Şimdi Ara

HÜDA PAR’dan Milli Eğitim Bakanlığı'na anaokul ve ilkokullarında ‘başörtüsü’ talebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • HÜDA PAR’dan Milli Eğitim Bakanlığı'na anaokul ve ilkokullarında ‘başörtüsü’ talebi

HÜDA PAR, okul öncesi ve ilkokul düzeyinde başörtüsü ile ilgili yönetmelik maddesinin kaldırılmasını talep etti... Parti, düzenlemenin inanç özgürlüğü açısından sorunlu olduğunu vurguladı.

2023 seçimlerinde AK Parti listelerinden Meclis’e giren HÜDA PAR, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesi ve ilkokullarda baş açık olmasını öngören yönetmelik maddesinin kaldırılmasını istedi. Parti, söz konusu düzenlemenin fiilen uygulanmasa da hâlâ yürürlükte olmasının kaygı verici olduğunu belirtti.

Okul öncesi ve ilkokul kılık kıyafet yönetmeliği de ele alındı

HÜDA PAR’ın haftalık değerlendirme toplantısında ele alınan konular arasında okul öncesi ve ilkokul kılık kıyafet yönetmeliği de yer aldı.

Partinin açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2012 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe giren yönetmeliğinin 4. maddesinin (e) fıkrasında “Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda okul içinde baş açık bulunur” ifadesinin bulunduğu hatırlatıldı.

“İnanç özgürlüğü açısından onur kırıcı”

HÜDA PAR açıklamasında, söz konusu maddenin 2025’te hâlâ yürürlükte olmasının baskıcı bir zihniyetin devam ettiğini gösterdiği belirtildi.

Parti, düzenlemenin vatandaşların inanç özgürlüğünü baskılamayı amaçlayan asimilasyoncu ve laikçi bir yaklaşımın uzantısı olduğunu savundu.

“Başörtüsünün sorun olarak görülmesi anlaşılır değildir”

Açıklamada, “Okul öncesi veya ilkokul düzeyinde başörtüsünün sorun olarak görülmesi anlaşılır değildir. Bu, pedagojik açıdan doğru olmadığı gibi anayasal güvence altındaki inanç özgürlüğüyle de çelişmektedir” ifadelerine yer verildi.

HÜDA PAR, Milli Eğitim Bakanlığı’na, okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin inanç özgürlüğüne müdahale etmeyecek şekilde yönetmeliği yeniden değerlendirme çağrısında bulundu. Parti, devletin vatandaşlarının inanç değerlerine saygı göstermesi gerektiğini vurguladı.

Manisa Kulis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 16 Ağustos 2025; 21:5:19 >

• Birazdan YUNAN TROLLER GELİR KONUYAAA..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Gigabyte 990FXA-UD3 | Asus 560 Ti DirectCU II | AMD Phenom 955 BE | Thermalright Ultra 120 Rev. C Soğutucu | Gskill Ripjaws 1600 MHz 2x4gb CL 9 DDR 3 | HEC Cougar 700Watt PSU | Dark Knight Kasa | AOC V22+ Monitör
  • anlamsız bir talep olmuş, okul öncesi çağda çocuklarına türban taktırmak isteyenler zaten sıbyan mekteplerine çocuklarını gönderiyor. ülkede gayri resmi bir eğitim sistemi yıllardır var. bu tarikatlar çok iyi kurumsallaştı. her türlü hizmeti veriyorlar, eğitimde dahil.

Halen Türkiye nereye gidiyor göremeyip goygoy peşinde olan siyasetçiler var
    Gerçi onlar da haklı baraj açılmış nedir akıyor kim önünde durabilir.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.