Şimdi Ara

hukuk, iktisat, siyasal bilimler fakültesi arasındaki fark ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
24.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: VeNoM

quote:

Orjinalden alıntı: gøød chãrlotté

quote:

Orjinalden alıntı: VeNoM

hukuk hepsini kapsıyor, içine alıyor..Yani hukuk fakültesinde göreceğin dersler içerisinde normal hukuk derslerine ilaveten iktisattan siyasal bilimlerden pek çok ders zaten var..

alakası yok..

iktisat daha maddi,daha matematiksel konular işliyo ana teması para,parayı kullanma..hukuktan zaten bahsetmeye gerek yok

siyaset istiyosan siyasi bilimler oku tabikide ama hukukçu bi adam da siyasetçi olabilir diye düşünüyorum

saçmalık..ben hukuk okuyorum iktisattan tut genel devlet teorilerine kadar 80 tane ders gördüm..Hukuk bu iki ilmi kapsar, içine alır..iktisat bölümüde kaç tane hukuk dersi var bilmiyorum ama biz micro macro ekonomiden para politikasına kadar iktisadı gördük..

Ben de Hukuk bütün iibf deki bölümleri kapsıyor diye biliyorum. Gerek ders gerek iş imkanları bakımından olsun. Ama hukuktan başka hiçbi bölüm hukuk çalışma alanlarından faydalanamıyor.

Baba bölüm vesselam hukuk. Hangi ünide okuyon hocam ?

• Hukuktan çıktığın zaman sadece avukat-savcı-hakim mi oluyorsun?

Bu soruyu sorman bile hata arkadaşım.

Hukukta kendini geliştirirsen asla boş kalmazsın.

Ayrıca hukuk puanları daha yüksektir siyasal ve iktisata göre.

kesinlikle hukuk derim.

Hukuk mezunu olursan bürokrasi ve diplomasinin her kademesinde yer alabilirsin.

Devletin çoğu makamında iş bulabilirsin.

Burda hukuk mezunu kişiler işssiz kalıyor diyenlere bakma,kafadan sallıyorlar.

hukuki.net e girersen hukukçuların ne kadar geniş bir meslek imkanına sahip olduğunu görürsün.

Ayrıca illa serbest avukat olmana gerek yok.Kamu avukatı olabilirsen o da güzel iştir.

Mesela hazine avukatı 2000 ytl civarı maaş alıyor aylık.

Ayrıca hukuk siyasal bilimleri ve iktisadı kapsar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 13 Şubat 2009; 16:28:32 >

Orjinalden alıntı: erdenar

bu devirde sağlıktan iyi bölüm yok.Eğitim biter askeriye biter de en son bitecek şey sağlıktır.o nedenle kapağı sağlık bölümlerine atmak iyidir.Benimde askerlik dönüşü sağlık okuma hayalim var.

Hukukta tıp kadar önemlidir.

Böyle bakmak yanlış.

Hukuk devletin vatandaşlarla olan ilişkilerini düzenler.

Hukuksuz bir devlet olamaz.

Orjinalden alıntı: Historia Calamitatum

Hukuk fakültesini bitiren birinin İngilizce bilmesi ne gibi avantajlar yaratabilir o kişiye?

Diplomaside ve bürokraside avantaj sağlar.

Hukuk fakultesi bitirip 2-3 dil bilen biriysen diplomasinin üst kadrolarında yer alabilirsin.

Orjinalden alıntı: Asil Türk Kanı

quote:

Hukuk fakültesini bitiren birinin İngilizce bilmesi ne gibi avantajlar yaratabilir o kişiye?

Hukuk fakultesi bitirip 2-3 dil bilen biriysen diplomasinin üst kadrolarında yer alabilirsin.

Teşekkürler. Sadece ingilizce yetmez mi ki? Satış elemanı aranırken bile sadece ingilizce isteniyor, hukukda neden daha fazla?

quote:

Orjinalden alıntı: Asil Türk Kanı

quote:

Teşekkürler. Sadece ingilizce yetmez mi ki? Satış elemanı aranırken bile sadece ingilizce isteniyor, hukukda neden daha fazla?

O kadrolara girmek için maalesef 1 dil yetmez.

Çünkü ingilizce bilen hukuk mezunu fazla ve senin bunların arasından sıyrılman için ekstra diller bilmen gerekli.

2-3 dil bilirsen belkide kültür ve turizm bakanlığında görev alabilirsin.

• ben kamu yönetimi okuyorum idealim değil ama idari hakim olabileceğimi biliyorum sadece ankara siyasalın herhangi bi bölümünden hala hakim olunuyormu onu merak ettim intten baktım ama açıkçası emin olamadım eğer gerçekten bilen biri varsa ve cvp yazarsa sevinirim
    Siyasal bilgiler ile iibf arasındaki fark yok.İkisininde çatısı altında iktisat-işletme-çeko-k.yönetimi-uluslar-maliye ve ekonometri gibi sosyal bilimler var.tek fark şu:siyasal bilgilerde iktisat-işletme okurken genelde siyaset çevresi etrafında görürsünüz konular,iibf de ise daha çok matematiksel kısmı.ama bariz bir fark yok.hepsi aynı sınava girer.
    hukukçular iktisat dersleri görür,iktisatçılarda hukuk..iktisat okuyan biri işletmeden tut-hukukun envai çeşitlerine kadar okur.kpss a da en başarılılar bu nedenle iktisatçılardır.benim tavsiyem hukuk hepsi arasında en iyisi.daha sonra iktisat gelir.sonra da maliye derim.
    eğer hedefiniz hakimlik-savcılık-noter-avukatlıksa zaten hukuk okumalısınız.ama hukuk bununla sınırlı değil.devlette birçok kariyer mesleklerine girebilir bu da hukuk'un yanı sıra iktisat-işletme gibi bölümlerden de bir miktar bilmeniz gerekmektedir.
    kpss a da iyibir müfettişlik-uzmanlık-teftiş kurulu gibi çok iyi yerler için kesinlikle iktisat öneririm.sonra maliye gelir
    düz memurluk için ise birbirleri arasında fark yok.
    özel sektör için işletme-iktisat derim.
    çok idealistsen ve ben kesinlikle kaymakam olmalıyım diyorsan kamu yönetimi.ancak başka yerler için şansın zor onuda söyleyeyim.
    yani kısacası kişiye göre değişir bu istekler.benim size nacizhane önerim bunlar iktisat okuyan biri olarak.bir de bu bölümler her yerde okunmaz.vizyonunu geliştirebilecek,mezunları başarılı,köklü büyükşehir üniversitelerinde okumanız her zaman fayda getirir.

• hukuk okuyun okumayın desem olmaz iyidir ancak psikolojinizin yerinde olması gerekir duygusalsanız olmayın teyzem av. haftada en az 2 kez ağlar neden mi davalar yüzünden kendisi boşanma avukatı çoluk çocuk gördükçe delieiyo manyıyoo :)
  • Siyasal bil. Okuyup ozel sektöre yonelinebilir mi peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.