geçtiğimiz aylarda motorsiklet ile feci bir kaza gecirdim. %75 karşı taraf hatalı %25 ise ben. herneyse kazadan kaynaklı yaralanmanın iyileşme sürecinde iken birçok büro aradı fakat şikayetçi olmak istememiştim sonrasında olmaya karar verdim şuan bir hukuk danışmanıyla görüşüyorum motorsiklet hasarı ve evde yatışımdan ötürü iş kaybım dolayısıyla 1.5-2m arası bir meblağdan bahsediyorlar bu işlerde acemiyim. tecrübem veya duydugum pek bir bilgi yok. işlemlere başlayalım demek istediğimde vekalet istediler benimde aklıma üstüme bir evin olduğu geldi. evi babamla ortak almıştım o yüzden babamada bu durumu sordum babama danıştığımda ise bilmediğin avukatlara inanma işte dolandırırlar mahkemeyi kazandığında para onların elinde olacak alır götürürler ev var onu bunu riske etme şeklinde korkutucu sekilde senaryolar uretti kendi avukatlarına yönlendirmek istedi. fakat konu şu şekilde bu görüştüğüm danışmanlık şirketinin adli tıp kurumunda doktorları varmış trafik kazası olduğu için onların o şekilde bir elemanlarının olması çok yarayışlı bir durum. sağlam şekilde rapor hazırlatacaklarmış vs. vs. bu konuyu sormak istedim. beni şuan 1 haftadır wp ve normal aramalardan sıkıştırıyorlar bende zaman kazanabilmek için karşı tarafla uzlaşmayı deneyip geri size dönüş yapıcam dedim haber bekliyorlar. ortada kesin bir durum yokken, sırf şüpheden dolayı avantajları kenara atıp sizle çalışmak istemiyorum demekte istemiyorum. yardımcı olur musunuz babamın soyledigi sey muhtemel olabilir mi? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nedimuysal06 -- 21 Mayıs 2025; 10:20:44 > |
Hukuk bürosu dolandırıcı olabilir mi

-
-
Parayı alırlar evi alırlar üzerine araba arsa varsa onları bile alırlar yeterki sen vekalet ver 😂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Trafik kazası sonrası maddi ve manevi tazminat talepleri için bir avukata veya hukuk danışmanına vekâlet vermeniz doğaldır; zira sürecin yürütülmesi, sigorta şirketleriyle yazışmalar, adli tıp raporlarının alınması ve dava açılması gibi işlemler profesyonel temsil gerektirir. Vekâlet verilmesi, avukatın davayı sizin adınıza takip edebilmesi içindir; bu, malvarlığınızı doğrudan riske sokmaz. Vekâlet içeriği yalnızca dava ve icra işlemleriyle sınırlıysa, örneğin “tazminat davası takibi” gibi, avukatın ev satışı gibi işlemleri yapma yetkisi yoktur. Bu nedenle, noterde verilecek vekâletnamenin kapsamına dikkat etmeniz ve sadece gerekli işlemlerle sınırlı bir vekâlet vermeniz yeterli ve güvenli olacaktır. Ayrıca Türkiye Barolar Birliği’ne bağlı avukatlar disiplin denetimine tabidir, dolayısıyla dolandırıcılık gibi bir durum yaşanması halinde ciddi yaptırımlar uygulanır. Babamın endişesi, yaşanmış kötü örneklerden kaynaklanıyor olabilir ama bu, doğru yapılandırılmış bir vekâlet ve uzman avukatlarla güvenli bir şekilde ilerlenmesine engel değildir. En iyi yol, vekalet vermeden önce karşı tarafa ait avukat sicil numarası, ofis adresi ve geçmiş referanslarını istemek ve aklınıza takılan konuları açıkça sormak
-
"Noter tarafından alınan vekaletlerin çeşitleri bulunmaktadır.
Bunlar; genel vekaletname, alım ve satım işlemleri, veraset ilamları için vekaletname, tapuda yapılacak işlemlere yönelik vekaletname, şirketler ve şirket yetkilileri için vekaletname, boşanma davasına yönelik vekaletname ve benzerleridir.
Vekaletname vereceğiniz kişiye göre vekalet türü değişebilir veya bazı maddeler eklenebilmektedir. Örneğin; adli sicil kaydının silinmesi için, uzlaştırmaya dair evraklarının vekil olan kişi tarafından imzalanabilmesi için vekaletname de ek ifadelerin bulunması gerekmektedir."
Yani senin vereceğin kaza dosyasını takip etme vekaletname ile arsanı, evini satamaz. İçin rahat olsun.
Sen genede avukatın yerini öğren. Yerinde ziyaret et. Yeri yurdu olmayan bir avukatada vekaletname verme.
-
Merhaba,
Bu sigorta şirketleri ve hukuk büroları kanunsuz bir şekilde kvkk ihlal ederek iletişim bilgilerinize bir şekilde birbiriyle paslaşıyor. Zaten kazalardan sonra 20 farklısı arar. Size uçuk meblağlar söyleyerek cezbediyorlar. Yok şu kadar değer kaybı alırız, bu kadar tazminat alırız. Aracınız yattığı için bu kadar para daha alırız vs. Sizden vekalet istiyorlar (bu vekalet sadece dava, değer kaybı vs. açabilmeleri için. başka bir şey yapamazlar). Sonra kapı duvar. Aylar sonra hesabınıza yatan 3 kuruş para.
Aynısı başıma geldi oradan biliyorum. Basit bir kaza için kaza masrafının 20, motosikletin neredeyse yarısı kadar para alırız vs. diye kandırdılar. Vekalet verdim ( O ücreti de geri veriyoruz dediler
)
Normalde yapmayacağım şekilde ufacık bir meblağ karşı tarafa icra yollamışlar. Bir sürü beddua etti adam :D itiraz etmiş kapanmış. Hadi etik olarak olmasa da hak olarak böyle bir şey yapıyorsan da devamını getirmediler.
6 Ay sonra hesabıma 4500 lira değer kaybı parası yattı (bunu zaten kendiniz de yapabiliyorsunuz sigorta hakem heyetinden) . Zaten vekalet için 1000 liraya yakın para vermiştim. İşten aldığım izin de cabası.
Uğraşmayın derim. Hukuk büroları hukuksuzca bilgilerinizi alıp muhtemelen yanlarındaki stajyerlere iş gördürüp. Sizin üzerinizden para kazanıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X