Şimdi Ara

Hubble Uzay Teleskobu şaşırtmaya devam ediyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Aslında gezegenden kastım yanlış söylemişim uydular. Bu jüpiterin ve satürnün falan bazı uydularında yaşama elverişli yerler olabilirmiş galiba ama buralar marsdan daha uzak
    @The souls migration
  • valla sorun oralara gönderecek insan bulmak değil. tek yönlü ihtimalde de olsa bilet almak isteyen insan bulma sorunu yok görünüyor. en büyük sorun insan-uzay ilişkisi. maliyet bence önemsiz. gidiyoruz dendi mi gidlir. ama uzaydaki bu ilişki kısa sürede boşanma ile sonuçlanabilir. görünen o ki sabırla ve sürekli araştırarak belirlenen hedeflere varmaya çalışıyorlar. ulaşılabilecek hedef kalmadığında, uzay' a uzak mesafeli seyahati başlatırlar. ay için de bu şekilde düşünüyorum. çünkü ay' a gitmişken iyi bir çalışma yapmak istenecektir. keza robotun yaptığı işi insan çok daha kısa sürede yapacaktır. ay' ı abluka altına alınca mars' a gidilir diyorum. teknolojinin kullanımındaki yetenek, olumsuzluklarla başa çıkabilmek, hedeflenen amaç doğrultusunda başarıyı sağlayabilmek için ay' ı bir ara istasyon olarak kullanmaları hem yolculuğa devam hem de çıkacak sorunlara karşı buraya kadarmış deyip geri dönüş açısından daha makul buluyorum. keza tek biletle insan göndermek akıllı bir iş değil böyle bir yatırım düşünemiyorum. sonuç olarak bence de gezegen yerine senin dediğin gibi önce uydulara gitsinler. ama önce bizim uyduya .. çelikten bir bina iyi gider oraya. dört duvar da olsa felan olmazdı. bu arada bir dipnot ekleyelim:

    2003 yılı dünya ile mars arası mesafe en iyi konum 55,6 milyon km
    2018 yılı dünya ile mars arası mesafe maalesef artışa geçiyor. 57,6 milyon km
    2020 yılı dünya ile mars arası mesafe tırmanışta.. 62,1 milyon km..

    dünya ile mars arası yakınlaşmayı da unutmamak lazım. ortalama 16 yılda bir gerçekleşiyor.
    yani ilk değerlendirilecek fırsat mesafe daha da artmadan 2030-2035 yılları arası.
    yoksa 2018' e benzer en iyi konum 2287 yılında gerçekleşecek. tabi öyle bir sene olur mu bilmem




  • Hocam bu uzay madenciliği hakkında ne düşünüyorsun özellikle aydaki değerleri şeyler. Yakın zamanda gerçekleşebilir mi?
    @The souls migration
  • düşünemiyorum. örneğin ayda +100 ile -150 derece sıcaklık değerleri ile mutlak sıcaklık neydi uzayda -270 dereceyi dikkate aldığımızda, şahsen teknik bilgilerim bana sıfır hata olamayacağını, mutlaka arızaların çıkacağını, bol yedek parçaya ihtiyaç olacağını, uçağa biner gibi vızır vızır hareket edebileceğimiz uzay uçuşlarına hakim olmamız gerektiğini bana söylüyor. bu da nerden baksan 100 sene yapar. bana kalırsa uzay madenciliğinden ziyade son nesil anca dünyadan kaçış planı yapar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.