Şimdi Ara

Hukuk Okuyorum. Spor Hukuku düşünüyorum ne dersiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
4.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son zamanlarda şike mike yok işte sözleşmeler fesihler falan filan... görüyoruz ki kulüpler futbolcu veya teknik direktörlere ödedikleri tazminatlar kadar avukatlara da para ödüyorlar. hele şu son zamanda fb ve bjk nin uefaya karşı tuttuğu avukatları nasıl uçurduklarını biliyoruz. (ben beşiktaş'a yakın biri olarak avukatların trilyonları götürdüğünü çok iyi biliyorum)

Henüz tam uzmanlık alanıma karar vermemişken bu alana yönelmeyi istedim. Zamanında çok iyi futbol oynarken ve kulübe düzenli devam ederken okul ağır bastığı için ailem tarafından futboldan uzaklaştırıldım ve futbol camiası içinde "bir şekilde" bulunmayı çok istiyorum.

Ne dersiniz? Kulüplerin, futbolcuların veya hocaların, yöneticilerin veya federasyonların avukatlığını yapmayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Şansım ne kadar? Ne kadar maddi getirisi olur?

• Çevren yoksa beş kuruş kazanamazsın, çok ciddi söylüyorum. Bizim arkadaş seninle aynı kafadandı girdi şu an altında Peugeot 307 var diye her gün dua ediyor adam. Geçen sene dostum sıkıntılıyım dedi 2.5 milyar para gönderdim adama. Spor Hukuku okuma bence.
  • avukat emin özkurt u araştır derim biraz.bende hukuk okucam.biraz merak ettim spor hukukunu.araştırdım filan ama arkadaşın dedigi gibi çevre çok önemliymiş onu anladım.
  • Beyler yapmayın ya çok hevesliydim. Çevrem yok ama yapabileceğimi düşünüyordum. Çevremin olmayışı sürekli handikap oluyor...
  • Arkadaşların da dediği gibi çevren yoksa bir şey olmaz ama tıp hukukunu tavsiye ederim.
  • Öncelikle merhaba mesajların hepsini okumadım beklenmedik bir cevap ise affola.. Eğer hukuk okumaya kararlı iseniz okuyacağınız şehre dikkat edin mesela gidipte Çorum'da hukuk okumayın (var ya da yok lafın gelişi) mezun olduktan sonra küçük şehir olduğundan sıkıntı çekersiniz mesela gidip İzmir'de Ankara, İstanbul okumak en mantıklısıdır neden büyük şehir siz orada okurken çevre yapacaksınız ve mezun olduktan sonra o çevrede devam edersiniz atıyorum Zonguldak'ta okudunuz bitti okul izmir'e geldiniz sizi kim ne tanıcakki zaten çevrede yok bir sürü hukukçu var adam seni niye seçsin ki ama bilgisayar mühendisliği okuyabilirsiniz Burada spordu bilişimdi falanın önemi yok önemlli olan çevre yapabilmen o yüzden istediğini seçebilirsin

• cevre sart biraz mantik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Futbolcuların kulüpleri ile olan sözleşmeleri spor hukuku alanına dahil değildir. Spor Hukuku daha çok şike ve teşvik ile sınırlı. Ayrıca Spor Hukukunun çekirdek alanında avukatlık için İngilizce bilmek zorundasın. Ben de hukuk okuyorum ve çok pişmanın şu an okuduğuma. Hukuk Fakülteleri artık patlamıştır. Kpss de yıllarca atama bekleyen öğretmenlikten farkı yoktur. Artık ya ingilizcen olucak yada iyi bir çevren. Yoksa yapacağın tek şey bir avukatlık bürosunda maaşlı çalışmak.
  • Şahsen avukatlık yapmayı düşünmüyorum ama ben ağır ceza alanıyla ilgileniyorum kardeşim ama sadece bir alanda kendimi geliştirmeye çalışmıyorum ticarete,işe bile bakıyorum.Spor hukuku da bence güzel bir alan spor sadece futbol değil ayrıca.Spor hukuku alanında uzmanlaşıp diğer konularla ilgili de vekaletler alabilirsin zamanı gelince sadece spor hukukuna yönelebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

Futbolcuların kulüpleri ile olan sözleşmeleri spor hukuku alanına dahil değildir. Spor Hukuku daha çok şike ve teşvik ile sınırlı. Ayrıca Spor Hukukunun çekirdek alanında avukatlık için İngilizce bilmek zorundasın. Ben de hukuk okuyorum ve çok pişmanın şu an okuduğuma. Hukuk Fakülteleri artık patlamıştır. Kpss de yıllarca atama bekleyen öğretmenlikten farkı yoktur. Artık ya ingilizcen olucak yada iyi bir çevren. Yoksa yapacağın tek şey bir avukatlık bürosunda maaşlı çalışmak.

ingilizce eğitim veren liseden mezunum fakültem de ingilizce eğitim veriyor.
  • Ben bu cevre olusturma isine pek inanmiyorum.yani bir insan 1,2 yilda bir hukuk burosunda ilerde isine yarayabilicek ne kadar cevre yapabilir.ya ailenin cevresi olucsk ya da uzun yillar sonunda ise yarar bir cevren olucak.yani en azindan ubenim icin uzaktan gorunen bu.

• spor hukukuunun tr de çok bi uygulama alanı yok bildiğim kadarıyla, spor dalında daha çok iş hukuku ilgili futbolcu sözleşmeleri vs bu alanda bunuhn dışında her avukat ileri spor hukuku düzenlemeleri olmadığı sürece üstesinden gelebilir, eğer mesele maddiyatsa deniz ticareti hukuku tavsiye ederim ancak o da son sınıfta oluyor genelde eğitimi ama iyi para vardır tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0299B8CF8 -- 25 Temmuz 2013; 23:09:06 >
  • Hocam bence ingilizce öğren ve uluslararasi ticaret hukukuna atıl. Şahsen büyük bir sürprizle karsilasmazsam ben bu alanda uzmanlaşmaya çalışacağım. Sporda para var ama biraz sıkıntılı ve riskli bir alan bence

• beyler şimdi daha bu aşamalara gelmedim ama benim hep isteğim hukuk okumaktı

ben avukatlık değil hakimlik/savcılık istiyorum sizin dediğiniz alanlar avukatlık alanlarına giriyor değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhan1122

Ben bu cevre olusturma isine pek inanmiyorum.yani bir insan 1,2 yilda bir hukuk burosunda ilerde isine yarayabilicek ne kadar cevre yapabilir.ya ailenin cevresi olucsk ya da uzun yillar sonunda ise yarar bir cevren olucak.yani en azindan ubenim icin uzaktan gorunen bu.

Akrabalarımın çoğu bu işin içinde ve açık açık söylüyorum ; çevren olmadan kendi hakkınla bir yere gelmen çok zor.
  • demekki yanlış görmemişim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.