Şimdi Ara

HUAWEI U3100 İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
12.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bu benim ilk incelemem bu nedenle hatalarımı affetmenizi ve olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.

Telefonu Hizlial.com dan markmost tan aldığım 20 TL indirim çekiyle beraber Kargo dahil 109.23 TL aldım.
    Cihaz ortaboy hizlial kutusuyla geldi.Büyük kutunun içinden telefonun kendi kutusu çıkıyor.Kendi kutusu Nokia 1200 kutusuyla neredeyse aynı.Bana sağlam göründü.Cihazı dış darbelerden koruyabilecek sağlamlıkta.Kardeşim X2 almıştı onun kutusu daha sağlamdı.

Kutu kapağı C5 Elektronik mühürüyle mühürlenmiş.Mühürü yırtınca kutunun hemen ağız tarafında yatay vaziyette cihazı görüyorsunuz.Cihaz dahil tüm aparatlar cırt poşetler içerisinde.

Cihazın ekstra bir şarj cihazı yok.Üretici ekstra şarj yerine USB ucuna takılan şarj kafası kullanmayı yeğlemiş.

USB kablosu çok çok sağlam.Tahminimce 5 mm kablolardan.Kırılma ihtimali o diyebilirim.

Kulaklığı diğer telefonumda denedim mükemmel kalitede ses aldım.Cihazdan nasıl ses alırım bilmiyorum.Kulaklık 2.5 mm modellerden.Yani nokia kulaklıklarınında uyumlu olması muhtemel.Kulaklık kulak içi değil kulağa takmalı modellerden.Ben kulak içini sevmediğim için bana çok güzel göründü.Eğer kulaklığı üzerindeki right-left düzenine göre kullanırsanız mikrofon ve cevaplama tuşu sol kulağa giden kablo üzerinde.Kulaklık kablo uzunluğu bana kısa gelmedi.Video eklediğimde daha kaliteli bir karşılaştırma yapabilirsiniz.

Kutu içeriğinde Etrafı Turuncu çerçeveli C5 Elektronik garanti belgeside mevcut.C5 kaşesi mevcut fakat hızlıal.com kaşasi yok.İnş faturası elimde olduğundan bir sorun yaşamayacağım.

Gelelim Cihaza.
    Ben yazı içerisinde çoğuna değineceğim.Fakat yinede
    http://www.mobiletisim.com/telefonlar/Huawei/U3100
    linkinden cihazın genel özelliklerine bakabilirsiniz.

Cihazı elinize ilk aldığınızda ilk hissettiğiniz şey hafiflik.Cihaz tamamen Nokia nın 3310 1200 gibi ucuz modellerinde kullandığı Sert pilastik benzeri bir malzemeden üretilmiş.

Cihaz üzerindeki Temizleme ( C ) ve Kaydırma (Menüye kolay ulaşım,Kısayol menüsünde gezinme) tuşları hariç tamamen simsiyah.

Cihazın ön yüzü Mat.Arka yüzünde ise sanki parlak bir kaplama var.

Tuşlar kullanım kolaylığı olması açısından alt taraflarından bombeleme yapılmış.Yani bir tuşa basarken alttaki tuşa eliniz kaymıyor.Tuşlar yeterli büyüklükte.

Açma-Kapama ve Arama sonlandırma tuşları aynı tuş.

Telefonun Mikrofon deliğini göremedim.9 ve # Tuşlarını birleştiği kenarlarının sağ ucunda bir nokta şeklinde delik bulunmakta.Bu noktanın mikrofon olması muhtemel.

Telefonun Konuşma için hoparlör kısmı büyük değil.Şu anda şarjda olduğu için deneme şansı bulamadım.Yine telefonun müzik ve zil sesi için arka kısmında hoparlör bulunmamakta.Üst tarafında kulaklık jack girişi ile usb kablu girişi arasında bir boşluk bulunmakta belki burası olabilir.

Öndeki 0.3 mp kamera en yukarıda sağda.Telefon en alt ve üst kısımları elipstik sekilde eğimli.Öndeki kamerada bu eğime uygun olarak üst tarafta bombeli şekilde.Dikkat çekiyor bu nedenle.

Telefonun temizleme ve kaydırma tuşları parlak metal renginde.Diğer tuşlar siyah.Yön tuşlarının ortasındaki OK tuşu diğer tuşlar gibi mat değil.Parlak siyah.Yön tuşlarının çevresinde yine parlak metal renginde bir çerçeve bulunmakta.Tuşlar üzerindeki harfler ve rakamlar vs sonradan tuş üzerine yazılanlardan değil.Bu nedenle silinmesi muhtemel değil.Telefon tuş ışığı rengi mavi.Karanlıkta harfler rakamlar vs mavi renkte alttan aydınlatmalı.

Telefon çok sade görünmekte.Ekran ve tuş takımı arasında Büyük Parlak HUAWEI yazmakta.

Şimdi gelelim İşletim sistemi ve kullanımına.

Cihazda standart bir yazılım kullanılmakta.Yazılım S40 benziyor.Kullanımı kolay.Ben ufak gecikmelere şahit oldum.

Ana ekran çoğu cihazda olduğu gibi.Sağ üstte şarj göstergesi bulunmakta.Sol üstte ise şebeke, ses tercihi,kulaklık vs göstergeleri bulunmakta.

En alt orta kısımda vindows araç çubuğu gibi bir kısayol çubuğu bulunmakta.Bu çubuk sayesinde menüye girmeden direk alarm,takvim,mesajlar,müzik,kamera,rehber gibi çok kullanılan fonksiyonlara ulaşılabiliyor.Bu çubuğa kısayol eklenebiliyor yada kullanılmayan kısayollar çıkarılabiliyor.Kısayol çubuğu bir silindir gibi dönerek kısayol seçiliyor.

Yine ekrana aynı samsungda olduğu gibi bilgi ekranları eklenebiliyor.İşte saat,hava durumu,arama çubuğu vs gibi bilgi pencereleri.Fakat bu pencereler ekranın bir köşesinde değil,enine uzun şekilde ekran boyunca yer alıyor.

Ana ekranda sol tuş, pencereler,kısayol çubuğu özellikler ve yardımı açıyor.Sağ tuş ise takvime gidiyor.Ben bu tuşları değiştiremedim.Araştırmalarım devam etmekte.

Menüye gidebilmek için 2 seçeneğiniz var.Ya yukarıda belittiğim 2 parlak tuştan soldaki menu-kaydırma tuşuna bakmak, yada kısayol çubuğundan menü öğesini seçmek.Parlak tuş aynı zamanda menüde kısayol araç çubuğunuda açmaya yarıyor.

Menüye girdiğimizde karşımıza çoğu telefonda gördüğümüz tek ekranlı menü geliyor.Sağdan sola 3, yukarıdan aşağıya 4 olmak üzere toplam 12 ikon bulunmakta.Sağdan sola sırasıyla

uygulamalar - tarayıcı - (vodafone - turkcell - avea ) menü

kamera - mesajlar - medya

eposta - rehber - çağrılar

takvim - araçlar - ayarlar

seçimleri orta tuş ile yapıyoruz.Çoğu ekranda sol tuş bir işe yaramıyor.Basıldığında tel tepki vermiyor.Sağ tuş ise geri işlevini yerine getiriyor.

Radyo yada müzik player çalarken ana ekrana dönülürse ana ekranda dinlenen kanal yada çalan şarkı görünmekte.Nokialardaki gibi.

Geri kalan işlevleri siz zamanla çözersiniz kannımca.

Gelelim kullanıma.

Öncelikle tel zil sesi ve kulaklık hoparlörü aynı hoparlör.Yani zil seside kulağımızı dayadığımız yerden çıkmakta.Sesi artırmak için yukarıda bahsettiğim (usb ve jack arasındaki boşluk) boşluk bırakılmış.Bu boşluğun sese belirgin etkisi var.Birkaç denemede bu boşluğun bazı dezavantajlarını gördüm.Mesela konuşurken oradanda ses çıkmakta ve ortamdaki diğer kişilerin sizi duymasını sağlamakta.Yani karşınızdaki kişi yüksek sesle konuşursa yanınızdaki kişi konuşmasını duyabiliyor.

Konuşma sesi mükemmel denebilecek kadar kaliteli.Kral telefonlara taş çıkarır.Ama dediğim gibi o boşluk kısmıyla alakalı denemelerim devam etmekte en kısa zamanda kesin sonucu yazarım.

Zil seside yüksek.Cepte rahatça duyulabiliyor.

Mesaj olayı bana çok güzel geldi.Yazmaya başlıyorsunuz.Mesela ilk 3 harfi girdiniz siz girişe devam ederken hemen altında ilk 3 harfi yazdığınız ile başlayan bütün kelimeler menü halinde geliyor.İsterseniz seçebiliyorsunuz.Mesela sev yazdınız menü halinse sev - seviyorum -seviyorsun- sevdim - sevdiniz vs gibi kelimeler çıkıyor.Bu sayede seviyorum yazmak yerine sev yazıp seviyorumu seçiyorsunuz zamandan kazanıyorsunuz.
    Gelen kutusunda mesajlar sadece gönderen ismi veya numarasıyla görünüyor.Üzerine geldiğinizde numaranın altında mesajın bir kısmı kayarak geçiyor.

Görüntülü Görüşme hoşuma gitmedi.Görüntülü Görüşme ekranında ekran 2 ye bölünüyor.Alt kısımın sol tarafında görüşülen kişi ve numara ile görüşme süresi görünmekte.Sağda ise sizin görüntünüz bulunmakta.Üst kısımda ise kare halinde karşı tarafın görüntüsü bulunuyor.Kare olmasından ötürü görüntü çok ufak kalıyor.

devamı ve fotoğraflar gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopat_doktor -- 3 Eylül 2011; 20:48:32 >

• inceleme güzel olmuş hocam eline sağlık.
    biraz da kullanımdan bahsedersen veya videoda gösterirsen misal sms yazma rehber, arama yapma, tuş kilidi saat ... müzik radyo gibi...
    bi de çözünürlük ekran felan nasıl
    bu 20 tl cek i de hala alabilir miyiz acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexo

inceleme güzel olmuş hocam eline sağlık.
    biraz da kullanımdan bahsedersen veya videoda gösterirsen misal sms yazma rehber, arama yapma, tuş kilidi saat ... müzik radyo gibi...

çeki bildiğim kadarıyla 5 eylüle kadar alabilirsin.Forumda nasıl alınacağının konusu var.Çek son kullanma tarihi ise 20 eylül diye görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopat_doktor -- 3 Eylül 2011; 15:08:23 >
  • Teşekkürler
  • Beyler telefonda işletim sistemi olarak ne var ? Menüler nasıl ? Standart nokia kullanan biri zorlanabilir mi ?
  • Şu anda piyasada alınabilecek en ucuz sıfır cihaz..

Bu tip ürünlerde merak ettiğim tek bir şey var. Konuşma esnasındaki ses kalitesi/yüksekliği.. Nokia 1200 kullandım bir süre, acayip memnundum. Motorola'nın da siyah tombul bir telefonu vardı, onun da ses yüksekliği müthişti. Eğer bu ayarda bir ses yüksekliği var ise, bu sınıfın devamı niteliğini taşıyorsa; kesinlikle kaçırmam.

Müzik kamera vs. hepsi bir kenara da, konuşma sms vs. bir arada çalışsın yeterli.. Cihaz, 384 kbps EDGE'yi destekliyor internet hızında. Görüntülü konuşma içinse 3G desteği var. Buradan, üründe eski bir çipset kullanıldığını ve fiyatının düşüklüğünü algılayabiliyoruz.

Ses verimliliği üzerine yorumlarınızı bekliyorum, ona göre ürünü satın almayı planlıyorum.
  • ben aldım, 109 tl'ye bununla aynı veya daha fazla özelliği bulunan, aynı kalitede bir telefon ülkemizde yok diyebilirim.
  • huawei' da ses yönünden duyma sıkıntısı yaşamazsınız ama fazl duyma sıkıntısı yaşayabilirisiniz
    hoparlörü dışarıya çok ses veriyo özel konuşamazsınız toplulukta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcabey -- 3 Eylül 2011; 21:49:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcabey

huawei' da ses yönünden duyma sıkıntısı yaşamazsınız ama fazl duyma sıkıntısı yaşayabilirisiniz
    hoparlörü dışarıya çok ses veriyo özel konuşamazsınız toplulukta

Ses kısma imkanı yok mu ?
  • beyler bu cihazda hotspot olayı var mı yani 3g yi etrafa dağıtabiliyor mu android cihazlar gibi ?
  • titreşimi yolda yüyürken hissedilir mi bunun

hizlial.com beyaz stoklarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inexo -- 13 Eylül 2011; 15:08:20 >
  • Ekstra şarj aleti yok derken sadece usb ile mi şarj oluyor telefon? Yani normal şarj aleti yok mu telefonun? İlginize şimdiden teşekkür ederim.
  • ben hbden aldım şarj aleti çok hoşuma gitti usb şeklinde pcye takabiliyosunuz sonra şarj aletinin usb girişi var oraya takıyosunuz sonra onuda prize takıyosunuz her iki şekilde de kullanılıyor yani.

Bende mesajları topluca silemiyorum ya tek tek çok zaman alıyor var mıdır bunun bi çaresi : )
  • içine bir kaç tane 3gp video attım hiç birini göstermiyor üstelik dosyalar da silinmiyor, öylece içinde kaldı, hafızayı nasıl sileriz bunda
  • seste bozulma yada kararsızlık gibi bir problem yaşayan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopat_doktor

quote:

Orijinalden alıntı: inexo

inceleme güzel olmuş hocam eline sağlık.

çeki bildiğim kadarıyla 5 eylüle kadar alabilirsin.Forumda nasıl alınacağının konusu var.Çek son kullanma tarihi ise 20 eylül diye görünüyor.

İnceleme için çok teşekkür ederim. ürünü almaya karar verdim.

20 lira avea kampanyasından kazanmıştım. 20 lira markmost

telefon kargo dahil 89.25 tlye geldi.

bonus kartla 12 taksit aldım. ilk taksit ocakta taksitler 7.5 tl bile değil

• Arkadaşlar internet tarayıcısı hakkında performansı nasıl mesela facebook a rahat girebiliyormu sayfa akışı hızlı mı ve tarayıcısının adı nedir ?
  • Tarayıcı diye geçiyor.valla ben rahat bi şekilde giriyorum sadece silme yani c tuşundan şikayetciyim yanlışlıkla çıkış tuşuna basıyorum mesaj sürekli taslaklara kaydediliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaMaM01

Tarayıcı diye geçiyor.valla ben rahat bi şekilde giriyorum sadece silme yani c tuşundan şikayetciyim yanlışlıkla çıkış tuşuna basıyorum mesaj sürekli taslaklara kaydediliyor

Anladım teşekkürler ben m.facebook a girerim performansı hızı nasıl merak ediyorum da
  • bende bugun aynı telefondan almıs bulunmaktaym menüsü kısayoları falan cok hosuma giti henuz herseyini cözemedm sormak istedigim bir kac soru var bu telefonun msj sifreleme bölümü yok mu :(
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.