Şimdi Ara

Hukuk mu İİBF mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
4
Favori
5.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sizce Ankara,İstanbul gibi üst düzey üni'lerde hukuk okumak mı yoksa Boğaziçi(çok uç ama olsun) bilkent,odtü gibi ünilerde işletme,iktisat okumak mı daha avantajlı olur. ben şahsen iibf diyorum daha aktif daha sosyal bi bölüm gibi geliyor ama türkiye şartlarını da düşünmek lazım, yani bi boğaziçi işletme okumuş adam direk 5k maaşla falan mı başlıyor ? hukukta da çok yığılma var önüne gelen hukuk seçiyor arkadaş özel ünilerde banko bölüm hukuk, çok kararsızım sizce?



  • hem bounde hem de odtüde akademisyenlik yapan bir hocayla görüşmüştüm ve kendisi bana iki okul arasında eğitim olarak bi fark yok demişti ama kendisi cahilin teki tabi buralarda çok değerli forumda yıllarca dirsek çürütmediği için hatta taban tavan sıralamalarını da araştırmadığı için bomboş konuşmuş hocamız
    Okulların sıralaması ve eğitim kaliteleri arasında paralellik yok, siz iyi demeyebilirsiniz ama odtü gayet kaliteli bir eğitim verir. Ankara'da ve teknik okul olduğu için tercihlerde geri planda tutulur sosyal bilimlerde. Sektörde odtü'nün büyük payı olduğunu isterseniz linkedinden isterseniz de iş hayatına atılınca görebilirsiniz zaten.
    Sana aa kardeş sen Boun İşletme mezunusun gel seni işe alalım mı diyecekler direkt , bankalar bile işe alımları kısıtladı , Bankada dediğin rakamı sadece uzman yardımcısı ve üstü olan alıyor ki bu da torpil arar , sıradan banka çalışanı olursan asgari bir üstü oluyor , P&G ise dediğimiz okulllardan mezun olan kardeşlerimizi hadi gel seni yurtdışı yerine burada oradaki maaşın yarısını verelim diyecekler ( 2000$ yerine 1000$ ) ve zorlu mülakatlarla dolu dolu dil bilme , farkındalik arıyorlar, büyük ihtimal gençlerin yoğun çalıştığı 30 yaş sonrasının nerede olduğu muamma bir firma. Ama Türkiye’de hala 5k üstü yeni mezun gençler için yine de mucize. ( 5k üstü çalışılacak yer çok ama yeni mezuna vermezler)
  • iyi bir üniversitede iibf ki benim de hedefim iyi bir okulda iibf
  • Hukukda çevre lazım yani çoğu hukukçunun ya ailesinden biri veya akrabası avukat öyle olmazsa hakim veya savcı ama o da +30 yaş sınırı gelecek büyük ihtimal ama maaşını ve çalışma koşulları hakkında pek fikrim yok işletme bogaziçide okusanda bi artısı var ama ingilizcen olucak zaten + 1 dil ve kendini geliştirmen lazım yoksa özel sektörde para vermezler adam gelir normal bi işletme bitirmiştir daha az maaş talep eder senin onun önüne geçmen için üniversiten yetmez diksiyonun,hitabın,yabancı dilin gibi temel özelliklerin gelişmiş olması lazım bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyperfex -- 19 Kasım 2013; 20:20:17 >
  • Nereden mezun oldunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hyperfex

    Hukukda çevre lazım yani çoğu hukukçunun ya ailesinden biri veya akrabası avukat öyle olmazsa hakim veya savcı ama o da +30 yaş sınırı gelecek büyük ihtimal ama maaşını ve çalışma koşulları hakkında pek fikrim yok işletme bogaziçide okusanda bi artısı var ama ingilizcen olucak zaten + 1 dil ve kendini geliştirmen lazım yoksa özel sektörde para vermezler adam gelir normal bi işletme bitirmiştir daha az maaş talep eder senin onun önüne geçmen için üniversiten yetmez diksiyonun,hitabın,yabancı dilin gibi temel özelliklerin gelişmiş olması lazım bence.
    Ne saçma bir yazı. Umarım konu sahibi seni kâle almaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masturchiknaste -- 12 Ağustos 2019; 20:29:22 >
  • Bogazici ve bilkent işletme daha iyi bence ankara istanbul hukuk mezunu olup şu an çok zorda olan da var avukatlık çok dolu su an

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu 2013 kocam kale alma şansı pek yok Yalnız çok da hatalı tespitler değil, hukuk seviliyor ve okunuyorsa bir şey söylenemez fakat iş garantili görüp tıp kafasıyla yazılıyorsa çok da iş garantisi olduğu ve başlangıç paralarının tatmin ettiği söylenemez. Hem çevremdeki hukuk okuyan arkadaşlarımdan hem de ablamın çevresindeki avukatlardan biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

    Konu 2013 kocam kale alma şansı pek yok Yalnız çok da hatalı tespitler değil, hukuk seviliyor ve okunuyorsa bir şey söylenemez fakat iş garantili görüp tıp kafasıyla yazılıyorsa çok da iş garantisi olduğu ve başlangıç paralarının tatmin ettiği söylenemez. Hem çevremdeki hukuk okuyan arkadaşlarımdan hem de ablamın çevresindeki avukatlardan biliyorum.
    1. sayfada görünce atladım hemen :D Birisi uplıyor böyle konuları ben de yazmışım işte..

    Şu "çevre lazım" muhabbeti beni kanser etti hocam, gerisi doğru zaten. PM bakarsanız sevinirim.
  • Ben 108. oldum Koç işletmeye gideceğim. Gerçi hukuk için gidiyorum ama olsun. İktisat işletme iyi ama koç ve boğaziçinde. Odtü filan hikaye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avukatlik genel olarak serbest meslektir tabiki çevre lazim muayenehane açan doktorlar için de çevre lazim ticaret yapanlar için de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bulunsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • QualityDommage kullanıcısına yanıt
    Yok artık ali sami
  • ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • QualityDommage kullanıcısına yanıt
    Koç'a gidiyorsunuz diye odtü'ye hikaye demenize gerek yok. Tek iyi okul sizin gittiğiniz veya oraya denk sıralamalardan alan okullar olmak zorunda değil.
  • Hocam Hangi iibf de okursan oku 5000 den başlaman mucize . Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi Verisine baktığında ortalama 2500 maaş ile başlarsın. Hukuk artık bitti sayılır Türkiye’de . Ne maddi getirisi kaldı ne de gerçel adalet. İibf de ise Boğaziçi Uluslararası İlişkiler mezunu arkadaşım var. İş bulamadığı için Rusya’da Yüksek lisansa başlayacak ve orada hoca olmaya karar verdi, bende şuan Sbf’deyğm. Yüksek lisans yolları görünüyor. Sana tavsiyem plak istediğin mesleklere göre oku. Olurken de staj gibi kendini geliştirecek şeyler de yap. Dil kurslarına git 3. Dil edin. Öyle 5k ve üstü başlaman için hem torpil hem de kendini diğer adaylardan ayıran özelliklerin ve yeteneklerin olmalı. İibf iyi okuldan mezun sayısı arttı. Ona göre düşün .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşletme/iktisat o kadar revaçta değilken ilk 600den alan boğaziçi veya ilk 200den alan koç yerine ilk 6-7kdan alan yere iyi demem(odtü geçen seneye kadar 8k idi). Alacağın para sınırlıdır. Boun ve koçu araştırdığım için söylüyorum ortalama 4-4.5 ile başlıyor hepsi aylık ücret. Odtü de ise tabiki daha da düşük ve dolayısıyla hukuk daha mantıklı. En azından hakimlik savcılık yapabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • QualityDommage kullanıcısına yanıt
    Okulların sıralaması ve eğitim kaliteleri arasında paralellik yok, siz iyi demeyebilirsiniz ama odtü gayet kaliteli bir eğitim verir. Ankara'da ve teknik okul olduğu için tercihlerde geri planda tutulur sosyal bilimlerde. Sektörde odtü'nün büyük payı olduğunu isterseniz linkedinden isterseniz de iş hayatına atılınca görebilirsiniz zaten.
  • Cevren varsa hukuk,yoksa iibf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sayidjarrah16

    Cevren varsa hukuk,yoksa iibf
    Çevre gökten mi iniyor? Şöyle konu hakkında bilgisi olmayıp da yorum yapanları gördükçe çıldırıyorum ya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egecano

    Hocam Hangi iibf de okursan oku 5000 den başlaman mucize . Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi Verisine baktığında ortalama 2500 maaş ile başlarsın. Hukuk artık bitti sayılır Türkiye’de . Ne maddi getirisi kaldı ne de gerçel adalet. İibf de ise Boğaziçi Uluslararası İlişkiler mezunu arkadaşım var. İş bulamadığı için Rusya’da Yüksek lisansa başlayacak ve orada hoca olmaya karar verdi, bende şuan Sbf’deyğm. Yüksek lisans yolları görünüyor. Sana tavsiyem plak istediğin mesleklere göre oku. Olurken de staj gibi kendini geliştirecek şeyler de yap. Dil kurslarına git 3. Dil edin. Öyle 5k ve üstü başlaman için hem torpil hem de kendini diğer adaylardan ayıran özelliklerin ve yeteneklerin olmalı. İibf iyi okuldan mezun sayısı arttı. Ona göre düşün .
    çok komik mesaj olmuş bu
    pg unilever başlangıç maaşları 6k civarı zaten hiç olmadı bi bankaya girsen en kötü ihtimal 4.5k civarı alırsın nerden mucize oluyomuş 5k

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.