Şimdi Ara

Hukuk hakkında, tamamen doğru mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
2
Favori
2.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • :D her yıl yaklaşık 19000 kişi mezun oluyor b2 c1 seviyesinde gerçekten ingilizce bilen öğrenci sayısı 200, 300'ü geçmez.
  • sunsickday kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de hukuk fakültesi kazanmak da okumak da çok kolay, Avrupa'daki bir çok ülkenin hukuk eğitimleri daha zorlayıcı ve eleyici. Özellikle eski devlet fakültelerinin fiziki imkanları yetersiz, vizyonları eksik, dünyayı takip etmekten uzak, ölçme değerlendirme kriterleri yetersiz, işlenen dersler verimsiz hocaları da ekseriyeti dinazorlaşmış durumda.
  • Disenchantment kullanıcısına yanıt
    işte ben de o 200-300 kişinin daha ilk işe girişteki staj ücretlerinin bile yüksek olduğunu anlatmaya çalıştım. Hukuk öğrencilerinin ''devamsızlık'' gibi bir hakkı olduğu için ingilizcesini geliştirme imkanın çok rahat olduğunu ancak tembellikten dolayı bunu yapamdıkları için çok düşük ücretle köle olduklarını anlatmaya çalışıyorum hocam ama insanlar o kadar dar bir bakış açısına ''avukatlar aç'' diye kitlenmiş ki anlamıyorlar. Gelmiş MÜHF mezunu birinin konusu atmış. Adam konuda bile ingilizce bilmediğini, ingilizcenin çok önemli olduğunu vurgulamış. Ama onu okusalar da beyinleri almıyor çünkü AT GÖZLÜĞÜ o kısmı sansürlüyor
  • Disenchantment kullanıcısına yanıt
    Öyle zaten. Geçen Avrupa'da bir okulun Roma hukuku kürsüsü için akademisyen ilanına baktım. Almanca/İngilizce/Latince istiyorlar akademik seviyede. Bizde 2 masa 2 sandalye al sana Çankırı Karatekin Hukuk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukuk bitmiş iibf zaten çöp hadi ybs yazalım!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankara belediyesinde 10k alan cayci vardi. Cayci mi olsak ne?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şirket avukatlığı,uluslararası büro muhabbeti iibfci’lerin yurtdışı muhabbeti gibi.Senede kaç adam istihdam ediyor ki bu iki dal.Hayallerden uyanın gençler sonra gelecekte hayal kırıklığı yaşamayın sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayidjarrah16 kullanıcısına yanıt
    güzel kardeşim bak sana basit mantıkla anlatacağım.

    Bir uluslararası büro düşün. Ayda 20 dava + sözleşme ile ilgileniyor. Bu büro sahibi, 20.000tl ödenek ayırıyor yanında çalıştıracağı stajyerler için ve c1 seviye ingilizce istiyor. 16k hukuk mezunları arasında 200 kişinin anca c1 ingilizcesi vardır. Bu 200 kişiden büyük bir kısmı yurtdışı veya yurt içi YL yapıyor. adama 5-6 başvuru geliyor. Bu başvurular arasından 4 kişiyi yeterli düzeyde buluyor. 20.000/4 = 5.000 tl düşüyor. Usta avukat da dahil olmak üzere büroda 5 kişi oldular. Kişi başı 4 dava düştü.


    Şimdi adama 2 seçenek sunalım

    1- Yılda 4 nitelikli hukukçu al 5k maaş öde

    2- Yılda 10 nitelikli hukukçu al 2k maaş öde



    Kuşkusuz 2.yi seçecek değil mi? Çünkü kendi ''dosya bakma'' yükü de azalacak.


    Heh işte türkiyede çok az ''nitelikli hukukçu'' mezun olduğu için istihdam az. Yani Patron az kişiyi işe almıyor, BU İŞE UYGUN AZ HUKUK MEZUNU VAR.



    Not : E ama yukarıda 5-6 kişi başvurdu 1-2sini elemiş onlar istihdam edilemedi gibi saçma cümle deme, türkiyede 1 tane c1 seviye isteyen hukuk bürosu yok.




  • Bi bitmediniz, bi bitmediniz...
    Sizi bu endişe kıskacına sokan şey ülkenin işsizlik verileri değil, tembel ve kolay paracı bir insan olduğunuz için kendinize güvenmemeniz.
    Ağrı dağında Tıp okuyan adam da bu kafadan, Çağ üniversitesinde hukuk okuyan da.

    Kolay iş bulmak ve iyi para kazanmak mı istiyorsun? gel gel anlatiyim sana yolunu.
    Uluslararası Hukukçu ol.
    PAT Hemen aklına geldi dimi "uluslararsı hukuk için demir gibi ingilizce lazım it gibi calısacan riskler alacan..."
    ee ne sandın y. ?
    azimli, sabırlı ve çalışkan birisi olun. yolunuzu bulursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuicklyMove -- 2 Eylül 2020; 19:0:35 >
  • Hocam bu LLM programı nedir? Şu sitelerindeki İngiltere'de deniz hukukçusu olarak çalışma olayı mı?https://bau.edu.tr/akademik/12548-hukuk-fakultesi
  • deniz-06 D kullanıcısına yanıt
    Hukuk Yüksek Lisansı demek.
  • deniz-06 D kullanıcısına yanıt
    Tüm avrupa ve amerikada geçerliliği olan uluslararsı bir alanda hukuk yüksek lisansı demek.


    Başlıca LLM programları :
    -Ekonomi hukuku
    -İnsan hakları hukuku
    -Mülteci hukuku (en çok talep gören ve değerli olan)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 2 Eylül 2020; 19:9:41 >
  • Hocam şimdi uluslararası çalışan bürolarda işe girmek için iyi ortalama, c1 ingilizce, iyi stajlar, hocalardan referans gerekiyor. Ayrıca Istac, Vis, FDI gibi moot courtlar var Türkiye'de sayılı okul takım çıkartıp bu yarışmalara katılabiliyor işte bu takımlara dahil olabildiyseniz yine bahse konu olan prestijli bürolara rahat giriyorsunuz.

    Ancak
    Kaç öğrenci iyi ortalama yapıyor?
    Kaç öğrenci c1 seviyesinde ingilizce öğreniyor?
    Kaç öğrenci hocalarla iyi ilişki kurup onlardan referans alıyor?
    Kaç öğrenci üniversite eğitimi sırasında yukarıdaki gibi müfredat dışı rekabetçi yarışmalara hazırlanıyor, bu tür programları takip ediyor?

    Çok ama çok az öğrencinin bunları yapabilecek kapasitesi ve motivasyonu var dolayısıyla mezunların çoğunun bu profille uzaktan yakından alakası yok.

    Ha avukatlar aç falan değil ancak o kadar çok yeni mezun var ki piyasa ''niteliksiz'' elemana doydu. Kendinizi gerçekten geliştirirseniz, akranlarınızdan sıyrılırsanız gelemeyeceğiniz yer yok. Çalışkan olmak ve zeki olmak yeterli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

    Başlıkta yazılan her şeye katılmıyorum fakat dikkat ettim sen insanlara sürekli hukuk övüyorsun ya da gereksiz bir savunmasına girişiyorsun. Gerçekten çok lüzumsuz geldi bana. Artık Türkiye'de istihdam koşulları yokuş aşağı gidiyor, herkes farkında. Umut tacirliğine gerek yok. Sen hele bir mezun ol, kendin bu işleri tecrübe et, o zaman gelir bu alandaki istihdam hakkında bildiklerini anlatırsın. Şimdiden ne gerek var, ne gördün bu kadar? "Sen çaycı gibi mezun olursan elbet çaycı muamelesi görürsün." Yok öyle bir şey. Çaycı muamelesi gören herkes yata yata okul bitirenler mi sanıyorsun sen? Artık herkes nitelikli, insanların kaynaklara erişemediği bir çağ değil bu.

    Hukukçular arasında dil, İngilizce bilmek hala ciddi bir nitelik sayılıyorsa yazık hukukçulara. O halde baya niteliksiz bir camiadan bahsediyoruz. Finans, mühendislik, banka, devlette üst kurullar gibi çoğu işte dil bilmek değil öne taşımak başvuru için gerek şarttır. Dil bilmeyeni muhatap alıp ilan açmazlar.

    Gelelim hukuka. Her sene 16k hukuk kontenjanı var. Bunların 3000 tanesini nitelikli kabul edilen okullardan mezun kabul edelim. Her sene birikerek geliyor bu insanlar. Etrafımda İÜHF, Ankara ve Hacettepe öğrencisi/mezunu hukukçular var. Dil de biliyorlar, staj da yaptılar. Çoğu çaycı gibi değilse bile "senden en az 2000 tane bulurum, beğenmiyorsan defol git" tarzında davranan yerlerde çalıştılar. Yani işin bu kısmı doğru. Çaycı gibi mezun olmana gerek yok, sen istersen çok iyi ol eğer senin gibi 2000 tane varsa o işte değerin olmaz. Çok basit bir mantık bu.
    hukukta kontenjan fazla evet ama iibf ve siyasalda da aşırı fazla kontenjan var? boğaziçi-taşra iibf farkı gibi şimdi de ank-ist (koç vs saymıyorum bile)vs taşra hukuk oldu




  • buncayilsenle kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki arkadaş diyor ki 16k mezun arasında 15k kadarı nitelikli denemeyecek insanlar. O halde Ankara, İstanbul gibi yerler de pek makbul durumda değil. Oysa İİBF'deki korku hali ve toplumda alışılmış işsizlik riski ODTÜ, Boğaziçi gibi okullardaki öğrenciyi zinde tutuyor, dinamik tutuyor. Hukuk okuyanlar da böyle bir zindelik yok, 2000'lerin başında 90'lar rüyasıyla İİBF okuyanlar gibiler. Zamanla onlarda da bu refleks oluşur.
  • QuicklyMove Q kullanıcısına yanıt
    Hocam karşındaki ne yollardan geçti, nasıl biri veya bu konuda yazdıklarıma örnek verilen insan nasıl biri bilmeden böyle konuşmanız valla çok boş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • buncayilsenle kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten Hukukta iibf gibi olacak.İibf belli başlı üniversitelerde okunması gereken ve kendini geliştirmeniz gereken bir alan.Hukuk da ona evriliyor.Kendini geliştirmek şu an zaten gerek Hukukta belli başlı ünilerin farkı da belli olmaya başladı.iibf Özal’la birlikte gelen globalleşmeyle baya popülerdi çünkü iyi iş istihdamı ve manyak paralar vardı.90’lı yollarda bankaya girenlerin refah seviyeleri çok yüksek şu an.Hukukta buna evriliyor zaten bu kontenjanlarla her meslek buna evrilir.Mühendislik de böyle şu an zaten bir tıp kaldı düz mezun olursan iyi refah seviyesine sahip olabileceğin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Disenchantment kullanıcısına yanıt
    Hocam bu uluslararası bürolar kaç kişi alacak ki.Fazla şişirildi bence.Senede uluslararası hukuk bürolarına giren sayısı 250’yi geçmez bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.