Merhabalar arkadaşlar, öncelikle umarım hepiniz hedeflerinize ulaşmışsınızdır. Artık 3.sınıf hukuk öğrencisiyimü sizden birkaç önceki sınav nesli de beni iyi tanır .. Hukuk bölümü hakkındaki sorularınızı cevaplamaya hazırım. Bununla beraber ülkemizdeki çoğu hukuk fakültesi(özellikle devlet üniversitelerinde bulunanlar) hakkında fikir sahibiyim. Varsa sorularınız, istediğiniz kadar sorabilirsiniz. Elimden geldiğince hepsini cevaplamaya çalışacağım . |
Hukuk yazmayı düşünenlerin sorularını cevaplıyorum.
-
-
para ve statü için hukuk okunur mu ?
-
okunur, iki açıdan da tatmin eder. hukuk fakültesi öğrencisi olarak her yaş grubundan saygı görüyoruz. en basitinden duyduklarında kendilerinden ''hukuk mu, oo..'' vb. laflar duyuyoruz :D. ev tutmaya kalkıyorsun, ev sahipleri ve emlakçılar öğrencilere ev vermeye çekiniyorlar lâkin hukuk okuduğunu söylediğinde bile bundan güven duyabiliyorlar. bu verdiğim örnekler çok basit, gerisini sen düşün hocam :).
para konusuna gelirsek, bu sektörde para var hocam. yolunu bir şekilde buluyorsun..
-
Hocam siz mezun olunca ne olmak istiyorsunuz avukat/savcı/hakim yada başka bir şey var mı aklınızda
-
avukat olmayı düşünüyorum hocam.
-
Hocam ortalama 8k yapsanız nasıl bir tercih listeniz olurdu. Biraz zor ancak 24 tercihin tamamını da yazarsanız çok sevinirim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
- istanbul hukuk
- istanbul hukuk iö
- marmara hukuk
- marmara hukuk iö
- hacettepe üni hukuk (hacettepe'den ziyade marmara'da okumayı daha çok isterim)
- gazi hukuk (hacı bayram veli üni)
- khas hukuk
- deü
- belki aybü, aybü yazmazsam 9. sıraya anadolu üni
- medeniyet
- akdeniz
- eskisehir osmangazi
- uludağ
- koü
- izmir bakırçay
- balıkesir yazabilirdim, balıkesir'i yazmazsam bolu'yu yazabilirım. ikisini de yazmadığımı varsayarsak pamukkale olabilir.
- sakarya üni
- yalova
liste bu şekilde uzar gider. senin özellikle okumak istediğin şehirler veya okumak istemediğin şehirler de olabilir. bu iki durumla beraber tercih edebileceğin özeller de olabilir. isterseniz sınav açıklandıktan sonra yazın, dm'den de yardımcı olabilirim hocam
-
yine hukuk yazardım. tıp okumayı o zaman da istemiyordum şimdi de istemiyorum hocam.. benlik değil :D
-
Say çıkışlı mısınız yoksa ezelden eşit ağrılıkçı mı ?
-
mezuna kalana kadar sayısaldım hocam :D
-
hukuk için mi alan değiştirdiniz hocam
-
Hangi üniversitedeydiniz hocam?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok teşekkür ederim. Sonuçlar geldiğinde PM den yazacağım
Hocam Dokuz eylül ve Akdeniz hakkında bilginiz var mı ?
Hocam koç Bilkent mi Galatasaray mı sizce yakın bir akrabamız düşünüyor da uluslararası hukuk büroları için sizce hangisi (white&case istiyor vs)
evet hocam
-
eğitimden tutun ortamına kadar DEUHF derim ben.
-
bence gsü hocam.. gsühf kazanmak bir kenara gsü'de hukuk okumak da bir o kadar güç ama gsühf bitiren bu hayatta istediği her yere gelir :D bilmem anlatabildim mi..
Benzer içerikler
- bilkent ilk 1000 bursu
- eskiden lise kaç yıldı
- yurt başvuru sonucunuz bulunmamaktadır ne demek
- elektrik elektronik mühendisliği maaş
- doktorlar kaç saat çalışır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X