Şimdi Ara

HUKUK FAKÜLTESİ HAKKINDA TÜM MERAK EDİLENLER (Sadece gerçekçi yanıtlar)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
29
Favori
29.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba gençler, fakülteyi bitireli 3 yıl olmuş, Avukat bir abinizim. Aynı zamanda yüksek lisans da yapmaktayım. 2016'dan bu yana düzenli olarak bu konuyu açmaktayım. Elimden geldiğince birikimlerimi sizlere aktarma gayretindeyim. Dilediğinizce sorabilirsiniz. 2 sene evvel çok detaylı cevaplar yazdığım bir başka konu linki aşağıdadır.




    Hukuk hakkında gerçekçi bir sohbet » Sayfa 1 - 12 (donanimhaber.com)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 20 Temmuz 2022; 11:55:45 >
  • Dostum bu devirde babana bile güvenme. Bana da çok güven verenler oldu zamanında, mezun ol seni yanıma alacağım, stajını yaparsın vs. hiçbiri yüzüme bile bakmadı. Sırf bir akrabaya güvenip yola çıkma, yarın olur telefonlarına bile bakmaz. Bu işler öyle evde yapılan hesaplara göre ilerlemiyor. Zor olur ama unutma ki hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmiyor. Marmara senin için en iyi tercihlerden biri. Ha devlet okulları arasında en iyisi değil, hatta zor ve zorluğuyla aşırı bunaltan bir okul. Ben Marmara mezunuyum. Mezun olana kadar ağlatıyorlar adamı ama bugün Aslanlar gibi Avukatım. Bak beni insanlara yol gösterecek konuma taşıdı okul. O nedenle bu yola gerçekten baş koyduysan Marmara herhangi bir vakıftan daha iyidir her zaman. Koç, Bilkent vs. hariç tabi. Ayrıca o okulu ailen okumayacak, meslek sahibi ailen olmayacak, kendi kararlarını alabilecek yaştasın, kimsenin seni yönlendirmesine izin verme, oku, araştır, sorgula ve kendi içinde bir muhasebe yap, kendi vereceğin karar en doğru karar olacaktır unutma.

    Medeni Usul, İnsan Hakları ve Ticarete yüklen. Dersleri sakın sınav dönemine bırakma. Her hafta ne işleniyorsa o konuyu o hafta pratiklerle pekiştir. 3.sınıfta soyut bir ders bulamazsın. Artık hep somut şeyler olacak. Somut şeyleri ise gerçek hayattan, uygulamadan örnekler ile pekiştirmeden sadece kitap okuyarak not okuyarak halledemezsin. Uygulamaya çok meraklı ol. Uyap'ı öğren. Medeni usulü hatim et. Yoksa 8-9 bütle dönemi kaparsın. Benim en büyük pişmanlığım o dönem uygulamadan kopuk olmaktı. Kitabı, notu okudum okudum geçtim. Sonra mesleğe atılınca o okuduklarımın hiçbirinin aklımda kalmadığını hiçbirini anlamadığımı fark ettim. Aşırı zorlandım. Dava dilekçeleri, yargıtay kararları, yerel mahkeme dava süreçleri, dava nasıl açılır, tensip zaptı nedir, ön inceleme nedir, dilekçeler teatisi nedir, dava dilekçesinde cevaba cevapta neyi talep etmezsen sonradan talep hakkını kaybedersin, ıslah kurumu nedir, istinaf ve temyiz süreçleri nasıl işliyor, AİHM'e nasıl başvurulur, adil yargılanma, etkili başvuru hakları nedir, anonim şirketlerde genel kurul yönetim kurul süreçleri, rüçhan hakları, sözleşmeler hukuku, tüm bu saydıklarımı çok çok iyi pekiştirmelisin. Sonra meslek hayatında öğrenemediğin her şey zaaf olarak değerlendirilecek, aşağılanacaksın ve bundan maddi olarak ücretinden kesmek suretiyle yararlanacaklar. Son olarak seni ayak işleri için kullanmayacak, gerçekten sana değer verip yetişmeni önemseyecek babacan ve abi/abla bir Avukat bulursan yapış yakasına, alsın seni yanına. Bedava bile olsa çalış.

  • faydalı up

  • Akademi hakkında birkaç sorum olacaktı: Araştırma görevlisi olmak hakkında ne düşünüyorsunuz? Akademiden devam etmek istiyorsak lisans döneminde yapmamızı önerdiğiniz bir şeyler var mıdır, staj vs gibi?


    Bildiğim kadarıyla YL yapıyordunuz, sonrasında doktora yapıp akademiye mi geçmeyi düşünüyorsunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 28 Temmuz 2021; 3:48:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: phosphophyllite

    Akademi hakkında birkaç sorum olacaktı: Araştırma görevlisi olmak hakkında ne düşünüyorsunuz? Akademiden devam etmek istiyorsak lisans döneminde yapmamızı önerdiğiniz bir şeyler var mıdır, staj vs gibi?


    Bildiğim kadarıyla YL yapıyordunuz, sonrasında doktora yapıp akademiye mi geçmeyi düşünüyorsunuz?

    Akademi kolay bir yol değil. Yüksek Lisansa girebilmek için 85+ ALES 60+YDS veya YÖKDİL'e ek olarak iyi bir teorik temel de gerekiyor. Mesela bölümler Kamu Hukuku ve Özel Hukuk diye ikiye ayrılır. Başka bölümler de var tabi, Medeni Hukuk, Ticaret Hukuku, Sağlık Hukuku vs. Ancak en temelleri başta saydığım ikili. Bunlardan birini seçeceksin ve o alandaki derslere iyi çalışacaksın, iyi öğreneceksin. Çünkü Üniversiteler Yüksek Lisansa girişte hem sınav hem de mülakat yapıyorlar, yani tek başına Ales ile İngilizce puanı yetmiyor. Bunları da geçmen lazım. Buraya kadar bir şekilde hallediliyor, sonrası sıkıntı. Doktora kontenjanları oldukça kısıtlı o nedenle çıtayı biraz yükseltmen gerekiyor. Doktora ve Araştırma Görevliliği için 90+ALES 75+YDS veya YÖKDİL gerekiyor. Buna ek olarak artık bir alanda uzmanlaşmış olman lazım. Doktora ve Araştırma Görevliliğinde de süreç aynı. Bunlara ek olarak yazılı sınav ve mülakata giriyorsun. Bunlara ek olarak bazı okullarda referansa da ihtiyaç olabiliyor. Genelde Araştırma Görevliliği için sadece 1 kişilik kadro açar her okul. Sınava 20 kişi girer ve hepsi de birbirinden canavar olur. O nedenle hiç kolay bir yol değil. Ben şimdilik Avukatlık yapıyorum, akademisyenliğe doktoradan sonra bakabilirim. Ancak Akademiyi seviyorum. İstanbul Hukuktayım şu an.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 28 Temmuz 2021; 12:33:30 >
  • Yüksek lisans ve araştırma görevlisi olmak için çok iyi seviyede İngilizce mi gerekiyor? Akademisyen olmak çok mu zor sence? Bir de hangi alanlarda avukatlık yapmak daha iyi olur?
  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam, teşekkür ederim cevabınız için. İngilizce ve ALES konusunda pek endişelenmiyorum (Bilkent'te okuyorum, ÖSYM formatına da aşina olduğumu düşünüyorum.). Fakat şu az kadro ve referans konusu işi karıştırıyor. Sizin dönemde araştırma merkezlerinde veya think-tanklerde staj yapan var mıydı? Eğer varsa bu stajların işe yarayıp yaramadığını biliyor musunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parabellum551 -- 28 Temmuz 2021; 12:43:9 >
  • Parabellum551 P kullanıcısına yanıt
    Mesleki olarak bir katkısı olmaz ama fikir dünyanı geliştirir. Özgüvenin artar ve çok insan tanırsın. Bunlar Avukatlık için iyi artılar.
  • Shelby_1967 kullanıcısına yanıt
    Akademisyenliği cevapladım yukarıda.
    Avukatlık işi sana bağlı. Çalışıp görmen lazım. Benim diyeceğim alandan mesela çalışırken sen nefret edebilirsin. O yüzden çalışırken kendin bulmalısın.
  • 🆙
  • Var mı soru?
  • Savcılık hakimlik referans olmadan çok mu zor
  • Maalesef.
  • Hocam sen işe alım yapsan ortalama vakıftan 2 dil bilerek mezun olan bir avukatı işe alır mısın? Ayrıca ben şu an ortalama bir vakıfta %70 burslu hukuk okuyorum. Herkes okulun iyi, takılma falan diyor ancak bende devlet hukuk kazanamadığım için bir eziklik var. Sizce boşa kuruntu mu yapıyorum.
  • GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt
    Valla eş dost tavsiyesiyle bir büroya atarsan kendini sorun olmaz, yahut şanslıysan kendi çabalarınla da bir yerlere girersin, ancak bazı büroların devlet üniversitesi hassasiyeti olduğunu belirteyim. Bu ilanı daha bugün çektim mesela,
    HUKUK FAKÜLTESİ HAKKINDA TÜM MERAK EDİLENLER (Sadece gerçekçi yanıtlar)
  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt
    Bu tarz ilanlar için önerilen maaş skalası ne oluyor hocam? Dil tazminatı vb. ödüyor mu bürolar?
  • GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt
    Yok canım ne dil tazminatı. Genel ortalama 3500 TL. 4000 için pazarlık yapıp diretebiliyorsun. Donanımlıysan kabul ediyor. Büroların verebileceği maksimum rakamlar bunlar. Şirketlerde 5-6 bini bulabiliyorsun ama şirketlere de öyle her önüne geleni almıyorlar. Genel yetenek testi, ingilizce sınavı, mülakat vs. yapıyorlar. Zor yani.
  • Ben de bilgisayar mühendisliği ile ilgili soru cevap konusu açmıştım, baya 5-6 senedir yaptığım şey, devlet üniversiteleri bölümüne taşımışlar, mezun olduğum okul devlet okulu bile değil. Açtığım ticketlara da cevap vermediler, her sene daha da rezilleşiyor dh modları.

  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Saçmalıyorlar, bu konunun üniversiteler bölümünde ne işi var, tercih yapacak tüm öğrenciler bu bölümde.
  • GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt

    Eski kafalı bir büroya başvurmuyorsan kuruntu yapmana gerek yok.

  • Marmara Hukuk öğrencisiyim, okulda 4. Yılım. güncel olarak okul hakkında ve genel olarak okul hakkında bilgi almak isteyen de sorabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustNaggy -- 21 Kasım 2021; 23:13:34 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.