Şimdi Ara

Hukuk hakkında, tamamen doğru mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
2.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merak ettim nerede yapıyor 300dolar ile stajı. Ben de İzmir'deyim. Hangi firma?


    Türkiye'nin en iyi hukuk 500 hukuk bürosunun neredeyse 450 tanesi İstanbul'da.
  • abimin nişanlısı sürekli sitem ediyor her karşılaşmamıza konu dönüp dolaşıp hukuka geliyordu istanbul hukuk 2018 mezunu ilk yıl stajda tek kuruş para almadı şu an çalıştığı yerde dosya mosya prim vs ne kadar alıyor bilmiyorum ama sabit maaşı ne yazık ki asgari gördüğü her öğrenciye hukuk yazdırmayı engelliyordu hukukta tatmin olunacak parayı kazanan çok az bir kesim olduğunu ve bunun git gide daraldığını söylüyor hep ama şu kötü eşit ağırlıkçılar filan muhabbetine hiç katılmıyorum sınav geçti bitti artık sınav konuşmaya gerek yok
  • sunsickday kullanıcısına yanıt
    ben ne bileyim nerede yaptığını ancak fikri sinai ve iş hukuku alanında olduğunu biliyorum.


    Ayrıca ''Türkiye'nin en iyi hukuk 500 hukuk bürosunun neredeyse 450 tanesi İstanbul'da.'' demişsin. Bu sıralamayı kim yaptı? Kaynak ne? ardınız mı yoksa nesnel bir kaynak var mı? ''En iyi hukuk büroları'' sıralamasını ilk kez sizden duydum
  • Merhaba, burada iyi ile kast ettiğim tanındık, genelde yurtdışı ve büyük şirketlerin davalarıyla uğraşan, referansları ve network'ü geniş bürolardır.

    https://www.legal500.com/c/turkey/directory/

    Bu linkten ulaşabilirsin.
  • sunsickday kullanıcısına yanıt
    Anladım lakin bunlar ''en iyi'' bürolar değil. Yurt dışı bağlantılı şirket ve müvekkil ile çalışan 500 türk hukuk bürosu. Alfabetik olarak sıralanmış zaten.
  • Evet zaten iyi göreceli bir kavram. Ama çoğunun da İstanbul'da olması çok normal. Türkiye'de finanstan ticarete uluslararası şirketlere hepsi İstanbul'dadır genellikle. Bana İzmir'de euro ile maaş veren bir hukuk bürosunun olması garip geldi. Böyle yerler azdır, olanları da İstanbul'dadır diye düşünüyorum.
  • Faydalı konu, takipteyim
  • Başlıkta yazılan her şeye katılmıyorum fakat dikkat ettim sen insanlara sürekli hukuk övüyorsun ya da gereksiz bir savunmasına girişiyorsun. Gerçekten çok lüzumsuz geldi bana. Artık Türkiye'de istihdam koşulları yokuş aşağı gidiyor, herkes farkında. Umut tacirliğine gerek yok. Sen hele bir mezun ol, kendin bu işleri tecrübe et, o zaman gelir bu alandaki istihdam hakkında bildiklerini anlatırsın. Şimdiden ne gerek var, ne gördün bu kadar? "Sen çaycı gibi mezun olursan elbet çaycı muamelesi görürsün." Yok öyle bir şey. Çaycı muamelesi gören herkes yata yata okul bitirenler mi sanıyorsun sen? Artık herkes nitelikli, insanların kaynaklara erişemediği bir çağ değil bu.

    Hukukçular arasında dil, İngilizce bilmek hala ciddi bir nitelik sayılıyorsa yazık hukukçulara. O halde baya niteliksiz bir camiadan bahsediyoruz. Finans, mühendislik, banka, devlette üst kurullar gibi çoğu işte dil bilmek değil öne taşımak başvuru için gerek şarttır. Dil bilmeyeni muhatap alıp ilan açmazlar.

    Gelelim hukuka. Her sene 16k hukuk kontenjanı var. Bunların 3000 tanesini nitelikli kabul edilen okullardan mezun kabul edelim. Her sene birikerek geliyor bu insanlar. Etrafımda İÜHF, Ankara ve Hacettepe öğrencisi/mezunu hukukçular var. Dil de biliyorlar, staj da yaptılar. Çoğu çaycı gibi değilse bile "senden en az 2000 tane bulurum, beğenmiyorsan defol git" tarzında davranan yerlerde çalıştılar. Yani işin bu kısmı doğru. Çaycı gibi mezun olmana gerek yok, sen istersen çok iyi ol eğer senin gibi 2000 tane varsa o işte değerin olmaz. Çok basit bir mantık bu.




  • mesele şu ki yılda 2.000 donanımlı hukukçu mezun olmuyor türkiyede. Orta paragrafın ilk cümlesinde zaten çözümlemişsin olayı. Türkiyede 16k hukuk öğrencisinin +15ksı niteliksiz mezun oluyor. HBV'deki arkadaşlarımın bana ''ne yapıcan olum ingilizceyi ingiliterede mi hakim olucan'' dediği bir ülke ve fakültedir türkiyedeki hukuk fakülteleri...

    artı olarak savunmamın nedeni ya baştan aşağı yanlış bilgilerle ya da bire bin katarak yazılmış cümleleri gördüğümde elbette müstakbel bir hukukçu olarak buna müdahil olmalıyım ki bu yanlış tasavvur yayılmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 2 Eylül 2020; 14:57:21 >
  • O halde hukuk camiası baya kalitesiz. Eğer kendileri kaliteli ise böyle bir camiada iş bulmayı dert etmesin gençler kendine. Kaliteli insan elbette gelir bir yerlere fakat ülkedeki hukukun vasatlığının cezasını hepimiz çekeriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 2 Eylül 2020; 14:58:58 >
  • Malesef öyle zaten. Hukuk okuyor musun bilmiyorum ama şayet okumuyorsan bir hukuk fakültesine gir ve etrafına dikkatlice bak. Öğrencilerin yarısı ''dersleri geçsek yeter'' modunda, kantin-kafe gibi yerlerde üniversite hayatını öldüren, tüm bunları da yaparken etrafa ''ben hukukçuyum'' ahkamı kesen vasıfsızlarla dolu. En basitinden 2.sınıfı bitiren bir hukuk öğrencisi 2 ay önce gördüğü borçlar geneli hatırlamıyor. Çünkü insanlar öğrenmek değil, ezberleyip not alıp seneyi bitirmek istiyor. İşte tüm bu kalabalığın arasında ''akademik'' ingilizce kasıp çıkanlar parlıyor ve genelde yurt dışında (Trde de koç ve bau LLM programına sahip) LLM yapıyorlar. (ha zengin bir ailesi varsa o zaman her türlü yapar zaten. Geleceği için çaba sarfetmesine de gerek kalmaz)
  • Öyle zaten. En kalitesiz fakülte hukuk fakültesi. Amfiler 500 kişi. Sınav sonuçların sadece açıklanır. 1 tane yanlışın neymiş öğrenemezsin. Sosyal olarak öğrenciler en zayıf öğrenciler. Çoğunun en büyük keyfi dersten sonra kağıt oyunları oynamak, okuldan sonra 101'e gitmek.

    Derslere gelmek zorunlu değil, ödev verilmiyor genelde. Verilse de yapılması zorunlu değil. Hukuk bitirip dilekçe yazmayı, hukuk okuyup akademisyene mail atmayı bilmeyen binler var. Çoğu hukuk öğrencisinin de merakı yok zaten.

    Hukuk fakültesi 1 gün bile derse girmeden bitirilmesi mümkün bir yer Türkiye'de. Derslerden geçmek için kürsüdeki profesörün görüslerini ezberlemek gerekir çoğu zaman.

    Bizde hukuk fakültesi kazanmak da çok kolay bitirmesi çok daha kolay. Türkiye'de diğer bölümlerle bir kıyas yapmıyorum. Belki onlardan daha zordur. Ama yurtdışındaki Law School'lar ve öğrencileri neler yapiyor ediyor inceliyorum sık sık. Dünya'da en kolay bitirilen hukuk fakülteleri bizde.







    https://www.youtube.com/watch?v=FD2c6vAw4KI
    Virgina School of Law - Hukuk fakültesine giriş ilk dersini de atayım şuraya




  • sunsickday kullanıcısına yanıt
    ABD hukuka alım yaparken müthiş eliyor zaten. Saygın okullardan siyaset, edebiyat, sosyoloji, felsefe, psikoloji eğitimi olan yüksek gpa'lı ve lsatlı öğrencileri saygın hukuk fakültelerine alıyor. Hukuka lisansüstü eğitim muamelesi yapıyor, bence çok doğru. Bir insan evvela düzgün bir lisans eğitimi almalı, ardından hukuk nosyonuna geçmeli. Hukuk fakülteleri çok pahalı, eğer ki okulu ödeyecek parası yoksa ve başarılıysa burs ya da kredi verip yine de okutuyor onu orda. Niteliğe ciddi önem veriyor. Sonuç itibariyle gerçekten güçler ayrılığı vücut buluyor Amerika'da. Mahkemeler gerçekten bir fren mekanizması rolü üstleniyor ve devletin anayasal niteliklerini muhafaza ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/hukuk-hakkinda-gercekci-bir-sohbet--144775624#144775624
    Şurada Marmara mezunu birisi açıklamış.
    Üstteki hukuk şovenisti elemana kanıp sonra üzülmeyin.
    Adamın hukuk bölümünde de şöyle dediğini görmedim hep övüp savunuyor kendisi.
    Bir de açıkcası üniye gidince öyle kendini geliştirme bilmem ne ayaklarının öyle çok kolay olmadığını görürsün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 1000 kişilik alım için 1200 degil hala 2 katı fazlası kadar yani 3k kisi cagrılıyor
  • Şu abartılı bir şekilde hukuk övme fanboyluğundan vazgeçin artık.Hukuk öven trollerin çoğu yan hesap açan forum üyeleri zaten.Stephan appiah44 denen adamı geçen ifşa ettim.

    Hukuk eşit ağırlığın genel olarak en iyi bölümüdür ama maalesef fazla şişirildi.Asıl balon ybs falan değil bu bence.Hukukçular özellikle şişirdiği şeyler şirket avukatlığı moruq,uluslararası davalara bakan bürolar moruq diye kendini avutuyor.Bu iki dal sizce senede kaç adam istihdam ediyordur ben size söyleyeyim 1000’i geçmez hatta 500’in altında bile olabilir.Kamu avukatlığı dışında da kamuda torpil olduğu için çareniz serbest avukatlık.Zamanımızda torpil kavramı artık amca torpili değil,belli yapılar kadrolaşıyor artık devlette.

    Serbest avukatlıktada iş çevreye bakar diksiyon falan boş muhabbet.Kıro gibi giyinen,konuşması rezil olan bir avukat benim bölgemin en zengin 2. avukatı.Adamın babası zaten zengin zaten zengin adamın zengin dostlardan oluşan çevresi olur.

    Ha hukuk iyi kötü kazandırır tabi 15.000 yaparsanız iibf yazacağınıza hukuk yazın.Ama millete boş Ümit pompalamaya gerek yok beyler,yok en kötü bir dava alıyorsun 20 milyar moruq gibi ifadelerin doğruluk temeli yok.Hukuk yeni iibf olma yolunda ilerliyor birkaç yıl sonra o da iibf gibi belli başlı üniler harici okumanın boş olduğu ve kendini geliştirme gerekliliği olan(şu an böyle zaten) bir bölüme dönüşecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sayidjarrah16 kullanıcısına yanıt
    Hocam hukuk balon değil hukuk hukuk bence yıllardır da aynı. Çoğu kişinin gerek statü gerek garanti iş maksadıyla yazdığı bir bölüm her zaman da böyleydi. Maaş iş bulma vs konusunda ise katılıyorum. Babanız avukat ya da zengin değilse o büyük paralar kazanılmaz. Eğer iyi ve donanımlı bir avukatsanız da para kazanmaya ''başlayacağınız'' en erken yaş ise 30'dur fikrimce



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SteinsGate -- 2 Eylül 2020; 17:45:39 >
  • sayidjarrah16 kullanıcısına yanıt
    Iraklı askerler ne kadar kazanıyor hojam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SteinsGate S kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten bunun yüzünden patladı.Bir zamanlar bakın iibf’ler hukuktan yüksek Özal’la birlikte özel sektöre açılan Türkiye’den sonra çünkü manyak iş istihdamı vardı.Para kazanma büro tarzı mesleklerde yalnız hukuğa özel değil her alanda böyle.Kırmızışortli diye bir arkadaşımız konu açmıştı doğuştan zengin değilseniz hayattan adalet beklemeyin diye çok doğru adamın babasının parası var basıyor parayı yapıyor en kral yerde yüksek lisansı.Yani ben bazı arkadaşlara kızıyorum benim arkadaş var Mühf’de okuyor çevresi yok Anadolu çocuğu mezun olanca sıfır passat full çekecem diyor kapısını alır anca.Bir avukat bir davada 50k alıyor moruq kafasında.Dil vs. hak getire çekiyor paltoyu mafya gibi geziyor.Hukuk okuyan kitle birkaç okul harici çok vizyonsuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sunsickday kullanıcısına yanıt
    3000 dolar kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.