ahım şahım döner sermayesi olmayan kurumdaki 5., 6. derecedeki memurun maaşını karşılaştrın . brütmüş , brütü mü kaldı lann . 5000 tl den fazla alacak tanıdıklarım . adamların aldığı ikramiyelerle toplayıp 4600 tl maaşı zor bulan bir memuru geliriyle karşılaştrın . bazı kurumların ilçe müdürlüklerinde 3 4 bölüme bakan şefler var eğer kafanız illaki az çalışıp çok maaş alıyorlar hurafesinde ise . işçi çalışıyorsa memurda da çalışan var . hükümet şak diye % 12 zammı verirken % 5 zammı memurlara hak görüyorlar . 6 ayda gelecek zamlarla 400 450 tl zammı cebine koyar leblebi alırsın . tek bildiğiniz ohh hoppala paşam malkara keşan . gidin de kurumlar arası maaş dengesizliklerini bi araştrın adalette 2 senelik okul bitiren adam meb de 4 senelik akademi mezunu memurdan fazla alıyor . lise mezunu teknisyen neredeyse mühendis kadar alıyor . bir yerde müdürlük için en aşşağı 10 15 sene hizmeti bulunan adam kazanabilmek için 2 defa görevde yükselmeyi kazanıp kadro için kıçını yırtıyor bir yerde öğretmenler şak diye okul , şube müdürü oluyor . bir devlet hastanesinde dönerden bedava yemekten nasiplenenler bir yerde aylık kazancını yoldu yemekti gibi şeylere dökenler .

    türlü türlü tezatlıklar var .


    milletle alay etmeden önce en azından kendinizi yetiştrin bilmediğiniz konularda , kendinizin ne olduğunu sorgulayın ki rezil duruma düşen siz olmayasınız .

    milletin kendisi , ailesini geçindirebilmek hakkını aramak için düştüğü durum , sinirlerin gerginliği sana alay edilecek bir mevzu olarak görünüyorsa esas alay edilmesi gereken sensin .



    memurlar netteki yapılan yorumların çoğunluğunu hak hukuk davası adına değilde çekememezlik gibi görüyor algılıyorsan sende öyle bir intibaa bırakıyorsa yada için fesattır ya yaşam şartlarını bilmiyorsundur yada bugüne kadar geldiğin görevlerde hep hazıra konmuşsundur. benim anlayabileceğim bu .

    kimsenin kimsenin rızkında gözü yok . ki bu bir tezat görüş gibi görünüyor gerçekten de kazanılan para önemli kamu çalışanlarında , fakat ortam çok müphem ve adalet denge yok lise mezunu teknisyen , 4 senelik okulu bitirip şefliğe atanmış birinden daha fazla maaş alıyor . gel de konuş şimdi niye bu adam benim çektiğimi çekmeden emeğimi vermeden iş yükümün yarısını bile almadan benden fazla alıyor . işçiler mevzusu için de geçerli bu konu . ben yıllarca okıyım akademi bitiriyim kpss kazanıyım 10 senemi bile doldurmadan şap diye geçirilen zamlarla bir işçi benden fazla kazansın . peki ben niye okudum bu kadar sene . allah bana bu yolu verdi şükür ama emeklerimin karşılığı nerde . çektiklerimin karşılığı nerde ? ben öküz müyüm ben sapaklı bir yolda onca sene ilerlerken diğeri geldi dümdüz yoldan sonuca ulaştı .. hak hukuk bu . kazandığın para da önemli ama memurların hadi ekliyorum bazı işçilerin emek sarfeden çoğunluğunun da düşündüğü bu hakkımın karşılığı verilsin . performansa eğitime kültüre gelir adaletine dayalı tıkır tıkır işleyen bir ücret sistemi yok . tabii ki tüm kurumların 657 ye dayalı özlük ve maaş hakları yok , bazılarının kendi kuralları kanunları var , ben misal olarak ortalama maaş veren bir kurumdan bahsediyorum . mesele işinin yüküne göre eğitimine ve kendini yetiştirmene göre adaletli bir maaş sisteminin olması .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 14 Ağustos 2021; 3:47:17 >




  • Ha şunu bilelim. Bu yönetimden bir cacık olmaz. Her işleri algıcılık. 2013 ten beri özel sektör çalışanları, 2015 ten beri kamu çalışanları. Yerin dibine girdi kazançlar. Döviz enflasyonuna göre bile artmadı ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlbatrosD.IIIFazılBey

    Burada sorun kamu işçisi olmamak değil, hükümet ya kamu işçisine yüksek zam yapmasın ya da sektörü özelleştirsin ya da tüm özel sektör kamulaştırılsın, çünkü haksızlıklar oluyor, öbür tarafta özel sektör işçisi bir yandan patronu zengin ediyor bir yandan vergileri ile hükümeti, kamu işçisini memuru finanse ediyor diğer taraftan da kötü çalışma koşulları ve düşük maaş altında eziliyor, patronun zenginliğine zenginlik katmasına sözünü geçiremeyen hükümet bizim vergilerimiz ile kendi çalışanını zengin ediyor.



    Alıntıları Göster

    Günaydın


    Adalet yürüyüşü yapanların yoluna zamanında tezek döküldü kamyonlarla. Dalga geçildi küçük beyinlerce.


    Şimdi adaletsizliği kendince yorumlayıp dert yanıyorsun. Dert yanmak için çok geç kaldın.


    Unutma ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM OLACAK.(TI) Başımız sağolsun.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: estimates29

    he brüt hee . bi gel bakalım işçi maaşlarını yapanlar ne kadar kazanıyor ... daha bu işin içinde olmayan bi halt bilmeyen birilerinin yapabileceği en basit ve garip yorum da bu olurdu tabii . 4100 en düşük maaşmışmış ... sen gel bi seni işçi mutemetliğinde gezdiriyim kaç para alıyorlar görünce belki senin kafan daha iyi basar .. bilmediğiniz konularda saygısızca yorum yapmayın önce . tediye ikramiyenin ne olduğundan bi haber olup artisliğine buraya gelmiş bilmiş kafalarında yorum yapanlar olarak sizlere esas acısın millet . bu işlerin içinde değilseniz kendinizi küçük düşürecek alaycı yorumlar yapmayın siz rezil oluyorsunuz


    bi git sürekli işçi maaşı ile 10 senesini bile doldurmamış ahım şahım döner sermayesi olmayan kurumdaki 5., 6. derecedeki memurun maaşını karşılaştrın . brütmüş , brütü mü kaldı lann . 5000 tl den fazla alacak tanıdıklarım . adamların aldığı ikramiyelerle toplayıp 4600 tl maaşı zor bulan bir memuru geliriyle karşılaştrın . bazı kurumların ilçe müdürlüklerinde 3 4 bölüme bakan şefler var eğer kafanız illaki az çalışıp çok maaş alıyorlar hurafesinde ise . işçi çalışıyorsa memurda da çalışan var . hükümet şak diye % 12 zammı verirken % 5 zammı memurlara hak görüyorlar . 6 ayda gelecek zamlarla 400 450 tl zammı cebine koyar leblebi alırsın . tek bildiğiniz ohh hoppala paşam malkara keşan . gidin de kurumlar arası maaş dengesizliklerini bi araştrın adalette 2 senelik okul bitiren adam meb de 4 senelik akademi mezunu memurdan fazla alıyor . lise mezunu teknisyen neredeyse mühendis kadar alıyor . bir yerde müdürlük için en aşşağı 10 15 sene hizmeti bulunan adam kazanabilmek için 2 defa görevde yükselmeyi kazanıp kadro için kıçını yırtıyor bir yerde öğretmenler şak diye okul , şube müdürü oluyor . bir devlet hastanesinde dönerden bedava yemekten nasiplenenler bir yerde aylık kazancını yoldu yemekti gibi şeylere dökenler .

    türlü türlü tezatlıklar var .


    milletle alay etmeden önce en azından kendinizi yetiştrin bilmediğiniz konularda , kendinizin ne olduğunu sorgulayın ki rezil duruma düşen siz olmayasınız .

    milletin kendisi , ailesini geçindirebilmek hakkını aramak için düştüğü durum , sinirlerin gerginliği sana alay edilecek bir mevzu olarak görünüyorsa esas alay edilmesi gereken sensin .



    memurlar netteki yapılan yorumların çoğunluğunu hak hukuk davası adına değilde çekememezlik gibi görüyor algılıyorsan sende öyle bir intibaa bırakıyorsa yada için fesattır ya yaşam şartlarını bilmiyorsundur yada bugüne kadar geldiğin görevlerde hep hazıra konmuşsundur. benim anlayabileceğim bu .

    kimsenin kimsenin rızkında gözü yok . ki bu bir tezat görüş gibi görünüyor gerçekten de kazanılan para önemli kamu çalışanlarında , fakat ortam çok müphem ve adalet denge yok lise mezunu teknisyen , 4 senelik okulu bitirip şefliğe atanmış birinden daha fazla maaş alıyor . gel de konuş şimdi niye bu adam benim çektiğimi çekmeden emeğimi vermeden iş yükümün yarısını bile almadan benden fazla alıyor . işçiler mevzusu için de geçerli bu konu . ben yıllarca okıyım akademi bitiriyim kpss kazanıyım 10 senemi bile doldurmadan şap diye geçirilen zamlarla bir işçi benden fazla kazansın . peki ben niye okudum bu kadar sene . allah bana bu yolu verdi şükür ama emeklerimin karşılığı nerde . çektiklerimin karşılığı nerde ? ben öküz müyüm ben sapaklı bir yolda onca sene ilerlerken diğeri geldi dümdüz yoldan sonuca ulaştı .. hak hukuk bu . kazandığın para da önemli ama memurların hadi ekliyorum bazı işçilerin emek sarfeden çoğunluğunun da düşündüğü bu hakkımın karşılığı verilsin . performansa eğitime kültüre gelir adaletine dayalı tıkır tıkır işleyen bir ücret sistemi yok . tabii ki tüm kurumların 657 ye dayalı özlük ve maaş hakları yok , bazılarının kendi kuralları kanunları var , ben misal olarak ortalama maaş veren bir kurumdan bahsediyorum . mesele işinin yüküne göre eğitimine ve kendini yetiştirmene göre adaletli bir maaş sisteminin olması .

    Madem bu kadar çok bilgilisin, madem bu kadar idddalısın, pazartesi örnek bekliyorum. Karşılaştıralım. Gerçekten dediğin gibi mi görelim. Ben de pazartesi örnek koymaya çalışacağım.

    Sana hem memurumsu işçinin hem de mühendis olan işçinin tediye dahil maaşlarını benim çalıştığım kurum için göstereceğim. Hatta şu çok yüksek maaş alınıyor denilenlerden biri için yapacağım. Kabul ediyor musun?

    quote:

    sürekli işçi maaşı ile 10 senesini bile doldurmamış ahım şahım döner sermayesi olmayan kurumdaki 5., 6. derecedeki memurun maaşını karşılaştrın . brütmüş , brütü mü kaldı lann . 5000 tl den fazla alacak tanıdıklarım . adamların aldığı ikramiyelerle toplayıp 4600 tl maaşı zor bulan bir memuru geliriyle karşılaştrın . bazı kurumların ilçe müdürlüklerinde 3 4 bölüme bakan şefler var eğer kafanız illaki az çalışıp çok maaş alıyorlar hurafesinde ise .işçi çalışıyorsa memurda da çalışan var .




    Zaten burası benim yorum yapmama gerek bırakmıyor. Artık memurluk yan gelip yatmak olarak o kadar benimsenmiş ki siz bile memurlar yatıyor, ama aralarında çalışanlar da var demeye getirmişsiniz resmen. Ben sahada çalışan, emek veren adamla, işin sonuçları elimize ulaştı diye imza atan adamı nasıl bir tutayım?

    Kusura bakmayın ama bir işçi ile bir memur genel olarak benim için aynı olamaz. Elbette bu durum için istisnalar çıkacaktır. Memur ne güzel masasının başında rahat rahat çalışırken ben işçiyi evinden uzağa gönderiyorum. Adam gidiyor orada gece gündüz farketmeksizin evinden uzakta çalışıyor. Yeri geliyor 1-1.5 ay evine dönemiyor. Kac memur var böyle? Polis filan diyeceksen, onlar zaten yeterince yüksek alıyor. Hani sen maaş farkı diyorsun ya bu maaş farkı buradan kaynaklanıyor tediyeden değil, mesaiden. Onu da hakediyorlar.
    Hatta şu salgın döneminde memurlar ne güzel rahat takılırken işçiler her gün işte olmak zorundaydılar.

    Memur yeterince zam alamıyorsa bu işçinin sorunu değil, memurun salaklığır. Madem sonucu beğenmiyor, değiştirsin kardeşim sendikasını. Gitsin hakkını arayan sendikaya üye olsun. Bunu yapamıyorsa dizini kurup oturacak, ve kendisine verilen gerçek olmayan resmi enflasyon oranındaki iyileştirmeyi kabul edecek.


    Kurumlar arası maaş dengesizliği elbette olacaktır. Aynı iş yapanlar aynı maaşı almalı elbette. Ama sorun şu ki aynı işi yapmıyorlar. Ben çalışan insanla, haftada bir iki iş çıkarsa yapan insanı bir tutamam. Böyle olursa herkes az iş yapan yerlere kaçmaya çalışır.

    Ayrıca şunu belirteyim ki memuriyette öğrenim seviyesinin önemi yoktur. Lise mezunu, lisans mezunu, yüksek lisans mezunu arasında çok küçük farklar vardır. Bu nedenle gereksiz yere lise mezunu teknisyen ile 4 yıllık akedemi mezunu diye kıyas yapmayı bırakmanızı tavsiye ederim. Çok istiyorsanız lise mezunu teknisyen ile mühendis maaşlarını buraya koyarak kiyaslayabilirsiniz. Ama kimin ne kadar mesai yaptığını, ne kadar fazladan çalıştığını koymanızı isterim.

    Son paragraf için yazayım. Kimse seni zorla 657li memur yapmadı. Istiyorsan işçi olabilirsin. Ancak belli ki sen risk olmasın, çalışsam da çalışmasam da maaşım olsun diye bu yolu secmişsin. Diğer tarafta her ne kadar pratikte yaşanmasa da iş garantisi olmayan, memurlar kadar hakkı olmayan, gerçekten emek veren kişiler var. Onların ürettikleri bir memura göre çok daha fazla.Bu nedenle kendilerine işçi deniliyor. Torpil işlerini saymazsak ikisi de sınavlarla bulundukları yerlere geliyor.

    Çözüm basit. Her iki taraf için de geçerli olmak üzere beğenmeyen istifasını verecek. Beğendiği işi yapmak için çabalayacak. Benim gözlemime göre işçilerin çoğu memur olmak için hazırda bekliyor. Ama memurlar işçi olmayı göze alamıyor.




    Şunu da ekleyeyim. Işçiler yüksek vergi öderler. Hani tediye ile 5000 oluyor dediğin maaş %27 vergiye giriyor. Kaç memur bu oranda vergi ödüyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 14 Ağustos 2021; 11:8:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: estimates29

    4100 ne .. tediye ikramiye 5000 i bulacak daha da fazla nerdeyse bir memur maaşından daha fazla . tek farkı memurların yükselme şansı var . ama şuanki şartlarla hükümeti görmüyormusunuz % 12 yi şap diye verdi ilk 6 aya şimdi memurlara %5 i fazla görüyorlar . böyle bir ülkeden daha ne bekliyorsunuz siz maaş konusunda . memurların bile değeri bilinmiyor o kadar ızdırap çalışma emek ile zamanında hakkı ile girmiş yada engeli olup sınavı kazanıp yerleşmiş memurlar bir belediyede çöpçü olan kadar kazanmıyor . ülkede abuk subukluk gelir adaletsizliği had safada . kayırma hak yeme rızk yeme .. neler var daha sayılacak . o yüzden diyorum ya paran olsa bile araba yada lüks eşya alma .

    memurlar aylardır görevde yükselme sınavını bekliyor bazı kurumlar 3 seneyi aşacak hala yapmadı . yıllık bazda enflasyon en düşük % 20 , yapılan zammın neye tekabül ettiğini size söyliyim en fazla 400 450 lira o ada 5500 6000 maaş alan adamın alacağı rakam daha 10 senesini bile doldurmamış bir memurun aldığı zam 400 bile değil 6 ayda zam gelen kirasına mı doğalgaz elektrik suya türlü tüketim ürünlerine gelen fahiş zamlara mı gırtlağına mı özel hayatına mı çoluğuna çocuğuna eşine mi nereye yetsin kardeşim 6 aylık 400 liralık zam ..

    bir de vergi dilimi çıktı verilen zamlar aynen gidiyor . siz daha neyi sorguluyorsunuz bitmiş ülke bitmiş

    Kusura bakma ama belediyedeki çöpçü devletteki memurdan daha değerlidir. Ben çöpçü 10bin alsın diyemem. Bu gerçekten haksızlık olur.

    Ama salgın döneminde memurlar kaç gün ise gitmedi, kaç hafta yarım mesai yaptılar. Hangimiz eksikliklerini hissettik? Ama o çöpler 1 gün toplanmasın, ne oluyor görürüz.

    Bu nedenle çöpçüyü, işçiyi küçümsemeyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Where to invade next diye bir film var izlemenizi tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye bu berbat yönetimle devam ederse toptan ayvayı yiyeceğiz. Bunların YALAN verilerine göre ülke büyüyor, enflasyon yok, işsizlik yok.......................

    Herkes tek kişinin ağzına bakıyor. Baktıları kişide, bu günkü hak kayıplarının en büyük mesuliyetlisi.

    Refahımız için AKP den kurtulmalıyız, ülke olarak. Dünya deli gibi bolluk içindeyken şu milletin çektiği çileye bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Kusura bakma ama belediyedeki çöpçü devletteki memurdan daha değerlidir. Ben çöpçü 10bin alsın diyemem. Bu gerçekten haksızlık olur.

    Ama salgın döneminde memurlar kaç gün ise gitmedi, kaç hafta yarım mesai yaptılar. Hangimiz eksikliklerini hissettik? Ama o çöpler 1 gün toplanmasın, ne oluyor görürüz.

    Bu nedenle çöpçüyü, işçiyi küçümsemeyin.

    Alıntıları Göster

    senin görüşün o . dünyada herkes hatta ülkemizde herkese eşit ve ücretsiz eğitim hakkı var . ki bunu kullanmayanlar kullanmak istemeyenlerin yapacağı beden işçiliğidir. sen burda birinin akıl diğerinin bedensel işçiliğini karşılaştırp çöpçü emeği değerlidir diyebiliyorsan helal olsun ..



    bugün bir şube müdürlüğüne atanmış insanların bilgi dağarcığını ne yollardan geçtiğini neler öğrendiğini bi sor bakalım . mutemetlliklerde görevli maaş elemanlarımız senin bilmediğin öğrenemediğin için gereksiz boşça yorum yaptığın binlerce konuda deneyimli ki , bu işlerden anlamadığını son lafınla belli ettin , bir devlet dairesine git sana tavsiyem en yakını bir milli eğitim müdürlüğüne git il ilçe farketmez bir muhasebeye gir ve maaşları hangi eleman yapıyorsa git bir tanı arkadaş ol , iş yükünü yaptığı işleri icralardan ihalelerden maaşlardan sigortasına primlerine dair üstyazılarına yazışmalarına aylık sgk işlerine kadar nelerden anladığını neler yaptığını bir tekdüze sırf başlıkları ile bir sor . bak bakalım o zaman bir çöpçünün bildiği anladığı yaptığı işin 10 katı beyin işçiliği yapıyor mu yoruluyor mu üstelik bunları da öğrenene kadar anasının ağladığını ve her ay maaşları yetiştirebilmek için haftasonları da mesaiye kaldığını ve bunun takdir edilmeyip 3 kuruş para verilmediğini ..



    ülkemizin insanına yapılan bir yorum vardır taa ortaokuldaki hocamdan bilirim ..

    BİR İNSAN BİLMEDİĞİ ŞEY HAKKINDA ÇOK YORUM YAPARMIŞ .. DAHA DA SÖZE GEREK yok


    sen bir yerde insanlara hoş görünmek partizanlık yapmak için bir çöpçüye 5 6 bin tl maaşı veriyor başka bir yerde bir kurum mutemedi cumartesi bile işe gelip anası ağlıyor da 4200 tl maaş alıyorsa bunun arasındaki hak farkını daha iyi anlarsın . burdan gelip boş mevhumlarla gereksiz ve şahsına faydasız yandaşçılık yapmazsın


    alsın ama hakkı neyse onu alsın .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 15 Ağustos 2021; 3:21:50 >




  • Jeopol kullanıcısına yanıt

    mesajım edittir .. konu özel sektör işçisi üzerine olduğu için .


    memur tanıdığın arkadaşın yada kamu ortamı hakkında tecrüben bilgin deneyimin kültürün olmadığı için sana söyleyeceğim bilmediğin işlerde yorum yapmayı bırak bu bir kenara bilmediğin meslek gruplarının fertlerine çalışanlarına aşşağılayıcı mesaj yazamazsın . forumdan atılman bir yana memur meslek grubuna yaftalayıcı hakaret alay ve aşşağılamadan birisi şikayet ederse hayal kurduğun kurumunla birlikte içeri attıklarında pişman olacak zamanı çok bulursun ...


    hele ki 2. mesajında resmi evrak paylaşıcam diyerek bizi güldürdüğün için


    beceremiyorsaun sıkıntısını çekemiyorsan elde edemediğin şeylerine mensup gruplara ithamlarda bulunamazsın .... yaparsan da bu senin cahilliğin bilgisizliğin kültürsüzlüğünü ve terbiyesizliğini ele verir .


    seviyesiz laflarını kendine sakla bir yerde çekemediğin beceremediğin için meslek gruplarının insanlarının geneline haddin olmayarak laf atma . zaten bir kamu mensubu olsan en basitinden bir kamu işçisi kimseyle derdin olacak vakti bulamazdın işçisinden memurundan bahsetmezdin ki sıkı sallama konusunda uzmanlık yapmışsın ... yaşın da sanırım 25 üstü yoktur senin ki ergenliğine toyluğuna girip çıkmamış kültürsüzün tekisin . bir yerde bilmeden yorum yapacağına git biraz insan meslek ve kurum düzeni tanı ..



    daha memurluğu 657 yi tanımayan beceriksizlerin senin gibi sendikasını değiştirsinler gibi abuk lafları olan tiplerin yapacağı aptalca cahilce yorumlar da bu olur sendikasını değiştirsinmiş . maaşlar konusunda karar verici ve son sözü koyan hükümettir sendika değil , sendika taleplerini iletir ki kendi insiyatifindedir , memur istifa etsin yada etmesin neyi söyleyeceğine kendi karar verir . sendikalardan istifaların burda çok belirleyici tarafı yoktur . daha bir kurumun sendikasının ne kadar üyesi olduğundan bir habersin , hatrı sayılır kısmı olsa bile istifa edenler nihayi kararları çok etkilemez bu yüzden de memurlara enayi gözüyle bakamazsın bu senin terbiyesizliğin kinciliğindir , hükümetin işine gelirse orta yerde buluşurlar olmazsa çoğu seneki gibi hakem heyeti kararını sunar .. sendikasını değiştirsin diyen cahil biri ya konfederasyon dan bi haberdardır yada bu işlerin yetki ve son söz organının sendika olduğunu zanneder ... ki bir şey bilmediğin belli açıp 2 sayır 657 . kanunu oku ..


    bi 50 yıllık geçmişe git erbakan özal ecevit zamanlarına o zamanlarda da gelen zam oranlarının sendikasından istifa edenler sayesinde olduğunu anlarsın . :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 15 Ağustos 2021; 4:31:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Madem bu kadar çok bilgilisin, madem bu kadar idddalısın, pazartesi örnek bekliyorum. Karşılaştıralım. Gerçekten dediğin gibi mi görelim. Ben de pazartesi örnek koymaya çalışacağım.

    Sana hem memurumsu işçinin hem de mühendis olan işçinin tediye dahil maaşlarını benim çalıştığım kurum için göstereceğim. Hatta şu çok yüksek maaş alınıyor denilenlerden biri için yapacağım. Kabul ediyor musun?

    quote:

    sürekli işçi maaşı ile 10 senesini bile doldurmamış ahım şahım döner sermayesi olmayan kurumdaki 5., 6. derecedeki memurun maaşını karşılaştrın . brütmüş , brütü mü kaldı lann . 5000 tl den fazla alacak tanıdıklarım . adamların aldığı ikramiyelerle toplayıp 4600 tl maaşı zor bulan bir memuru geliriyle karşılaştrın . bazı kurumların ilçe müdürlüklerinde 3 4 bölüme bakan şefler var eğer kafanız illaki az çalışıp çok maaş alıyorlar hurafesinde ise .işçi çalışıyorsa memurda da çalışan var .




    Zaten burası benim yorum yapmama gerek bırakmıyor. Artık memurluk yan gelip yatmak olarak o kadar benimsenmiş ki siz bile memurlar yatıyor, ama aralarında çalışanlar da var demeye getirmişsiniz resmen. Ben sahada çalışan, emek veren adamla, işin sonuçları elimize ulaştı diye imza atan adamı nasıl bir tutayım?

    Kusura bakmayın ama bir işçi ile bir memur genel olarak benim için aynı olamaz. Elbette bu durum için istisnalar çıkacaktır. Memur ne güzel masasının başında rahat rahat çalışırken ben işçiyi evinden uzağa gönderiyorum. Adam gidiyor orada gece gündüz farketmeksizin evinden uzakta çalışıyor. Yeri geliyor 1-1.5 ay evine dönemiyor. Kac memur var böyle? Polis filan diyeceksen, onlar zaten yeterince yüksek alıyor. Hani sen maaş farkı diyorsun ya bu maaş farkı buradan kaynaklanıyor tediyeden değil, mesaiden. Onu da hakediyorlar.
    Hatta şu salgın döneminde memurlar ne güzel rahat takılırken işçiler her gün işte olmak zorundaydılar.

    Memur yeterince zam alamıyorsa bu işçinin sorunu değil, memurun salaklığır. Madem sonucu beğenmiyor, değiştirsin kardeşim sendikasını. Gitsin hakkını arayan sendikaya üye olsun. Bunu yapamıyorsa dizini kurup oturacak, ve kendisine verilen gerçek olmayan resmi enflasyon oranındaki iyileştirmeyi kabul edecek.


    Kurumlar arası maaş dengesizliği elbette olacaktır. Aynı iş yapanlar aynı maaşı almalı elbette. Ama sorun şu ki aynı işi yapmıyorlar. Ben çalışan insanla, haftada bir iki iş çıkarsa yapan insanı bir tutamam. Böyle olursa herkes az iş yapan yerlere kaçmaya çalışır.

    Ayrıca şunu belirteyim ki memuriyette öğrenim seviyesinin önemi yoktur. Lise mezunu, lisans mezunu, yüksek lisans mezunu arasında çok küçük farklar vardır. Bu nedenle gereksiz yere lise mezunu teknisyen ile 4 yıllık akedemi mezunu diye kıyas yapmayı bırakmanızı tavsiye ederim. Çok istiyorsanız lise mezunu teknisyen ile mühendis maaşlarını buraya koyarak kiyaslayabilirsiniz. Ama kimin ne kadar mesai yaptığını, ne kadar fazladan çalıştığını koymanızı isterim.

    Son paragraf için yazayım. Kimse seni zorla 657li memur yapmadı. Istiyorsan işçi olabilirsin. Ancak belli ki sen risk olmasın, çalışsam da çalışmasam da maaşım olsun diye bu yolu secmişsin. Diğer tarafta her ne kadar pratikte yaşanmasa da iş garantisi olmayan, memurlar kadar hakkı olmayan, gerçekten emek veren kişiler var. Onların ürettikleri bir memura göre çok daha fazla.Bu nedenle kendilerine işçi deniliyor. Torpil işlerini saymazsak ikisi de sınavlarla bulundukları yerlere geliyor.

    Çözüm basit. Her iki taraf için de geçerli olmak üzere beğenmeyen istifasını verecek. Beğendiği işi yapmak için çabalayacak. Benim gözlemime göre işçilerin çoğu memur olmak için hazırda bekliyor. Ama memurlar işçi olmayı göze alamıyor.




    Şunu da ekleyeyim. Işçiler yüksek vergi öderler. Hani tediye ile 5000 oluyor dediğin maaş %27 vergiye giriyor. Kaç memur bu oranda vergi ödüyor?

    Alıntıları Göster

    birincisi hayalperestliğinin zirvesinde olduğun için biraz kanun nizam okuyup kendini rezil etmemen için kültürlenmeni tavsiye ederim . resmi evrak paylaşacakmış . lafa bak lafa ...


    adam harbiden kendini rezil etmede aşmış aşmışş laflara bakarmısınız ..


    """" Son paragraf için yazayım. Kimse seni zorla 657li memur yapmadı. Istiyorsan işçi olabilirsin. Ancak belli ki sen risk olmasın, çalışsam da çalışmasam da maaşım olsun diye bu yolu secmişsin. Diğer tarafta her ne kadar pratikte yaşanmasa da iş garantisi olmayan, memurlar kadar hakkı olmayan, gerçekten emek veren kişiler var. Onların ürettikleri bir memura göre çok daha fazla.Bu nedenle kendilerine işçi deniliyor. Torpil işlerini saymazsak ikisi de sınavlarla bulundukları yerlere geliyor. """


    kimse seni 657 memur yapmamışmış . akademi bitirdim kpss yi geçtim iyi tercih yaptım cefasını çektim adamın dediği lafa bak kimse seni 657 li yapmamışmış . ne demek istiyor bende anlamadım ...

    istersen işçi olabilirmişmişsin . esas işçiler torpille geliyor bunca derde gerek kalmadan .. vallaha bunun gibi tipler nasıl türk ve bizden doğuyor anlamıyorum adam resmen psikopatlaşmış memurlara laf çalmak için kasıyor garip lafları ile ..


    uln akademi bitirmiş adam girmiş kpss ye tercihi ile kazanmış yok efendim işçi olabilüüüğn ben bişey anlamadım desteksiz müphem atmaya çalıştı artık diyeceği lafı olmadığı ve cahilliğinden ..


    KAMU İŞÇİLİĞİNDEN BAHSEDİYORSAN :


    işçilerin memurlar kadar özlük hakları yokmuş .... iyi neyse cevap veriyim . işçiliği beğenmeyen de bir insan 4 yıllık okuyup çabalayıp sınavlara ter döküp iyi tercihle yerleştrilebilir . hatta ve hatta sürekli işçiyken memurluk sınavlarına girip kazanabilir ... artık ne dediğini ülkem insanı bile anlamıyor . bilmediği için zırvalıyor zaten ..

    kafa almıyo kafa dedikleirmi okuyacak anlayacak kapasite bile yok . daha da lafa gerek yok sabit fikirlinin üstüne bir de cehaletle kin vurdummu artık insan beyinden de feragat ediyor ..

    işçilerin çoğu memur olmak için hazırda bekliyormuş . kamu işçiliğinden bahsediyorsan aha sana örneğini veriyim tanıdığım 5 arkadaşıkm da sürekli işçi lise mezunu . adamların bazıları memurluk sınavları için çalışıyor kimisi de ben bu şekilde emekli olur giderim diyor . zaten 600 tl fazla alıyor 10 senelik bir memurdan daha ne . sosyal özlük hakları yokmuş . ikramiyenin kralını alıyorlar ... beğenmeyen istifa etsinmiş . vallaha kustum ne demek istiyo kendi de anlamıyo artık ..


    özel sektör işçiliğinden bahsediyorsan değişir evet kimseye fabrika işçisi olun diye de zorlan bastırılmadı . git akademini oku yetmezse yüksek lisans yap kendini eğittiysen hazırladıysan fırsatları kovalar işini bulursun . günümüzde güzel bir işe sahip olan kalifiye kişilerin çoğu hasbel kader işe gelmedi çabaladılar . okulu bitir yatıyım fırsat bana gelsin dersen bırak emekliliği dolduramayı iş bulamazsın , bu yüzden çabasıyla bu işlere girmiş kişilerle alay edemezsin bu senin zayıflığın veya terbiyesizliğini ele verir . .


    bazı yorumlarının kültür seviyesinden zehirlendim " Ancak belli ki sen risk olmasın, çalışsam da çalışmasam da maaşım olsun diye bu yolu secmişsin. " resmen kendini rezil etmişsin cahillikten ki sana adamca yaklaşıyorum . zaten bunca yoldan üniversite olsun akademik eğitim olsun yüksek lisansı olsun bitir senelerde kpss yi zorla olsun sadece yatmak için çabalıyordu millet devlete millete bir katkım olmasın bunu da zaten suistimal etmesinler maaşımı tıkır tıkır yatırsınlar bi halta yaramıyım eşşek gibi yerimde koltuğumda otırıyım bu işlerden anlamasam da olur beni kütük olmam için o koltuğa davet ettiler kendimi geliştirmem gerekmez nasılsa bu işin kişisel riski bilmediğim o konudan anlamadığım için imza attığım hiç bir evrak bana dönmez benden hesap soramazlar ... dimi koçum .......... akademiyi işçilik için bitiriyim diyor zaten işçiler . ..


    kendini daha bu işlerin ortamında bile bulunmadığından bilgisizliğinden rezil ediyorsun . bir kamu mensubu olsan başından davalık olaylar geçmiş şube müdüründen tut maaşları zamanında yapmadığı için yada haciz kararlarını zamanında göndermediği için ceza yiyen memurlara .. zamanında yazı teslim etmediği için idari soruşturma geçiren kişilere .......


    dimi memurluğun hiç riski yok koçum ... sen gör bi bakıyım resmi evrakla ilgili bir işi bilmediğimden yapmadım dediğinde kişisel sorumluluktan yırtabilecekmisin . bir özel sektörünkinle karşılaştırdığında


    özelde patronun sorumludur beceremezsen kovulduğunla kalırsın

    fakat kamuda yapmadığın .. yanlış yaptığın da demiyorum , yapmadığın bir işten 1. derece amirinden şube müdürüne kadar müteselsilen sorumlusundur . BAK BAKALIM İÇERİ GİREBİLİYORMUSUN YADA PARA CEZASIYLA MI KİŞİSEL SORUMSUZLUKTAN YIRTACAKSIN .


    memurluk zaten risksiz iş


    Hatta şu salgın döneminde memurlar ne güzel rahat takılırken işçiler her gün işte olmak zorundaydılar. bu lafa da takıldım . genellemede de süper . kamu işçisinden bahseiyorum : esnek mesaide sanırım tüm kamu işçileri işlerinin başındaydı :))))) dedim ya adam ne dediğini bilmiyor . sanırım özelle karıştırdı bu . dedim ya tecrübe yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 15 Ağustos 2021; 4:47:46 >




  • Kamu işçisi memuru katlar kenara koyar.

    4100 falan diyorlar. Arkadaş 5 sene önce limanda o parayı alan işçiler vardı. Şimdi kim bilir kaç para olmuştur. Yemekhane bile işçiye bedava memura paralıydı.

    Kamu işçisi veya memuriyet deseler tereddütsüz işçiliği seçerim.

  • Beyler kavga edip durmayın yav.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: estimates29

    mesajım edittir .. konu özel sektör işçisi üzerine olduğu için .


    memur tanıdığın arkadaşın yada kamu ortamı hakkında tecrüben bilgin deneyimin kültürün olmadığı için sana söyleyeceğim bilmediğin işlerde yorum yapmayı bırak bu bir kenara bilmediğin meslek gruplarının fertlerine çalışanlarına aşşağılayıcı mesaj yazamazsın . forumdan atılman bir yana memur meslek grubuna yaftalayıcı hakaret alay ve aşşağılamadan birisi şikayet ederse hayal kurduğun kurumunla birlikte içeri attıklarında pişman olacak zamanı çok bulursun ...


    hele ki 2. mesajında resmi evrak paylaşıcam diyerek bizi güldürdüğün için


    beceremiyorsaun sıkıntısını çekemiyorsan elde edemediğin şeylerine mensup gruplara ithamlarda bulunamazsın .... yaparsan da bu senin cahilliğin bilgisizliğin kültürsüzlüğünü ve terbiyesizliğini ele verir .


    seviyesiz laflarını kendine sakla bir yerde çekemediğin beceremediğin için meslek gruplarının insanlarının geneline haddin olmayarak laf atma . zaten bir kamu mensubu olsan en basitinden bir kamu işçisi kimseyle derdin olacak vakti bulamazdın işçisinden memurundan bahsetmezdin ki sıkı sallama konusunda uzmanlık yapmışsın ... yaşın da sanırım 25 üstü yoktur senin ki ergenliğine toyluğuna girip çıkmamış kültürsüzün tekisin . bir yerde bilmeden yorum yapacağına git biraz insan meslek ve kurum düzeni tanı ..



    daha memurluğu 657 yi tanımayan beceriksizlerin senin gibi sendikasını değiştirsinler gibi abuk lafları olan tiplerin yapacağı aptalca cahilce yorumlar da bu olur sendikasını değiştirsinmiş . maaşlar konusunda karar verici ve son sözü koyan hükümettir sendika değil , sendika taleplerini iletir ki kendi insiyatifindedir , memur istifa etsin yada etmesin neyi söyleyeceğine kendi karar verir . sendikalardan istifaların burda çok belirleyici tarafı yoktur . daha bir kurumun sendikasının ne kadar üyesi olduğundan bir habersin , hatrı sayılır kısmı olsa bile istifa edenler nihayi kararları çok etkilemez bu yüzden de memurlara enayi gözüyle bakamazsın bu senin terbiyesizliğin kinciliğindir , hükümetin işine gelirse orta yerde buluşurlar olmazsa çoğu seneki gibi hakem heyeti kararını sunar .. sendikasını değiştirsin diyen cahil biri ya konfederasyon dan bi haberdardır yada bu işlerin yetki ve son söz organının sendika olduğunu zanneder ... ki bir şey bilmediğin belli açıp 2 sayır 657 . kanunu oku ..


    bi 50 yıllık geçmişe git erbakan özal ecevit zamanlarına o zamanlarda da gelen zam oranlarının sendikasından istifa edenler sayesinde olduğunu anlarsın . :)

    Ad hominem yapmak yerine kabul edip etmediğini söyleyebilirdin.

    Yaptığın hatayı anladın ki bundan çekiniyorsun. Yaş 33, senin o kamu işçisi dediğin kişilerin başında duran yüksek mühendisim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ucu dokununca yazılır işte böyle

    GÜNAYDIN!

    Ayrıca hayinlik yapmayın ! Hedef 2023 değil artık 2053 ! Bizi mağlup edemeyeceksiniz !

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • estimates29 E kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde herkese ücretsiz eğitim hakkı var. Ancak eşit eğitim hakkı yok. İlk olarak bunu öğrenmelisin.

    Ikincisi verileri bir yere yazmak, bunu bir yere aktarmak beyin işi değildir. Bu da dikkat gerektiren beden işçiliğidir. Eğer akıl diyorsan ortada işe yarar bir çözüm olmalıdır. Ya da şöyle söyleyeyim, yapılan iş otomatikleşebiliyorsa, bilgisayara bırakılabiliyorsa ben o işi akıl kullanarak yapılan iş olarak görmem. Ne yazık ki şu mutemetliktir, muhasebedir gelecek zamanlarda bilgisayarlaşma nedeniyle yok olacak işlerdendir.

    Ayrıca bu kişiler maaşları yetiştirebilmek için mesaiye kalıyor diyorsun. Öyleyse ortada bir sıkıntı var. Ya yeterince işini iyi yapamıyor, teknoloji kullanımları azdır, ya da yaptıkları işi son güne bırakıyorlardır. Diğer günler rahat olmuşlardır.

    Son paragrafın için yazayım, doğal seçilim en zeki olanı hayata tutunması değil, ortama en uyumlu olanın hayata devam etmesini açıklar. 4200 aldığı söylenen mutemed kendini zeki sanıyor olabilir ama evrimin tersi yönünde ilerlediğinin de farkında değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ezanları susturamayacaksınız, bayrakları indiremeyeceksiniz!!!!!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 15 Ağustos 2021; 12:10:35 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.