Şimdi Ara

Huawei MateS - Soft Brick

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. cihazım huawei Mate S

    cihazımda android 5.1 emui 3.1 yazılım vardı. Güncelleme gelmediği için manuel olarak yükseltmek istedim cihazı. imei sonradan halledilmiş durumda cihaz o yüzden güncelleme gelmedi.

    ilk olarak bootloader unlock yaptım.

    sonrasında ise twrp flaşladım lakin cihazı hiçbir şekilde twrp de açamadım (ses yükseltme + power tuşu ile açıp ekran gelince power tuşunu bırakıp bekledım açılmadı. basıp bekledim açılmadı)

    bir sonraki aşamada ise orjinal romu bir şekilde sd karttan DLOAD klasöründen yüklemek için cihazımın bölge kodunu değiştirme işlemlerine başladım. bu işlemleri yaparken cihazdaki oeminfo dosyasının içindeki channel/tr yazısını channel/eu yaptım. Burda bir yanlış yaptım sanırım hw/eu yapmam gerekiyordu. Ayrıca Build.prop içindeki Display.ID da gözüken sürümü de güncelleyeceğim Android M yazılımındaki sürümün ismini yazdım. (Bir sayfada böyle yaptıktan sonra günclleme yapabilrsiniz diye anlatılıyordu)

    bu işlemleri yaparken cihazım KingRoot ile rootlanmış olup hepsini es file explorer ile root gezgini modu açık şeklinde yaptım.

    Son olarak işlemleri yaptıktan sonra cihazı kapatıp açayım dedim. Lakin cihaz Huawei logosunda kalıp sonrasında siyah ekrana bıraktı kendini. bu modda iken pc ye taktığımda adb şeklinde görüp süreklik gidip geliyordu bağlantı.

    usb bağlı şekilde ses yükseltme ve power tuşlarına bastığımda cihazı Huawei eRecovery moda alabiliyorum. Lakin burda sadece cihazı kapatma, yeniden başlatma ve recovery indirme güncelleştirme diye bir seçenek var. Burda recovery güncelleştirmeye bastığımda internete bağlanıp işlem gerçekleşmedi diyor. Yani burdan bir sonuç alamadım.

    ses kısma+power tuşu şeklinde bootloader moduna alıp tekrardan recovery flaşlayayım dedim. Güzelce flaşlanıyor fakat twrp yi hiç açamıyorum. sonra android 5 emui 3.1 rom indirdim. ama tr romu değil. Almanya romu yani bölge kodu farklı. Romun içindeki recoveryi kullanayım dedim Huawei Update Extractor programı ile. Recovery i çıkarıp cihaza flaşladım ama nafile. sonradan Hem boot.img, recovery.img ve system.img flaşladım. Bunu da bir sitede gördüm. Cihaz yine açılmadı.

    Şuan da cihaz huawei logosunda kalıyor. Cihazı açamıyorum. İki bilgisayarda kablo değiştirerek denedim. Sanki cihaz bootloaderdan flaşlama yapıyor ama işlem gerçekleşmiyor gibi hareket ediyor. Unlocked yazıyor ama anlayamadım bir türlü.

    var mıdır bu konu hakkında bilgi sahibi uzmanlarımız :)

    şimdiden teşekkürler







  • Türkçe rom bulmıyorsan Cihazı Kurtarmak için Mutlak costum rom bulup Yüklemen lazım
  • Ustam custom yüklemek için twrp olması gerekmiyor mu. Ben twrp yı ne kadar yüklemeye çalıştıysam da açamadım?
  • Revenge53 R kullanıcısına yanıt
    Uyumlu değilse twrp açılmaz zaten uyumlu 5.1'e olanı bulup denersen costum twrp açılır

    Olmazsa

    + android 5.1 de galiba sorunları yaşadın parçaladığın 5.1 romun system.img dosyasını adb komutu ile tekrar flashla başka 5.1 aynı model romlarıda dene

    Burdaki konuyu incele veya bunumu yüklemeye çalıştın

    https://www.android-hilfe.de/forum/root-custom-roms-modding-fuer-huawei-mate-s.2607/custom-rom-huawei-mate-s-carrera-crr-l09-phoenix-b789-emui-4-1-3-android-6-1-2017.831658.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taha0194 -- 25 Ocak 2018; 12:58:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taha0194

    Uyumlu değilse twrp açılmaz zaten uyumlu 5.1'e olanı bulup denersen costum twrp açılır

    Olmazsa

    + android 5.1 de galiba sorunları yaşadın parçaladığın 5.1 romun system.img dosyasını adb komutu ile tekrar flashla başka 5.1 aynı model romlarıda dene

    Burdaki konuyu incele veya bunumu yüklemeye çalıştın

    https://www.android-hilfe.de/forum/root-custom-roms-modding-fuer-huawei-mate-s.2607/custom-rom-huawei-mate-s-carrera-crr-l09-phoenix-b789-emui-4-1-3-android-6-1-2017.831658.html

    Evet hocam twrp 2.8.7.0 Carrera flashliyorum ama açılmıyor. Kendi romum 5.1 ama tamamen aynı romu bulamadım çünkü tr romu bendeki. B464 diye geçiyor. İnternette olan b432 android 5.1 Avrupa romunu parcalayip boot recovery ve system flashliyorum ama yine sonuç yok. Cihazının çökme sebebi de root yaptıktan sonra build.prop ve oeminfo adlı dosyalarda oynama yaptim




  • Build.prop ve oem dosyasıyla oynasanda system.img ve recovery flashladığında normalde cihaz açılması lazım daha dün ben bu yöntemle kendi cihazımı flashladım.

    Flashlamadan önce ve sonra recoverye girebiliyorsan factory reset yapmayı dene
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taha0194

    Build.prop ve oem dosyasıyla oynasanda system.img ve recovery flashladığında normalde cihaz açılması lazım daha dün ben bu yöntemle kendi cihazımı flashladım.

    Flashlamadan önce ve sonra recoverye girebiliyorsan factory reset yapmayı dene

    giremiyorum hocam. ses kısma ve power tuşuna basılı tutup bootloader ekranına girebiliyorum. birde usb kablo takılı iken ses yükseltme ve power ile huawei e-recovery e girebiliyorum. bu ekranda ise sadece kapat, yeniden başlat ve recovery yükle butonu var. recovery yükle butonuna bastığımda wifiye bağlanıyor ve sonrasında internet hatası verip kalıyor. yani normal recovery e giremiyorum.

    Şu an elimde 2 adet stock rom mevcut. biri b145 yani android 5.1 diğeri de b231 android 6. ikisininde rom dosyalarını Huawei Update Extractor ile ayırıyorum system.img ve recovery.img şeklinde. Bootloader menüsünden fastboot komutları ile flaşlıyorum ama nafile. cihaz bootloop ekranında yanı huawei yazısında kalıyor açılmıyor.

    aklıma gelen şeylerden biri de acaba cihaz unlocked yazıyor ama değil mi diye düşünüyorum. Tekrardan unlock yapmayı denediğime zaten unlock diyip hata veriyor. ve ''fastboot getvar bootinfo'' gibi birşey yazıp cihazın kilitli mi değilmi diye doğrulamasını yaptığımda unlocked diyor.

    adb driverlerinden şüphelendiğim için kaldırdım tekrardan yükledim ama yine nafile. her halükarda twrp yüklenmesi gerektiğini düşünüyorum. ama heryerde tek bir twrp mevcut Mate S için. O da twrp 2.8.7.0 carrera.img bu zaten twrp nin kendi sitesinde olan img.

    şu aşamada öneriniz nedir ?




  • Huawei update extra uygulaması ile 5.1 romun system.img ve recovery dosyalarını extra yani çıkarıp adb klasörünün içine atıp attıkdan sonra isimlerine dikkat et isimlerinin başında rakam olmasın belki dikkatinden kaçmıştır.

    Ondan sonra flashlaman lazım eksik yada yanlış yaptığın olabilir android 6 yı flashlayamazsın ancak 5.1 olur
  • Fastboot moda aldıktan sonra flashlama komutları

    Her flashlamadan sonra entera bas



    fastboot flash recovery recovery.img

    fastboot flash boot boot.img

    fastboot flash system system.img

    fastboot reboot
  • Yaptım hocam ama tekrar denerim. Bendeki 5.1 rom belki uyumlu değildir çünkü cihazının içinde olan b464-161 idi. Şuan indirdiğim b432-145. Yani uyumsuzluk burda olabilir mi. Birde Huawei extractor ile ayırdığımda iki adet recovery dosyası çıkıyor. REVOVERY ve RECOVERY2 adinda.ayni boyuttalar.ben ilk olanı flashliyorum
  • Uyumsuzluk olmaz yanlız daha önceden cust klasöründe local.prop dosyası ile oynamadıysan sorun çıkmaz

    Çıkardığın Recovery dosyasının büyük olanı flashlıcan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taha0194

    Uyumsuzluk olmaz yanlız daha önceden cust klasöründe local.prop dosyası ile oynamadıysan sorun çıkmaz

    Çıkardığın Recovery dosyasının büyük olanı flashlıcan

    yok hocam local.prop ile oynamadım lakin cust.img flasladım orjinal romlardan. şimdi bir siteden crr-l09c464b160 romunu buldum neredeyse bneim romun aynısı bendekinin sonu 161 ile bitiyordu. onu flaşlayacağım. birde huawei multi tool denen uygulama ile unbrick yapılabiliyor. ama uygulama benden cihazı adb moduna almamı istiyor.cihazım sadece fastboot moda giriyor bootloader menüsünde. yani açılan cihazımı adb moduna alabiliyordum. şuan alamıyorum. eRecovery menüsünde de adb olarak komut işlemiyor. belkide adb komutları ile yapılması gereken bir işlemdir diye yapamıyorumdur. adb moduna nasıl alabilirim cihazı acaba ? bir fikriniz var mı?




  • Bu arada recoverylerin ikiside aynı boyutta bir tanesini flaşlıyorum.

    ayrıca çok teşekkür ederim gerek ilginiz gerek bilgilerinizden ötürü. inşallah canlandıracağız cihazı :)
  • Revenge53 R kullanıcısına yanıt
    http://adbshell.com/downloads
    linkde adb sürücüleri var onları kur pc modeline göre adb shell ile rom flashlanmıyor sanırsam sadece apk düzenleme vb. işlemler cust ve recoveryi flashlamışsın sonra uyumlu bulduğun romun update.app dosyasını hafıza kartına atıp yüklemeyi dene üç tuş kombinasyonu ile
    cmd dosyası resimde gördüğün gibi adb klasörünün içinde komutda da adb ile başlıyor
    Huawei MateS - Soft Brick



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taha0194 -- 28 Ocak 2018; 20:47:9 >




  • hocam cihazı kaldırdım :) yanlış rom flaşladığım için düzelmiyormuş cihaz.demek ki ülke kodu baya bir etken bu cihazlarda. yani tamamen crr-l09c464b160 numaralı romu bulup flaşlamak gerekiyormuş. parçalarına ayırıp fastboottan flaşladım. şuan cihaz açılıyor ama hala android 5.1 ve emui 3.1 de kalmış durumdayım. cihazımı android 6 emui 4 yapmak istiyorum. o yüzden twrp deniyorum snaırım uyumsuz o yüzden twrp açılmıyor. uygun bir twrp bulup flaşlamam gerek. çünkü ülke kodu değiştirmeyi deneidğimde zaten cihazı çöktürdüm ve değiştiremedim sanırım. bu cihazında emui3.1 de kullanmak biraz işime gelmiyor açıkcası. çok eski ve eksik bir yazılım :)
  • Revenge53 R kullanıcısına yanıt
    Cihaz kurtulduya sevindim

    Firmware finder diye bir uygulama var apk olarak huawei cihazlara güncelleme veriyor ama bölge kodu önemli onu dene istersen
  • firmware finder vasıtasıyla doğru romu buldum. şuanda bölge kodu değiştirme yollarından bir tanesini denedim. hafıza kartına update.app attım dload klasörünün içine. yükleme moduna aldım lakin yüklemedi dosya yokmuş gibi. twrp flaşlarsam çok daha kolaylaşacak işler gibi ama nedense twrp yükleyemiyorum. biraz bunun üzerine yoğunlaşmam gerekiyor :)

    tekrardan teşekkürler
  • Revenge53 R kullanıcısına yanıt
    Twrp yüklersen stock rom yükleyemezsin fimware finder ile bölge kodu değişmeyi ve rom yüklemeyi google veya youtubede ara
  • b261(android6) romu sd karta attım. ve b160(android5.1) romunu fastboottan flaşladıktan hemen sonra cihaz açılmadan yükleme moduna aldım ve cihaz android 6 yı hafıza kartından yüklemeye başladı. şuan android 6 emui 4 yüklü cihazda. yani istediğimi yaptım. ayrıca twrp yüklediğimdede açabiliyorum artık. sorun tamamen düzeldi. herşey uygunsuz rom ve uygunsuz twrp den oluşuyormuş. yani 5.1 de twrp yüklenmedi ama 6.0 da yüklendi. her şey için teşekkürler :)
  • Revenge53 R kullanıcısına yanıt
    Güzel olmuş iyi günlerde kullanırsın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.