Şimdi Ara

Hukuk Fakültesi Mezunları Ne Kadar Kazanır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bu konuda bir bilgisi olan varsa beni aydınlatabilir mi?

Savcı veya hakim olmak için sınava giriyorsun.
    Kazanırsan stajyer olarak işe başlıyorsun. 2-2,5 arası maaşı var stajyerlerin. Stajda 2 yıl ama.
    Yeni başladığında 2,5'tan başlıyorsun. Kadron arttıkça maaşında artıyor.
  • avukat eğer kendine büro açmışsa aylık en az 2 bin gideri olur hiç bişey yapmasa gelire göre vergi arttığı için yüksek ücretlere çıkmak zor.Eğer amaç çok para kazanmaksa birazdaha pis davalara bakman gerekir ve avukatlığn en çok gelir getiren dalı icra
    hakimlik-savcılık 3 bin ile başlar gittikçe artar ama sürekli yer değiştirmen ve aldığın vebal açıkcası pek bu paranın karşılığı değil ve hakim-savcı olmak hukuğu kazanmaktan çok daha zor

Orijinalden alıntı: king size

avukat eğer kendine büro açmışsa aylık en az 2 bin gideri olur hiç bişey yapmasa gelire göre vergi arttığı için yüksek ücretlere çıkmak zor.Eğer amaç çok para kazanmaksa birazdaha pis davalara bakman gerekir ve avukatlığn en çok gelir getiren dalı icra
    hakimlik-savcılık 3 bin ile başlar gittikçe artar ama sürekli yer değiştirmen ve aldığın vebal açıkcası pek bu paranın karşılığı değil ve hakim-savcı olmak hukuğu kazanmaktan çok daha zor

arkadaşa katılıyorum bir abi derece yapmısdı hukuk okudu yazılıyı geçti 3 yıldır mülakata almadıkları için atanamıyor o da avukatlığa dönmeye karar verdi
  • artık hukuk fakültesini kazanmak eskisi gibi zor değil ve çok fazla mezun vermekte . Buna bağlı olarak rakibin fazla insanların seçeceği avukat fazla adam seni pahalı bulur öbürüne gider . Bu nedenle çok para için isim yapman lazım , çevre lazım . Şimdi bir üni açıldığında hukuk fakültesini koyuyorlar direk , sınavda çok az puan alan biri bile özel hukuk okuyabiliyor yani sayısalın mühendisliği gibi birşey oldu yada matematik öğretmenliği gibi birşey yani nasıl bir matematikçi isim yapar özel ders verir parayı götürurse avukat da öyle . Genel olarak 2-3 arası alıyorlardır.
  • ya mesela benim babam avukat ve ben bu yüzden avukat olmayı düşünüyorum avantajlı olduğumdan yoksa yapılacak iş değil mesela benim babam sıfırdan büro açmasına rağmen bana göre şanslı çünkü artık heryerde avukat var ve normal ücretin 4de 1ini alanlar bile var ama isim yaparsan bide icra bakarsan 5i bulursun 5i geçmek türkiyede kolay değil bakmayın dhye onların hepsi 1.90 ve hepsinin geliri en az 5 bin
    Daha Fazla Göster
  • yukaarııııı
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.