Şimdi Ara

★★ ------ HUAWEI MATE S | ANA KONU | KULLANICI KÜLÜBÜ ------- ★★

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
12.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ★★ HUAWEI MATE S ★★




    --------HABERLERİ-----------




    Huawei Mate S, Gorilla Glass 4'lü 5.5 inç AMOLED ekrana sahip olacak. Knuckle kontrol özelliğinin yeni versiyonu ile gelecek cihazın ekranında Force Touch sensörü ve arka kısmında parmak izi okuyucu bulunacak.
    2.2 GHz dual quad-core'lu Kirin 935 işlemciye sahip olacak Mate S'de ayrıca 3 GB RAM ve 32/64/128 GB depolama alanı seçenekleri bulunacak.
    Bunların yanında Mate S, BSI sensörü, geliştirilmiş ışık toplama, f/2.0 lens ve çift LED flaş özelliklerine sahip 13 Megapiksellik arka kamera ile geliyor. Ayrıca kameranın 1.2 dereceye kadar gerçekleşecek titremeleri düzelteceği açıklandı.
    Mate S'in ön kamerası ise LED ışıklı ve 8 Megapiksel olacak.
    Cihazın ölçülerine gelecek olursak Mate S'in 149.8 x 75.3 x 7.2 mm boyutunda olacağı açıklandı. Bunun yanında Mate S, 2,700 mAh batarya ile gelecek.



    ------2-------



    Huawei Mate S tasarımını Mate 7’den miras alıyor. Ancak Mate S Force Touch ekran teknolojisi ve gelişmiş parmak izi okuma sensörüyle dikkat çekiyor. Mate 7’de oldukça hızlı çalışan bir parmak izi tarayıcısı vardı. Huawei’den yapılan açılamaya göre Mate S’in arka bölümüne yerleştirilen yeni nesil sensörün hassasiyeti iki kat artırıldı. Mate S’in parmak izi sensörü parmak ıslak olduğunda da çalışıyor. Sözkonusu parmak izi sensörünün ayrıca aramaları yanıtlama, kamera deklanşör butonu olarak kullanma ve galeri ya da menüde gezinme gibi birçok işlevi de bulunuyor.




    -----------3--------




    Mate S’in dikkat çeken bir diğer özelliği ise Force Touch ekran teknolojisi. Mobil dünyasında ilk olarak Apple Watch akıllı saatte kullan Force Touch, iPhone 6S ailesinde 3D Touch ismiyle yer alıyor. Basit, hafif ve sert dokunuşları ayırt edebilen bir duyarlılığa sahip olan özellik, farklı şiddetteki dokunuşlarda çeşitli fonksiyonları devreye sokabiliyor.





    -------TAHMİNİ FİYAT----



    Android 5.1.1 yüklü olarak gelecek cihazın 32 GB'lık Standart versiyonu 649 Euro'dan, 64 GB'lık Premium versiyonu ise 699 Euro'dan satılacak. Huawei Mate S, bu ay sonunda birçok ülkede satışa çıkacak.





    ------TEKNİK OZELLİKLER------






    --ÖLÇÜLERİ :149.8 x 75.3 x 7.2 mm

    --AĞIRLIK:156 Gram

    --PARMAK İZİ SENSORU VAR..

    --5.5" FULL HD EKRAN

    --GONİLLA GLASS 4

    --FORST TOUCH ÖZELLİKLİĞİ VAR..

    --16 M EKRAN

    --AMOLED EKRAN

    --73.9 EKRAN / KASA ORANİ

    -- 401 PPİ

    --HİSİLİCON KİRİN 935 İSLEMCİ
    4 X 2.2 GHZ 8 X 1.5 GHZ 16 NANOMETRE

    --MALİ T628 MP4 GPU

    --32/ 64/ 128 GB DEPOLAMA
    --3 GB RAM


    --13 MP OİS 4K KAMERA
    --8 MP ÖN KAMERA

    --2700 MAH PİL

    --EMOTİON Uİ 3.1

    ALÜMİNYUM KASA


    MİCRO SD VAR -- FM RADYO DA VAR..








    ------SİZDEN GELENLER ™-----


    ----@XYAĞMUR A TEŞEKKÜRLER ...




    ENTERESAN ÖZELLİKLERİ....




    Nesnelerin ağırlığını ölçmek için, dijital bir tartı olarak da kullanılabiliyor
    Arkasında parmak izi okuyucusu aynı zamanda, bildirim çubuğunun kontrolü, çift tıkla bildirim temizleme, fotoğraf önizleme ve arama cevaplama- reddetme işlemleri için de kullanılabiliyor.
    Huawei Mate S’i nereye koyduğunuzu unuttuğunuzda, “Neredesin” diye seslenmeniz yeterli olacak. Sesinizi algılayan Mate S titreşerek, flaş ışığı yanıp sönerek, müzikler çalarak ve çeşitli sesler çıkararak size yerini gösterecek.





    ------İNCELEMELER-------




    Özellikleri:

    https://www.youtube.com/watch?v=DKdzF38y7vU



    Fuarda ilk Türkçe inceleme:

    https://www.youtube.com/watch?v=G39LQa4jlK8






    ★★ --------KULLANLAR-------★★


    @TEKNOLOJİUZMANI10
    (AMERİKA DAYİM DİYE )
























    ★★ ----------------------HUAWEI MATE S SIRA DIŞI ÖZELLİKLERİ---------★★




    Huawei, en son amiral gemisini, IFA 2015 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda sektörle buluşturdu. Ergonomik, tasarımı ve inovasyon odaklı teknolojisiyle kullanıcılara üst düzey Android deneyimi yaşatmak için tasarlanan Mate S ile Huawei, standartları zorlayan bir ürün.



    ★★-------------Huawei Mate S'in sıra dışı özellikleri------------------★★



    Huawei Tüketici Elektroniği İş Grubu Başkanı Richard Yu, Mate S ile ilgili olarak şunları söyledi: “Huawei Mate S’i tasarlarken ve geliştirirken amacımız, üstün donanımlı bir üründen ziyade, kişiselleştirilebilir bir ürün ortaya koymaktı. Huawei Mate S, insan doğasının dokunma duyusuyla, dünyayı anlayabilmesinden ilham alarak geliştirildi. Huawei Mate S, insan – makine ilişkisini, yeni bir dokunmatik yüzey teknolojisi özelinde, çok amaçlı dokunmatik kontrol anlayışını da temelinden değiştirerek, yeniden tanımlıyor” dedi.


    ★★----------------------Mate7 mimarisi--------------------★★




    Huawei’nin Mate7 mimarisi üzerine inşa edilen Mate S, 5,5 inç boyutlarında, 2.5D bombeli ekrana sahip.



    ★★-----------İnce telefon---------★★



    7,2 mm kalınlığa ve 2,65 mm kenar uzunluğuna sahip olan Huawei’nin yeni amiral gemisi, kavisli arka kapağıyla ele tam olarak oturuyor. Bu kavisli tasarım sayesinde dengeli bir ağırlık merkezi sunan Mate S’in, üstün ergonomisi sayesinde kullanıcının elinden kayıp düşme riski de minimuma iniyor.


    ★★---------------AMOLED ekran---------------★★


    AMOLED ekranının da etkisiyle Mate S, mükemmel bir kavisli gövde ve zengin renkler ile üstün görsel deneyime imza atıyor.



    ★★------------------Pil teknolojisi-------------★★



    Kavisli bir arka kapağa sahip olan Mate S, katmanlı pil teknolojisiyle ve çapraz baskı devresiyle birlikte, farklı bir tasarım yapısına sahip. Antenle sorunsuz bağlantı için nano-metrik çekim tekniğini kullanan cihaz, en berrak sesli görüşme kalitesine imza atıyor.


    ★★------------------Gövdesi-------------------★★



    Telefonun benzersiz metalik gövdesi, en son teknoloji kullanılarak tasarlanan ince metal gövde, nano-teknoloji ve safir kameranın bileşiminden oluşuyor.



    ★★-----------Dokunmatik özellikleri-------------★★

    Huawei Mate S ile dokunmatik ekran, kullanıcılar açısından daha gelişmiş bir hale geliyor ve bambaşka bir deneyime dönüşüyor. Örneğin fotoğraf görüntüleme esnasında tek parmağınızı kullanarak ve geleneksel dokunmatik müdahale biçimlerinden farklı olarak, tek dokunuşla yakınlaştırma ve önizleme gibi işlemleri yapmanız mümkün.



    ★★-----------Dijital tartı---------------★★



    Huawei Mate S ayrıca, nesnelerin ağırlığını ölçmek için, dijital bir tartı olarak da kullanılabiliyor.

    Mate S, Fingerprint 2.0 özelliği ile bir önceki model olan Mate7’de yer alan, gelişmiş yonga düzeyi seviyesini ve tek dokunuşla kilit açma fonksiyonunu, bir adım ileri taşıyor. Fingerprint 2.0 algılama seviyesini %100 artırarak cihazın sezgisel tanıma yeteneklerini artırıyor. Bu fonksiyon aynı zamanda, bildirim çubuğunun kontrolü, çift tıkla bildirim temizleme, fotoğraf önizleme ve arama cevaplama- reddetme işlemleri için de kullanılabiliyor.




    ★★-----------"Knuck knuck"------------★★



    İlk kez Huawei P8 ile birlikte sunulan Fingerprint 2.0 ve Knuckle Control 2.0 özellikleri, kullanıcıların uygulamalar arasında geçiş yapmalarını ve ekran görüntüsü almalarını kolaylaştırıyor. Bu önemli özellik, ayrıca kullanıcıların telefonlarını daha interaktif bir biçimde kullanmalarını da sağlıyor.



    Örneğin telefon ekranına C şekli çizildiğinde, cihaz kamera fonksiyonunu aktif hale getiriyor. Aynı şekilde ekrana çift tıklandığında ise ekran görüntüsü video formatında kaydediliyor. Bu sıra dışı özellikler sayesinde, kullanıcının telefona her dokunuşu, farklı bir deneyim anlamına geliyor.




    ★★---------------------Kamera özellikleri--------★★



    Huawei Mate S’in sahip olduğu kamera teknolojisi, kullanıcıların günlük yaşamdaki tüm görsel ihtiyaçları için biçilmiş kaftan. Kontrast, doku ve özel renk tonları ile profesyonel bir kameradan yana birçok beklentiyi karşılayan Mate S, 13 MP’lik ana kamerasında yer alan; RGBW sensör, optik görüntü sabitleyici, çoklu renk ısısı, LED flaş, bağımsız görüntü sinyal işleyici gibi özelliklerle, en iyi fotoğrafları en hızlı şekilde elde etmenizi sağlayacak özellikler barındırıyor. Huawei Mate S’in bu alandaki bir diğer önemli özelliği ise mükemmel selfie’ler için tasarlanmış 8 MP’lik flaşlı ön kamerası. Tüm bu göz alıcı özellikler, en güzel görsel sonuçlar için Huawei Mate S’te bir arada sunuluyor.



    ★★------------------Kamera modu---------★★



    Profesyonel kamera modu ayrıca, manuel ASA ayarı, pozlama telafisi, pozlama zamanlayıcısı, beyaz ayarı ve flaş destekli odaklanma gibi özellikleri de içeriyor. Mate S ile gerçek zamanlı siyah ve beyaz filtre modu, çok aşamalı koyuluk seçenekleri ve gerçek zamanlı yoğunluk ayarı gibi özellikleri de kullanıcılara sunuluyor.




    ★★-----------------Ses Kalitesi-----------★★


    Huawei Mate S, bugüne kadar kullanılan ses kayıt teknolojisini, Huawei’nin geliştirdiği akıllı yön algılama özelliğine sahip 3 farklı mikrofonuyla, bir üst seviyeye taşıyor. Huawei Mate S’in sinyal biçimlendirme algoritması, telefonun duruş pozisyonuna göre, 3 mikrofonun da sesin geldiği yöne odaklanmasını sağlıyor. Bu da dış gürültünün en aza indirgenerek, son derece kaliteli kayıtların alınmasını sağlıyor.





    ★★-----------------KİŞİSEL İNCELEMEM -----------★★


    ---Cihaz Çerçeveleri çok ince ve bu yüzden çok şık bir
    telefon

    ---Hızı da gayet iyi Hisilicon 935 çok iyi

    CİHAZ ELİME GELECEK İNŞALLAH ŞUAN AMERİKADAYIM...
    SİPARİŞ VERDİM......









    FİYAT:32 GB LIĞI : 1900 64 GB 2100 OLACAK GİBİ ...

    600 DOLARA BULDUM TR YE 64 GB LIĞI 2000-2100 GİBİ GİRER 32 GB LIĞI
    1900 FALAN GİRECEK.....

    SİPARİŞ VERDİM.....






    ----- FOTOĞRAFLARİ -----







     ★★ ------ HUAWEI MATE S | ANA KONU | KULLANICI KÜLÜBÜ ------- ★★ ★★ ------ HUAWEI MATE S | ANA KONU | KULLANICI KÜLÜBÜ ------- ★★ ★★ ------ HUAWEI MATE S | ANA KONU | KULLANICI KÜLÜBÜ ------- ★★

     ★★ ------ HUAWEI MATE S | ANA KONU | KULLANICI KÜLÜBÜ ------- ★★




     ★★ ------ HUAWEI MATE S | ANA KONU | KULLANICI KÜLÜBÜ ------- ★★



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKNOLOJİUZMANI10 -- 20 Eylül 2015; 11:52:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Buraya da BEKLERİM...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakkinda cok haber var ama ses yok .tum haberlerde 15 eylulde gelecegi söylendi bekledik cikmadi yeni haberde yok

    Amoled ekran olmasi guzel olmus.

    Neyse konu icin tesekkurler umarim yakinda gelir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wampir_s kullanıcısına yanıt
    Cihazi şatin âldim 600 dolara 64 GB liğini ama amerikadiyim diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wampir_s kullanıcısına yanıt
    Hocam android telefonlarda HUAWEI DEN BAKİN orda arkadaşlar da var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne oldu bu teefona?

    Sadece Avea'mı satıyor?
  • Hayir hepsi burada da satiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huawei telefon 2400 lira olurmu be
  • Cihaz güzel olmuş ama fiyat çok pahalı iyi bir satış grafiği yakalaması bu fiyatla imkansız gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçekten çok kaliteli bir cihaz düştükten sonra alınabilir.
  • Cihazın görüntüsü özellikleri çok güzel fakat tüm özellikler tüm modellerinde var mi? 32gb, 64gb veya 128gb arasında depolamanın haricinde özellik farkı var mi.? Hepsinde FORST TOUCH veya tartı ya da diğer özellikler aynı mi.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, cihazın Türkiye'de satılan versiyonu çift SIM'li mi arkadaşlar bilen var mı?

    Çift simli ise, çift sim takarsak microsd karta yer kalıyor mu?
  • Pek kullanan yok sanırım. Konu ıssız kalmış :)
  • Konuya pek bişey yazan olmamış o yüzden size Huawei Mate S nasıl bir telefondur ben anlatayım.

    Öncelikle Türkiyede yaygın olarak satılan versiyonu Huawei Türkiye garantili olarak 32 gb ve tek sim kart özellikli, radyo özelliği aktif mi onu bilmiyorum.

    Ben fiyat ve diğer özelliklerden dolayı Huawei TR cihazı tercih etmedim, 64 gb çift sim uzak doğu ve orta doğu için üretilen şampanya-luxury gold rengini aldım.

    EKRAN: Sansung üretimi kenarları iphone 6s plus gibi yuvarlatılmış ekran, full hd 1080x1920 çözünürlükte, gorilla glass 4 le korunan super amoled 401 ppi özellikte gerçekten başarılı bir ekranı var. Renkler gayet hoş görünüyor.

    Aslında Mate S tüm modellerinde force touch özellikli ekran mevcut, ne hikmetse 3 kuruş pahalıya satacağız diye 128 gb modelinde aktif diğer modellerinde pasif durumda. Aktifleştirmek istiyorsanız ve bu işlerden biraz anlıyor ve ingilizceniz yetiyorsa XDA developerdan TWRP recovery yükleyim bootunu değiştirince bu özellik direk aktifleşiyor. Benim için çok önemli olmadığı için aktifleştirmedim, birçok kişi başarılı şekilde aktifleştirmiş.

    TEMEL DONANIM : HiSilicon Kirin 935 yonga seti+Quad-Core 2.2GHz ARM Cortex-A53, 8 Çekirdek, ARMv8-A (64-bit) ve Quad-core 1.5 GHz ARM Cortex-A53 işlemcileriyle çalışıyor.
    Grafik işlemcisini zorlayacak herhangi bir oyun yok.
    Şimdi bu işlemcileri htc 10, samsung note 5 ve LG g5 ile kıyaslarsanız bunların hepsinden daha yavaş ama kıyaslamazsanız telefon gayet hızlı bir telefon.Sonuçta yarışmaktan önemlisi sizin kullanımınıza yetmesi ki herşey için fazlasıyla yeterli ve stabil. İşlemci hiçbir şekilde ısınmıyor, gayet serin bir telefon.
    3gb DDR3 rami güncel herşeye yetiyor herzaman boşta epey raminiz kalıyor. 4-8 gb gerektiği zaman bu telefon zaten çok eskimiş olur.
    Kart desteği: 128 gb micro sd
    Ekranı desteklemese de yazılımı 4K h265 çözücüyle geliyor, yani h265 formatındaki videoları full hd olarak izleyebilirsiniz.
    Nano sim ve micro usb şarj aleti girişi mevcut, type C Mate 8 ile geldi.

    PİL PERFORMANSI: 2700 mah pili rakiplerine göre zayıf ta görünse yoğun kullanımda 1 gün az kullanımda 2 güne kadar yetiyor. 2A şarj cihazı ile yarın saatte yüzde 40 pili dolabiliyor.

    KAMERA : kamerası 13 mp çift ton flashlı arka kamera Sony Exmor RS Sensör (IMX278),F2.0,30 fps 1080p video çekebiliyor. HDR ve HDR+ destekli .Kamera kötü bir kamera değil ama 6S plus ile kıyaslarsam 1 tık altında kalır diyebilirim.Zoom desteği var ve görüntüyü bozmuyor. ön kamerası 8 Mp ve gayet başarılı bir kamera birçok rakibine fark atar, ön kamera için led flaş ve BSI desteği var.Kısaca kameraları sizi üzmez ama bi leica p9 kamerası da değil tabi ki.

    Telefon android 5.1.1 ile geliyor ve an itibariyle sadece çin için üretilen modeler Android 6 ya güncellendi, yakın zamanda OTA güncellemesi bekleniyor.Çok isterseniz bölgesini çine ayarlayıp yüklersiniz ama tavsiye etmem bu haliyle çok stabil, kilitlenme kasma vs sorunları yok.

    KASA VE TASARIM : İnceliğine kasasına metal kalitesine rengine hayran kalınacak bir tasarımı var, diğer telefonların çoğu bu tasarım ve ergonomiyle kıyaslanamaz.

    PARMAK İZİ SENSÖRÜ : Bu telefonun en süper donanımı diyelim, harika bir sensör sadece parmağınızı dokununca çok iyi şekilde algılıyor ve telefonunuz açılıyor.Kameranın altında olması ise ergonomi olarak 1o numara.Bu sensörle hızlı erişim panelini açıp kapatabiliyor, fotolar arasında ekrana dokunmadan geçiş yapabiliyorsunuz. Ayarlarsanız parmak iziyle çağrı da yanıtlanabiliyor.

    wifi çok stabil şekilde çalışıyor, huawei cloud apple dan kopyalanmış icloud gibi özellik sunuyor, huawei arayüzü yine apple dan esinlenilmiş sadece yana kayan sayfalar var.Bu da daha önce iphone kullananlar için iyi gelen özellikler.Telefonunuzu uzaktan takip edip isterseniz kilitleyip silebiliyorsunuz.

    Telefonla gelen saçma gooğle yazılımlarını saymazsak huawei programları gayet güzel, office programı ve internet tarayıcı çok güzel.Chrome hiç açmadım bile.Tek elle kullanmak için ekran küçültme, ekranı ikiye bölme vs birçok keşfedeceğiniz özellik mevcut.

    KILIF ve KULAKLIK : Telefonun kutusundan çıkan kılıf çok kaliteli ve fonksiyonları gayet güzel.Kulaklığı earpodsa benziyor ama daha kaliteli bir kulaklık.

    SES : Hoparlörler yine 6S plustaki gibi mono ama kaliteli ve yüksek bir ses çıkıyor, mikrofon derseniz yine apple daki gibi alt yan tarafta ama bu telefonda +2 adet daha mikrofon mevcut.Kulaklıkta ve kendi hoparlöründe sesine kusur bulamazsınız.Benim aldığım modelde güzel bir donanımsal radyo mevcut.

    FİYAT :
    Bu telefonun 32 gb versiyonunu 2300 tl den mediamarkta gördüm, fiyatı yüzünden bu telefon hep eksi puan almış ve tavsiye edilmemiştir.Fakat şuan durum aynı değildir.

    Huawei tr 32gb tek sim 1600-1700 civarı maledilebiliyor, paralel ithalat olanlar 64gb 2 sim ikiside aktif intellicel 1400-1500 arası maledilebiliyor.Delta garantilisi de benzer fiyatta.MYS denilen firma değişik isimlerle GG ve N11 üzerinden satıyor cepport newport vs, size ürünü yollamaları 1 haftayı bile bulabiliyor. Sabırlı değilseniz çok kızarsınız adamlara.Ben tam 1 haftada aldım, 1 gün daha geçse iptal edecektim.

    SONUÇ:
    Bundan önce sırasıyla 4S,5S,6S PLUS 64GB kullanmış biri olarak bu telefonu gerçekten çok beğendim ve severek kullanıyorum ve tavsiye ediyorum.Kullanımı çok keyifli bir telefon.6S PLUS 64GB tabi ki daha iyi ama fiyatını kıyaslayınca Mate S kesinlikle tercih ederim, zaten birçok özelliği apple a benziyor ve bazı özellikleri apple da yok.Z5 ve z5 premium Sonyler işlemcisi hızlı da olsa bu telefonun rakibi benim gözümde değiller.Mate 8 özellikleri çok daha iyi ama 6 inç olduğu için ergonomisi kötüleşiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eozen81

    Merhaba, cihazın Türkiye'de satılan versiyonu çift SIM'li mi arkadaşlar bilen var mı?

    Çift simli ise, çift sim takarsak microsd karta yer kalıyor mu?

    Kimse cevaplamamış belki birinin işine yarar diye söylüyorum 2 sim olanlar paralel ithalat ve 2 sim takarsanız hafıza kartı takamıyorsunuz.1adet sim yuvası paylaşımlı yani sd veya sim.Fakat cihaz 64 gb olduğu için bu sorun teşkil etmiyor.32 gb olanlarda zaten çift sim aktif değil ama o da yazılımsal olarak deaktif edilmiş, aktive ederseniz 1 adet imei numarası kayıtsız ve garanti dışı olur.
  • bu cihaz 1800 liraya alınmaz mı
  • Telefonu kullanan 10 kişi falan var sanırım, ben de 11. kişi olabilirim. Çıkış fiyatından dolayı bu kadar az tercih edildi sanırım. Onun haricinde gayet harika telefon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tasarım olarak en sevdiğim cihaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei garantili 1700e bulunabiliyor şu an gayet iyi bence. Radyo varmı Türkiye cihazlarında?
  • Telefon sanıldığı kadar hızlı değil. Bence tek artısı şıklığı ve arayüzü. Bu arada 6.0 ne zaman gelecek bu telefona?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.